Dodaj do ulubionych

Precz z chamstwem!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 19:48
Zdruzgotany "intelektualnym poziomem" postów na tym forum apeluję do tych,
którzy jeszcze nie zatracili kultury, taktu, smaku i zdrowego rozsądku, by
przeciwstawili się chamstwu osobników typu prezu i jemu podobnych.
Prawdopodobnie niedowartościowani i niedocenieni przez świat osobnicy owi
wyładowują swe frustracje zaśmiecając forum pełnymi chamstwa, arogancji i
nienawiści wypowiedziami. Bezimienni, anonimowi, a przez to przekonani o swej
całkowitej bezkarności, zamieniają forum w wychodek. Inwektywy, grubiaństwo,
stosowanie zasady "kto nie z nami, ten przeciw nam", opluwanie wartości,
które cenią inni - oto poziom, jaki reprezentuje prezu i jemu podobni.
Kościół, księża, prawica - to główne "tematy" ich postów. Codziennie,
nagminnie, do znudzenia. Dlaczego? Bo tylko o tym potrafią pisać, bo innych
problemów wokół siebie nie widzą, nie chcą widzieć. "Dowartościowani"
publikacją na forum nie poprzestają na tym - ich pragnienie "błyśnięcia" znów
i znów za wszelką cenę każe im od nowa ubliżać, kłamać, szydzić. To po
prostu mali, bardzo mali ludzie Nie neguję możliwości krytyki na forum,
także, jeśli na to zasługują, księży i ludzi wierzących, ale, do licha, ważna
jest forma, w jakiej krytykę się uprawia! W przeciwnym razie zaleje nas fala
chamstwa. Zdziczenie obyczajów prezentowane przez indywidua typu prezu
przekroczyło już pewną granicę i tego nie wolno nam lekceważyć, nie wolno
milczeć!
Obserwuj wątek
    • arctow [...] 05.07.05, 19:53
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: homo1 Re: Precz z chamstwem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 20:00
        Głodnemu zawsze chleb na myśli.Zakres twego myślenia obejmuje tylko to
        skojarzenie, żadne inne. Przykro mi, ale muszę cię rozczarować: Z prośbą o
        pieszczoty zwróć się do kogoś innego.
    • Gość: wodnik Szuwarek Re: Precz z chamstwem! IP: *.it-net.pl 05.07.05, 20:08
      Wszystkie fora w tym portalu sięgają dna i jest to winą (lub zasługą) jego
      właścicieli. Jeśli ktoś uważa się za liberała, ma dwie możliwości: albo stara
      się nim być i toleruje nawet skrajnie różne wypowiedzi lub jest po prostu
      hipokrytą. Niestety, coraz częściej zauważam że obowiązuje raczej ta druga
      możliwość. Tak więc, możesz sobie wołać na puszczy ile chcesz - dla mnie tacy
      jak prezu są naturalną przeciwwagą dla różnych tam mirmatów, yossarianów,
      oszołomów.z.radyja, lublinów itp., itd. Nie przeszkadzają mi, gdyż dawno już
      zauważyłem, że właśnie taka jest cała nasza rzeczywistość, nie tylko wirtualna:
      składa się głównie właśnie z chamstwa, agresji, hipokryzji, oszołomstwa...
      Jeśli coś mi się nie podoba - po prostu tego nie czytam, czego wszystkim życzę.
      cześć!
      • Gość: Wiesława Re: Precz z chamstwem! IP: *.it-net.pl 05.07.05, 20:15
        A ty, homo1, jesteś obrzydliwy, ze swym nickiem!
      • Gość: homo1 Re: Precz z chamstwem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 23:05
        Dzięki za ten głos, ale pozwolę sobie na krótki komentarz. Być może nie pasuję
        ze swymi poglądami i swoim widzeniem świata do towarzystwa na tym forum.
        Odróżniam tolerancję od afirmacji. Idąc twoim tokiem rozumowania, "naturalną
        przeciwwagą" dla zwykłych, normalnych i dobrych ludzi są bandyci, złodzieje i
        inni złoczyńcy, więc należy im schodzić z drogi, udawać, że się ich nie widzi i
        taką postawę tłumaczyć "liberalizmem". Potrafię uszanować ateistę, nie
        zamierzam rzucać kamieniem w kochających inaczej, nie dzielę ludzi na "Greczyna
        i Żyda", ale nie mogę znieść bezinteresownej i niczym nieuzasadnionej agresji,
        chamstwa i nienawiści. Dziś panoszą się one na tym forum, jutro wyjdą z
        podniesionym łbem na ulicę i wtedy nie będzie to problem mój, czy twój, ale
        nasz. Już zresztą staje się to faktem i wcześniej czy później nasz grzech
        zaniechania zemści się na nas.
        "A choćbyś był jak kamień polny,
        nie jesteś przecież tak bezwolny.
        Lawina bieg od tego zmienia,
        po jakich toczy się kamieniach."
        Cz. Miłosz
        • Gość: Ziuta Re: Precz z chamstwem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 23:13
          Bardzo ładnie to napisałeś i masz rację. Dlatego z niekłamaną przyjemnością
          uczestniczyłam w dyskusji nt kościoła jako instytucji i księży w Koziołku. Ten
          debilek nie dotarł tam, o dziwo, albo dostosował się do poziomu rozmawiających,
          w co nie za bardzo wierzę.
        • Gość: wodnik Szuwarek Re: Bzdura IP: *.it-net.pl 06.07.05, 10:28
          > Idąc twoim tokiem rozumowania, "naturalną
          > przeciwwagą" dla zwykłych, normalnych i dobrych ludzi są bandyci, złodzieje i
          > inni złoczyńcy, więc należy im schodzić z drogi, udawać, że się ich nie widzi
          i taką postawę tłumaczyć "liberalizmem".

Nie, bandyci itd. nie są przeciwwagą dla nikogo a schodzenie im z drogi nie ma
          nic wspólnego z liberalizmem. Jeśli chcesz dostać "w dziób" - to im nie schodź,
          Twoja wola "i skrzypki". Na policję oraz inne czynniki urzędowe jednak nie
          licz, oni i tak nic nie zrobią bo są dokładnie takie, jak całe to państwo a
          nawet mogą dołożyć mandat za nieuzasadnione wezwanie.

> Dziś panoszą się one na tym forum, jutro wyjdą z
          > podniesionym łbem na ulicę i wtedy nie będzie to problem mój, czy twój, ale
          > nasz. Już zresztą staje się to faktem i wcześniej czy później nasz grzech
          > zaniechania zemści się na nas.

Szwendam się po forach GW już ponad trzy lata i zauważyłem, że podobna
          degrengolada dotyczy wszystkich, forum lubelskie nie jest wyjątkiem, może tylko
          doświadcza tego wszystkiego z pewnym opóźnieniem. Co do wychodzenia na ulice,
          myślę że zauważyłeś to z kilkunastoletnim opóźnieniem. W tym kraju już od dawna
          liczy się przede wszystkim skuteczność oraz umiejętność "sprzedania się" i
          pokazania swej siły w mediach (do których zaliczają się także fora
          internetowe), warunkowane przede wszystkim butą, arogancją i hipokryzją.
          Dotyczy to wszystkich, bez wyjątku a cała polityka, od lewa do prawa zbrzydła
          mi już dawno, mam dość innych problemów. Taki kraj, nic nie poradzimy - trzeba
          to po prostu przeżyć.
          pzdr
          • Gość: Ziuta Re: Bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:57
            za to co my mówimy na forum, inni ludzie płacą wypowiadając się na
            kozetkach /terapia/. Jest to swoisty ekshibisjonizm - myślowy, psychiczny, nie
            wiem jaki jeszcze.I dobrze,że coś takiego istnieje, choć zjada dużo czasu...
    • rilian żenada 06.07.05, 07:50
      żenada, normalnie żenada.
    • Gość: Ziuta Re: Bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:20
      Trza było być miłym i kulturalnym w rozmowach ze mną, to może byśmy pogadali.
      Zajrzyj koło północy, może ktoś ci powie
    • Gość: wodnik Szuwarek Re: Bzdura IP: *.it-net.pl 06.07.05, 13:28
      Według mnie - wyłącznie opinii i myśli a także zarówno czasem do zabawy. Od
      informowania są gazety i telewizornia, ewentualnie magiel.
      PS: Miałeś nie gadać z niezalogowanymi ciotami!
      pzdr
    • Gość: as Re: Precz z chamstwem! IP: 217.97.141.* 15.07.05, 17:08
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka