Dodaj do ulubionych

Kierowca pouczony

IP: *.chello.pl 06.06.05, 23:05
To kierowcy naszego MPK bez pouczania nie domyślają się, że muszą przestrzega
przepisy ruchu drogowego? To kto ich, do licha,zatrudnił?
Obserwuj wątek
    • Gość: ZIZU Re: Kierowca pouczony IP: *.lublin.mm.pl 06.06.05, 23:46
      Brawo dla pana Andrzeja... tylkoz a co ?? Widziałem całą sytuacje i wyglądała
      ona lekko mówiąc inaczej ale cóż wkońcu taki wytrawny mistrz kierownicy jak pan
      Andrzej wie wszystklo lepiej
      • Gość: stachna Re: Kierowca pouczony IP: *.lub73.int.pl / *.int.pl 07.06.05, 02:56
        Jak było, tak było, w kazdym razie kto jeździ autobusami MPK ten bez trudu
        zauważy, ze niektórzy kierowcy zatrudnieni w tej firmie prawko sobie kupili. Np.
        jeden z jeżdżących linią 160.
        • Gość: piechur Re: Kierowca pouczony IP: *.lublin.mm.pl 07.06.05, 16:32
          Zlikwidować autobusy mpk w Lublinie.Kierowców do naprawy dróg (chociaż i tam
          trzeba myśleć).Kierowcy mpk to w większości solidaruchy lub samoobrona (prawie
          każdy wie co to oznacza.Tępota u mysłowa i chammstwo)
      • Gość: dalekojeszcze? Re: Kierowca pouczony IP: *.chello.pl 07.06.05, 03:39
        Opisz ZIZU proszę jak wyglądało to "lekko inaczej". Bo jeśli było tak jak
        przedstawił ten pan Andrzej, to kierowcę MPK powinno sie duzo surowiej
        potraktowaĆ. Coś tu rzeczywiście nie tak - tylko pogrożono mu troszeczke
        paluszkiem, a przecież mogł przez swój wyczyn doprowadzić do tragedii.
        • Gość: vipmann.com Re: Kierowca pouczony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 06:44
          co, proponujesz ? zabic go ( kierowce MPK ) ?

Pewnie autobus jechal przepisowo 49 KM /h , a Pan Andrzej tez nie lamal
          przepisow i jechal 50-tka ?
    • Gość: leszeke Takie zachowanie to chyba norma w MPK ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 07:53
      Miałe bardzo podobną, choć trochę mniej groxna sytuację - kierowca autobusu
      zasygnalizował skręt w prawo, a potem, chyba przyzwyczajony do powożenia
      furmanka, aby przygotowac się do skrętu wyjechał bez żadnego ostrzeżenia na pół
      lewego pasa. Odruchowo zatrąbiłem - reakcja identyczna - środkowy palec ...
      A może to tylko ten sam kierowca ...
      • Gość: ewa Re: Takie zachowanie to chyba norma w MPK ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 08:08
        Ja też spotkałam kiedyś "uprzejmego" kierowcę z MPK.Włączyłam się do ruchu z
        bocznej uliczki na wiecznie zakorkowanej Nadbystrzyckiej, wjechałam przed
        autobus, a jego kierowca ze złości próbował mi zajechać drogę aż do Głębokiej,
        z lewej strony. Otworzył też przednie drzwi i posłał mi "wiązankę", wymachiwał
        rękami. Szkoda, że takie zachowanie zaczyna być normą w tej firmie.
    • Gość: maciek Re: Kierowca pouczony IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 10:28
      Zawsze wiedzialem, ze kierowcy naszego mpk to buraki i wiesniaki bez kultury.
      Oni powinni asfalt lat, albo doly kopac w miescie, a nie jezdzic autobusami - to
      powazne i odpowiedzialne zajecie!!!
      • Gość: wieśniak Re: Kierowca pouczony IP: *.top.net.pl 08.06.05, 16:20
        Ja jestem wieśniak i nie życzę sobie porownywania z kierowcami MPK!!
    • Gość: wit Re: Kierowca pouczony IP: *.devs.futuro.pl 07.06.05, 15:50
      Kierowcy naszego mpk-u chyba wcześniej wozili ziemniaki i niestety nie mogą sie
      przestawić do tego,że teraz wożą ludzi. Nie wspominając już o ich uprzejmości.
      Zachowują się tak, jakbyśmy byli intruzami. Mam wrażenie,że wydaje się im,
      jakby wozili nas za darmo swoimi własnymi pojazdami....Żenada
    • Gość: szofer Re: Kierowca pouczony IP: *.lublin.mm.pl 07.06.05, 16:34
      ten kierowca to chyba był przyuczony.Do karty woźnicy dostał wkładkę
      zezwalającą na jazdę atobusek (komunikacji miejskiej oczywiście.To zwykly
      furman)
    • Gość: przymusowy pasażer Re: Kierowca pouczony IP: *.lublin.mm.pl 07.06.05, 16:37
      Kierowca autobusu lubelskiego mpk to taki sam chamisko jak taksiarz "ze słupka"
    • Gość: leszeke może sfrustrowani ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 08:26
      Nic dziwnego, że z takim sprzętem kierowcy mogą być trochę sfrustrowani.
      W cywilizowanych krajach autobusy są traktowane trochę jak pojazdy
      uprzywilejowane. Ale w tych krajach poruszają sie też jak wszystkie normalne
      pojazdy i nie są zawalidrogami.
      Ja zawsze najbardziej pluje sobie w brode gdy odruchowo wpuszczam przed siebie
      do ruchu autobus na Koncertowej, ... i jadę potem kilka minut w chmurze spalin
      z prędkościa której mój licznik nie jest w stanie wskazać - czyli poniżej
      10 /h....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka