Dodaj do ulubionych

Gdzie w Lublinie na obiad?

IP: *.nat.renicom.pl 21.07.05, 14:29
Witam,
może doradzicie gdzie w Lublinie można zjeść dobry obiad?

dzięki i pozdrawiam
Paweł
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:22
      Sfinx - Krakowskie Przedmiescie. To lokal należący do sieci restauracji.
      Polecam - smacznie i całkiem niedrogo. Jeśli ma to być porządny obiad z
      delegacją np., to Resursa - na rogu Krakowskiego i Chopina
      • dociek Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 25.07.05, 11:03
        Resursa nie istnieje już.
        • winston_smith555 Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 09.08.05, 18:47
          Zdaje się, że w miejscu niegdysiejszej Resursy jest teraz klub Club 68.
    • Gość: żarłok Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 10:53
      Galeria Smaku - ul.Okopowa /z tyłu budynku PKP/. Ekstra atmosfera i super
      jedzenie. Na delegacje się nadaje i prywatnie też. Zestawy obiadowe od 7 PLNów.
      Bardzo duży wybór. I nie dostajesz tam jajecznicy albo ruskich za 8 zł tylko
      jakieś fajne danie.
      • e-info Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 13.08.05, 18:33
        Mają swoją stronę jeśli ktoś chciałby się przygotować na to, co może zastać na
        miejscu: www.galeriasmaku.pl
    • Gość: smakosz Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.it-net.pl 25.07.05, 10:55
      Niestety Alfred sie spalil, wiec polecam Spizarke M.Gessler, niedaleko poczty
      glownej
    • Gość: stołówka Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.chello.pl 25.07.05, 11:02
      u mnie :-)
      • Gość: ula Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 17:54
        w sfinksie jest syfiaste żarcie i nieświeże
        • Gość: Anka Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.chello.pl 09.08.05, 18:09
          Ula, nie przejmuj się! Od 21 lipca do 09 sierpnia to Paweł już zjadł ten
          obiadek...
          • winston_smith555 Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 09.08.05, 18:35
            Najlepszą, chociaż wcale nie najdroższą, restauracją w Lublinie jest OREGANO.
        • Gość: Ann Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 21:06
          zgadzam się,poza tym kiedyś miałam miejscówkę taką,że słyszałam komentarze
          kelnerów na temat gości..zwłaszca tych płci żeńskiej...aż uszy puchną.....:/
          poza tym zauważcie,że tam pracują sami faceci..nigdy nie wiesz co możesz
          znaleźć w pizzy...;/ okropność
          nigdy więcej
        • Gość: bella Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: 212.182.110.* 04.09.05, 14:47
          Sfinks - to taki podrasowany fastfood, te ich sosy-gluty glutaminian, i ten
          tłuszcz silnikowy! A udaja restaurację ;)
    • Gość: lotnik Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 21:54
      Pod lublinem to BIDA w kierunku Warszawy. Rewelacyjne jedzenie i wystrój na
      ludowo. W lublinie Sfinx jak ktoś lubi takie żarło to moze być. Więzienie na ul
      Narutowicza też ma super jedzonko i specyficzny klimat, zakuwanie w kajdanki itp
    • sonnenkinder Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 09.08.05, 22:58
      Jest cos takiego...chyba ostatniego w meiscie...nie spotkacie tam...wytwornych
      dam...blichtru...to nasz zwykly bar raclawicki, gdzie za 6,80 mozna zjesc zupe,
      mase leniwych i wszystko popic kompotem:) Jesli lubicie miesko to ladujecie
      kolo dziewiataka. wybaczcie, w kazdym meiscie lubie znalezc sobie takie
      meijsce..one sa esencja maista...reszta to wytwor mniej lub bardziej zdolnych
      architektow wnetrz i czasem niestety kipeskich talentow kulinarnych kucharzy:)
      • Gość: Wieslawa Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.dyn.optonline.net 14.08.05, 02:21
        bar raclawicki=stolowka akademii medycznej? jesli tak, to popieram, uwielbiam
        tam jesc
    • Gość: pola.negri Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 18:39
      etam, mandragora jest najlepsza.
    • Gość: olga Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.ariadna.cd 13.08.05, 23:03
      polecam "Giuseppe" na Hipotecznej- smacznie, niedrogo, szybka i miła obsługa.
      • Gość: klan Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 01:00
        Z powyższych opinii najbardziej skłaniałbym się ku Oregano i barowi
        Racławickiemu. Reszta chyba wychwala własne kąty...
      • Gość: Kasia Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.05, 11:05
        Polecam Sifnxa, lubię tam chodzić, choć faktycznie czasami jedzenie jest jakby
        niezbyt świeże, ale obsługa ok i szybko.Odradzam natomiast Pasję na Chopina.Na
        placki ziemniaczane czekalismy ponad godzinę.W sosie, jakoby miesnym, smętnie
        pływało parę kawałków mięsa, choć smak całej potrawy ok, o ile ktoś lubi ostra
        dania.Panna kelnerka nie umiała podawać piwa i w ogóle zachowywała sie jak
        udzielna księżniczka. Najpierw stawiała piwo na stól,a za chwilę przyniosła
        tektorowe podstawki i połozyła każdemu OBOK szkłanki z piwem.Co więcej nie był
        to wyczyn jednorazowy, wiec pewnie tak sie u nich podaje piwo. Plus za
        wystrój.Aha, non stop leci ta sama muza. Co do Oregano OK.
      • jetbang Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 14.08.05, 12:47
        giuseppe zamkniete :/ - remont buuuu a wczoraj chciałem pizzę zjesc
      • Gość: lotnik Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 19:31
        to pizzeria
    • jetbang Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 14.08.05, 12:52
      polecam jak przedmówcy BIDA!!! kilka kilometrów w kierunku warszawy!!!!
      wyśmienite żarcie i atmosfera!!! a zapachy dobiegajace z ogromnego grila i
      klimat wiejskiej chaty to orgia dla zmysłów :-D no i ten smak żarcia!!!!

w zastępstwie Giuseeppe (remont) mozna zahaczyc o Alternatywę na chopina -
      zarcie podobne troszke inny wystrój

a ostatnio byłem w pizzeri na ul. Złotej ale nie powiem jak sie ona nazywała bo
      nie pamietam :/ - w kazdym razie ostatnia brama przed bazyliką Domonikanów, po
      wejściu w bramę po lewej stronie!!! pyszna pizza za rozsądne pieniadze !!!

Życzę smacznego!!!
      • Gość: lotnik Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 19:34
        no tak jak mówiłem BIDA albo Więzienie na Narutowicza - ten sam właściciel i
        podobne jedzenie tylko klimat odmienny. Giuseppe to pizzeria ale mają tez
        sałatki a Alternatywa ma podobne żarcie bo to lokal gościa co kiedyś pracował w
        Giuseppe a potem załozył Alternatywe mają smaczną calzone
    • ejno Bida, zdecydowanie Bida:) 14.08.05, 15:09

• Gość: Casey Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 15.08.05, 13:25
      A "Piwnice Marty Gessler" jeszcze istnieja? Pytam, bo mnie rok nie bylo w
      naszym miescie, a wybieram sie niedlugo.
      • Gość: Anka Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.chello.pl 15.08.05, 15:26
        Istnieją i mają się dobrze
      • Gość: hanka Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 04:08
        "Spizarka Magdy Gessler" istnieje...Zaistniała też w TV w kwietniu w jednym z
        sensacyjnych programow w rodzaju "UWAGA" za skandaliczne warunki sanitarne
        (małe pomieszczenia, bez wody, jedno w oficynie na drugim końcu podwórka).
        Sanepid tlumaczyl sie, ze nie wiedzial o niczym przy "odbiorze" :/ i
        zapowiedział kontrolę. (Na pewno "zapowiedzianą" ;))

O tych fatalnych warunkach słyszałam dużo wcześniej, ale nie dawałam wiary...

W "Chacie swojskiej" na Narutowicza mikroskopijna kuchnia i zaplecze, więc nie
        wierzę w utrzymanie standardów higienicznch.

W "Giuseppe" według mnie czeka się przeważnie długo :( - duży ruch.

Pizzeria "Avanti" na przechodniej na początku działalności podawała bardzo
        dobre sałatki z bułeczkami z ciasta pizzowego i masłem czosnkowym. Niestety
        szybko sie popsuli. Byłam przedwczoraj przekonać się czy coś zmieniło się na
        lepsze. Niestety sałatka grecka z konserwowymi warzywami, zamiast masła
        margaryna...:P

Dobre naleśniki w naleśnikarni w Rynku :)

Szkoda, że nie ma już piadiny na deptaku (wejscie tez od Zielonej)...

Oto po krótce mój subiektywny przewodnik. :)
        • Gość: Maja Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.chello.pl 19.08.05, 19:57
          > Dobre naleśniki w naleśnikarni w Rynku :)

Znaczy się, w Zadorze? Rzeczywiście, bardzo fajne. I do tego pyszna mrożona
          czekolada.
          • Gość: hanka Re: Gdzie w Lublinie na obiad? w naleśnikarni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 05:47
            Zgadza się! :) W ZADORZE!
    • Gość: Benio Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 18:18
      Brakuje w Lublinie porządnych barów mlecznych, takich jakie są w Poznaniu,
      Gdańsku i Krakowie. Z barów tych masowo korzystają studenci i budzetowi turyści
      • pep-per Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 15.08.05, 18:30
        Chata na Nadbystrzyckiej. Niezłe żarcie za rozsądną cenę.
        • Gość: barbi Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 02:13
          Lepiej jedź do Kazimierza, normalniej choć drożej, ale musisz wybrać: jeść ,czy
          też żreć za ceny barowe. Moim zdaniem dobrze jest w Grilu, U Fryzjera (drozej)
          i w Tawernie (o wiele drozej). Kazde miejsce ma swoje plusy i
          minusy.Ta "drogość " Kazimierza jest w kręgach lubelskich trochę mityczna bo
          wczoraj w Oregano wydałem za przeciętne jedzenie (namiastka warszawskiego
          Santorini)więcej niż w W-ce.
    • Gość: lotnik Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 17:44
      Grill Bar na ul Witosa obok Pol Skone. Ale tam nie jest elegancko tylko dużo
      grilowanego mięsa i w dobrej cenie. Polecam
      • winston_smith555 Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 17.08.05, 18:12
        Czy odkryliście już kebaby za Brama Krakowką?

Rewelacja! Kucharz jest Syryjczykiem i myślę, że są to najbardziej autentyczne
        kebaby w Lublinie, w każdym razie lepsze niz w "Głodnym Króliku" IMHO.

Czynne do 2 w nocy!

Na razie sprzedają na ulicy (to albo Bramowa albo "ulica Rynek). Wspomniany
        Kucharz powiedział mi wczoraj, że za 10 dni bedą też sprzedawać w środku -
        również falafele, dania z baraniny i dużo więcej.

Na razie sporych rozmiarów kebab (drobiowy) w picie ( 6zł) lub w bułce (7zł).
        Polecam!

• Gość: Anka Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.chello.pl 17.08.05, 21:25
          Jesteś pewien,że to co w środku, to drób?
          Jeśli tak, to ja idę na tego kebaba, bo probowałam w różnych punktach w L-nie,
          ale żaden nie rownał się "najlepszemu kebabowi w mieście", jaki jadłam we
          Władysławowie. I prosze się nie obrażać i nie posądzać mnie o sabotaż względem
          miasta Lublin.
        • lotnik78 Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 17.08.05, 23:09
          gdzie dokładnie te kababy są?
        • emilama Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 22.08.05, 19:49
          Widziałam ale nie próbowałam....Widzę że szkoda:) Jeżeli smakuje tak dobrze jak
          wygląda to zapewne niedługo skosztuję, bo w Polsce nie jadłam jeszcze tak
          dobrego kebebu jak w Turcji, a to przecież tak blisko do Syrii. Jak widzę
          cenowo też super.Jeśli jeszcze będzie baranina...mniam mniam:) A na obiad można
          pójść np. do "Silesko- Anielsko". Mają rewelacyjną szarlotkę na ciepło z
          lodami.Edyta
    • Gość: l. Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 22:46
      Odwiedź "Lwów" na ul. Bronowickiej 2 - stylowe wnętrza, b. miła atmosfera,
      młoda, uprzejma obsługa! Smacznego!
    • Gość: smakosz Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.it-net.pl 18.08.05, 01:00
      Oregano... a fe , wyszlismy glodni, ubozsi o 120 zl !
      • Gość: ano Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.daewoo.lublin.pl / 195.205.71.* 18.08.05, 09:55
        Oregano nie jest ani dobrą ani fajną ani tanią restauracją.Napiszcie wiecej o "
        lwowie" pls, jeśli ktoś był.
        • winston_smith555 Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 18.08.05, 19:32
          Te kebaby są na Starym Mieście, tuż za Brama Krakowska po lewej stronie.

16 sierpnia 05 około godziny 2200 w w kebabach byl na pewno drób.
          • winston_smith555 Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 18.08.05, 19:43
            Anka, na 100% drób. Jednakowoż, wydaje mi sie że w autentycznym kebabie powinna
            być baranina lub jagnięcina - ale być może się mylę bo w krajach kebabowych
            bawiłem tylko dwa razy w życiu.

A może się razem wybierzemy na tego kebaba Anka? Jesli masz ochotę pisz maila.
            • Gość: Anka Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.chello.pl 18.08.05, 20:30
              A jaka jest róznica między kebabem a gyrosem? Są miejsca, gdzie te nazwy
              stosuje się wymiennie.
              Wiesz, winston, ja bym się z tobą na tego kebaba chętnie wybrała,ale w życiu
              nie zaczepiałam pierwsza faceta /no, raz, ale nie wyszło/ i pewnie juz tego nie
              zrobię
              • Gość: aaa Anka nie pękaj....:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 22:29
                ...umów się i potem zdasz nam relację zarówno z kebaba jak i z winstona:)))
              • kokolores Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 19.08.05, 17:29
                > A jaka jest róznica między kebabem a gyrosem?? Są miejsca, gdzie te nazwy
                > stosuje się wymiennie.
                A nie powinno ,bo jest wielka roznica dla Turkow i Grekow ,ktorzy sie nie bardzo
                lubia.
                Gyros (grecki) - z wieprzowiny
                Kebap(turecki) - z baraniny

Coraz czesciej jednak mozna w Polsce ( i nie tylko) spotkac gyros z kurczaka i
                kebab z kurczaka.Ciekawe.
                :o9
                • lotnik78 Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 20.08.05, 23:46
                  W Głodnym Króliku dają z kurczaka
        • Gość: Gość Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.chello.pl 04.09.05, 12:50
          Byłam we "Lwowie". Podali nam zimną zupę i kawałeczki cielęciny (czy
          rzeczywiście?) w mocno zamulonym mąką sosie. Ceny umiarkowane. Wnętrze może być.
          • Gość: ano Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.daewoo.lublin.pl / 195.205.71.* 05.09.05, 08:40
            Dzięki za odpowiedź.
    • zebra83 Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 21.08.05, 01:21
      szroka na starowce- zaraz kolo bramy prowadzacej do zamku. nalesniki ze
      szpinakiem mmmmniam
      w giuseppe kiedys bywalam czesto, az do momentu kiedy moja kumpela znalazla
      PAJAKA- TAK TAK, PAJAKA
      • Gość: KAsia Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 11:21
        W giuseppe długo sie czeka, nie zawsze jest miła obsługa( delikatnie mowiąć).
        Co do Spiząrki Pani Gessler, to miły wystrój, ale też slysząłam o zlych
        warunkach sanitarnych. Chata na Nadbystrzyckiej- o ile ktoś lubi takie klimaty,
        napalone, dużo podpitych facetów( nie wiem- moze my tak trafiamy), niegrzeczna
        obsługa,ktora stawia piwo na stół tak, że aż sie rozlewa.Poprosiliśmy o
        zapakowanie reszty posiłku na wynos ( a było nas z 10 osób, sporo
        zamaiwaliśmy), po dojściu do domu odkryliśmy, ze części mięsa po prostu nie ma
        ( wyparowało?!). Zadora ma pyszne naleśniki, ale jak kiedyś koleżance podano
        nie ten co chciała i za chwilę jej wymieniono( po uprzednim komentarz: a ten
        nie może być?)- mówimy: ciekawe, czy nowy tak szybko usmażyli. Odwijamy
        naleśnik,a tam resztki porzedniego szpinakowego farszu, który obsługa
        zeskrobała i wwalila nowy farsz. Ale i tak smaczne było hehe!
    • Gość: Nomi Jak obiad to tylko w domu lub u przyjacół. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 16:54
      Nie wiem co ja jestem ale dobrze czuję się tylko wtedy gdy zjem w domu.
      W knajpach jest zawsze coś nie tak i zadowolony może być tylko ktoś komu nie
      chce sie gotować lub tego nie potrafi.
      Zdecydowanie polecam prywatne przyjecia. Znam wiele osób w Lublinie, które
      potrafia urządzać je popisowo.
      • Gość: Maja Re: Jak obiad to tylko w domu lub u przyjacół. IP: *.chello.pl 21.08.05, 18:33
        Ta, jasne. Przyjeżdża człowiek do obcego miasta na delegację czy konferencję, i
        co, też ma szukać sobie znajomych, żeby koniecznie zjeść u nich obiad, bo
        przecież lepszy niż w restauracji?
    • Gość: chronos Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.resetnet.pl 22.08.05, 15:47
      Mam prostą zasadę - jeśli ktoś nie spieprzy żurku, bolgnese i schabu z kością -
      to można bezkarnie zamawiać resztę. Na tej podstawie polecam: Zdecydowanie
      Magia na Rybnej (w bok od Rynku). Old Pub ma paskudną tendecję do
      przetłuszczania potraw, w Bidzie porcje są tyleż wielkie co niesmaczne. Z
      polskiej kuchni zdecydowanie lepsza jest Chata na Nadbystrzyckiej (jedyna w
      Lublinie przyzwoicie przyrządzana baranina) i Sielsko Anielsko na Rynku
      (golonka i gluseczki, strzeżcie się za to gołąbków i kiełbas). Ulice Miasta i
      bratnia Na Rogatce mają dobre zupy i niezłe wątróbki, boczniaki itp, ale
      potykają się na daniach głównych i... powolnej obsłudze. Piwnice - Rycerska i
      Pod Fortuną mają jasne punkty (niegdyś świetna luzowana gicz w Rycerskiej!),
      ale nierówne. Z pizzerii witamy powrót Da Peppino - niestety tylko w wersji na
      wynos (róg Lipowej i Chopina). Nadspodziewanie pizza dobra jest w Spirali na
      Okopowej, której nikt by o kuchnię nie podejrzewał. Warto też zajrzeć do 4
      Pokoi na placu Rybnym. Z fast foodów - zdecydowanie souvlaki na rogu I Armii i
      3 Maja - niemal jak na Marszałkowskiej w Warszawie. Chińszczyzna warta uwagi
      jest tylko w Wielkim Murze na Czechowie (kaczka!). Z góry należy skreślić
      sadzące się a bezwartościowe: Oregano, Spiżarkę, Lwów, Atmosferę. O dziwo
      świetnie karmią w lokalu a'la późny Gierek - tj. w motelu PZMot. Owoce morza
      (choć to niestety mrożonki) potrafią przyzwoicie przyrządzić w Polonii na
      Bronowicach. Generalnie kuchnie hotelowe są tyleż drogie co niesmaczne - dobija
      zwłaszcza Unia, w której od 10 lat nie nauczyli się podawać ciepłej zupy.
      • magdalenakolo Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 24.08.05, 22:47
        Wiatm serdecznie. Od jakiegoś czasu spędzam w Lublinie kilka dni w miesiącu, po
        mału zaczynam się orientować, gdzie są restauracje, w których można dobrze
        zjeść. Jak dotychczas korzystałam z hotelowej restauracji w Poloni, zakończyłam
        konsumcje na dość smacznych śniadaniach. Jadłam również raz drugie danie w
        Bidzie (mogę przekręcić) na Nadbystrzyckiej. Obiad w połączeniu z kiepską
        obsługą i zbyt niskim rachunkiem, uniemożliwiającym płatność kartą pozostawił
        spory niesmak. Kuchnia typowo polska nie należy do moich ulubionych, ale co
        mogłam zrobić przy pierwszym zetknięciu z miastem Lublin, gdzie obce i nieznane
        było mi wszystko, a Bida była pierwszą restauracją, czy też chatą, która
        trafiła mi się po drodze. Szukam restauracji typowo włskiej, gdzie pizza i
        wszelkiego rodzaju pasty są smakowite, atmosfera i obsługa lokalu miła. Szukam
        również, miejsca, w którym można sobie potańczyć przy klubowej muzyce. Gdzie
        można trafić, w czwartkowy wieczór, by nie siedzieć w hotelowym pokoju?
        pozdrawiam wszystkich
        • Gość: donPedroso Pizza na oczki - rewelacja IP: 212.182.102.* 25.08.05, 21:19
          Na ulicy Oczki (boczna Kunickiego !) jest mała pzzeria/trattoria prowadzona
          przez sympatycznego Włocha.
          W karcie są głównie pizze, jest lasagne (której - mimo że bardzo lubię, nigdy
          nie zamówiłem; zawsze gdy idę z postanowieniem zamówienia "lazanii" przypominam
          sobie tamtejszy smak pizzy i nie mogę się przed nią obronić...).

Dla tych którzy lubią piękne i niebanalne wnętrza: nie uciekajcie na sam widok,
          poczekajcie na pizzę.
          Prosto z pieca opalanego drewnem (chyba jedyne takie miejsce w Lublinie, od
          kiedy zniknęło DaPeppino).

Polecam.
          A w weekendy podobno pyszne tiramisu; nie wiem czy faktycznie pyszne, bo nie
          jestem fanem tego deseru - to opinia z dobrego źródła ;-)
    • Gość: Cara Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 18:24
      Góralsko Izba na Głębokiej
      • Gość: Lenka Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 22:49
        A ja jestem zachwycona ATMOSFERĄ. Atmosfera jest tam wspaniala, obsluga taka
        mila i wystroj... I pizza genialna! Przepyszna.
        • Gość: toto Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.it-net.pl 26.08.05, 15:11
          Gdzie jest ta ATMOSFERA Lenka?
          • Gość: oo Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: 62.233.130.* 26.08.05, 17:38
            Atmosfera jest na Chopina
    • Gość: Anka do winstona w spr.kebaba IP: *.chello.pl 28.08.05, 16:16
      winston, gdzie ten cholerny kebab od Syryjczyka? Złaziłam całe Stare Miasto od
      Bramy Krakowskiej do Grodzkiej , byłam przy Trynitarskiej /w razie jakby ci sie
      cos pomyliło/ i nigdzie nie spotkałam kebaba!!!
      • winston_smith555 Re: do winstona w spr.kebaba 04.09.05, 19:28
        Tuż za apteka 24 h, idąc od Bramy Krakowska. Szyldu wprawdziwe nie ma, ale i
        tak you can't miss it.
        • Gość: Anka Re: do winstona w spr.kebaba IP: *.chello.pl 04.09.05, 22:03
          Winston! Tam już jest lokal! Byłam na tym kebabie i jestem rozczarowana -
          zarówno przy Krakowskim jak i w Makro kebab jest o wiele smaczniejszy. Nie
          wspomnę o tym we Władysławowie - takiego jeszcze nigdy nie jadałam.
          Ale własciciel jest baaardzo przystojny. Tylko że młody!
    • tetel1 Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 28.08.05, 16:58
      Smacznie i dobrze zjesc mozna w Sielsko Anielsko.Chata Swojska na
      Nadbystrzyckiej jest ok, chosc od poczatku dzialalnosci zmniejszyly sie
      porcje..BIDA na drodze do Warszawy-jedzenie jest smaczne,polecam karkówke z
      grila z czosnkiem-PYCHA.Nalesniki w Zadorze pychota.Obok jest taka knajpka Za
      Drzwiami pledwiczka w sosie pieprzowym mniam mniam.Bardzo dobra pizza jest w
      Giuseppe, choc prawda jest, ze czeka sie baaardzo dlugo, ale efekt warty
      oczekiwania (tylko nie jedzcie Vesuvio kto nie lubi ostrych-nalezy zamowic litr
      wody do popicia a i tak lzy leca)....
    • monika_lewinsky Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 28.08.05, 19:45
      dobra to teraz pytanie innego typu.
      gdzie mozna dobrze zjesc po wegetariańsku?
      • Gość: kasia Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 12:25
        wielbicielom pizzy polecam Czerwony Październik na ul.Jasnej (mają też inne
        jedzonko); uwielbiam też pizzę z Pizza Pizza na Chopina
    • Gość: Paweł Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.homeip.net / *.homeip.net 29.08.05, 14:46
      U mnie w domu, czasami mam takie pyszne pierogi ruskie od cioci :)
    • Gość: ego Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: 212.182.110.* 04.09.05, 15:06
      Witam - wszystkich milośnikow prawdziwej pizzy, a widzę że tych ktorzy tęsknią
      za "DA PEPINO" jest sporo, informuję, że jest:)! od lipca vis a vis
      Leclerca.Pizza pycha, wnętrze skromne, ale nie o to przecież chodzi w dobrej
      kuchni...Polecam też "Bidę" zwlaszcza karkówkę, a "Chatę swoiską" odradzam -
      znam zaplecze...,niestety, a poza tym te porcje to żałosne ERZACE...;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka