magda868 23.09.05, 21:42 CZY KTOS CHODZIL NA KUSIK SZYBKIEGO CZYTANIAPISZCIE JAK JEST W JAKIEJ SZKOLE. I OGÓLNIE=CZY TO COS DAJE? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka401 Re: szybkie czytanie 23.09.05, 21:47 daje - uruchamia te płaty mózgowe, które nie są przez człowieka wykorzystywane w toku uczenia się tradycyjnego. Po kursie czyta się błyskawicznie. Jest jednak warunek - trzeba ćwiczyć wszystko to, co prowadzący zalecają. Sporo osób kończy ten kurs i mówi "jakbym robił wszystko to, co kazali, to miałbym rewelacyjne efekty". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyg Re: szybkie czytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 22:32 I najwazniejsze trzeba miec dobry wzrok lub super dobrane okulary! Odpowiedz Link Zgłoś
anka401 Re: szybkie czytanie 23.09.05, 22:42 jaja sobie robisz? My tu poważnie gadamy Odpowiedz Link Zgłoś
mile_to_takie A GDZIE SIE ZAPISAĆ, JAKI KOSZT!?? 24.09.05, 15:58 NIE WIEM , PO JAKIM CZASIE WIDAĆ PIERWSZE EFEKTY?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VS Re: A GDZIE SIE ZAPISAĆ, JAKI KOSZT!?? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 24.09.05, 16:54 Ja byłem na kursie w akademii nauki(kurs szybkiego czytania i technik pamięciowych),super atmosfera i profesjonalne podejście do sprawy.Po kursie naprawdę jednak trzeba ćwiczyć nabyte umiejętności,bo inaczej z wszystkiego nici...Efekty (przy poważnym podejściu do sprawy)zobaczysz już po 3 tygodniach.Szybkie czytanie jest przedewszystkim czytaniem kontekstowym,więc w pewnych dziedzinach (np. nauka prawa)możliwosć stosowania tej metody jest ograniczona.Ale myślę,że ogólnie to przydatna umiejetnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
4gwiazdki Re: szybkie czytanie 24.09.05, 16:57 zyg ma rację!Autorka podręcznika do nauki szybkiego czytania podaje najbardziej typowe przeszkody powodujące powolne czytanie.Między iinymi są to: -regresje,czyli wsteczne ruchy oczu i wynikające z nich kilkakrotne czytanie tych samych partii tekstu, -wąskie pole widzenia.Podczas czytania ruch oka nie jest płynny lecz skokowy.... -.-.-.-.-. Ale na ten temat jest sporo opracowań.Jednym słowem warto podjąć naukę szybkiego czytania a jeszcze lepiej naukę szybkiego czytania i zapamiętywania. Takie kursy są prowadzone w Lublinie.Nazwy firmy prowadzącej skutecznie takie kursy celowo nie podaję,gdyż nie zostałem upoważniony do rozreklamowywania.No i ponadto nie mam żadnego interesu z reklamowania tej firmy,gdyż firma szkoleniowa pobrała opłatę za kurs czyli nie robiła tego społecznie.Ja też nie będę społecznie reklamował firmy. Ale kurs taki warto ukończyć (chociaż nie jest tani). Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: szybkie czytanie 25.09.05, 01:17 Zamiast kursu szybkiego czytania polecam wyszukanie kursów, które pomagają się uczyć bardziej ogólnie pozytek z nich jest o wiele większy. Odpowiedz Link Zgłoś