prezu 15.07.05, 21:27 Świetny artykuł. Ku przestrodze wyzyskiwaczom w marketach! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: były pracownik Re: Poniżanie w sklepie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 22:37 Mam nadzieje,że w końcu dobiora im się do tyłków,a do tego miłego towarzystwa należy jeszcze dodać Główną Księgową Dorote Z,też jest miła dla swoich ksiegowych.Pozdrawiam Cie Dorotko może i Ty zapłacisz za swoje zbydlęcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Poniżanie w sklepie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 10:29 Pani Dorota a co powiesz o Pani Pilińska-kadrowa wyliczała godziny przepracowane i przy kopiowaniu jak tłumaczyła jej gineły komputer ze 125 godzin "wyżerał" 50 godzin nie dobry komputer,bladź syberyjska na pal z nią razem z Heniutkiem i małżonka prostaczka ktora przy wykonywanym telefonie nie raczyła przedstawić sie tylko ryczała "kto mówi" !!!!jakies inny savoi vivre w Świdniku panuje mam nadzieje ze pani świdnikowa wie co to savoi vivre nie zdziwie sie wcale jak nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Poniżanie w sklepie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 12:13 Masz racje z godzinami też był cyrk,no załatwić coś z u niej trzeba było mieć zdrowie.Nie wytrzymałam i odeszłam do dziś jeszcze na samo wspomnienie o Leclercu robi mi sie słabo.Mam tylko nadzieje,że któś naprawde się tym zajmie.A swoją drogą chyba się dowiem jaki jest czas na zgłoszenie sprawy do sądu też zmarnowali mi dużo zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Poniżanie w sklepie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 12:25 człowiek poszedł do pracy z siła z chęcią zapałem stłamsili to w każdym nowym a szczególnie młodym pracowniku,dowiedz sie i składaj na nich skarge moze nie dostaniesz kasy ale sstysfakcja ze nie jestes bierna na swoja i innych ludzi krzywde,trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beny Re: Poniżanie w sklepie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.07.05, 13:40 wspomniałaś o pani P. kadrowej - czy to Bożena P., wcześniej pracująca w Urzędzie Pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Poniżanie w sklepie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 16:51 Tak kiedyś pracowała w Urzędzie ,ale mieli jej tam dość i musiała odejść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wernix Re: Poniżanie w sklepie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:11 Pytasz o Pilińską to ci powiem. Nazywają ją ŻELAZNĄ DAMĄ - jak sama nazwa mówi jest z kamienia tak samo jak dyrektor traktuje ludzi jak śmieci. Dziwie się, że prezes ją jescze trzyma, już dawno powinna wylecieć na zbity pysk. Ja już nie pracuję od 3 lat i znajomi, którzy tam jeszcze pracują mówią, że próbuje jeszcze rządzić, pomimo prezes w końcu przyjął inną panią do kadr - jest to odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Poniżanie w sklepie IP: 83.238.56.* 16.07.05, 08:04 Henryk S. w młodości chodził do "specjalnej" szkoły podstawowej, bo nie mogł podołać nauce w normalnej podstawówce. Później skończył zawodową szkołe masarską. Do siedemnastego roku życia "skakał w gumę" z dziećmi przed blokiem w Świdniku. Wiecznie chodził usmarkany. I "coś takiego" zostało dyrektorem Leclerka. To tylko świadczy o poziomie zarządu, który dobiera sobie ludzi na takim poziomie. Najwłaściwsze miejsce dla "Heniucha" -bo tak nazywały go dzieci przed blokiem- to pole pełne buraków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Poniżanie w sklepie IP: 80.55.102.* 16.07.05, 08:41 A śmieje się tak jakby koń lał na blachę. Prostak i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Poniżanie w sklepie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 12:31 A co się dziwisz Pan Prezes też nie należy do ludzi wykształconych,a zresztą co to ma za znaczenie co kto ukończył.Przyjechał cham i otoczył się chamami to jego naturalne środowiski swój swego zawsze znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiw Re: Poniżanie w sklepie IP: *.it-net.pl 16.07.05, 10:21 Przyznam się szczerze, że jak by mi taki bydlak wysypał śmiecie to bym chama strzelił w pysk, ale tak bez świadków i jeszcze kopniakiem porawił. A tą ździrę, jego żonę, załatwił bym w podobny sposób. Przecież to sadyści. A gdzie jest dytrekcja tego zakichanego przedsiębiorstwa? Nie widzi co się dzieje w ich placówkach. Chyba tacy sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Poniżanie w sklepie IP: 212.182.82.* 16.07.05, 10:54 masz racje dyrekcja jest taka sama a przynajmniej na turystycznej pani prezesowa jest nie lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 11 Re: Poniżanie w sklepie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 12:18 A co się dziwisz przyjechało to coś bez palców z jakiejś dziury zabitej dechami dorwało się do rządzenie i cała reszta rozumku wyszła,o ile była!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Poniżanie w sklepie IP: 80.55.98.* 18.07.05, 14:34 a kto jest prezesową na turystycznej? jak to wszystko czytam to chyba nie będę tam robić zakupów, może tesco lepsze jest? straszne, takie bydlaki powinny siedzieć w klatkach a nie wypuszczają ich między ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk a ja mam fajnego szefa IP: 80.55.98.* 18.07.05, 14:52 kiedyś mnie poprosił czy mogę być na spotkaniu o ósmej, z zaznaczeniem ze jeżeli to dla mnie za wcześnie to oczywiście nie muszę być. Pracuję od ósmej, ale mam małe dziecko i przychodzę trochę później. Zawsze trzeba być człowiekiem. Sama byłam szefową działu i nigdy przenigdy nie przyszło mi do głowy ze można to wykorzystywać żeby kogoś poniżyć. Stanowisko zobowiązuje to tego, zeby pokazać ze jest się kimś lepszym. A człowiek, który nadzoruje jakiś zespół powinien dbać o niego jak o własną rodzinę. Nie zrozumiem tego nigdy dlaczego ludzie robią taki chlew sobie i innym w miejscu w którym spędza się większość życia. NIe rozumiem też dlaczego takich ludzi trzyma się na kierowniczych stanowiskach - jak ktoś kogoś upokorzy to lepiej będzie pracował? Straszne jest tez to że my czyli konsumenci płacimy tym ludziom. A może jest możeliwe zbojkotowanie leclerca i nie robienie tam zakupów./ ? Czy po takim artykule nie powinna nastąpić jakać zmiana? jakieś zwolnienia? ech. smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BartF Re: Poniżanie w sklepie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 20:28 Ludzie ! Przecież ci-na-górze cenią takich dyrektorów. Co ich to obchodzi, że taki kmiot poniża innych i traktuje ich jak śmieci ? Dla nich to super układ, wiedzą, że wtedy szeregowi będą mordy w kubeł ze strachu trzymać, zapieprzać za psi grosz, bo wszyscy wiemy jak w naszym kraju jest. Nie pierwszyzna to, że na takich stołkach jak ten pana S. zasiadają takie prostaki i hamy. Cała firma ma z tego tylko korzyści. Ludzie się o swoje nie upominają bo są zastraszani przez takich henryków, pracują za to, jak mrówki, żeby się niczym nie narazić, żeby nie stracić roboty... A tym-na-górze... w to graj ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Poniżanie w sklepie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 11:06 a moze maila do Henia wysłac lepiej mu na sercu bedzie h.swidnik@leclerc.lublin.pl nie ładnie za plecami pisac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emerytK Re: Poniżanie w sklepie IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.05, 11:46 Kiedyś miałem podobnego szefa - źle skończył. Istnieje coś takiego jak sprawiedliwość dziejowa. Dopadnie i tego chama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Poniżanie w sklepie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 12:02 Miejmy nadzieje,że wreszcie ktoś się tym zajmie i głowy polecą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipcio Re: Poniżanie w sklepie IP: 80.55.102.* 16.07.05, 12:11 to moze i podreczny technik masażysta tez poleci (AŁ) bo gnida z niego straszliwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 11 Re: Poniżanie w sklepie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 12:23 To mamy już pokazną liste!Ale Salim i Juruś i tak biją wszystkich na głowe,a przed telewizją zgrywa takiego dobrego człowieka wręcza czeki na chore dzieci.Ciekawe czy ze swoich piniędzy by coś dał bo cudze rozdaje się lekko i można zgrywać dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Poniżanie w sklepie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 12:30 racja,tych dwóch to lepsze gigusie maja swoich pionków do brudnej roboty a sami czystych dobrych wspaniałyh darczyńców z siebie robia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez tam pracowałam Re: Poniżanie w sklepie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 12:27 kogo masz na mysli "łupucupu"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 12:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Poniżanie w sklepie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 13:05 Chyba nie tylko o nim tutaj mowa. Praktycznie każdy szef departamentu w tym sklepie to chodzący kabel. A Tkaczykowa to już wogóle. Przyczepiała się o wszystko obojętnie czy miała rację czy nie. I zawsze mówiła że poskarży sie dyrowi albo prezesowi. Z tego co słyszalem to szefowe kasy głównej tak samo robią. Całe szczęście że tam nie pracuję i nie musze nosić tej zas_ranej koszulki. Odpowiedz Link Zgłoś
jatu3 Re: Poniżanie w sklepie 16.07.05, 13:42 każdy kto tam pracuje ma swoje powody, jedni są uczciwi, inni nie. może niektórzy kierownicy muszą tak postępować - .....ze strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Poniżanie w sklepie IP: 81.219.88.* 17.07.05, 18:50 Nic nie usprawiedliwia nieludzkiego traktowania. Nie wierzę, że "niektórzy kierownicy muszą tak postępować" - bo niby dlaczego? Na każdym stanowisku można być człowiekiem i mieć ludzkie podejście do podwładnych. I trzeba pamiętać, że im wyższy stołek tym bardziej bolesny może być upadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc [...] IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.05, 14:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Poniżanie w sklepie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 17:03 Bardzo dobry pomysł jak wszystkim zapłaciliby odszkodowanie,napewno Salim wywalłby go z pracy i całą reszte i zadbałby o normalne trktowanie pracowników z czystego strachu zeby nie splajtować bo nie z dobroci wynikającej z charakteru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abel Re: Poniżanie w sklepie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 15:15 Za kazdym razem czuje sie debilnie jak mnie kasjerka wita i zaprasza, Ja wchodzac usmiechem skinieniem glowy moge powitac . I jak cholernie glupia wyglada kiedy kasjerka wszystkim bez wyjatku malym srednim i starszym facetom mowi ......dzien dobry............ I niech mnie sto razy zaprasza nie obiecam ze przyjde ,bo wolnosc wyboru i tylko niesmak do czego sie ludzi zmusza za marne grosze ,niewolnictwo z molestowaniem.Faceci widzicie do czego sie zmusza Wasze zony siostry corki w pracy wy sie na to godzicie?A moze sami tez bywacie tacy w pracy? I wszedzie ta zupa przesolona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pracownik Re: Poniżanie w sklepie IP: 83.238.139.* 16.07.05, 20:50 zgodnie z idea klient nasz PAN te durnoctwa trzeba mówic...i zgodze sie z Toba ze to irytujaco wyglada "dziekuje, zapraszam ponownIe" jak wytresowane małpki w cyrku kto ma przyjsc to przyjdzie specjalnie na ta okazje otworzyli w niedziele ta blaszana bude,współczuje wam dziewczyny do kasjerek ze musicie po 12 godzin pracować i klepac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojna światów Kto wprowadził te gnidy do Lublina? IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.05, 09:14 Nasza lubelska Waaaaaadza kochana-radni. Miało być kilkaset "miejsc pracy" a jest gułag. Nie liczcie na sprawiedliwość waaaadzy i sądów. Poproście o pomoc sędziego Lyncha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuuu... Re: Kto wprowadził te gnidy do Lublina? IP: 212.106.21.* 17.07.05, 11:34 ja poprostu tam nie kupuję, ale co z tego, emeryci z okolicznych blokowisk żyje dzięki tym sklepom, a kierownictwo może pozwolić sobie na takie traktowanie ludzi bo, 1. jest duże bezrobocie 2. mają gwarantowany dopływ kasy dzięki rencistom i emerytom oraz po 3 najważniejsze !!! Jak życie pokazało, ludzie mają wstręt do wszelkich związków, które by ich broniły, rzeczywistość ostatniego dziesięciolecia zdecydowanie zweryfikowała działania oraz skuteczność tych związków, nie mówiąć o "Samoobronie" oraz jej metodach !!! A na zachodzie, we Francji, ciekawe :-). jak długo tacy ludzie kierowali by innymi ludźmi !!! Tam poprostu związki to naprawdę duża siła, która coś znaczy, nie wystarczy wysypać zboże na tory, dobrze mieć program który ludzie zaakceptują bo będzie ludzki, a nie utopijny i na rękę dla określonej grupy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: worker [...] IP: *.pronet.lublin.pl 17.07.05, 11:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Poniżanie w sklepie IP: *.it-net.pl 17.07.05, 13:37 Na Turystycznej napewno nie jest lepiej. Nadgodziny, za które nikt nie płaci, dziesiątki nie oddanych wolnych dni. Kultury i dobrego wychowania to większości przełożonych nikt nie nauczył. To zwykłe chamy i buraki, a w szczególności dyrektor p. Barwiński, który wcześniej został zwolniony z Tesco w Warszawie za mobbing. Jak można potem przyjąć znowu takiego człowieka do pracy i to jeszcze na takie stanowisko. Poniżej krytyki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Poniżanie w sklepie IP: 212.182.117.* 18.07.05, 09:26 A ja z uporem maniaka bede twierdzil, ze za mobbing powinna byc stosowana kara bezwzglednego pozbawienia wolnosci. Spoleczna szkodliwosc takiego czynu jest wyjatkowo wysoka. I powtarzam to co napisalem po poprzednim artykule na ten temat - dziwie sie, ze onaniste sprzed komputera policja zwija w obecnoski kamer TV publicznej (lamiac tym faktem gosciowi zycie, nawet gdyby ten okazal sie niewinny), a sad aresztuje go na trzy miesiace, podczas gdy mobberzy, ktorzy na codzien niszcza ludziom zycie smieja sie w twarz zarowno swoim ofiarom jak i wymiarowi sprawiedliwosci. Taki czyn jak mobbing powinien byc obostrzony CO NAJMNIEJ maksymalna kara 8 lat pozbawienia wolnosci. Ta maksymalna kara pozwoli na zastosowanie w razie potrzeby aresztu. Jesli maksymalna kara jest nizsza, to aresztu zazwyczaj nie stosuje sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Poniżanie w sklepie IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.05, 16:50 zgadza się, ja też tak uwazam. może wtedy, gdyby była taka kara, zaczęlibiśmy się czuć jak ludzie a nie jak zwierzęta. a swoją drogą-ciekawe dlaczego zabronione jest tworzenie związków zawodowych w "leclerkach"???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Poniżanie w sklepie IP: 212.182.117.* 19.07.05, 08:55 Alez nie jest zabronione! To ustawa o zwiazkach zawodowych chroni pracownikow. Zacytuje tutaj art. 35 tej ustawy: Art. 35. 1. (21) Kto w związku z zajmowanym stanowiskiem lub pełnioną funkcją: 1)przeszkadza w utworzeniu zgodnie z prawem organizacji związkowej, 2)utrudnia wykonywanie działalności związkowej prowadzonej zgodnie z przepisami ustawy, 3)dyskryminuje pracownika z powodu przynależności do związku zawodowego, pozostawania poza związkiem zawodowym lub wykonywania funkcji związkowej, Wniosek z tego taki, ze kierownictwo Leclerca dopuszcza sie wykroczenia uniemozliwiajac powolanie zwiazku zawodowego w ich zakladzie pracy. Z Twojej wypowiedzi (jesli jest ona zgodna z prawda) wynika, ze sad mialby kolejna sprawe do rozpatrzenia... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alamakota Re: Poniżanie w sklepie IP: 212.106.20.* 19.07.05, 12:40 tak, to jest prawda - zabronione jest tworzenie związków w leclerku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Poniżanie w sklepie IP: 212.182.117.* 19.07.05, 12:59 No to jest to sprawa dla sadu pracy. Mozna i nawet nalezy sie poradzic prawnika z zakresu prawa pracy w jaki sposob zaskarzyc do sadu taka decyzje (nawet gdyby ta nie miala formy pisemnej). Chodzi o to aby zaskarzenie nie narazalo ktoregokolwiek z pracownikow na retorsje ze strony pracodawcy. Niestety - Leclerc nie moze lamac prawa, a sytuacja w tej firmie jaka zostala opisana w artykulach GwL i potwierdzona na forum przez jej obecnych i bylych pracownikow potwierdza wrecz pilna koniecznosc utworzenia zwiazkow zawodowych, ktorych zadaniem jest obrona praw pracownikow. Nalezy skontaktowac sie w tej sprawie z prawnikiem (DOBRYM!!!) z zakresu prawa pracy by ten doradzil w jaki sposob zarejestrowac Zwiazk Zawodowy. Chodzi o to takze aby caly ten proces byl dokumentowany, tak by w razie potrzeby mozna bylo poskarzyc sie na bezprawne dzialania kierownictwa firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijusXII Re: Poniżanie w sklepie IP: *.pronet.lublin.pl 19.07.05, 13:48 trzeba pochwalić swój artykuł, nie? w jaki sposób widać na tym zdjęciu co pracodawca mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYŁY PRACOWNIK Re: Poniżanie w sklepie IP: *.ariadna.cd 30.07.05, 01:00 Zapomnieliście o niedouczonej Joli-zastępczyni kierowniczki kas,która na widok kodeksu pracy i prezesa zapominala "języka francuskiego"-ponoć teraz jest lepiej,chyba Jej ktoś dobrze zrobił?ciekawe czy nadal podczas imprez pracowniczych - kobitki tańczą na stołach [potem widać kto awansował] Odpowiedz Link Zgłoś