Dodaj do ulubionych

hej studenci prawa na umcs

22.09.05, 22:19
bede studiowac parawo na umcs.chcialabym wiedziec czy jest ang , jak wyglada
wf i ogólnie jak sie syudiuje na tym kierunku. moze jakies szczegóły o
wykladach i profesorkach. piszcie spostrzezenia
Obserwuj wątek
    • Gość: waco Re: hej studenci prawa na umcs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 22:59
      jest angielski, niemiecki, rosyjski do wyboru, przez pierwsze 2 lata studiow
      musisz chodzic na jeden jezyk obcy, chyba ze masz certyfikat to jestes
      zwolniona. wf tez przez pierwsze 2 lata studiow jest obowiazkowy i na 1 roku
      jest basen. studiuje sie ogolnie zajebiscie:) mimo duzej ilosci nauki jest
      naprawde superrrr, a co do profesorow, no cóż na 1 roku uwazaj szczególnie na
      Groszyka, Kuryłowicza i Korbowicza :)
      • Gość: H Re: hej studenci prawa na umcs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 23:35
        Jak ja studiowałem to był jeszcze francuski - część moich znajomych chodziła.
        Poza tym kolega pisze prawdę. Co do w-f - jeśli ktoś z jakichś względów nie moż
        echodzić na basen - np. jest uczulony na chlor itd., to zawsze można zaliczyc
        w-f chodząc na sekcję - sporo tego do wyboru, albo na gimnastykę korekcyjną, co
        jest wygodne o tyle, ze zamiast 2 godzin tygodniow trwa 1:-) ale trzeba mieć
        skierowanie od lekarza (chociaz przyznaję, że ja nie przyniosłem, prowadząca
        zapomniała i zaliczenie dostałem...:-)
        Pozdrawiam i życzę przyjemnych studiów. Do listy nazwisk dodalbym jeszcze:
        unikaj dr Dziedziaka - ja z nim kiedyś miałem ćwiczenia ze Wstępu, a teraz
        prowadzi chyba jakis przedmiot kierunkowy.
      • Gość: magda868 Re: hej studenci prawa na umcs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 12:43
        czyli jak mam fce to ni e musze chodzic na ang? i jesli mam 5 z laciny na
        swiadectwi z liceum to jestem z czegos zwolniona/
        • Gość: VS Re: hej studenci prawa na umcs IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 23.09.05, 12:54
          Nie musisz chodzić na Angielski jeśli masz FCE,a jeśli miałaś łacinę w LO to
          tez jesteś z niej zwolniona.
          Wacu:Piszę się Korobowicz:-)

Na pierwszym roku jest lekki hardcore,bo są wiekowi, wymagający
          profesorowie,którzy często mają swoje"odchyły" (naszczęscie na pierwszym roku
          nie pyta już chyba profesor Sawczuk z Ustroju Organów Ochrony Prawnej)dlatego
          możesz przeżyć lekki szok po pierwszych dwóch sesjach:-")Pozniej jest juz
          troche lżej,ale ogólnie na wydziale panuje bałagan i ogólny chaos(np.
          przychodzisz na egzamin o 9 a wchodzisz o 19)Od 2 giego roku sesje zimowe sa
          lekkie a letnie hardcore'owe...życzę powdzenia i wytrwałości:-)
          • Gość: waco Re: hej studenci prawa na umcs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 13:03
            tak wiem, że Korobowicz, pomyliłem sie. jakże mógłbym zapomniec tego nazwiska,
            jeszcze w czerwcu zdawałem u niego egzamin :)
            • Gość: VS Re: hej studenci prawa na umcs IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 23.09.05, 13:17
              A ja zdawałem egzamin u niego we wrześńiu,ale nie w tym:-)
        • Gość: waco Re: hej studenci prawa na umcs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 13:01
          jesli masz fce to jestes zwolniona z języka angielskiego, ale tylko na 1 roku,
          na drugim już musisz chodzic. natomiast jesli mialas łacine w liceum to jestes
          zwolniona z przedmiotu : "Łacina dla prawników". a co do dr Dziedziaka to
          prowadzi teraz ćwiczenia ze wstepu do prawoznawstwa oraz ma przedmiot
          kształcenia ogólnego (tzn. nieobowiązkowy, nie musisz go wybierać) "Nauka o
          państwie i polityce", choć sam nie miałem z tym panem zajęć, to opinie o nim są
          różne, wiec też raczej go unikaj :)
          • 0magda Re: hej studenci prawa na umcs 23.09.05, 13:07
            cos on nie jest straszny az tak to go unikac nie trzeba
            • Gość: Anulka Re: hej studenci prawa na umcs IP: *.ismedia.pl / *.ismedia.pl 23.09.05, 14:00
              ojjj weźcie, on jest dziwny hyhyhyhyhy!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka