Dodaj do ulubionych

INTERNETOWY POMNIK JANA PAWŁA II !!! !

05.04.05, 00:19
INTERNETOWY POMNIK JANA PAWŁA II
Wpisujmy się !!!
Zapraszam do wpisu, modlitwy, podziękowania
W internetowym POMNIKU OJCA ŚWIĘTEGO
www.janpawelwielki.prv.pl/
www.janpawelwielki.glt.pl/
POWIADOM O TEJ STRONIE ZNAJOMYCH !!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • terraincognita Re: INTERNETOWY POMNIK JANA PAWŁA II !!! ! 05.04.05, 00:39
      Ludzie,nie dajmy sie zwariowac!
    • dociek Deja vu 05.04.05, 05:59
      Za Józefa Wissarionowicza Stalina ukuto w Polsce termin : "kult jednostki". Po
      ogłoszeniu jego śmierci we wszystkich gazetach były portrety w czarnych
      ramkach, noszono żałobę, zwykli ludzie publicznie ronili łzy, urządzano
      akademie i zebrania żałobne ku czci, w szkołach i na uczelniach zawieszono
      zajęcia, fabryki uruchomiły swoje syreny..., itd., itd.
      • Gość: Jadwiga Re: Internetowy Pomnik Jana Pawła II IP: *.lublin.mm.pl 05.04.05, 07:49
        Ciszej nad tą trumną. Przezywasz dramat? to rób to w milczeniu, prywatnie,
        rozpamietuj nauki zmarłego Przewodnika, a nie ogłaszaj całemu swiatu we
        wszelkich mozliwych mediach, ze cierpisz, ronisz łzy i modlisz się w intencji,
        za duszę albo nawet do zmarłego świetego Papieza. Nie wiadomo czy zastanawiać
        się nad intencjami Jana PawłaII, czy litować nad Twoim lamentem prezentowanym
        przed kamerami telewizora. W chwili obecnej program telewizyjny kojarzy się z
        greckim chórem płaczek. Mam wątpliwość, czy ta forma adoracji przypadłaby
        skromnemu i pokornemu Karolowi Wojtyle do serca. Ciszej nad tą trumną.
        • joannabarska Bez porównań,bez kontekstów,ale... 05.04.05, 12:13
          Porównanie smierci Jana Pawła II ze smiercią Jozefa Stalina jest zapewne
          niestosowne, choc smierć to smierć ,a śmierc Stalina jednak przeobraziła świat
          (na początek- rozejm w Korei). Ale ja,weteranka,nie o tym. "Sztandar Ludu"
          ukazał sie popołudniu z wielkią fotografią Stalina na 1 stronie. Władze
          miejskie zmieniły nazwy : Plac Litewski - Placem Stalina, ul.Lubartowska -
          ul.Stalingradzką. Byl chyba wiec żalobny na tym Placu,ale głowy nie dam.
          Natomiast w zakładach pracy zaciągano tzw. warty stalinowskie i organizowano
          masowki,czy akademie.Podejmowano,rzecz jasna,nowe zobowiazania produkcyjne. Był
          płacz i lament,chyba niekiedy i szczery. W kinie "Wyzwolenie" obejrzałam
          film "Upadek Berlina". Stalin (aktor oczywiscie) w pięknym białym mundurze
          enzuzjastycznie witany na lotnisku berlinskim. Zapamiętałam ten obraz do
          dzisiaj. Telewizji nie było,ale radio tez całkowicie zmieniło program.O
          internecie nikomu sie nie sniło...
    • mali_bu Re: INTERNETOWY POMNIK JANA PAWŁA II !!! ! 05.04.05, 12:46
      Kolega rilian powinien się tym zająć.
      On lubi pomniki, szczególnie te Jana Pawła II.
      Przy okazji - od zawsze twierdziłem, że stawianie pomników, nazywanie budynków,
      ulic imieniem kogoś żyjącego jest nieporozumieniem.

............
      • Gość: lolo Re: INTERNETOWY POMNIK JANA PAWŁA II !!! ! IP: *.lublin.mm.pl 05.04.05, 14:32
        Masz racje "mali_bu"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka