Gość: Monia IP: 81.219.88.* 14.03.05, 19:56 Jeśli jest to gdzie?:) A jeśli nie ma to dlaczego jeszcze nie ma??:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kobietka-lublin Re: Czy w Lublinie jest h&m? 14.03.05, 20:34 Chyba żartujesz! W tym mieście nie ma żadnego 'normalnego' sklepu odzieżowego, typu H&M, Orsay czy Reserved! Butiki przy supermarketach, szumnie określane "galerią handlową" w swojej ofercie mają dokladnie to samo co Bazar. Już nawet w Puławach jest sklep Reserved - po inne rzeczy trzeba jechać do W-wy. Szczerze mówiąc cieszyłam się, jak otwierali GH Parada - myślalam, że w końcu normalne centrum handlowe... A tu znowu to samo - sklepy z dżinsami, bielizną i butami. Naprawdę szkoda słów... Jedyna nadzieja teraz w planowanym Centrum Orkana. Trzymajmy kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh a po co? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 14.03.05, 20:37 bardzo fajne rzeczy można kupić na bazarze pod zamkiem ja tam kupiłem garnitur i jest super. Sklepy tzw. firmowe sprzedają szmaty po wygórowanych cenach. jeżeli ktoś musi leczyć kompleksy metkami to faktycznie w Lublinie ma problem. No ale niby Jackpot jest i Sunset Suits ale pewnie to w Wawie nie przechodzi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doroy1 Re: a po co? IP: 83.238.200.* 15.03.05, 14:48 wiesz co ... a po co ty masz mózg skoro nie myślisz?????? jesli nie wiesz co to jest h&m, to sie nie wypowiadaj i ubieraj sie nadal na bazarze.... ja tez załuje ze nie ma h&m u nas, przynajmniej rozmiarówka pełna a nie taka jak na bazarze rozmiar 42, na jakąs anorektyczkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh Re: a po co? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 15.03.05, 15:02 ja ubieram się na bazarze właśnie dlatego że mam mózg kupuję ciuchy takiej samej jakości jak w sklepie "firmowym" a o wiele taniej a metka firmowa nie jest mi potrzebna do szczęścia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doroy1 Re: a po co? IP: 83.238.200.* 18.03.05, 13:09 prosze Cie nie kpij ze mnie :)))), bu ha ha ha na bazrze króluje made in china, turkey i inne skosnookie towary, których rozmiarówka konczy sie na XXXXL, co w znaczeniu na polska rozmiarówke daje 40.... nie wspominjac juz o wykonaniu i materiale uzytym do wykonania danej rzeczy... a h&m nie jest wielka frima, która kupuje sie dla metek, tylko maja dobre gatunkowo rzeczy i w przystepnych cenach, no i normalna rozmiarówkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: a po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 15:22 Dobre gatunkowo rzeczy??????? hahaha. Dla mnie niczym się nie różnią od tych z bazaru wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kropka.nad.zet Re: a po co? 15.03.05, 15:50 Gość portalu: doroy1 napisał(a): > jesli nie wiesz co to jest h&m, to sie nie wypowiadaj hmmm... no po to przecież jest forum, żeby wymieniać opinie, więc każdy może się wypowiadać a co do h&m - tylko chyba u nas zachwycamy się tymi sklepami; na zachodzie ciuchy, ktore są tam sprzedawane nazywane są "masówką" i lepiej się nie przyznawać, że robi się zakupy w takich sklepach, jeśli chce się uchodzić za dobrze ubranego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doroy1 Re: a po co? IP: 83.238.200.* 18.03.05, 13:11 no fakt... lepiej przyznac sie że sie ubiera na bazarze :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh Re: a po co? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 18.03.05, 16:25 co to znaczy "przyznać się że się ubiera na bazarze"? ja od zawsze ubieram się na bazarze i nie robię z tego żadnej tajemnicy żebym miał się do tego przyznawać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doroy1 Re: a po co? IP: 83.238.200.* 18.03.05, 19:47 cytat lepiej się nie przyznawać, że robi się zakupy w takich sklepach, jeśli chce się uchodzić za dobrze ubranego Odpowiedz Link Zgłoś
sonnenkinder Re: a po co? 20.03.05, 22:09 42 anorektyczka?:)))))))))))))))) Dobre Odpowiedz Link Zgłoś
doroy1 Re: a po co? 21.03.05, 13:31 Mam chudą przyjaciółkę. Naprawdę chudą. Przy wzroście 175 waży 52 kg. Ostatnio na imieniny jej mama kupiła jej bluzeczkę. Podobno sprzedawczyni powiedziała Mamie, że rozmiarówka jest nieco zaniżona, więc Mama przezornie kupiła rozm. L ... I oczywiście okazało się, że bluzeczka za mała. Poszły więc razem wymienić i ostatecznie nabyły rozm. XXL........ ..... brak słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kko Re: Czy w Lublinie jest h&m? IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 14.03.05, 21:22 Nie wiem czym Tobie i jeszcze kilku innym na forum imponuje "marka" Reserved? Kto w Europie slyszal o czyms takim? Przeciez sa to polskie ciuchy i polska siec sklepow, ale pewnie nawet o tym nie wiedzieliscie stad te podniecenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amica Re: Czy w Lublinie jest h&m? IP: *.it-net.pl 14.03.05, 21:34 Dla niektórych METKA to podstawa... Leczą w ten sposób swoje braki, próbują się dowartosciować ... Spotykam się z tym wśród swoich znajomych i zaczyna mnie to interesować!!! zazwyczaj ogromną wagę do metek oraz określania wartości przedmiotu wedle ceny (im droższe tym lepsze), przywiązują osoby które kiedyś w przeszłości czuły się kimś małowartościowym - poprzez to, ze np. nie było ich stać na ciuchy, itp... Wspólczuję tym co się podporządkowali metkom...przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh Re: Czy w Lublinie jest h&m? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 14.03.05, 21:41 ja myślę że Arkadius mógłby otworzyć w Lublinie swój butik wprawdzie dziurawe dzinsy za 4000 zł by nie przeszły, ale gdyby się nauczył projektować coś w miarę normalnego? w końcu Arkadius to chłopak z Parczewa Odpowiedz Link Zgłoś
ele.gancki Re: Czy w Lublinie jest h&m? 14.03.05, 21:49 Zgadza się lublin to straszna wiocha. Co to za miasto w którym nie ma sklepu H&M. Ja co prawda już też nie ubieram się w tym gó..anym sklepiku - teraz szyję sobie granitury u krawca w Mediolanie, ale doprawdy nie rozumiem jak miejsce bez takich sklepów może nazywać się miastem, w dodatku wojewódzkim!!! a/ powinno się zmienić nazwę na osada Lublin b/ zabrać im województwo. Druga sprawa, to to, że teraz już zrozumiałem (fakt wiedza przyszła wraz z sukcesem zawodowym i pieniędzmi), że H&M, reserved czy tym podobne badziewne sklepiki są li TYLKO sklepikami, gdzie niższa (acz aspirująca warstwa społeczna) robi zakupy by podnieść swoje ego i wygląd przy nas, osobnikach o wyższym stopniu rozwoju cywilizacyjnego. Niemniej jednak przez niższy szczebel każdy musi przejść i jak lublin (celowo piszę z małej litery) chce się rozwijać to musi te sklepy do siebie zaprosić. Z drugiej strony jak pomyślę, że kiedyś też tam robiłem zakupy to mi wstyd. No cóż każdy musi przejść prze etap ewolucji cywilizacyjnej. Kończąć podpowiem tylko, że można ominąc ten etap i od razu zacząc kupować u osobitych krawców w Mediolanie. Staniecie wtedy niejako ponad problem braku sklepów typu H&M w swojej wiosce i będziecie mogli od razu aspirować do lepszego świata wychodząc z waszego żabłoconego grajdoła. pozdrawiam ---- elegancki.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalina Re: Czy w Lublinie jest h&m? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 22:14 rece opadaja jak sie czyta takie posty jak Twoj ele.gancki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Czy w Lublinie jest h&m? IP: 81.219.88.* 15.03.05, 12:00 A kto powiedzial ,że chodzi o metkę? Według mnie ciuchy z h&m mają lepszą jakość niż chińszczyzna czy tania polszczyzna z bazarku a cenowo niewiele się różnią. I jak mam płacić za dziecięce bluzeczki ze sztucznego tworzywa od "chińczyka" 15 zł to wolę dac 20 i wiem,że po 1 praniu sie nie rozpłyną w pralce :)Żeby jechać do Wawy po kilka ciuszków to musiała bym mieć coś z głową ...hehehe Może Lublina na mapie polski już nie ma i dlatego o nas zapomnieli ??:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Czy w Lublinie jest h&m? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 14:19 H&M jest niedrogi,a ma naprawdę porządne rzeczy Takiego skelpu u nas brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh Re: Czy w Lublinie jest h&m? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 15.03.05, 19:38 tak w Lublinie nie ma Reserved, nie ma H&M to znaczy że Lublin nie istnieje dziwne jednak że mają tu swoje salony dealerzy wiodących marek samochodowych ale co tam one przy H&M i Reserved - to małe płotki Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka-lublin Re: Czy w Lublinie jest h&m? 15.03.05, 20:47 Czytam te posty i nie wiem skąd w was tyle jadu i złośliwości?? To, że lubię robić zakupy w sklepach typu H&M czy Orsay wcale nie znaczy, że jestem tępą snobką rozpaczającą co wieczór, że nie ma ich sklepu tuż za rogiem czy że skarpetki kupuję tylko i wyłącznie w "stolycy". Lubię po prostu kupić sobie coś dobrej jakości i oryginalnego, ale w sensie wyglądu, kroju - a w każdym lubelskim butiku jest dokładnie to samo (ewentualnie w innym kolorze). Nie znaczy to także, że bezkrytycznie podchodzę do wszystkiego, co w takich sklepach jest - po prostu szukam rzeczy które mi się podobają. Co do lubelskich "oryginalnych" sklepów, to owszem, mamy m.in. Jackpota czy Simple, ale po piersze styl a'la hipis nie należy do moich ulubionych (to o Jackpocie), a po drugie, to powedzcie mi ilu z was stać jest na to, aby kupić sobie bluzeczkę za 500 zł? Co do Reserved natomiast, to ktoś tu myśli, że odkrył Amerykę... Tyle się trąbiło w mediach, że jest to rodzima firma, że od dłuższego czasu jest to powszechnie znana rzecz. P.S. Mam nieodparte wrażenie, że większość tych złośliwych postów jest autorstwa facetów, którzy to mają okazję pośmiać się z "głupich bab", które wybrzydzają i czepiają się byle głupstw. Tymczasem zdajcie sobie sprawę, że to, że wam, chłopcy w ogromnej większości jest wszystko jedno co nosicie i jak to wygląda, wcale nie znaczy, że każdy do tego tak podchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaska Re: Czy w Lublinie jest h&m? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 15:07 Taaak To Kraków tez wielka wiocha - tez nie maja H&M. A Ty w ogole wiesz gdzie Mediolan lezy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka_26 Re: Czy w Lublinie jest h&m? IP: *.szwajcarska.pl 15.03.05, 21:05 Nie ma i pewnie nie będzie H&M w Lublinie bo to prowincja i nie ma tu żadnych fajnych firm. A w Krakowie lada dzień jest otwarcie dwóch H&M. I nie rozumiem dlaczego jesteście takie chamskie. Jak ktoś lubi kupowiać na bazarze to niech kupuje ale po co od razu się nawzajem wyzywać, że H&M to niby taki luksus a w niektórych kręgach uchodzi za to samo co tu bazar, choć ja bardzo lubię tą firmę i mam ich ubrania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh Re: Czy w Lublinie jest h&m? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 16.03.05, 06:41 no to jak w h&m jest to samo co na bazarze to o co ta awantura? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil prośba do sdh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 23:04 sdh - bardzo proszę - po prostu powstrzymaj sie od wypowiadania zdania na tematy na ktore nie mozesz nic powiedziec.. jesli jednak bedziesz chcial sie wypowiadać: weź sobie do portfela powiedzmy 200 zł (plus 40 zł transport), podziel po 100 zł - PÓJDŹ na bazar i kup to co Ci sie spodoba w tej cenie. nastepnie (zainwestuj 40 zł w obie strony busem do warszawy) i pojedz sobie do galerii mokotow czy arkadii.. zaloze sie ze w reserved kupisz za ta cene 3-4 fajne ciuchy o super jakości i nasz bazar zblednie w twoich oczach.. jesli masz sile mowic, ze ludzie kupujacy w reserved itp. maja wypaczony umysł to jednak proponuje wycieczke do warszawy i obejrzenie poważnej galerii i naprawde dużych i w miarę tanich sklepów.. JESTEM PRZEKONANY, ŻE ZA PODOBNĄ CENĘ CO W RESERVED W LUBLINIE NIC CIEKAWEGO NIE KUPIĘ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh Re: prośba do sdh IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 20.03.05, 06:11 coż ty kobieto opowiadasz ja kupiłem sobie na bazarze garnitur, dżinsy, koszule, buty i mnie się podoba jak nie potrafisz się ubrać w Lublinie to jedź sobie do Warszawy kto cię trzyma ja znam kobiety które się ubierają w Lublinie i wyglądają wspaniale może po prostu nie masz gustu tak - uważam żze ludzie kupujący w sklepach firmowych płacą za metkę a nie za jakość, wygląd itp. Reserved szyje swoje ciuchy w Chinach - a na bazarze w Lublinie też są ciuchy głównie z Chin. Jaka to różnica? Żadna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Creature Re: Czy w Lublinie jest h&m? IP: *.resetnet.pl 16.03.05, 11:52 Odebrać prawa miejskie wszystkim miejscowościom które nie mają h&m, reserved, multikina i aquaparku ! Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Czy w Lublinie jest h&m? 18.03.05, 21:23 to juz wiem czemu nie chca nam, czyli dla Białegostoku i Lublin, przyznac statusu metropolii! Nie mamy H&M! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh Re: Czy w Lublinie jest h&m? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 18.03.05, 23:17 chyba nie Rzeszów ma H&M, Reserved, aquapark i komunikację nocną a też mu nie chcą przyznac statusu metropolii. Odpowiedz Link Zgłoś
air_tools otóż... 19.03.05, 02:46 prostuje kilka nieścisłości, które pojawiły się w tym wątku. H&M ma swoje sklepy w 8 miastach w Polsce (na pewno nie w Rzeszowie). część swoich kolekcji szyje również w Polsce. wymawiane przez niektórych z lekką nutką ironii Reserved szyje za to głównie w Chinach (w Polsce bardzo mało). a w Lublinie? w ciuchach posucha. nie tylko w ciuchach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh Re: otóż... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 19.03.05, 07:55 dawno takiego idiotyzmu nie słyszałem kobiety w Lublinie należą do najlepiej ubranych w Polsce mimo braku Reserved, H%M itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka-lublin Re: otóż... 19.03.05, 13:34 Tak?? Pierwsze słyszę... A jeśli to prawda, to może dlatego, że jeżdzą po ubrania do Warszawy raz na jakiś czas? Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Czy w Lublinie jest h&m? 19.03.05, 09:12 Rzeszow nie ma H&M ani Reserved :) a komunikacje miejska ma tez Białystok :P co prawda tylko 3 linie ale zawsze to cos :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Re: Czy w Lublinie jest h&m? IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 23.03.05, 16:35 Reserved w Rzeszowie otwieraja w kwietniu... Odpowiedz Link Zgłoś
kinka_1 Re: Czy w Lublinie jest h&m? 22.03.05, 09:12 sympatyczny żarcik, ale zaraz posypią się na Ciebie gromy, panie elegancki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacham Re: Czy w Lublinie jest h&m? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 09:03 hi hi hi bardzo zabawne i logiczne rozumowanie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nazgul Re: Czy w Lublinie jest h&m? IP: *.centertel.pl 22.03.05, 08:02 dokładnie z łodzi.... ale ciuch zajebisty cos w stylu scot&soda teraz scotfree Odpowiedz Link Zgłoś
kropka.nad.zet kto i co imponuje 23.03.05, 09:37 podejrzewam, że o Tobie w Europie też nikt nie słyszał, a mimo to nikt nie odmawia Ci prawa do istnienie; mało tego - na pewno parę osób (rodzina) nawet się Tobą zachwyca i podnieca jeśli przyjęłaś za punkt honoru ubierać się tylko w to, o czym słyszała Europa, pódź o krok dalej i zacznij ubierać się u Armaniego czy Gucciego o nich słyszał cały świat :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cuchulain Re: Czy w Lublinie jest h&m? IP: 83.141.72.* 20.03.05, 20:43 I się pokłócili... Polska, mieszkam w Polsce... Zadała dziewczyna pytanie, a tu zamiast odpowiedzi zaczęło się leczenie kompleksów. Ja dla metki nie zwykłem szaleć, ale jeżeli metka=jakość, a nie metka=CENA, to wtedy nie dyskutuję, nie zastanawiam się czy uderzam w polskiego rolnika, po prostu wybieram to, co krótko Angole nazywają - VALUE. Lublin przyszło mi zostawić czas jakiś temu, i bez snobizmu powiem, że gdybym miał wrócić i mieć problem z kupieniem dobrego, a nie hiper-super-markowego ubrania, to bym się wkurzał. W Krakowie jest kilka filii Reserved - korzystam i się cieszę. Gdzie szyją - ich sprawa, jeśli dzięki temu mogą nie podnosić cen. Do tego Zara, Terranova, Cottonfield - za H&M nie tęsknię, wolę River Island. Do Ralpha Laurenta, Gucci-ego, Armaniego nie tęsknię, bo właśnie tu metka=CENA. Bazar - cóż, tam można znaleźć taniego Laurenta, tanie Diesle.. A Mama dawno mnie nauczyła "kto tanio daje - dwa razy daje". I jak mi teraz ktoś coś na Mamę brzydko kliknie, to znów się przekonam, że warto było "w świat" pójść... Odpowiedz Link Zgłoś
slavres Re: Czy w Lublinie jest h&m? 21.03.05, 01:31 Po świętach nastąpi otwarcie Reserved w Rzeszowie w Galerii Graffica. Reklamy już są! Odpowiedz Link Zgłoś
gregovski1 Re: Czy w Lublinie jest h&m? 21.03.05, 09:33 Widzialem w paru butikach, ale przeciez nie tak powinno byc. (do tego oczywiste niby-logo - <zwrotow nie przyjmujemy>:)) XXI wiek wciaz tylko na kalendarzu czy jak...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CH&M Re: Czy w Lublinie jest h&m? IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.05, 11:24 Ja ubieram dzieci w H&M i nie leczę w ten sposób swoich kompleksów, rzeczy jakościowo b.dobre i o połowę tańsze niż w Lublinie, więc nie piszcie bzdur, że nam takie sklepy nie są potrzebne. Jak mam zapłacić za kuteczkę dla dziecka 130 zł to wolę kupić w Warszawie podobną za 70 zł, i jak mi coś nie pasuje to zwracam po miesiącu !!! U nas z wielką "zwrotów nie przyjmujemy" niech sobie spróbują rozebrać małe dziecko w sklepie i przymierzać mu ubranka, wiocha jedna, brak konkurencji, mają nas w du... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Czy w Lublinie jest h&m? IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 15:45 moze jak powstanie galeria orkana i plaza center, to cos sie zmieni w tej wsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty- astoria!! Re: Czy w Lublinie jest h&m? IP: *.ismedia.pl / *.devs.futuro.pl 21.03.05, 21:07 Myślę, że nie chodzi o to, aby mieć ciuchy z metką H&M, Reserved etc. Gatunek ciuchów z H&M może nie powala mnie z nóg,ale jest przynajmniej adekwatny do swojej ceny! Nie można tego powiedzieć o ciuchach z Lublina - Astorii i podobnych przybytków, gdzie najwięcej jest tandetnych tureckich ciuszków "masowych", które kosztują wcale niemało, a na pewno więcej niż takie w H&M.. Zresztą H&M ma duży wybór ciuchów i każdy znajdzie coś dla siebie,są i ubranka bardziej klasyczne, o prostych krojach, są i totalne dziwolągi. Najbardziej lubię dużą ilość dodatków, które można tam kupić- czapki, szaliki, rękawiczki, biżuterię itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Do wszystkich którzy uważają Lublin za "wiochę" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.05, 08:18 Jak sie nie podoba to won ćwoki, szpagatowi inteligenci" do MIASTA! I nie śmierdzieć w Lublinie. PS. Jestem ciekaw ilu z tych wybrzydzających naprawdę pochodzi z Lublina. Lublin "wioszczeje" przez takich napływowych kmiotów jak wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Re: Do wszystkich którzy uważają Lublin za "wioch IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.05, 10:38 Ty buraku juz uciekłeś pod Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Do wszystkich którzy uważają Lublin za "wioch IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.05, 12:20 i tu sie kmiocie mylisz, bo korzystam z netu w pracy a serwer jest ogólnopolski.Tak więc pędź na szczaw fieju. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka.nad.zet to kompleksy jakieś? 22.03.05, 14:15 najwyraźniej... poczytajcie sobie, proszę opinie o tym sklepiku z forum o modzie - piszą laski z Wawy, Kraka... i innych miast, w których wybudowali h&m: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=21883380 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nazgul Re: to kompleksy jakieś? IP: *.centertel.pl 24.03.05, 12:13 H&M JEST W SKLEPIE Moda Światowa Chicago NA KRAKOWSKIM 55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx H&M jest w sklepie Moda Światowa Chicago IP: *.centertel.pl 24.03.05, 12:14 Odpowiedz Link Zgłoś