Dodaj do ulubionych

debata w Lublinie

21.09.05, 22:54
właśnie oglądałam, przyszło w większości chamstwo, wydzierające się i nie
dające dojść do głosu nikomu prócz A. Leppera i przedstawiciela LPR.
Zachowywali się jak pseudokibice na meczu. I cała Polska obejrzała jak się
pięknie prezentują mieszkańcy Lublina deklarujący swoje członkowstwo w
Samoobronie i LPR. Niestety ich zachowanie na pewno bedzie rzutowac na opinie
o wszystkich mieszkańcach Lublina. Przykre widowisko.
Obserwuj wątek
    • zorbi1 Re: debata w Lublinie 21.09.05, 22:57
      Wychodzi na to że w to miasto zamieszkują prymitywy, kmioty i przygłupy...
      • robertw18 Lublin leży w Polsce, tu dużo draństwa i biedy. 22.09.05, 13:26
        Lublin raczej nie jest wyjątkiem. W różnych miastach mieszkają i ludzie na
        poziomie, i poniżej poziomu. I ta i tam są bojówki czyhające na sposobność
        pokazania swoich świeżych łysin.
        Wypada przytoczyć własne wcześniejsze słowa (z wątku zaczętego przez Shawmana
        później, choć o tej samej sprawie, co niniejszy wątek).
        "Oczywiście zdziczenie niektórych Lublinian jeszcze raz (po niedawnych bojach
        związanych z piłką nożną) się ujawniło. I ta dzicz powinna przeprosić
        uczestników owej rozmowy o Polsce za swoje zachowanie.
        Jednak z drugiej strony, czy nie jest niemądre urządzanie takiej rozmowy
        zimną nocą na dworze w mieście, które jest prześladowane bezrobociem i
        upadłością głównych zakładów przemysłowych. Jeśli chce się pokazać, że daje się
        ludziom dostęp do siebie, to nie powinno dziwić, że ci ludzie będą wydawać
        odgłosy niezadowolenia. A jeśli chce się w takich okolicznościach rozwijać
        zagadnienia "polityki zagranicznej", to można się spodziewać rozdrażnienia ze
        strony słuchaczy. Jeśli p. Durczok czy inny pomysłodawca nie jest w stanie tego
        zrozumieć, to chyba doznał zamroczenia sprawami oderwanymi czy rozgrywkami o
        władzę. Jednak może idzie o to, żeby pokazać jak to Olecko, Szydłowiec, Lublin
        itp. wsłuchują się w głos mędrców i nie myślą o tym, jak zostały oszukane w III
        RP. Gniewne odruchy wobec p. Mazowieckiego są tu szczególnie zrozumiałe (choć
        nie usprawiedliwione, zwłaszcza w pokazanej postaci).
        Pozdr.
        • Gość: go odczep się prymitywie od Mazowieckiego !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 13:31
          dzięki niemu ta depata wogóle była możliwa i dzięki niemu możesz wypisywać
          takie głupoty !!!!!
    • szczery80 Re: debata w Lublinie 21.09.05, 22:59
      Było dużo dobrych nauczycieli w sejmie (chociażby słynne blokady Lepperów...).
    • Gość: SIC Re: debata w Lublinie IP: *.resetnet.pl 21.09.05, 23:01
      buraki z Młodzieży Wszechpolskiej niech se trąbią na Małyszu
      • Gość: Krakus Re: debata w Lublinie IP: *.lublin.mm.pl 21.09.05, 23:07
        Gratuluję Lublinowi! Takiego chamstwa to w Krakowie z takich okazji nie ma.
        Telewizjo nie przyjeżdżaj więcej do tego miasta - wystarczy mu koza czy kozioł
        w herbie. Dobrze, ze cała Polska zobaczyła, jak zachowuja się lubelskie buraki
        z Samoobrony i LPR. Powoli,ale trzeba będzie zwijac manatki. Nic tu po mnie.
        • szczery80 Re: debata w Lublinie 21.09.05, 23:10
          Sam sobie zaprzeczasz... Troche kultury proszę ! Piszesz, że takie "buraki", a
          jak się Ty zachowujesz ? Zobaczymy jaki będzie następny Twój wpis. Popiszesz
          się czymś "błyskotliwym" ???
        • mali_bu Re: debata w Lublinie 21.09.05, 23:16
          Uważasz że krzykliwe buroki z innych regionów Polski są mniej buraczane? Hahaha
          • Gość: Stach Re: debata w Lublinie IP: 83.238.200.* 21.09.05, 23:24
            Zdaje się, że była to okazja dla kibiców Motoru do wyrażenia dezaprobaty dla
            prezydenta Lublina za zamknięcie stadionu po zamieszkach. Niestety.
            • Gość: Krakus Re: debata w Lublinie IP: *.lublin.mm.pl 22.09.05, 00:10
              Ja nie znam was od podszewki, wiec pisze tylko o tym, co me gały zobaczyly i to
              w TVP. Słusznie, my tez mam swoje buraki, ale u nas jakos chyba to słowo nie
              tak obrazliwie jak u was. Moze ziemia gorsza? Jak kogos uraziłem to sorki, ale
              wydaje mi sie, ze nasza krakowska organizacja takich imprez jest lepsza.
              Doswiadczenie, u nas telewizja warszawki to nie jest sensacja. Lublin ma
              telewizję, ale ona jakos zyje chyba w podziemiu. O teatrze czy serialach w TV
              już nawet nie wspomnę. Zero u was choć aktorów troche macie, ale kto ich zna
              szerzej w Polsce? Czy to nie jest temat do dyskusji? Nie chcę was rugac, ale
              tematy na FL na ogoł słabiutkie. Szukac np. lekarza jakiejs specjalnosci tutaj?
              Przeciez to moze byc uznane za kryptoreklamę! Pozdrawiam miejscowe kozy płci
              obojga.
              • Gość: jeż Re: debata w Lublinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 00:45
                Co do tych tematów na forum, to krakowskie też nie grzeszy elokwencją. Cytuję "Kto strzelał w Detektywie Monk", "Piersi Ewy Sonnet nie kręcą mężczyzn". Tak tak, wszystko zaczerpnięte z forum krakowskiego. Pozdrawiam Pana Krakusa :)
                Ludzie, wszyscy jesteśmy Polakami i winniśmy być sobie braćmi, nie tylko gdy nastają złe chwile dla narodu, ale w każdej sytuacji. W tym jest nasza siła, a nie w ciągłym ruganiu i wytykaniu błędów.
                Polak Polakowi wilkiem (?) :(
              • Gość: Rockez Re: debata w Lublinie IP: *.pronet.lublin.pl 22.09.05, 01:16
                Jak to sie mowi "przygarnal kociol garnkowi",ale moze to dlatego,ze utracona
                duma i mit solicy,ktora juz nigdy do krakowa nie powroci ciagnie sie za
                niektorymi jego mieszkancami.Bo kulture,niestety,wynosi sie z domu - co do
                ciebie tez sie odnosi.Pozdrawiam
              • Gość: Satan of Swing Re: debata w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 09:11
                Jeśli o czymś nie wiesz, to nie wypowiadaj się. Nie znasz Lublina i nie
                powinieneś wyciągać wniosków z jednego programu telewizyjnego, gdzie tuz przed
                wyborami - a więz w bardzo nerwowym dla kandydatów terminie wszyscy obrzucają
                sie gównem jak tylko sie da i wciągają w to swoje młodzieżówki. Podczas
                przedwczorajszej debaty w innym miescie też tak było, a dziś w Nowym Dworze
                pewnie będzie tak samo po raz kolejny. Moze nawet zobaczymy te same mordki
                wrzeszczących kretynów?
                Moje doświadczenia związane z Krakowem pokazują, że jest to w porównaniu z
                Lublinem wyjątkowo chamskie miasto, zapełnione wyjątkowo nieprzyjemnymi ludźmi.
                W Lublinie nigdy nie widziałem, żeby nachlani studenci pod akademikiem obrzucali
                się butelkami - o 19tej - w Krakowie widziałem. Był akurat jakis koncert - a my
                przechodziliśmy, bo mieszkalismy niedaleko. Cały tłum byl tak wyjatkowo
                schamiony, jak nigdzie nie widziałem. Dla porównania w Lublinie można zobaczyć
                wiosną całe miasteczko akademickie wywalone sielsko na kocach przed akademikami,
                spokojnie "piknikujących" ludzi przez całe wieczory.
                Można też przypomnieć, ze nie gdzie indziej, ale właśnie w KRakowie dochodzi do
                morderstw pomiędzy kibolami itd, ale po co, skoro nadęty "Krakus" i tak będzie
                uważał, że Kraków to "kultura"? W 1997 roku miałem nieprzyjemność być w Krakowie
                tuż przed wyborami parlamentarnymi - akurat na Rynku wiec robił Korwin-Mikke -
                takiego chamstwa, jak zachowanie jego "zwolenników" - zapewne z Krakowa, nie
                widziałem - wrzaski, wyzwiska na około, ogólna wiocha - to co widzieliśmy
                wczoraj w TV z Lublina było przy tym niczym.
                A propos kultury - jest kawałek Maleńczuka poświęcony krakowskiej "kulturze" -
                nosi znamienny tytuł "Syf". Dostępny na płytach Homo Twist. Gdy się tego słucha,
                nie sposób nie zauwazyć, jaki wnikliwy z Maleńczuka obserwator otoczenia.
                Ludzie w Krakowie są wyjątkowo nieprzyjemni dla innych - co widać nawet po
                obsłudze w sklepach, ale buty i mniemania o sobie to im nie brakuje.
                A co do ziemi - to tak sie składa, że u nas jest lepsza. A buraki (roślinki) w
                słabej nie rosną.
                • Gość: m13 Re: debata w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 09:44
                  widownia dostosowala sie do poziomu jaki prezentowali mocno obludni
                  przedstawiciele poszczegolnych ugrupowan partyjnjch mozna wnioskowac ze bardzo
                  zly wplyw mieli obcni politycy na obserwatorow tego spotkania......
                  • halevi Haiku 22.09.05, 10:02
                    "Krakus" mieszka pewnie w Hucie,
                    ma kompleksy
                    i budzi współczucie.
                    • Gość: Satan of Swing Re: Haiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 10:18
                      Talentów poetyckich jeszcze chyba nie ujawniałeś, Halevi?
                      A tu nieźle, nieźle!:-)
                      Pozdrawiam!
                      • Gość: Krakus Czupurni jestescie! IP: *.lublin.mm.pl 22.09.05, 11:08
                        Wypada mi tu bronic własnego miasta (nie Nowej Huty), aczkolwiek widzę nie
                        tylko jego blaski i cienie, ale tych nie będę tu wymieniac. Dodam jeszcze, ze
                        forum krakowskie oglądam tylko czasami, bo w normalnych warunkach po prostu nie
                        mam na to czasu. Teraz - dwa tygodnie wypoczynku i moge poznac Lublin, ktory
                        znam słabo. Czupurni jestescie,lublinianie!
                        • Gość: Satan of Swing Re: Czupurni jestescie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 15:32
                          Czupurni - owszem - ale też mili i otwarci - jak to Polacy - przyjedź do Lublina
                          na pare dni - zobacz nasze zabytki, zobacz nasze miasto, poznaj ludzi - myślę że
                          nie pożałujesz.
                          Pozdr.
                      • halevi Re: Haiku 22.09.05, 12:06
                        Dzięki :) to taka mała improwizacja

Pozdrawiam
              • szczery80 Re: debata w Lublinie 22.09.05, 10:59
                Gość portalu: Krakus napisał(a):

> Ja nie znam was od podszewki, wiec pisze tylko o tym, co me gały zobaczyly i
                to
                >
                > w TVP. Słusznie, my tez mam swoje buraki, ale u nas jakos chyba to słowo nie
                > tak obrazliwie jak u was. Moze ziemia gorsza? Jak kogos uraziłem to sorki,
                ale
                > wydaje mi sie, ze nasza krakowska organizacja takich imprez jest lepsza.
                > Doswiadczenie, u nas telewizja warszawki to nie jest sensacja. Lublin ma
                > telewizję, ale ona jakos zyje chyba w podziemiu. O teatrze czy serialach w TV
                > już nawet nie wspomnę. Zero u was choć aktorów troche macie, ale kto ich zna
                > szerzej w Polsce? Czy to nie jest temat do dyskusji? Nie chcę was rugac, ale
                > tematy na FL na ogoł słabiutkie. Szukac np. lekarza jakiejs specjalnosci
                tutaj?
                >
                > Przeciez to moze byc uznane za kryptoreklamę! Pozdrawiam miejscowe kozy płci
                > obojga.

No i mylisz się w sprawie znanych artystów - pewnie nie słyszałeś o Bajmie,
                Budce Suflera, czy chociażby o takim aktorze jak Jerzy Rogalski. Mógłbym więcej
                tego wymieniać...
                • Gość: Krakus Re: debata w Lublinie IP: *.lublin.mm.pl 22.09.05, 15:06
                  Bajm trochę znam i Budkę Suflera takze, ale z zachwytu nie pieję. Rogalski tez
                  nie jest mi całkiem obcy. Ale...Ani Bajm ani Budka to nie aktorzy, a ja tu ich
                  miałem na mysli. O poetach nie wspominam, bom nieoblatamy, ale Czechowicz to
                  własnie Lublin, a on nalezy do grona najwybitniejszych poetow polskich.
                  • szczery80 Re: debata w Lublinie 22.09.05, 15:35
                    No wiesz, czepiasz się kultury w Lublinie. Wymieniłeś telewizję, teratr, ale
                    jest również wiele innych dziedzin, o których chyba zapomniałeś...
                  • Gość: H Re: debata w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 15:36
                    To ja jeszcze dorzucę Biernata z Lublina, Wincentego Pola, który w Lublnie się
                    urodził, Mikolaja Reja, który dużą cześć życia spędził w okolicy,
                    Kochanowskiego, ktory w Lublinie umarł, Koźmiana, który mieszkał w Bystrzycy pod
                    Lublinem i dodam link, w którym wiele informacji również na temat artystów:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=28878958Pozdrawiam!
                    • Gość: H Re: debata w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 16:34
                      Przez brak spacji przed "Pozdrawiam!" link nie dzial - podaję poprawnie:
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=28878958
                      Pozdrawiam!
                      • Gość: H Re: debata w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 16:35
                        A teraz źle skopiowałem... Jakieś fatum, czy co?
                        Teraz musi się udać:-)
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=28878958
                        Pozdrawiam!
    • Gość: mzl Bardzo fajnie wypadli Demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 13:30
      zachowywali się jako jedni z nielicznych normalnie i nie krzyczeli pustych
      haseł i obietnic przedwyborczych tylko kulturalnie dopingowali Pana
      Mazowieckiego ! Lpr niech bierze z nich przykład!!!! ja głosuję na
      DEMOKRATÓW !!!
      • Gość: obżydzony Re: Bardzo fajnie wypadli Demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 13:38
        Gratuluję, należysz do elity ! Twoich demokratów popiera na Lubelszczyźnie 0,5
        % wyborców. Tak trzymać ! A swoją drogą Wasze chamstwo, napastliwość i agresja
        w stosunku do oponentów przerasta weszpolaków i ćwoków z samoobrony razem
        wziętch . Jesteście siebie warci.
        • Gość: bimbrownik Umiecie się tylko opluwać nawzajem ! IP: *.top.net.pl 22.09.05, 16:28
          Osobiście uważam że nie ma nic gorszego od takich młodych aktywistów i to
          niezależnie czy z Samoobrony, LPR, SLD, czy innych ugrupowań. Jeśli ktoś ma
          dwadzieścia lat i ślepo wierzy Lepperowi, Giertychowi czy innemu Olejniczakowi
          jest poprostu śmieszny. Aż się zdziwicie ilu z was wejdzie do parlamentu. Przez
          całą kampanię wyborczą robicie z siebie idiotów (niektórzy nawet chyba nie
          muszą robić - jedynie są sobą), rozdajecie jakieś zapyziałe, pełne
          populistycznych haseł materiały propagandowe, wyjecie na wiecach jak stado
          wykastrowanych baranów, mieszacie z błotem przeciwników. A to wszystko poto aby
          kilku starych wyrachowanych grubasów weszoło do parlamentu. I co wy z tego
          macie? Bo chyba nie wierzycie że oni będą o was pamiętali. Jes mi za was wstyd.
          Jeśli się w tak młodym wieku nie ma żadnych skrupułów, ideałów i nie szanuje
          się innego człowieka to już się takim zostanie do końca! Aż strach pomyśleć że
          to wy za kilkanaście lat będzieci pretędować do rządzenia tym naszym małym,
          chorobliwie dusznym krajem. I jeszcze apel na koniec: NIE WIERZCIE
          SKU..SYNOM !

Mamo nie wiem czy ty wiesz
          Że nie martwi mnie niskie PKB
          Mamo nie wiem czy wiesz że nie martwi mnie
          Wysoka stopa inflacji
          Odwieczny problem alokacji
          Migracji ludności przemysłowej
          Płynności finansowej
          Ja sobie sam poradzę
          Mam dosyć twoich marzeń

Wszyscy politycy dziennikarze
          Wszyscy policjanci piłkarze
          Każda ręka i noga
          Cały mój świat potrzebuje psychologa
          Cały mój kraj potrzebuje psychologa
          Cały mój świat żeby stanąć na nogach

happysad
          • Gość: Krakus Bez opluwania... IP: *.lublin.mm.pl 22.09.05, 18:20
            Bimbrowniku (u was juz nie karzą za to?), Olejniczaka zostaw w spokoju, bo jako
            minister Rolnictwa pokazał klasę. Ja widzę przed nim wielką przyszlość jesli
            nie pobłądzi, bo wszystko jest mozliwe,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka