17.08.05, 01:15
Dajcie wreszcie spokój naszemu miastu. Prosimy was. Każdy ma swoją
wytrzymałość, ile jeszcze można znosić posty z Lublina, piszące o 400 tys.
metropolii o światowym znaczeniu, piszących o nowych centrach handlowych,
teatrach itd. Ile można znosić ciągłe wyzywanie nas od wieśniaków, obrażania
miasta które też przecież kochamy i z którym jesteśmy związani. Ile mamy
słuchać tekstów "za przeproszeniem rzeszów", "zakompleksione wieśniaki" itd.
Co wam takiego zrobiliśmy? Nie wchodzimy na wasze forum, nie obrażamy was,
czy tak trudno w tym podobno bardzo kulturalnym mieście, po prostu dać spokój
sąsiedniemu miastu? Czy tak trudno jest nie poniżać i nie wyzywać?
Obserwuj wątek
    • rzeszowiak_x Re: Prośba 17.08.05, 01:17
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=27696512&a=27795097
      Zastanówcie się ilu osobom zniszczyło to dobry nastrój.
      • 4gwiazdki Re: Prośba 17.08.05, 08:54
        Masz człowieku kompleks związany z Twoim miejscem zamieszkania.Ponadto kompleks
        ma ten troll który udaje lubelaka.A kto jest tym trollem,to chyba wiele osób
        sie domyśla.
        Mialem okazję kilkakrotnie przejeżdżać przez (moj)Rzeszów.Miasteczko
        czyste.Bardziej nawet niż Lublin.
        Jak napisał troll-Lublin może poszczycić się KULem,innymi uczelniami,teatrem
        muzycznym,etc.
        A mi w Rzeszowie bardzo spodobał cię wielki pomnik waginy w centrum (prawie)
        Rzeszowa.Czyż to nie powód do dumy?
        Dla informacji podam,że w Lublinie jest kościół,którego wieża przypomina wielki
        fallus,ale rzeszowski pomnik waginy jest nie do pobicia.
        Więc po co rozdzierać szaty?
        • Gość: Gość Re: Prośba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 09:07
          Nie sprowadzałbym żadnego miasta do pomnika, to tak samo jakby podsumować
          Lublin wg krążących o nim stereotypów typu "wielka wieś". Pomnik wciśnięto
          miastu na siłę, a są tam ciekawsze rzeczy jak zamek, ratusz, zabytkowe
          kamienice austriackie, zespoły dworskie. Ale skoro Rzeszowianie nie chwalili
          się na forum multikinem, gdy wy go nie mieliście, ani lotniskiem którego nie
          macie, to znaczy że oni jednak nie mają kompleksów. A jeśli ciągle ktoś z
          Lublina wchodzi (choć myślę że to jedna osoba, ciągle to it-net.pl) i pisze o
          hipermarketach, plaza lublin itd. to coś jest naprawdę nie w porządku.
          • 4gwiazdki Re: Prośba 17.08.05, 09:19
            Mieszkam w Lublinie już bardzo długo.A mieszkam z własnej nieprzymuszonej
            woli.Czy jestem zachwycony Lublinem?-Nie.Cóż mogę na to poradzić,że Lublin jest
            taki jaki jest?Mamy demokratycznie wybrane władze Lublina,które woglenie dbają
            o nasze miasto.
            Należy tylko się wstydzić,że mamy takie nieudane władze.
            A że ktoś sobie mówi na Lublin nie zawsze dobrze,to chyba też ma rację.Sami
            lublinianie często źle wypowiadają się o swoim mieście.Ale czy to źle,skoro to
            prawda?
            To samo z Rzeszowem czy innymi miastami (miejscowościami).
            A że jakiś głupol próbuje dokuczyć - to tylko trzeba mieć pretensje do tego
            głupca a nie do całego Lublina.
            Jeśli więc ktoś ma kompleksy swej miejscowości,to nic nie stoi na
            przeszkodzie,aby zmienić miejsce zamieszkania...
    • joannabarska Wrzodak, moi drodzy... 17.08.05, 01:34
      rzeszowiak_x napisał:

> Dajcie wreszcie spokój naszemu miastu. Prosimy was. Każdy ma swoją
      > wytrzymałość, ile jeszcze można znosić posty z Lublina, piszące o 400 tys.
      > metropolii o światowym znaczeniu, piszących o nowych centrach handlowych,
      > teatrach itd. Ile można znosić ciągłe wyzywanie nas od wieśniaków, obrażania
      > miasta które też przecież kochamy i z którym jesteśmy związani. Ile mamy
      > słuchać tekstów "za przeproszeniem rzeszów", "zakompleksione wieśniaki" itd.
      > Co wam takiego zrobiliśmy? Nie wchodzimy na wasze forum, nie obrażamy was,
      > czy tak trudno w tym podobno bardzo kulturalnym mieście, po prostu dać spokój
      > sąsiedniemu miastu? Czy tak trudno jest nie poniżać i nie wyzywać?

================================================================================
      Glosujcie dalej na Wrzodaka. Wystarczy, by Rzeszowa nie lubić.
      "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się smutno, kiedy umrzesz". JULIAN TUWIM
      • empi Re: Wrzodak, moi drodzy... 17.08.05, 09:19
        p. Joanno, to troll.
        pzdr.
        • Gość: salowa Re: Wrzodak, moi drodzy... IP: *.lublin.mm.pl 17.08.05, 09:28
          ten troll to prezu (ale w innej postaci).On ma tyle nicków,że sam już nie
          pamięta ile i jakie.I sam z sobą koresponduje.
          To właśnie jego głupie zapytania o kawiarnie w Lublinie,sklepy,hotele.....
    • mali_bu Re: Prośba 17.08.05, 01:35
      Idź sunflower_rz do swojej piaskownicy i nie trolluj tu. Widać że i w swojej
      piaskownicy tylko ciebie uraziło słowo jakiegoś głupola. Głupol zawsze znajdzie
      innego głupola do głupich dyskusji.
      PS. Kiedy w końcu Gazeta.pl odmówi ci założenia n-tego konta na swoim serwerze?
      • Gość: Gość Re: Prośba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 09:17
        Ja powiem jedno. Na tym polega kultura i prawdziwa europejskość miast takich
        jak Wrocław, że osoby stamtąd nie wchodzą na forum na przykład Opola (piękne
        miast swoją drogą) i nie chwalą się uczelnią, hipermarketami, centrum handlowym
        w budowie itd. Na tym polega różnica między takim miastem a Lublinem. W
        rzeczywistości takie osoby przynoszą tylko wstyd waszemu miastu, forum czyta
        masa osób nie tylko z Rzeszowa, powoli powstaje stereotyp aroganckiego
        mieszkańca Lublina, który musi rozładowywać kompleksy podniecając się tym
        miastem wśród mieszkańców innych miast. Ja wiem że opinia o Lublinie w Polsce
        jest zła, ale może zamiast wyzywać i wyśmiewać, lepiej zabrać się do roboty u
        siebie? To znacznie trudniejsze niż zgnojenie kogoś, ale może nikt nie musiałby
        potem udowadniać innym swej rzekomej wyższości.

Przypomina mi się pewien film o drugiej wojnie światowej i o tym co tak
        naprawdę ją spowodowało. Żegnam i życzę więcej kultury i tolerancji na
        przyszłość.
        • empi Re: Prośba 17.08.05, 09:24
          Gościu, dziwi mnie łatwość z jaką Ty i inni wierzą w byle jaką podpuchę
          trolli.Z tym Wrocławiem tak wyskoczyłeś, że jestem stanie uwierzyć w Ciebie
          jako trolla. Z Wrocławskimi trollami też było tu trochę zamieszania kiedyś.
          pzdr.
          • Gość: Gość Re: Prośba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 09:27
            Ja tylko zauważyłem że w innych miastach nie ma miejsca coś takiego. Prosiłem
            aby wreszcie skończyły się kłótnie na tym forum i zwracam uwagę na problem, to
            wszystko. Rzeszowianie was przeprosili, wy przeprosiliście ich - po co znowu
            zaczynać?
            Pzdr.
        • Gość: lolo Re: Prośba IP: *.lublin.mm.pl 17.08.05, 09:29
          Ja nie wchodze na na inne fora, ale co to niby zabronione? Pośrednio mnie do
          tego namawiacie! Z natury przekornym.
          • Gość: Gość Re: Prośba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 09:31
            Lolo tu chodzi o takie teksty:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=27797515&a=27797527
            Po prostu prosimy aby takich nie było, to wszystko. Lubimy wasze miasto i was,
            nie zakładamy takich wątków więc szanujmy się nawzajem. To chyba nie jest takie
            trudne - pozdrawiam :)
            • Gość: salowa Re: Prośba IP: *.lublin.mm.pl 17.08.05, 09:35
              gościu,czy ty przypadkiem nie jeste rzeszowiak_x?Podajesz ten sam link.Czy ty
              nie jesteś prezu w kolejnym wcieleniu?
            • empi Re: Prośba 17.08.05, 09:41
              Gościu, rzecz w tym, że nie możliwości pełnej kontroli wszelkich debilów. My tu
              ich tępimy jako moderatorzy, nie widzicie wyciętych postów. Tamtejszy moderator
              niech weźmie to pod uwagę. Każdy z normalnych forumowiczów powinien zaś
              ignorować głupotę. Odpowiedzi na głupie posty są reakcją na którą czeka jej
              autor.
              Uwaga:
              Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając czerwony kosz.
              to też jest sposób.
              pzdr.
    • mali_bu Re: Prośba 17.08.05, 09:55
      O czym w z nim rozmawiacie? Poczytajcie lepiej forum Kielce czy Rzeszów, to
      zobaczycie że przyszło nam rozmawiać z głupolem który szczyci się w atakowaniu
      miast i wygadywaniu głupot pod wieloma nickami. Pamiętacie Mikaela i jego
      kolejne wcielenia? To ten sam troll. Gość zmienia nicki i uważa że wszyscy się
      na to nabiorą.
      Poziom jeszcze niższy od Prezu, bo tamtemu czasem coś mądrego zdarzyło się
      powiedzieć.
    • Gość: Satan of Swing Do rzeszowiaka x IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 10:16
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=27655640&a=27660117
      To jeden z przykładów, jak ludzie z Rzeszowa, zupełnie bez jakichkolwiek
      prowokacji, plują na Lublin. W tej sytuacji twoja prośba Rzeszowiaku jest po
      prostu absurdalna - to Rzeszowiacy (oczywiscie niektórzy - wiem to doskonale)
      przy każdej możliwej okazji a także bez okazji najeżdżają na Lublin. Jest to
      jak sądzę skutek kompleksów tych ludzi - bo innego wytłumaczenia - znajac oba
      te miasta, nie znajduję. Co więcej, wypowiadając się w ten sposób na wielu
      forach - bo osoby znane z Rzeszowa widywałem w ciągu ostatnich dni m.in. na
      forach kieleckim, krakowskim, katowickim itd., powodują, ze Lublin i Lubelskie
      staje sie powoli ogólnopolskim "chłopcem do bicia", a ci wszyscy z Rzeszowa,
      którzy tak piszą przyczyniają sie tylko do utrwalania stereotypów.
      Tak wiec, zanim o coś poprosisz, przemyśl sobie, czy masz w tej sprawie czyste
      sumienie.
      • mali_bu Re: Do rzeszowiaka x 17.08.05, 10:22
        Zdaje mi się,że dałeś linka do słów tego samego chorego człowieka. Warto
        poczytać rzeszowskie forum. Dziś w nocy miałem taką okazję i dowiedziałem się o
        tym Gościu, czy też rzeszowiaku_x wielu ciekawych info. Po prostu w Rzeszowie
        mają bardzo ciężki przypadek. Oczywiście jest to jeden przypadek, pozostali
        mieszkańcy są jak najbardziej normalni.
      • Gość: lolo Re: Do rzeszowiaka x IP: *.lublin.mm.pl 17.08.05, 11:00
        Barska by poprawiła: rzeszowianin - z małej literki!
        • zorbi1 Ta dyskusja jest bezsensu 17.08.05, 11:36
          Przepraszam bardzo ale zajmowanie się takimi pierdołami w stylu "Rzeszów to
          wieś, a Lublin też wieś" albo wytwarzanie jakiejś niepojętej dla mnie forumowej
          wojny lubelsko-rzeszowskiej, która nawiasem mówiąc, guzik kogokolwiek obchodzi
          jest zwykłym robieniem burzy w szklance wody. To że jakieś trolle wypisują
          głupoty na lubelskim czy rzeszowskim forum nie jest chyba powodem do robienia z
          tego afery...
          • joannabarska Re: Ta dyskusja jest bezsensu 17.08.05, 12:33
            Zgoda, Zorbi, ale Lublin na szczęscie nie ma Wrzodaka...Moze czas zamknac ten
            temat.
          • Gość: Satan of Swing Re: Ta dyskusja jest bezsensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 12:33
            Widzisz, Zorbi1, wbrew pozorom problem istnieje - jeśli takie oszołomy będą
            nadal w taki sposób charakteryzować Lubelszczyznę i Lublin, to niesłuszna fama
            się rozniesie i większość Polski w to uwierzy, tym bardziej że jest to zgodne
            ze stereotypami, a ludzie lubią słuchać potwierdzeń stereotypów - bo w ten
            sposób ich porządek świata mocno się trzyma. Niestety nie tak wiele ludzi z
            reszty Polski bywa na Lubelszczyźnie i w Lublinie, a jeśli bywa, to nie na tyle
            długo, zeby przyjrzeć sie dokładniej - i nie mają możliwosci porównania
            stereotypu z rzeczywistością - dlatego takie działania jak rzeszowskiego
            oszołoma (czy też oszołomów) są niestety bardzo szkodliwe. Tym bardziej, ze złe
            zdanie o naszym regionie, jeśli sie upowszechni (a moze, bo jak już pisalem
            ludzie są podatni na stereotypy) spowoduje tylko brak chęci do inwestowania -
            bo nie warto, brak chęci do przyjazdu przez turystów, studentów itp. Więc jak
            widzisz, niestety problem nie jest taki nieistotny.
            • marcmal Re: Ta dyskusja jest bezsensu 17.08.05, 12:38
              To nie tylko wojna Rzeszów-Lublin, ale ostatnio jakiś KRetyn rozpoczął wojnę
              Kielce-Rzeszów, a przecież upału nie ma. Ciekawe co w takim razie grzje po
              mózgownicach?
              • Gość: Satan of Swing Re: Ta dyskusja jest bezsensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 12:45
                Wychodzi na to, że oni tam rzeczywiście mają kompleksy w tym Rzeszowie - gdyby
                nie posty Mikaela i jemu podobnych chyba nikt by u nas nie pamiętał za bardzo,
                że jest takie miasto jak Rzeszów. Jakos u nas nikt niczego nie porównywał do
                Rzeszowa zanim oni tu nie wleźli ze swoją "wojną".
                Pozdr.
                • Gość: lolo Re: Ta dyskusja jest bezsensu IP: *.lublin.mm.pl 17.08.05, 15:53
                  Rzeszów to popłuczyny po Lwowie...Komuna z powiatowego miasteczka (ok.3o
                  tys.mieszkancow przed wojną), miasteczka o niebo gorszego niz Chełm, zrobiła
                  miasto wojewódzkie. Niech sobie żyja, ale Galicja ma swoje zaszłości i one
                  wychodzą nie tylko czasami. Nie wystarczy Rzeszowowi klótnia z Przemyslem
                  zdegradowanym (jak Chełm) do roli siedziby powiatu?
                  • Gość: cinnek Re: Ta dyskusja jest bezsensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 16:51
                    proszę was, nie zniżajcie się do poziomu sunflowera_rz Piszecie o tym, że ktoś
                    próbuje wywołać wojnę kielce- rzeszów i lublin - rzeszów. To jedna
                    osoba.Sunflower.Dawniej mikael/observer dziś rzeszowianin, Gość, fire.show itd.
                    W rzeszowie wcale nie mamy złego zdania o lublinie! posty tego trolla w żaden
                    sposób nie odzwierciedlają tego co myślą ludzie z rzeszowa! Dlatego nie
                    pomagajcie mu, nie opdgryzajcie się, bo tego zboczeńca to po prostu podnieca...
                    • Gość: cinnek Re: Ta dyskusja jest bezsensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 16:53
                      PS.Moim zdaniem jest to o wiele cięższy przypadek niż prezu - ten miał
                      przynajmiej czasami jakieś poczucie humoru - sunflower to niestety jakiś
                      zakompleksiony gów..arz
        • Gość: Gość Re: Do rzeszowiaka x IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 18:54
          gość portalu: lolo napisała:

> Barska by poprawiła: rzeszowianin - z małej literki!

wyluzuj, wszystkie wią, nawet w Rzeszowie, że lolo to Barska.
          • joannabarska gość ma swoje prawa... 18.08.05, 10:57
            Jestem lolo,lala,terra,bebebebe,ze wam się chce? Jestem tez" matką królów", ale
            kto z was ten film ogladal? Ostatnio patrze bardziej na tresc niz nicki.
            Zwłaszcza tzw. gości.
    • lotnik78 Re: Prośba 17.08.05, 23:28
      Przez rok studiowałem na Lotnictwie w Rzeszowie i tam mieszkałem. Bardzo mi się
      podobało, macie najfajniejszą dyskotekę Akademia w Lublinie to tylko jakieś
      marne lokale dla dresiarzy w porównaniu z Akademią. Macie ładną starówkę,
      lepszą komunikację miejską, lotnisko w Jesionce, ładny park nad Wisłokiem, jest
      dużo czyściej, no i jedyna w kraju cywilna uczelnia kształcąca pilotów.
      Naprawde Rzeszów mi się podoba. A to że ktoś sie chwali ile jest w Lublinie
      hipermarketów hehehe żałosne no cóż to o nim moge powiedzieć ze wiesniak
    • Gość: Rzeszowiak Re: Prośba IP: *.viknet.pl 18.08.05, 18:15
      Skoro tak bardzo chcecie wojny to możecie ją mieć, ciągle z IP it-net.pl lecą
      wyzwiska na Rzeszów, raz pod loginem, raz bez. Jak koniecznie chcecie mieć
      zniszczoną opinię w kraju to proszę bardzo. Jeśli nadal codziennie idioci będą
      obrażać nasze miasto na naszym forum, my zaczniemy robić to samo.
      • fire.show Re: Prośba 18.08.05, 22:05
        Koniec z tym syfem, mamy już sprawdzone że ponad 90% obraźliwych dla Rzeszowa
        postów pochodziło z IP it-net.pl, z tego samego numeru. W polączeniu z
        identycznym stylem pisania nie ma wątpliwości kto to jest. Szokujące jest że
        użyto ponad 40 nicków. W Rzeszowie zbiera się grupa osób (ponieważ forumowicze
        dobrze znają się w tzw. realu) i myślę że wyniosą sprawę poza forum. A jeśli
        nadal Rzeszow będzie obrażany, to będzie rewanż dla Lublina - niekoniecznie na
        forum Lublin, ale też na innych regionalnych. Jesteśmy wku..eni do granic
        możliwości tym co ten człowiek robi.
    • fire.show Re: Prośba 18.08.05, 22:08
      Chce dodać, że od dłuższego czasu nikt was w Lublinie nie obraził, za to od 16
      sierpnia pojawiła się seria postów z jednego IP jako warszawiak, krakus, jaaa,
      rzeszów to wiocha, lublin the winner itd. Co więcej człowiek ten najpierw
      obraża Rzeszów, a później zakłada posty przepraszające za to mówiąc że tacy
      psychole się trafiają. Jednak to nie załagodzi sprawy - wy zostaliście
      przeproszeni a to co dzieje się od strony Lublina przekracza wszelkie granice.
      • Gość: Tomasz. Re: Jeżeli macie problem z jakimś z trollem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 22:35
        to spróbujcie namierzyć drania. Skontaktujcie się z Adminem, ew. z policją.
        U nas w Lublinie media nie podawały, żeby ktoś uciekł z Abramowic ( tam znajduje
        się szpital dla ludzi z problemami psychicznymi ) ale może jest to zbyt
        wstydliwy temat. Życzę powodzenia i pozdrawiam Rzeszów.
      • Gość: Satan of Swing Re: Prośba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 22:59
        Kiedy u nas szalał Mikael pod wieloma nickami rozmawiano z nim w normalnie i
        nie przypominam sobie, żeby ktoś u was ządał za to przeprosin, chociaż wyzywał
        lublinian od "bydła", "trzody" itp. Nikt też nie wynosił poza forum lubelskie
        tej sprawy - nikt nie wrzeszczał po Polsce, jakiego to ch..ja mają w Rzeszowie,
        co, jak wynika z powyższych postów, wy zamierzacie zrobić w stosunku do nas.
        Was też już wielokrotnie przepraszano za naszego (niestety) trolla, a jednak
        wciąż często można zauważyć u was (ale również przez was wynoszone na inne
        fora) bardzo chamskie i nieprzyjemne uwagi o Lublinie i jego mieszkańcach. Nie
        chce mi sie szukać linków, ale sami dobrze wiecie o co chidzi, chyba ze
        obowiązuje u was tzw. "moralność Kalego" - co jest możliwe, jeśli weźmie sie
        pod uwagę pod iloma nickami występuje "Rzeszowiak" w różnych miejscach. Zaczyna
        wygladać nawet na to, ze oprócz czynnego obrażania Lublina domagacie się
        jeszcze przeprosin? to już chyba zupełnie mija sie z jakąkolwiek logiką i
        jakimkolwiek dobrym wychowaniem.
        Znam Rzeszów dobrze, znam wielu ludzi z Rzeszowa i okolic i do niedawna mialem
        o tym mieście bardzo dobre zdanie - im więcej czytam takich wątków jak ten, tym
        bardziej zastanawiam się, czy dotąd mialem rację czy Rrzeszowiacy są w
        rzeczywistości zupelnie inni niz Ci, których znam.
        Po co te wszystkie bezsensowne groźby? Co wy chcecie pokazać? Swoje kompleksy?
        Omijajcie trolla, tak jak my omijamy waszych (z "Rzeszowiakiem" w różnych
        wcieleniach co prawda czasem rozmawiam, ale jakieś wyjątki muszą być:)
    • fire.show Re: Prośba 23.08.05, 19:41
      Ponieważ Prezu wrócił na forum Rzeszowa, jestem zmuszony ponowić prośbę.
      • Gość: kloo Re: Prośba IP: *.comernet.pl 23.08.05, 20:10
        kieruj prosbe do Prezu a nie do ogolu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka