Gość: Pawel IP: *.nat.renicom.pl 21.07.05, 14:29 Witam, może doradzicie gdzie w Lublinie można zjeść dobry obiad? dzięki i pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anka Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:22 Sfinx - Krakowskie Przedmiescie. To lokal należący do sieci restauracji. Polecam - smacznie i całkiem niedrogo. Jeśli ma to być porządny obiad z delegacją np., to Resursa - na rogu Krakowskiego i Chopina Odpowiedz Link Zgłoś
winston_smith555 Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 09.08.05, 18:47 Zdaje się, że w miejscu niegdysiejszej Resursy jest teraz klub Club 68. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żarłok Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 10:53 Galeria Smaku - ul.Okopowa /z tyłu budynku PKP/. Ekstra atmosfera i super jedzenie. Na delegacje się nadaje i prywatnie też. Zestawy obiadowe od 7 PLNów. Bardzo duży wybór. I nie dostajesz tam jajecznicy albo ruskich za 8 zł tylko jakieś fajne danie. Odpowiedz Link Zgłoś
e-info Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 13.08.05, 18:33 Mają swoją stronę jeśli ktoś chciałby się przygotować na to, co może zastać na miejscu: www.galeriasmaku.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.it-net.pl 25.07.05, 10:55 Niestety Alfred sie spalil, wiec polecam Spizarke M.Gessler, niedaleko poczty glownej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stołówka Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.chello.pl 25.07.05, 11:02 u mnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 17:54 w sfinksie jest syfiaste żarcie i nieświeże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.chello.pl 09.08.05, 18:09 Ula, nie przejmuj się! Od 21 lipca do 09 sierpnia to Paweł już zjadł ten obiadek... Odpowiedz Link Zgłoś
winston_smith555 Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 09.08.05, 18:35 Najlepszą, chociaż wcale nie najdroższą, restauracją w Lublinie jest OREGANO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 21:06 zgadzam się,poza tym kiedyś miałam miejscówkę taką,że słyszałam komentarze kelnerów na temat gości..zwłaszca tych płci żeńskiej...aż uszy puchną.....:/ poza tym zauważcie,że tam pracują sami faceci..nigdy nie wiesz co możesz znaleźć w pizzy...;/ okropność nigdy więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: 212.182.110.* 04.09.05, 14:47 Sfinks - to taki podrasowany fastfood, te ich sosy-gluty glutaminian, i ten tłuszcz silnikowy! A udaja restaurację ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 21:54 Pod lublinem to BIDA w kierunku Warszawy. Rewelacyjne jedzenie i wystrój na ludowo. W lublinie Sfinx jak ktoś lubi takie żarło to moze być. Więzienie na ul Narutowicza też ma super jedzonko i specyficzny klimat, zakuwanie w kajdanki itp Odpowiedz Link Zgłoś
sonnenkinder Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 09.08.05, 22:58 Jest cos takiego...chyba ostatniego w meiscie...nie spotkacie tam...wytwornych dam...blichtru...to nasz zwykly bar raclawicki, gdzie za 6,80 mozna zjesc zupe, mase leniwych i wszystko popic kompotem:) Jesli lubicie miesko to ladujecie kolo dziewiataka. wybaczcie, w kazdym meiscie lubie znalezc sobie takie meijsce..one sa esencja maista...reszta to wytwor mniej lub bardziej zdolnych architektow wnetrz i czasem niestety kipeskich talentow kulinarnych kucharzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wieslawa Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.dyn.optonline.net 14.08.05, 02:21 bar raclawicki=stolowka akademii medycznej? jesli tak, to popieram, uwielbiam tam jesc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola.negri Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 18:39 etam, mandragora jest najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.ariadna.cd 13.08.05, 23:03 polecam "Giuseppe" na Hipotecznej- smacznie, niedrogo, szybka i miła obsługa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klan Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 01:00 Z powyższych opinii najbardziej skłaniałbym się ku Oregano i barowi Racławickiemu. Reszta chyba wychwala własne kąty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.05, 11:05 Polecam Sifnxa, lubię tam chodzić, choć faktycznie czasami jedzenie jest jakby niezbyt świeże, ale obsługa ok i szybko.Odradzam natomiast Pasję na Chopina.Na placki ziemniaczane czekalismy ponad godzinę.W sosie, jakoby miesnym, smętnie pływało parę kawałków mięsa, choć smak całej potrawy ok, o ile ktoś lubi ostra dania.Panna kelnerka nie umiała podawać piwa i w ogóle zachowywała sie jak udzielna księżniczka. Najpierw stawiała piwo na stól,a za chwilę przyniosła tektorowe podstawki i połozyła każdemu OBOK szkłanki z piwem.Co więcej nie był to wyczyn jednorazowy, wiec pewnie tak sie u nich podaje piwo. Plus za wystrój.Aha, non stop leci ta sama muza. Co do Oregano OK. Odpowiedz Link Zgłoś
jetbang Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 14.08.05, 12:47 giuseppe zamkniete :/ - remont buuuu a wczoraj chciałem pizzę zjesc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 19:31 to pizzeria Odpowiedz Link Zgłoś
jetbang Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 14.08.05, 12:52 polecam jak przedmówcy BIDA!!! kilka kilometrów w kierunku warszawy!!!! wyśmienite żarcie i atmosfera!!! a zapachy dobiegajace z ogromnego grila i klimat wiejskiej chaty to orgia dla zmysłów :-D no i ten smak żarcia!!!! w zastępstwie Giuseeppe (remont) mozna zahaczyc o Alternatywę na chopina - zarcie podobne troszke inny wystrój a ostatnio byłem w pizzeri na ul. Złotej ale nie powiem jak sie ona nazywała bo nie pamietam :/ - w kazdym razie ostatnia brama przed bazyliką Domonikanów, po wejściu w bramę po lewej stronie!!! pyszna pizza za rozsądne pieniadze !!! Życzę smacznego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 19:34 no tak jak mówiłem BIDA albo Więzienie na Narutowicza - ten sam właściciel i podobne jedzenie tylko klimat odmienny. Giuseppe to pizzeria ale mają tez sałatki a Alternatywa ma podobne żarcie bo to lokal gościa co kiedyś pracował w Giuseppe a potem załozył Alternatywe mają smaczną calzone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casey Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 15.08.05, 13:25 A "Piwnice Marty Gessler" jeszcze istnieja? Pytam, bo mnie rok nie bylo w naszym miescie, a wybieram sie niedlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.chello.pl 15.08.05, 15:26 Istnieją i mają się dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 04:08 "Spizarka Magdy Gessler" istnieje...Zaistniała też w TV w kwietniu w jednym z sensacyjnych programow w rodzaju "UWAGA" za skandaliczne warunki sanitarne (małe pomieszczenia, bez wody, jedno w oficynie na drugim końcu podwórka). Sanepid tlumaczyl sie, ze nie wiedzial o niczym przy "odbiorze" :/ i zapowiedział kontrolę. (Na pewno "zapowiedzianą" ;)) O tych fatalnych warunkach słyszałam dużo wcześniej, ale nie dawałam wiary... W "Chacie swojskiej" na Narutowicza mikroskopijna kuchnia i zaplecze, więc nie wierzę w utrzymanie standardów higienicznch. W "Giuseppe" według mnie czeka się przeważnie długo :( - duży ruch. Pizzeria "Avanti" na przechodniej na początku działalności podawała bardzo dobre sałatki z bułeczkami z ciasta pizzowego i masłem czosnkowym. Niestety szybko sie popsuli. Byłam przedwczoraj przekonać się czy coś zmieniło się na lepsze. Niestety sałatka grecka z konserwowymi warzywami, zamiast masła margaryna...:P Dobre naleśniki w naleśnikarni w Rynku :) Szkoda, że nie ma już piadiny na deptaku (wejscie tez od Zielonej)... Oto po krótce mój subiektywny przewodnik. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.chello.pl 19.08.05, 19:57 > Dobre naleśniki w naleśnikarni w Rynku :) Znaczy się, w Zadorze? Rzeczywiście, bardzo fajne. I do tego pyszna mrożona czekolada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: Gdzie w Lublinie na obiad? w naleśnikarni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 05:47 Zgadza się! :) W ZADORZE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benio Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 18:18 Brakuje w Lublinie porządnych barów mlecznych, takich jakie są w Poznaniu, Gdańsku i Krakowie. Z barów tych masowo korzystają studenci i budzetowi turyści Odpowiedz Link Zgłoś
pep-per Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 15.08.05, 18:30 Chata na Nadbystrzyckiej. Niezłe żarcie za rozsądną cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbi Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 02:13 Lepiej jedź do Kazimierza, normalniej choć drożej, ale musisz wybrać: jeść ,czy też żreć za ceny barowe. Moim zdaniem dobrze jest w Grilu, U Fryzjera (drozej) i w Tawernie (o wiele drozej). Kazde miejsce ma swoje plusy i minusy.Ta "drogość " Kazimierza jest w kręgach lubelskich trochę mityczna bo wczoraj w Oregano wydałem za przeciętne jedzenie (namiastka warszawskiego Santorini)więcej niż w W-ce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 17:44 Grill Bar na ul Witosa obok Pol Skone. Ale tam nie jest elegancko tylko dużo grilowanego mięsa i w dobrej cenie. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
winston_smith555 Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 17.08.05, 18:12 Czy odkryliście już kebaby za Brama Krakowką? Rewelacja! Kucharz jest Syryjczykiem i myślę, że są to najbardziej autentyczne kebaby w Lublinie, w każdym razie lepsze niz w "Głodnym Króliku" IMHO. Czynne do 2 w nocy! Na razie sprzedają na ulicy (to albo Bramowa albo "ulica Rynek). Wspomniany Kucharz powiedział mi wczoraj, że za 10 dni bedą też sprzedawać w środku - również falafele, dania z baraniny i dużo więcej. Na razie sporych rozmiarów kebab (drobiowy) w picie ( 6zł) lub w bułce (7zł). Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.chello.pl 17.08.05, 21:25 Jesteś pewien,że to co w środku, to drób? Jeśli tak, to ja idę na tego kebaba, bo probowałam w różnych punktach w L-nie, ale żaden nie rownał się "najlepszemu kebabowi w mieście", jaki jadłam we Władysławowie. I prosze się nie obrażać i nie posądzać mnie o sabotaż względem miasta Lublin. Odpowiedz Link Zgłoś
lotnik78 Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 17.08.05, 23:09 gdzie dokładnie te kababy są? Odpowiedz Link Zgłoś
emilama Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 22.08.05, 19:49 Widziałam ale nie próbowałam....Widzę że szkoda:) Jeżeli smakuje tak dobrze jak wygląda to zapewne niedługo skosztuję, bo w Polsce nie jadłam jeszcze tak dobrego kebebu jak w Turcji, a to przecież tak blisko do Syrii. Jak widzę cenowo też super.Jeśli jeszcze będzie baranina...mniam mniam:) A na obiad można pójść np. do "Silesko- Anielsko". Mają rewelacyjną szarlotkę na ciepło z lodami.Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l. Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 22:46 Odwiedź "Lwów" na ul. Bronowickiej 2 - stylowe wnętrza, b. miła atmosfera, młoda, uprzejma obsługa! Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.it-net.pl 18.08.05, 01:00 Oregano... a fe , wyszlismy glodni, ubozsi o 120 zl ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.daewoo.lublin.pl / 195.205.71.* 18.08.05, 09:55 Oregano nie jest ani dobrą ani fajną ani tanią restauracją.Napiszcie wiecej o " lwowie" pls, jeśli ktoś był. Odpowiedz Link Zgłoś
winston_smith555 Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 18.08.05, 19:32 Te kebaby są na Starym Mieście, tuż za Brama Krakowska po lewej stronie. 16 sierpnia 05 około godziny 2200 w w kebabach byl na pewno drób. Odpowiedz Link Zgłoś
winston_smith555 Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 18.08.05, 19:43 Anka, na 100% drób. Jednakowoż, wydaje mi sie że w autentycznym kebabie powinna być baranina lub jagnięcina - ale być może się mylę bo w krajach kebabowych bawiłem tylko dwa razy w życiu. A może się razem wybierzemy na tego kebaba Anka? Jesli masz ochotę pisz maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.chello.pl 18.08.05, 20:30 A jaka jest róznica między kebabem a gyrosem? Są miejsca, gdzie te nazwy stosuje się wymiennie. Wiesz, winston, ja bym się z tobą na tego kebaba chętnie wybrała,ale w życiu nie zaczepiałam pierwsza faceta /no, raz, ale nie wyszło/ i pewnie juz tego nie zrobię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Anka nie pękaj....:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 22:29 ...umów się i potem zdasz nam relację zarówno z kebaba jak i z winstona:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 19.08.05, 17:29 > A jaka jest róznica między kebabem a gyrosem?? Są miejsca, gdzie te nazwy > stosuje się wymiennie. A nie powinno ,bo jest wielka roznica dla Turkow i Grekow ,ktorzy sie nie bardzo lubia. Gyros (grecki) - z wieprzowiny Kebap(turecki) - z baraniny Coraz czesciej jednak mozna w Polsce ( i nie tylko) spotkac gyros z kurczaka i kebab z kurczaka.Ciekawe. :o9 Odpowiedz Link Zgłoś
lotnik78 Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 20.08.05, 23:46 W Głodnym Króliku dają z kurczaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.chello.pl 04.09.05, 12:50 Byłam we "Lwowie". Podali nam zimną zupę i kawałeczki cielęciny (czy rzeczywiście?) w mocno zamulonym mąką sosie. Ceny umiarkowane. Wnętrze może być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.daewoo.lublin.pl / 195.205.71.* 05.09.05, 08:40 Dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra83 Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 21.08.05, 01:21 szroka na starowce- zaraz kolo bramy prowadzacej do zamku. nalesniki ze szpinakiem mmmmniam w giuseppe kiedys bywalam czesto, az do momentu kiedy moja kumpela znalazla PAJAKA- TAK TAK, PAJAKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAsia Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 11:21 W giuseppe długo sie czeka, nie zawsze jest miła obsługa( delikatnie mowiąć). Co do Spiząrki Pani Gessler, to miły wystrój, ale też slysząłam o zlych warunkach sanitarnych. Chata na Nadbystrzyckiej- o ile ktoś lubi takie klimaty, napalone, dużo podpitych facetów( nie wiem- moze my tak trafiamy), niegrzeczna obsługa,ktora stawia piwo na stół tak, że aż sie rozlewa.Poprosiliśmy o zapakowanie reszty posiłku na wynos ( a było nas z 10 osób, sporo zamaiwaliśmy), po dojściu do domu odkryliśmy, ze części mięsa po prostu nie ma ( wyparowało?!). Zadora ma pyszne naleśniki, ale jak kiedyś koleżance podano nie ten co chciała i za chwilę jej wymieniono( po uprzednim komentarz: a ten nie może być?)- mówimy: ciekawe, czy nowy tak szybko usmażyli. Odwijamy naleśnik,a tam resztki porzedniego szpinakowego farszu, który obsługa zeskrobała i wwalila nowy farsz. Ale i tak smaczne było hehe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nomi Jak obiad to tylko w domu lub u przyjacół. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 16:54 Nie wiem co ja jestem ale dobrze czuję się tylko wtedy gdy zjem w domu. W knajpach jest zawsze coś nie tak i zadowolony może być tylko ktoś komu nie chce sie gotować lub tego nie potrafi. Zdecydowanie polecam prywatne przyjecia. Znam wiele osób w Lublinie, które potrafia urządzać je popisowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Jak obiad to tylko w domu lub u przyjacół. IP: *.chello.pl 21.08.05, 18:33 Ta, jasne. Przyjeżdża człowiek do obcego miasta na delegację czy konferencję, i co, też ma szukać sobie znajomych, żeby koniecznie zjeść u nich obiad, bo przecież lepszy niż w restauracji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chronos Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.resetnet.pl 22.08.05, 15:47 Mam prostą zasadę - jeśli ktoś nie spieprzy żurku, bolgnese i schabu z kością - to można bezkarnie zamawiać resztę. Na tej podstawie polecam: Zdecydowanie Magia na Rybnej (w bok od Rynku). Old Pub ma paskudną tendecję do przetłuszczania potraw, w Bidzie porcje są tyleż wielkie co niesmaczne. Z polskiej kuchni zdecydowanie lepsza jest Chata na Nadbystrzyckiej (jedyna w Lublinie przyzwoicie przyrządzana baranina) i Sielsko Anielsko na Rynku (golonka i gluseczki, strzeżcie się za to gołąbków i kiełbas). Ulice Miasta i bratnia Na Rogatce mają dobre zupy i niezłe wątróbki, boczniaki itp, ale potykają się na daniach głównych i... powolnej obsłudze. Piwnice - Rycerska i Pod Fortuną mają jasne punkty (niegdyś świetna luzowana gicz w Rycerskiej!), ale nierówne. Z pizzerii witamy powrót Da Peppino - niestety tylko w wersji na wynos (róg Lipowej i Chopina). Nadspodziewanie pizza dobra jest w Spirali na Okopowej, której nikt by o kuchnię nie podejrzewał. Warto też zajrzeć do 4 Pokoi na placu Rybnym. Z fast foodów - zdecydowanie souvlaki na rogu I Armii i 3 Maja - niemal jak na Marszałkowskiej w Warszawie. Chińszczyzna warta uwagi jest tylko w Wielkim Murze na Czechowie (kaczka!). Z góry należy skreślić sadzące się a bezwartościowe: Oregano, Spiżarkę, Lwów, Atmosferę. O dziwo świetnie karmią w lokalu a'la późny Gierek - tj. w motelu PZMot. Owoce morza (choć to niestety mrożonki) potrafią przyzwoicie przyrządzić w Polonii na Bronowicach. Generalnie kuchnie hotelowe są tyleż drogie co niesmaczne - dobija zwłaszcza Unia, w której od 10 lat nie nauczyli się podawać ciepłej zupy. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenakolo Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 24.08.05, 22:47 Wiatm serdecznie. Od jakiegoś czasu spędzam w Lublinie kilka dni w miesiącu, po mału zaczynam się orientować, gdzie są restauracje, w których można dobrze zjeść. Jak dotychczas korzystałam z hotelowej restauracji w Poloni, zakończyłam konsumcje na dość smacznych śniadaniach. Jadłam również raz drugie danie w Bidzie (mogę przekręcić) na Nadbystrzyckiej. Obiad w połączeniu z kiepską obsługą i zbyt niskim rachunkiem, uniemożliwiającym płatność kartą pozostawił spory niesmak. Kuchnia typowo polska nie należy do moich ulubionych, ale co mogłam zrobić przy pierwszym zetknięciu z miastem Lublin, gdzie obce i nieznane było mi wszystko, a Bida była pierwszą restauracją, czy też chatą, która trafiła mi się po drodze. Szukam restauracji typowo włskiej, gdzie pizza i wszelkiego rodzaju pasty są smakowite, atmosfera i obsługa lokalu miła. Szukam również, miejsca, w którym można sobie potańczyć przy klubowej muzyce. Gdzie można trafić, w czwartkowy wieczór, by nie siedzieć w hotelowym pokoju? pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donPedroso Pizza na oczki - rewelacja IP: 212.182.102.* 25.08.05, 21:19 Na ulicy Oczki (boczna Kunickiego !) jest mała pzzeria/trattoria prowadzona przez sympatycznego Włocha. W karcie są głównie pizze, jest lasagne (której - mimo że bardzo lubię, nigdy nie zamówiłem; zawsze gdy idę z postanowieniem zamówienia "lazanii" przypominam sobie tamtejszy smak pizzy i nie mogę się przed nią obronić...). Dla tych którzy lubią piękne i niebanalne wnętrza: nie uciekajcie na sam widok, poczekajcie na pizzę. Prosto z pieca opalanego drewnem (chyba jedyne takie miejsce w Lublinie, od kiedy zniknęło DaPeppino). Polecam. A w weekendy podobno pyszne tiramisu; nie wiem czy faktycznie pyszne, bo nie jestem fanem tego deseru - to opinia z dobrego źródła ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cara Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 18:24 Góralsko Izba na Głębokiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 22:49 A ja jestem zachwycona ATMOSFERĄ. Atmosfera jest tam wspaniala, obsluga taka mila i wystroj... I pizza genialna! Przepyszna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toto Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.it-net.pl 26.08.05, 15:11 Gdzie jest ta ATMOSFERA Lenka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: 62.233.130.* 26.08.05, 17:38 Atmosfera jest na Chopina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka do winstona w spr.kebaba IP: *.chello.pl 28.08.05, 16:16 winston, gdzie ten cholerny kebab od Syryjczyka? Złaziłam całe Stare Miasto od Bramy Krakowskiej do Grodzkiej , byłam przy Trynitarskiej /w razie jakby ci sie cos pomyliło/ i nigdzie nie spotkałam kebaba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
winston_smith555 Re: do winstona w spr.kebaba 04.09.05, 19:28 Tuż za apteka 24 h, idąc od Bramy Krakowska. Szyldu wprawdziwe nie ma, ale i tak you can't miss it. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: do winstona w spr.kebaba IP: *.chello.pl 04.09.05, 22:03 Winston! Tam już jest lokal! Byłam na tym kebabie i jestem rozczarowana - zarówno przy Krakowskim jak i w Makro kebab jest o wiele smaczniejszy. Nie wspomnę o tym we Władysławowie - takiego jeszcze nigdy nie jadałam. Ale własciciel jest baaardzo przystojny. Tylko że młody! Odpowiedz Link Zgłoś
tetel1 Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 28.08.05, 16:58 Smacznie i dobrze zjesc mozna w Sielsko Anielsko.Chata Swojska na Nadbystrzyckiej jest ok, chosc od poczatku dzialalnosci zmniejszyly sie porcje..BIDA na drodze do Warszawy-jedzenie jest smaczne,polecam karkówke z grila z czosnkiem-PYCHA.Nalesniki w Zadorze pychota.Obok jest taka knajpka Za Drzwiami pledwiczka w sosie pieprzowym mniam mniam.Bardzo dobra pizza jest w Giuseppe, choc prawda jest, ze czeka sie baaardzo dlugo, ale efekt warty oczekiwania (tylko nie jedzcie Vesuvio kto nie lubi ostrych-nalezy zamowic litr wody do popicia a i tak lzy leca).... Odpowiedz Link Zgłoś
monika_lewinsky Re: Gdzie w Lublinie na obiad? 28.08.05, 19:45 dobra to teraz pytanie innego typu. gdzie mozna dobrze zjesc po wegetariańsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 12:25 wielbicielom pizzy polecam Czerwony Październik na ul.Jasnej (mają też inne jedzonko); uwielbiam też pizzę z Pizza Pizza na Chopina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: *.homeip.net / *.homeip.net 29.08.05, 14:46 U mnie w domu, czasami mam takie pyszne pierogi ruskie od cioci :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: Gdzie w Lublinie na obiad? IP: 212.182.110.* 04.09.05, 15:06 Witam - wszystkich milośnikow prawdziwej pizzy, a widzę że tych ktorzy tęsknią za "DA PEPINO" jest sporo, informuję, że jest:)! od lipca vis a vis Leclerca.Pizza pycha, wnętrze skromne, ale nie o to przecież chodzi w dobrej kuchni...Polecam też "Bidę" zwlaszcza karkówkę, a "Chatę swoiską" odradzam - znam zaplecze...,niestety, a poza tym te porcje to żałosne ERZACE...;) Odpowiedz Link Zgłoś