Dodaj do ulubionych

dobra knajpka w ŚWIDNIKU

08.08.05, 17:19
Coś z klimatem, nie za drogim piwem i sporą ilością miejsc siedzących;)
Pomóżcie:)
Obserwuj wątek
    • Gość: ayek Re: dobra knajpka w ŚWIDNIKU IP: 83.238.56.* 08.08.05, 20:22
      Trudno znaleźć w Świdniku knajpkę z klimatem i dużą iloscią miejsc. Proszę
      sprawdzić Jazz Bar przy ul. Kosynierów.
    • Gość: TomekK Re: dobra knajpka w ŚWIDNIKU IP: *.fanet.pl / 213.25.178.* 08.08.05, 20:39
      Sprawdz moze Cafe Lulu - obok targu (nie wiem nawet jaka tam ulica jest, jest to
      knajpka w budynku obok targu, od strony torów kolejowych) - miejsca może tam nie
      za wiele (choć jak na świdnickie warunki to raczej standard), ale z pewnością
      jest klimat, a i piwko nie jest drogie.

W miarę fajnie też jest w "Zagłobie" niedaleko kina - nazwa może odstraszać bo
      jest to w budynku gdzie przed 89 rokiem była pijalnia piwa o takiej nazwie, ale
      na szczęście została po niej tylko nazwa :-). Knajpka cała w drewnie, jest
      kominek, niedrogie piwko, i ogólnie raczej miło. A jak będziesz w Zagłobie to
      obok jest też knajpka "Pod Parasolkami" - sporo miejsca, tanie piwko, ostatnio
      koncerty muzyki irlandzkiej(chyba co dwa tygodnie) - także jest naprawde bardzo
      fajnie.
      Ale i tak klimat tworzy się dzięki ludziom z którymi się to piwko pije;-)) i
      wszędzie można się dobrze bawić (oczywiści wyłączając pijalnie piwa w stylu
      murzynek, pingwinek, itp.)
      Jak będziesz miał jeszcze jakieś pytania to pytaj.

• te.mi.da Re: dobra knajpka w ŚWIDNIKU 08.08.05, 22:20
        Podbudowujecie moja wiarę w Świdnik:)
        Najbardziej inetersują mnie knajpy, w których nie spotkam muzyki w stylu radia
        Eska:|
        TomkKu, a co sądzisz, o Krolu?
        • lucy_z Re: dobra knajpka w ŚWIDNIKU 08.08.05, 22:47
          Zobacz sobie tu:)

www.swidnik.pl/gastronomia.php
          • te.mi.da Re: dobra knajpka w ŚWIDNIKU 09.08.05, 12:13
            Dziękuję Lucy za listę:)
            Prosze o jakieś konkretne rekomendacje, wiem, ze klimat zalezy od ludzi:) ale
            zależy mi na mile spędzonym wieczorze i wolała bym się nie rozczaować np.
            pozosatłymi gośćmi, albo jak już mówiłam muzyką prosto z radia
            Wiem, ze trochę wybrzydzam ale naprawde mi zależy:)
    • te.mi.da Re: dobra knajpka w ŚWIDNIKU 09.08.05, 19:13
      Radcie, proszę:)
      • Gość: TomekK Re: dobra knajpka w ŚWIDNIKU IP: *.fanet.pl / 213.25.178.* 10.08.05, 19:23
        To co mamy CI polecić zależy od tego co oczekujesz?
        Czy idziesz na romantyczną kolację czy idziesz się pobawić, czy chcesz poznać
        kogoś nowego, itp.
        Ja naprawdę polecam Cafe Lulu - tam raczej nikt się jeszcze nie rozczarował
        spędzonym wieczorem, ew. możesz wybrać się jeszcze do Gandalfa - jest to obok
        placu, z tyłu budynku w którym znajduje się poczta.
        Ale tak naprawdę to musisz pójść do kilku/kilkunastu lokali i się przekonać na
        własne oczy...

jest jeszcze lokal Notabene - za kościołem okrągłym (100m drogą w stronę
        ul.Piaseckiej). Lokal/restauracja bardziej nastawiony na jedzenie (choć swoją
        drogą za dobrego nie mają), ale można miło spędzić czas na romantycznej
        kolacyjce z dziewczyną/chłopakiem.
        • te.mi.da Re: dobra knajpka w ŚWIDNIKU 11.08.05, 17:15
          TomkKu bardzo dziękuję za rady, wogóle wszystkim bardzo dziękuję:)
          Faktycznie przeszłam się po kilku knajpkach, bardzo spodobał mi się Gandalf no
          i Lulu też zasługuje na zainteresowanie;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka