Dodaj do ulubionych

Wyniki nowej matury

27.06.05, 22:48
Ci co nie zdali: wszystko wina tego, że dzieciaki zamist do szkoły, chodzą do supermarketów na wagary.
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: Wyniki nowej matury IP: *.top.net.pl 27.06.05, 22:55
      Dziś były w internecie pytania zamkniete z części humanistycznej matury - bez
      żadnego zastanowienia wypełniłam i miałam wynik 8/10. Maturę swoją zdawałam zaś
      37 lat temu..
    • Gość: jow W końcu ... IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 12:06
      Nie oszukujmy się w każdej szkole 20 procent uczniów nie wiele robi na lekcjach
      i się nie uczy.Wcześniej i tak zdawali.W końcu może zrozumieją że matura jest
      nieobowiązkowa i trzeba się do niej uczyć.
      Ps: Pozdrowienia dla maturzystów :)
      • setif Re: W końcu ... 28.06.05, 12:46
        To jeszcze muszą zrozumieć ich rodzice. Na każdym zebraniu słyszę tylko "A ja
        też nie umiałam tego i tamtego..", "A bo on(a)tego nie rozumie" itd. Nagminne
        jest odrabianie prac przez starsze rodzeństwo lub ściąganie z internetu.
    • Gość: pts Re: Wyniki nowej matury IP: *.devs.futuro.pl 28.06.05, 14:42
      Nie rozumiem krytyki w mediach, która skupia się na tym że nie zdało matury
      11-16% uczniów w zależności od regionu. Przecież to nie wina samej nowej matury,
      ale poziomu szkół i poziomu nauczania w tych szkołach a także podejścia do
      egzaminu poszczególnych uczniów.
      Może coroczne wyniki z matur, spowodują że szkoły i nauczyciele zaczną bardziej
      interesować się jakością uczenia. To pozwoliłoby podnieść poziom kształcenia w
      całym kraju bez konieczności dodatkowego finansowania szkół.
      • gabriel Re: Wyniki nowej matury 28.06.05, 15:06
        Po prostu wyszło szydło z worka. Wczesniej czesc z tych którzy teraz nie zdali,
        zdali by stara maturę a i tak pewnie nie dostali się w większości przypadków na
        studia. No ale teraz maja gorzej, bo nawet matury w kieszeni nie ma.
    • Gość: gość11 Re: Wyniki nowej matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 16:30
      Myślę, że wyniki nowej matury nie są wcale niskie.
      Biorąc pod uwagę organizację pracy w naszych liceach publicznych, ośmielam się
      twierdzić, że ten wynik jest wręcz wysoki.
      Liczebność klas ( ponad 30 ucz. ), minimalna liczba godzin z wielu przedmiotów
      a także w wielu przypadkach znaczne braki programowe z gimnazjum nie sprzyjają
      osiąganiu dobrych wyników w nauce.
      Moim zdaniem należy wciągnąć właściwe wnioski i nie biadolić.
      Uczniowie i rodzice wiedzą jak organizować "starą maturę" ale ta wiedza już
      zaczyna być nieprzydatna ( na szczęście).
      Podzielam opinie wielu środowisk, które walczą zdecydowanie z patologią
      ściągania. Nowa formuła matury dostarcza w pełniejszy sposób narzędzi do walki
      z niesamodzielnością i jakoby buduje pozytywny system motywacyjny u uczniów.
    • Gość: to ja? Re: Wyniki nowej matury IP: *.pronet.lublin.pl 28.06.05, 19:54
      MATURA DLA KAŻDEGO!!!!! ... czyżby w końcu nie?
      może to nieśmiały początek budowania czegoś na kształt prestiżu dla egzaminu maturalnego.............

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka