Forum   sos pomidorowy

sos pomidorowy

(53 wyniki)
  • No żesz niech to! Gar gotowego sosu pomidorowego przypaliłam. Jest gorzki. Nie było żadnych ziół, tylko cebula, pomidory, trochę czosnku. Zmiksowałam, dodałam trochę soli, trochę pieprzu. Nie wiem, czy dodać cukru? Więcej czosnku? Pieczoną paprykę? Jest sens próbować robić leczo, czy tylko zepsuję dodatki? Serce mi pęknie, jak będę musiała wywalić:( Może zamrożenie zniweluje gorycz? Pomóźcie!
  • myslalem ze zle zrobilem za pierwszym razem ale skoro sporzadzilem ten sos 7 razy i smakowal ochydnie to sam juz nie weim;/ osobiscie nie polecam osobom poczatkujacym w gotowaniu:)
  • taki sobie....
  • jakie warzywa dobrze komponuja sie z sosem pomidorowym ?
  • hej, mam pytanie. Robię od czasu do czasu sos pomidorowy na bazie pomidorów w puszcze, podsmarzonej cebulki, odrobiny koncentratu i ziół. No i mam odwieczny problem- jak go zagęścić?? Spróbowałam już odlać trochę zalewy z pomidorów(ale nie zawsze o tym pamietam:(() i do podsmarzonej cebulki dodac przeciez a nastepnie oproszyc maka i dopiero wlac pomidory, ale przyznam, ze o to niewiele dalo. Proszę o rady:))
  • poszukuje przepisu na sos pomidorowy lub jakis inny (chrzanowy...?) do pulpetow rybnych. Pulpety juz mam zrobione. Dzieki;-D
  • Do specjalistów od pizzy: jaki sos pomidorowy do pizzy polecacie? Taki, żeby nie przemoczył ciasta, co jest zmorą w większości polskich pizzerii. Oczywiście nie myślę o gotowym sosie czy innym ketchupie, tylko proszę o przepis. No i dodatkowe pytanie: upiecze mi się takie ciasto na zwykłej blasze w piekarniku elektrycznym z termoobiegiem i zjadliwe będzie?
  • bardzo proszę o podanie prostego przepisu na sos pomidorowy do gołąbków. Jedne nadziane są mięsem i ryżem a drugie kaszą gryczaną i mięsem. Nie wiem jak zrobić sos, a za godzinę będę miał wygłodzonych kumpli na głowie. Niestety wyszukiwarka nie działa
  • Czy można mrozić kalafiora? sos pomidorowy do spagetti? pieczarki? proszę o rady:)
  • Golabki zawsze mi wychodza naprawde smaczne, ale sos pomidorowy do nich... moim zdaniem sredni. Moze da mi ktos jakas recepture na dobra pare do moich dobrych golabeczkow? Dzieki i pozdrawiam:)
  • Taak, napewno kojarzycie Fix Konrra do spagetti neapoli. Zdarzylo mi sie go urzyc w warunkach polowych i przyznam ze smak ma calkiem niezly. Czy ktos kto zna ten sos jest w stanie podac mi przepis na zrobienie takiego sosu naturalnie? Znaczy sie ze skladnikow;) Bede bardzo wdzieczna i moj zoladek tysz;)
  • Jest wreszcie pomidorowy czas. Pierwszy w życiu, od kiedy zdana jestem na samodzielne gotowanie :-) Jak zrobić? Interesuje mnie głównie obróbka samych pomidorów, z dodatkami w stylu czosnku i bazylii poradzę sobie, uwielbiam improwizować z dodatkami :-) Ale gdyby miał ktoś jakąś oryginalną recepturę na nie, również będę bardzo wdzięczna :-) Mogę w rewanżu podzielić się wspaniałym pomysłem na kurczaka po chińsku, w miodzie i pomarańczach :-) Motyw znany, ale przeze mnie ulepszony!
  • Robiłam ostatnio cannelloni, ale miałam spory problem z sosem:( Ciężko mi to w ogóle nazwać sosem, to były rozpaćkane pomidory z dodatkiem papryki i czosnku po prostu. Na dodatek był zbyt rzadki. Mam ochotę znów zrobić to danie a nie chce używać żadnych knorów. Możecie mi poradzić, co robić, żeby z pomidorów wyszedł mi sos a nie zwykła ciapka? Powiem szczerze, że ostatnio popsuł mi całe danie. Co zrobić, czym dobrawić, żeby był smaczny? Dawałam bazylii, oregano, soli...Blee:(
  • jak zrobić taki sos? chodzi o ten, który podają do potraw jako jeden z 3 sosów
  • proszę o dobry, sprawdzony przepis i najlepiej żeby smakował jak ten ze słoika "gołąbki z pudliszek", albo był jak najbliższy. wypróbowałam już różne przepisy, ale szukam tego najlepszego. Co do niego wsypać, żeby miał super smak?
  • jak zrobić? mam luzem gołąbki - dostałam i powinnam dorobić sos przejrzalam w wyszukiwarce ale raczej skupiano się dotąd na kwestii samych gołabków sos pomijając... będę wdzięczna za pomoc Franula
  • macie może przepis na sos pomidorowy, taki jak do pizzy podają?
  • Chcę zrobić sos pomidorowy do gołąbków mam tylko koncentrat pomidorowy i co dalej poradźcie praoszę Was bardzo. Pozdrawiam,
  • sosowi pomidorowemu nie równy. Jak robicie ten pyszny?
  • Witam. Wymyśliłam coś takiego na jutrzejszy obiad, tylko nie bardzo wiem, jak za to się zabrać.. Czy te polędwiczki najpierw obsmażyć? A pozniej do naczynia żaroodpornego wysmarowanego np. maslem, i zasypać mozzarellą i zapiec...? Nie beda za suche? moze czyms podlac je? ale czym? Winem czerwonym, czy pasuje?...Bialego akurat nie mam. A moze macie inne pomysly na danie z wykorzystaniem poledwiczek i mozzarelli? Dziekuje serdecznie za pomoc!
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się