magda868 22.09.05, 22:19 bede studiowac parawo na umcs.chcialabym wiedziec czy jest ang , jak wyglada wf i ogólnie jak sie syudiuje na tym kierunku. moze jakies szczegóły o wykladach i profesorkach. piszcie spostrzezenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: waco Re: hej studenci prawa na umcs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 22:59 jest angielski, niemiecki, rosyjski do wyboru, przez pierwsze 2 lata studiow musisz chodzic na jeden jezyk obcy, chyba ze masz certyfikat to jestes zwolniona. wf tez przez pierwsze 2 lata studiow jest obowiazkowy i na 1 roku jest basen. studiuje sie ogolnie zajebiscie:) mimo duzej ilosci nauki jest naprawde superrrr, a co do profesorow, no cóż na 1 roku uwazaj szczególnie na Groszyka, Kuryłowicza i Korbowicza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: hej studenci prawa na umcs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 23:35 Jak ja studiowałem to był jeszcze francuski - część moich znajomych chodziła. Poza tym kolega pisze prawdę. Co do w-f - jeśli ktoś z jakichś względów nie moż echodzić na basen - np. jest uczulony na chlor itd., to zawsze można zaliczyc w-f chodząc na sekcję - sporo tego do wyboru, albo na gimnastykę korekcyjną, co jest wygodne o tyle, ze zamiast 2 godzin tygodniow trwa 1:-) ale trzeba mieć skierowanie od lekarza (chociaz przyznaję, że ja nie przyniosłem, prowadząca zapomniała i zaliczenie dostałem...:-) Pozdrawiam i życzę przyjemnych studiów. Do listy nazwisk dodalbym jeszcze: unikaj dr Dziedziaka - ja z nim kiedyś miałem ćwiczenia ze Wstępu, a teraz prowadzi chyba jakis przedmiot kierunkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda868 Re: hej studenci prawa na umcs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 12:43 czyli jak mam fce to ni e musze chodzic na ang? i jesli mam 5 z laciny na swiadectwi z liceum to jestem z czegos zwolniona/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VS Re: hej studenci prawa na umcs IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 23.09.05, 12:54 Nie musisz chodzić na Angielski jeśli masz FCE,a jeśli miałaś łacinę w LO to tez jesteś z niej zwolniona. Wacu:Piszę się Korobowicz:-) Na pierwszym roku jest lekki hardcore,bo są wiekowi, wymagający profesorowie,którzy często mają swoje"odchyły" (naszczęscie na pierwszym roku nie pyta już chyba profesor Sawczuk z Ustroju Organów Ochrony Prawnej)dlatego możesz przeżyć lekki szok po pierwszych dwóch sesjach:-")Pozniej jest juz troche lżej,ale ogólnie na wydziale panuje bałagan i ogólny chaos(np. przychodzisz na egzamin o 9 a wchodzisz o 19)Od 2 giego roku sesje zimowe sa lekkie a letnie hardcore'owe...życzę powdzenia i wytrwałości:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waco Re: hej studenci prawa na umcs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 13:03 tak wiem, że Korobowicz, pomyliłem sie. jakże mógłbym zapomniec tego nazwiska, jeszcze w czerwcu zdawałem u niego egzamin :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VS Re: hej studenci prawa na umcs IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 23.09.05, 13:17 A ja zdawałem egzamin u niego we wrześńiu,ale nie w tym:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waco Re: hej studenci prawa na umcs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 13:01 jesli masz fce to jestes zwolniona z języka angielskiego, ale tylko na 1 roku, na drugim już musisz chodzic. natomiast jesli mialas łacine w liceum to jestes zwolniona z przedmiotu : "Łacina dla prawników". a co do dr Dziedziaka to prowadzi teraz ćwiczenia ze wstepu do prawoznawstwa oraz ma przedmiot kształcenia ogólnego (tzn. nieobowiązkowy, nie musisz go wybierać) "Nauka o państwie i polityce", choć sam nie miałem z tym panem zajęć, to opinie o nim są różne, wiec też raczej go unikaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
0magda Re: hej studenci prawa na umcs 23.09.05, 13:07 cos on nie jest straszny az tak to go unikac nie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anulka Re: hej studenci prawa na umcs IP: *.ismedia.pl / *.ismedia.pl 23.09.05, 14:00 ojjj weźcie, on jest dziwny hyhyhyhyhy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś