Dodaj do ulubionych

Łapy, łapy, cztery łapy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 18:24
Czy tylko ja jestem oburzona tą piosenką? Lubię hip hop, ale piosenka jest
bezczelna. Czego chcemy? Dozoru policyjnego, czy tego,żeby policjanci go nie
stosowali i nie reagowali na wezwania, bo komuś to się może nie podobać?
Przyjeżdżają - źle, nie przyjeżdżają - źle, bo nie wywiązują sie z
obowiązków. Myślę, że to jak zwykle malkontentyzm Polaków.
Obserwuj wątek
    • Gość: pts Re: Łapy, łapy, cztery łapy IP: *.devs.futuro.pl 07.06.05, 18:30
      Joł! Kur..a a co to za kur.a no ten ziomal śpiewa kur.a? Joł! Kur.a!
      Aha, kur.a. Bo bym kur.a zapomniał. CHWDP! Kur.a!
    • Gość: eer Re: Łapy, łapy, cztery łapy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 18:46
      kiedy usłyszałem tą piosenkę pierwszy raz, to miałem podobne odczucia. Nie
      podzielam poczucia humoru autora tego tekstu.
      W ogóle nie podoba mi się ta hiphopolowa żałosna niechęć czy pogarda do
      policji, przejawiająca sie w różnych utworach, najczęściej tylko po to żeby
      zaimponować gó..arzom, albo jakimś nieudacznikom dla których wypisywanie obelg
      na policję jest sensem ich żałosnej egzystencji...
    • bakalandia Re: Łapy, łapy, cztery łapy 07.06.05, 19:44
      zacznijmy od tego ze to nie jest hip hop tylko jak przedmówca ujął "hiphopolo"
      a szkoda mi tylko tych którzy sie tym jaraja... bo piosenka jest tak samo
      beznadziejna jak reszta tego shitu którym rajcuje sie gimnazjum.. a co do
      policji... niech bedzie tam gdzie jest potrzebna a nie legitymuje bogu ducha
      winnych ludzi
      • Gość: Oliwka Re: do bakalandia IP: 83.238.121.* 07.06.05, 19:56
        Wyjelas/les mi to z ust, poieram cie w 200%.

Pozdrawiam!!
    • Gość: olga Re: Łapy, łapy, cztery łapy IP: *.ircpl.net / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 21:11
      A ja uważam, że jest ok... Policja w Polsce to żenada. Śmiać mi się chce z jak
      wyskakują z lizakiem z krzaków, bo ktoś przekroczył prędkość o 5 km/godzinę. Są
      żałośni z zatrudnianiem swoich rodzin na większości stanowisk. Nie wiem po co
      są, bo ja nie czuję się w ich obecności bezpieczniej.
      • Gość: Ziuta Re: Łapy, łapy, cztery łapy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 22:05
        cieszę się, że niektórzy się ze mna zgadzają, bo myślałam, że coś ze mną nie
        tak. Jeśli chodzi o wypowiedź Olgi, to to samo możńa by powiedzieć o
        przedstawicielach wszystkich zawodów - lekarzach, prawnikach,
        nauczycielach, "kanarach" itp. Można miec odmienne zdanie, można skrytykować,
        ale nie obrażać. Konstuktywna krytyka polega na czym innym. Piosenka nie jest
        nawt niekonstruktywną krytyką, tylko stekiem obelżywych wyrażeń i wyzwisk.
        Bardzo lubię hiphop, ale wolę, jak nikogo nie obraża.
        • Gość: hycel Re: Łapy, łapy, cztery łapy IP: *.top.net.pl 08.06.05, 16:36
          A na łapach pies kudłaty. Kto dogoni psa, kto dogoni psa - może ty, a może
          jednak Ja?
      • Gość: % Re: Łapy, łapy, cztery łapy IP: *.n.net.pl 17.06.05, 17:58
        Olga za przekroczenie dozwolonej prędkości o 5 km/h nikt Cię nie
        zatrzyma,ponieważ po pierwsze primo jest 10% tolerancji przy pomiarze
        prędkości,po drugo secundo co to za łapówkę by wzięli za takie wykroczenie
    • Gość: Antoni Re: Łapy, łapy, cztery łapy IP: 212.182.71.* 16.06.05, 13:59
      Są w nas wielkie pokłady złości i nienawiści. Trzeba tylko sprytnego aby to
      skutecznie wykorzystał.
      Welcome to Poland.
    • Gość: kmx Re: Łapy, łapy, cztery łapy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 01:53
      nie bede ocenial piosenki, bo hiphopu niestety nie mogę ocenić w kategoriach
      muzycznych. co do tekstu (choc nie cierpie HH to popieram), wystarczy popatrzec
      na to co sie stalo dzisiaj nad zalewem.. zaloze sie ze funkcjonariusze jedli w
      chwili toniecia 14-lteniej dziewczynki pyszne sniadanko... paranoja, chyba
      jutro pojade rowerem i powiem im co o tym mysle.. ZA NASZE PIENIĄDZE -
      PODATNIKOW - ROBIĄ CYRK.
      • Gość: pts Re: Łapy, łapy, cztery łapy IP: *.devs.futuro.pl 17.06.05, 16:57
        Jesteś zbytnim idealistą. Policja nie może być wszędzie. Gdyby tak było, niemal
        wszyscy robiliby w policji i chronili wtedy siebie samych.
        No chyba że osobiście widziałeś że jedli "pyszne śniadanko".
      • Gość: pts Re: Łapy, łapy, cztery łapy IP: *.devs.futuro.pl 17.06.05, 16:58
        Zresztą, już jednego złapali.
        • folkatka Re: Łapy, łapy, cztery łapy 17.06.05, 23:40

Jedyny HH jaki do mnie przemawia to taki czarny, amerykański, polski to dla
          mnie podróbki nędzne i tyle mojego zdania. Co do tekstu - owszem, to przegięcie,
          ale czy naprawdę nigdy nie zetknęliście się - sami lub przez znajomych - z
          agresja ze strony chłopaczka, któremu nagle sie wydaje że świat do niego nalezy
          bo jest w mundurze? Mojego kumpla zaciągneli na komisariat, przykuli za ręce do
          kraty i spałowali. Fakt, był pijany i wcześniej ich sklnął...
    • Gość: DzikaŚwinia Re: Łapy, łapy, cztery łapy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 17:01
      A ja polecam kawałek Doniu i Pięć Dwa Dębiec "Uciekaj". Teledysk "Uciekaj"
      można zobaczyć na muzyka.interia.pl/teledyski/
    • karinaa1 Re: Łapy, łapy, cztery łapy 03.07.05, 00:32
      Właśnie może ktoś mi powie skąd w naszym społeczeństwie wzieła się ostatnio
      taka nienawiść do policjantów???
      • Gość: Ziuta Re: Łapy, łapy, cztery łapy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 10:37
        Mi się wydaje,że policja pracuje bardziej wydajnie /zaznaczam, nie mam nikogo z
        rodziny w policji, a wręcz posądzam ich o kalectwo mojego taty, ale to inny
        watek/. Reaguje na wezwania, powaznie traktuje zgłoszenia o przemocy,
        policjantów widać coraz częściej i więcej i to się po prostu nie podoba tym,
        którzy mają duuuuże problemy z przestrzeganiem przepisów. Jeśli mi policjant
        wlepi mandat za nieprawidłowe przechodzenie przez jezdnię, to stwierdzę,że miał
        rację. Jeśli wlepi go malkontentowi, który sam nie wie kogo i czego ma się
        czepić, będzie ten fakt odebrany jako wredność i czepliwość policji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka