Dodaj do ulubionych

Dramat zgwałconej - cd.

05.09.05, 22:07
Czyli rozumiem jak przykładowo wyrzucę kogoś z 10 piętra wieżowca to nic mi nie mogą zrobić, bo ofiara zmarła na skutek uderzenia o chodnik? Ja go tylko wyrzuciłem przez okno i w chwili spadania on nadal żył. A co robił później mnie to już nie interesuje. Oczywiście przy założeniu że działałem nieumyślnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomasz. Re: Dramat zgwałconej - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 00:38
      Twoje rozumowanie jest całkiem logiczne ale żeby je urzeczywistnić trzeba mieć
      dobrą "papugę" adwokacką ze znajomościami w sądzie i prokuraturze. Wtedy będziesz
      mógł bezkarnie robić na co tylko masz ochotę. W takim "państwie prawa" obecnie
      przychodzi nam żyć i dlatego rozpędzenie tej "prawniczej sitwy" staje się jednym
      z postawowych zadań nowego rządu. Również niezbędne są radykalne zmiany prawa,
      w tym konstytucji, tak by w przyszłości podobne przypadki nie miały miejsca, a
      ludzie ignorujący swoje obowiązki byli dożywotnio odsuwani od możliwości
      wykonywania zawodu. Pozdrawiam.
      • robertw18 PODAĆ NAZWISKA SĘDZIÓW 06.09.05, 13:27
        Przecież powinno się znać tych nieudolnych czy skorumpowanych sędziów. Dlaczego
        to jest cały czas anonimowe?
        Pozdr.

"Uwadze sędziów umknął fakt, że cztery dni wcześniej Piotr B. zmarł w szpitalu,
        nie odzyskawszy przytomności, choć taka informacja była w aktach sprawy.

- Sąd uznał, że Piotr B. odniósł obrażenia w chwili upadku na chodnik, a nie od
        ciosu zadanego przez Kaczmarczyka. Z tego powodu uznał, że napastnik działał
        nieumyślnie. Fakt, że Piotr B. zmarł, nie miał w tej sprawie znaczenia.
        Sędziowie mieli prawo uchylić areszt - tłumaczy Barbara du Cheateau, rzecznik
        Sądu Okręgowego w Lublinie."
    • Gość: Funky BYDLE. Zycze sedziemu, by jego rodzinka spotkala.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 02:26
      ...tego typka pod swoim sklepem spozywczym.
      • Gość: Gosc Re: BYDLE. Zycze sedziemu, by jego rodzinka spotk IP: 195.124.114.* 06.09.05, 07:21
        podajcie nazwisko sedziego, pewnie jest z siebie dumny
    • Gość: ED Re: Dramat zgwałconej - cd. IP: *.lubelskie.pl / 212.182.119.* 06.09.05, 07:37
      Niech ta "rzecznik" powie to rodzinie zmarłego "fakt, że Piotr zmarł nie ma
      znaczenia..."
      • Gość: bibu Re: Dramat zgwałconej - cd. IP: *.chello.pl 06.09.05, 12:11
        tylkoze ten chlopak Piotr byl takim samym typem jak bogumil...
    • Gość: gadzik Re: Dramat zgwałconej - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 08:01
      KARA ŚMIERCI!!!! DLA PRZESTĘPCÓW!!!!
      • Gość: Allina Re: Dramat zgwałconej - cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 10:14
        Popieram! To straszne, jak nieudolnych "obrońców" mamy w Polsce... Przecież
        mają chronić uczciwych obywateli, a nie przestępców!
    • Gość: Stanisław Mackowia jak nie lubie PiS to tu jestem za karą smierci dla IP: 195.94.213.* 06.09.05, 10:15
      sądzących poniewaz on sam sie nie potknął lecz został świadomie uderzony.
      Wychodzi na to że sąd świadomie jest po stronie zabójcy. CHWDS
    • Gość: Fred Re: Dramat zgwałconej - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 10:20
      "- Sąd uznał, że Piotr B. odniósł obrażenia w chwili upadku na chodnik, a nie
      od ciosu zadanego przez Kaczmarczyka. Z tego powodu uznał, że napastnik działał
      nieumyślnie. Fakt, że Piotr B. zmarł, nie miał w tej sprawie znaczenia.
      Sędziowie mieli prawo uchylić areszt - tłumaczy Barbara du Cheateau, rzecznik
      Sądu Okręgowego w Lublinie."

Czy to tylko "pomroczność jasna" pani rzecznik, spowodowana rutyną sądową czy
      też bezprzykładna hipokryzja? Czy Piotr B. zmarł od upadku czy bezpośrednio od
      ciosu - co za różnica? W każdym razie zmarł w wyniku BANDYCKIEGO NAPADU ze
      strony Kaczmarczyka i to jest istota sprawy. Dlatego bandzior Kaczmarczyk
      powinien gnić w areszcie, a nie hulać na wolności i gwałcić.
      • Gość: gadzik Re: Dramat zgwałconej - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 11:17
        rozmyslamy czy umarał na skutek uderzenia czy na wskutek upadku.
        Ale gdyby nie napastnik, gdyby nie uderzył to on nie upadł by na chodnik i nie
        uderzył głowa i nie umarł.
        w jakim celu bił napastnik? aby było fajnie? nie chciał zabić?
        gdyby nie chiał zabić nie uderzyłby!!!!!!!!!!!!!!!!
        Nie dajcie sie zwieść w filozofie prawniczą bo tam jhak w UE# czepiaja sie
        piredoł a niew widzą pobudek!!!!!!!!
        • Gość: bibu Re: Dramat zgwałconej - cd. IP: *.chello.pl 06.09.05, 12:16
          bandziorki same sie wybijaja:) nie ma co zalowac typa!!mi zal tylkoze jest
          ofiara gwaltu-ale tez nie wiadomo po co tam polazla;) wiecie co jest straszne??
          ze 2 lata temu taksowkarz zabil(no niby tylko potracil rower) 22
          letniadziewczyne i nic mu nie zrobili...ona tez glowa w chodnik uderzyla..ale
          nikt tego podobno nie widzila nie slyszal..po poewnym czasie znalalz sie
          swiadek ale nikt z tego nie robil takiej afery!!a dziewczyna byla pelna zycia i
          madra i nie byla "z tych bandziorow"!!!
        • Gość: ktos Re: Dramat zgwałconej - cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:39
          myslac tak jak wy wszyscy 80% ludzi siedzialo by w wiezieniu .bo ktory chlopak
          nigdy w zyciu sie nie bil. a to byl wypadek moim zdaniem.a ta dziewczyna jak by
          nie poszla na kwadrat do kaczego to by sie nic nie stalo. podobno go znala i
          powinna wiedziec po co sprowadzal dziewczyny do domu.ja go nie znam i wiedzialam
    • Gość: ja Re: Dramat zgwałconej - cd. IP: *.it-net.pl 06.09.05, 12:47
      > Czyli rozumiem jak przykładowo wyrzucę kogoś z 10 piętra wieżowca to nic mi
      nie
      > mogą zrobić, bo ofiara zmarła na skutek uderzenia o chodnik? Ja go tylko wyrzu
      > ciłem przez okno i w chwili spadania on nadal żył. A co robił później mnie to
      j
      > uż nie interesuje. Oczywiście przy założeniu że działałem nieumyślnie.

Mniej więcej, ale ze zgłoszeniem poczekaj na następną kampanię wyborczą, bo
      podobnych zdarzeń jest dużo - trzeba więc by ktoś to od czasu do czasu
      zauważył, potem - "la vie continnue".
    • Gość: sędzia Re: Dramat zgwałconej - cd. IP: *.net.pulawy.pl 07.09.05, 08:42
      NIC DODAĆ - - NIC UJĄC TĄ 5 KOLUMNE ROZPIRZYĆ W DRYBIZGI bo to co sie dzieje w
      naszym kraju to czyste CHAMSTWO.
    • Gość: andrzej Re: Dramat zgwałconej - cd. IP: 83.238.56.* 08.09.05, 21:13
      Panie BRZUSZKIEWICZ - to dzięki Panu MOżE - policja lubelska będzie Policją
      wierzę mocno w PANA, ŻE odsłoni Pan oblicze obecnego Komendanta Pietronia, że
      ten człowiek nie nadaje się wogóle do Policji, a co dopiero na takie stanowisko
      i dzięki Panu za to, niech ze swoją rzeczniczką p.Pawlak idą na daleki
      posterunek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka