Dodaj do ulubionych

nie chcą oo Rydzyka

IP: *.lublin.mm.pl 22.06.05, 12:40
LUDZIE NIE CHCĄ MIEĆ ZA PŁOTEM TELEWIZJI O. RYDZYKA
(Kurier Lubelski)
W bliźniaku przy al. Warszawskiej 50 ma powstać stacja nadawczo-odbiorcza TV
Trwam, kierowanej przez ojca Tadeusza Rydzyka, szefa Radia Maryja. Mieszkańcy
sąsiadujących z nim domków jednorodzinnych protestują. Boją się
promieniowania anten satelitarnych w tak gęstej i niskiej zabudowie. – Nikomu
nic nie grozi. To psychoza – uważa Arkadiusz Robaczewski, lubelski radny Ligi
Polskich Rodzin, związany z Radiem Maryja.

– Boimy się o siebie – mówi Helena Śliwińska, właścicielka jednego z
pobliskich domków. – Mamy małe dzieci. Kto zagwarantuje, że pole
elektromagnetyczne, które powstanie wokół stacji, nie będzie miało wpływu na
nasze zdrowie i życie?
Właściciele domków mają wielki żal do szefów TV Trwam. – To stacja katolicka,
dlaczego więc tak nas zlekceważono? – dziwią się.
– O tym, że będziemy mieli na osiedlu jej nadajnik, dowiedzieliśmy się pocztą
pantoflową.
Tylko dwie rodziny dostały oficjalne informacje o tym, że jedna część
bliźniaka przy al. Warszawskiej 50 zostanie zmieniona w stację nadawczo-
odbiorczą (w drugiej mieszkają ludzie). Jedno pismo dotarło właśnie do
właścicielki części bliźniaka sąsiadującej z TV Trwam przez ścianę. Drugie do
Teresy Fornalskiej, która będzie miała ją za płotem. Kobieta twierdzi, że już
odczuła na własnej skórze negatywne skutki takiego sąsiedztwa.
– Jedna antena już jest – mówi Fornalska. – Gdy ją sprawdzali, to w domu
oszalała cała elektronika. Mieliśmy fatalne samopoczucie. Chodziliśmy
rozdrażnieni, a mnie strasznie bolała głowa. Wyszłam do ludzi, którzy coś
przy niej robili i poprosiłam, żeby ją wyłączyli, bo dłużej tego nie
wytrzymam. To była jednak tylko jedna antena. Podłączyli ją tylko na chwilę,
a przecież będzie ich więcej. Słyszałam, że cztery.
Arkadiusz Robaczewski, związany z Ligą Polskich Rodzin i Radiem Maryja, uważa
te zarzuty za śmieszne. Jego zdaniem zachowanie mieszkańców to typowa
psychoza.
– Na budynku rzeczywiście stoi antena, ale to atrapa – tłumaczy Robaczewski. –
Talerz nie jest i nie był jeszcze podłączany, dlatego skargi na jej
szkodliwe działanie są niedorzeczne. Wszystko robimy zgodnie z prawem. To nie
my odpowiadamy za informowanie mieszkańców o budowie stacji nadawczej, ale
Urząd Miasta. Nie będzie żadnego szkodliwego promieniowania.
Mieszkańcy mają na ten temat zupełnie inne zdanie. JUŻ NAPISALI ODWOŁANIE DO
WOJEWODY,NA DECYZJĘ PREZYDENTA MIASTA,KTÓRY ZATWIERDZIŁ projekt lokalizacji
stacji nadawczo-odbiorczej TV Trwam w bezpośrednim sąsiedztwie budynków
mieszkalnych. Zapowiadają, że się nie poddadzą i będą walczyć o swoje. Do
końca
Obserwuj wątek
    • joannabarska Re: nie chcą oo Rydzyka 22.06.05, 12:51
      Trzeba to wszystko dokładnie sprawdzic przez niezależnych od KK fachowców. Ja
      bym tez była poddnenerwowana. Czy trzeba doprowadzic do procesu i usadowic
      o.Rydzyka na ławie oskarżonych? Oj, to trudniejsza sprawa niz z Lepperem
      nawet...
      • Gość: Paweł Re: nie chcą oo Rydzyka IP: *.homeip.net / *.homeip.net 22.06.05, 14:09
        O. Rydzyk raczej nie będzie skazany, bo ma za sobą armię ślepo mu posłusznych
        ludzi, którzy w razie potrzeby podpalą sąd, zorganizują manifestację, itp. A co
        do anteny, to faktycznie, antena telewizyjna na pewno w jakoś sposób szkodzi na
        zdrowie, jednak antena telewizji TRWAM to jeszcze może robić wodę z mózgu,
        powodować fanatyzm, ogłupienie, itp.
        • Gość: kościelny Re: nie chcą oo Rydzyka IP: *.lublin.mm.pl 22.06.05, 15:57
          Wydaje mi się,że się mylicz.Wszystkie urządzenia w.cz. mają negatywny wpływ na
          organizm ludzki i nie tylko.Wyjątek stanowi antena TV Trwam.Ona ma pozytywny
          (aby nie powiedzieć) zbawienny wpływ na ludzi.Przecież za pomocą swojej TV
          oo Rydzyk woływa na ludzi tak jak kiedyś Kaszpirowskij.
          Adin,dwa,tri,czetyryje ,piatś......
          • Gość: gamp Re: nie chcą oo Rydzyka IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.05, 16:18
            niestety żadne z lubelskich mediów nie chce (choć nie wiadomo dlaczego) podjąć
            się zbadania tej sprawy. prawdopodobnie dopiero interwencja jakiegoś gościa z
            TVN-u (Cebuli lub prowadzącego "pod napięciem" - kurcze dosłownie) może coś
            wskórać, bo gościowie są konkretni i upierdliwi do bólu, choć ten drugi ma zbyt
            chyba duże zacięcie aferalne. TV TRWAM oglądam sam; czasami (lubię popatrzeć
            na "inny" punkt widzenia przedstawianych faktów ale za nic nie chciałbym mieć
            ich anteny za płotem. jak posiedzę dłużej przed komputerem to mi czaszka dymi a
            co dopiero mówić jak jakieś ufo zacznie nadawać ze swego talerza. byłem tam i
            widziałem - jest olbrzymi! życzę powodzenia pani Fornalskiej i innym
            zagrożonym. pzdr...
            • irish76 Re: nie chcą oo Rydzyka 22.06.05, 17:49
              ja tam nie ogladam Trwama ale to co zauwazylem przelaczajac kanaly to to ze tam
              jest duzo modlitwy itp. A co komu szkodzi ze ktos chce sie modlic przez tv? Ja
              sie nie modle i nie mam zamiaru utrudniac komus w modleniu sie do jego boga.
              A aspekty techniczne to inna bajka i mieszanie do tego polityki i religi
              smierdzi mi koltunstwem, Nie i Gazeta Polską i wiesniactwem w kazdym tego slowa
              znaczeniu
              • Gość: sdh Re: nie chcą oo Rydzyka IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 22.06.05, 17:54
                założe się że połowa protestujących nałogowo pali papierosy

dzisiaj ludzie bardzo dbają o swoje zdrowie boją się że umrą od anteny, bułki z reala, wędliny z Constaru, internetu, monitora komputerowego, dzwonów kościelnych itp. itd.

ale żeby zadbać o zdrowie rzucając palenie
                ( w papierosie jest 4000 substancji rakotwórczych) CO TO TO NIE!!!
                • Gość: ministrant Re: nie chcą oo Rydzyka IP: *.fl-miami0.sa.earthlink.net 22.06.05, 20:06

> ale żeby zadbać o zdrowie rzucając palenie
                  > ( w papierosie jest 4000 substancji rakotwórczych) CO TO TO NIE!!!

I to jest ich prawo. A swoja droga, tyton jako srodek uzalezniajacy i szkodliwy
                  powinien byc razem z Rydzykiem, jego radiem, telewizja tak jak inne narkotyki
                  zakazane.

• prezu Rydzyk Fizyk 22.06.05, 22:50

Nie chcemy w Lublinie szerzyć dewocji i dewiacji ojca Rydzyka! Niech jego zakonnce zaczną służyć ludziom a nie myć mu nogi! Rydzykowaci -won!
                • Gość: jm Re: nie chcą oo Rydzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 23:06
                  A Ty Heniu pewno nie tylko nie palisz, ale i nie pijesz, a może jeszcze nie p...
                  Albo robisz to całkiem bez sensu jak tu. A wtedy mógłbyś zmienić nick na
                  bardziej przewrotny i oryginalny, np. ppp. Sam kiedys takiego używałem, kiedy
                  jeszcze nie miałem neostrady.

Człowiek jest wolny.
                  A jego wolność jest cechą "przyrodzoną", także religia chrześcijańska
                  nie neguje tej wolności stwierdzając w stosownym ustępie katechizmu, iż "Pan
                  Bóg stworzył człowieka i dał mu wolną wolę". Jeśli zatem człowiek czyni źle, to
                  na własny rachunek, a nie na cudzy. Ważne jest aby bynajmniej nie krzywdził
                  drugiego człowieka.
                • Gość: gamp Re: nie chcą oo Rydzyka IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.05, 11:21
                  a Ty SDH ciągle swoje z tymi papierochami! Ubierz się ładnie i zasuwaj na
                  wrotkowską protestować przed salonikiem tytoniowym; a nuż jakiegoś gościa
                  przekonasz do "swoich" poglądów. No i nie zapomnij transparentu bo od "Huzara"
                  do ulicy jest kawałek - mogą Cię nie dojrzeć!
                  A tak na poważnie to przestań już chromolić o tym tytoniu i uzależnieniu. Co
                  innego papierosy a co innego pole elektromagnetyczne wytwarzane przy nadawaniu
                  z takiego UFO. Poczytaj troszkę opracowań na temat szkodliwości fal
                  elektromagnetycznych czy też wpływu takich fal przy długotrwałym działaniu na
                  organizm ludzki. Może zaczniesz wtedy ludzi odwodzić od używania czegoś innego
                  niż papierochy (które są swoją drogą obrzydliwe). pzdr...
    • oszolom.z.radia.maryja to akcja kierowana przez GW i TVN! 22.06.05, 22:26
      • shawman Re: to akcja kierowana przez GW i TVN! 22.06.05, 23:49
        Jeszcze PD zapomniałeś wymienić.

:ukłony:
    • Gość: dyzio Re: nie chcą oo Rydzyka IP: *.block.alestra.net.mx 23.06.05, 17:18
      A pewnie że nie pozwolić, juz mi wystarczy radio i trvam w mediach. Jeszcze
      kurcze do miasta chca sie władowac oszołomy. Pogonic ich, co beda nową sekte
      zakłać !!!
    • joananabarska [...] 24.06.05, 11:23
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: gamp Re: nie chcą oo Rydzyka IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.05, 17:15
        no i co, Rydzyk i spółka Was postraszyli, że nie macie już nic do powiedzenia?
        Ta cała klika jajca sobie urządza z demokracji. Szkoda, że nikt z
        zainteresowanych nie zgłosił tematu Wronie lub Cebuli. Ten pierwszy nawet
        miałby po drodze, bo kręcił się ostatnio w naszych stronach. pzdr...
        • Gość: sdh Re: nie chcą oo Rydzyka IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 28.06.05, 19:52
          na tym forum to racjonaliści potrafią tylko gadać, a jak co do czego to nawet na pochód pierwszomajowy nie pójdą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka