Gość: Perła IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.02, 23:26 Wyjechałem ponad miesiąc temu na Roztocze i NIC nie wiem. Czy tam ktoś jest? pozdrówka Perła Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ryża GDZIE SOM WSZYSCY???????????? IP: 195.116.167.* 20.07.02, 11:27 No właśnie???? Gdzie są wszyscy??? Trupem wieje z forum aż przykro . Urlopiki? Odpoczywamy sobie , prosze państwa ? Dupki grzejemy na egzotycznych piaskach? Na forum własne zajrzec nie łaska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: GDZIE SOM WSZYSCY???????????? IP: *.extern.kun.nl 21.07.02, 17:26 niektorzy pracujom :-( na urlopik sie nie zanosi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTS Re: GDZIE SOM WSZYSCY???????????? IP: *.net.pl 21.07.02, 23:40 Gość portalu: Pola napisał(a): > niektorzy pracujom :-( > na urlopik sie nie zanosi....EWRYBADY NAD JEZIORAMI, POZDROWIENIA DLA LUBLINA I ŚWIDNIKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: GDZIE SOM WSZYSCY???????????? IP: *.proxy.aol.com 22.07.02, 17:11 Gość portalu: ryża napisał(a): > No właśnie???? Gdzie są wszyscy??? Trupem wieje z forum aż przykro . Urlopiki? > > Odpoczywamy sobie , prosze państwa ? Dupki grzejemy na egzotycznych piaskach? > Na forum własne zajrzec nie łaska? Nie ma o czym pisac. Nie ma z kim pisac. Nudy. Za 2 tygodnie i tak sie zbieram do Polski. Mam inne problemy - np. jak sie zameldowac, jesli od dawna nie bylem nigdzie zameldowany i mam tylko amerykanskie dokumenty. Czy w Polsce dalej trzeba sie meldowac? Chyba bede musial zaczynac od odszukania jakiejs metryki urodzenia, czy cos takiego, ech... A tutaj nudy. Uszanowanie. Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża Re: GDZIE SOM WSZYSCY???????????? IP: 195.116.167.* 22.07.02, 17:12 A po co sie będziesz meldował? Ja cztery lata mieszkam bez meldunku i zyję . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: GDZIE SOM WSZYSCY???????????? IP: *.proxy.aol.com 22.07.02, 17:22 Gość portalu: ryża napisał(a): > A po co sie będziesz meldował? Ja cztery lata mieszkam bez meldunku i zyję . Bo przyjdzie mi w polandzie prowadzic "normalne zycie", za przeproszeniem. Sam nie wiem, sa jakies "kasy chorych", a musze byc ubezpieczony zdrowotnie, bede pracowal, rozliczal sie z podatkow, zenil sie, etc. Nigdy nie zrezygnowalem z polskiego obywatelstwa i mam nawet polski paszport, ale jeswzcze z czasow komuny i dawno nie wazny. Jak by ci to powiedziec....chce w Polsce zyc legalnie;-). Poza tym musial bym wystapic o wize jako obywatel US, bo chce zostac i pracowac dluzej niz 6 miesiecy, dlatego lepiej w Polsce nie walic glupa i byc Polakiem, jesli chodzi o sprawy administracyjne, choc w niektorych sytuacjach dobrze byc "obcokrajowcem". Uszanowanie. Paul Odpowiedz Link Zgłoś
laser_ Re: GDZIE SOM WSZYSCY???????????? 22.07.02, 19:15 Gość portalu: Paul napisał(a): > Gość portalu: ryża napisał(a): > > > A po co sie będziesz meldował? Ja cztery lata mieszkam bez meldunku i zyj > ę . > Bo przyjdzie mi w polandzie prowadzic "normalne zycie", za przeproszeniem. Sam > > nie wiem, sa jakies "kasy chorych", a musze byc ubezpieczony zdrowotnie, bede > pracowal, rozliczal sie z podatkow, zenil sie, etc. Nigdy nie zrezygnowalem z > polskiego obywatelstwa i mam nawet polski paszport, ale jeswzcze z czasow > komuny i dawno nie wazny. Jak by ci to powiedziec....chce w Polsce zyc > legalnie;-). Poza tym musial bym wystapic o wize jako obywatel US, bo chce > zostac i pracowac dluzej niz 6 miesiecy, dlatego lepiej w Polsce nie walic > glupa i byc Polakiem, jesli chodzi o sprawy administracyjne, choc w niektorych > sytuacjach dobrze byc "obcokrajowcem". Uszanowanie. > Paul Paul, to Ty jednak poważnie chcesz osiedlić się w Polsce...w sytuacji kiedy bardzo wielu myśli odwrotnie. Ja przez te ostatnie lata doszedłem do wniosku, że najlepszym wyjściem dla moich dzieci będzie pchanie kasy w ich edukację i niech jadą do jakiegoś "normalnego" kraju zakładać swoje rodziny. Przykre to, ale jak się patrzę na to wszystko to się odechciewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: GDZIE SOM WSZYSCY???????????? IP: *.proxy.aol.com 22.07.02, 19:31 laser_ napisał: > Gość portalu: Paul napisał(a): > > > Gość portalu: ryża napisał(a): > > > > > A po co sie będziesz meldował? Ja cztery lata mieszkam bez meldunku > i zyj > > ę . > > Bo przyjdzie mi w polandzie prowadzic "normalne zycie", za przeproszeniem. > > Sam > > > > nie wiem, sa jakies "kasy chorych", a musze byc ubezpieczony zdrowotnie, b > ede > > pracowal, rozliczal sie z podatkow, zenil sie, etc. Nigdy nie zrezygnowal > em > z > > polskiego obywatelstwa i mam nawet polski paszport, ale jeswzcze z czasow > > komuny i dawno nie wazny. Jak by ci to powiedziec....chce w Polsce zyc > > legalnie;-). Poza tym musial bym wystapic o wize jako obywatel US, bo chc > e > > zostac i pracowac dluzej niz 6 miesiecy, dlatego lepiej w Polsce nie walic > > > glupa i byc Polakiem, jesli chodzi o sprawy administracyjne, choc w > niektorych > > sytuacjach dobrze byc "obcokrajowcem". Uszanowanie. > > Paul > > Paul, to Ty jednak poważnie chcesz osiedlić się w Polsce...w sytuacji kiedy > bardzo wielu myśli odwrotnie. Ja przez te ostatnie lata doszedłem do wniosku, > że najlepszym wyjściem dla moich dzieci będzie pchanie kasy w ich edukację i > niech jadą do jakiegoś "normalnego" kraju zakładać swoje rodziny. Przykre to, > ale jak się patrzę na to wszystko to się odechciewa. "Osiedlic", to tak powaznie powiedziane. Chce przyjechac i zobaczyc. Moja narzeczona tak sobie zazyczyla, a jak nam sie nie spodoba to moge zawsze wrocic do siebie, albo pojechac do GB, Australii.....sam nie wiem. Ja nie musze miec wiz i bac sie o swoja przyszlosc. "Osiedlic" moge sie wszedzie, tak szybko jak "wysiedlic";-). Zobaczymy co bedzie, napewno bedzie ciekawie;-). Uszanowanie. Paul Odpowiedz Link Zgłoś