Dodaj do ulubionych

szybkie czytanie

23.09.05, 21:42
CZY KTOS CHODZIL NA KUSIK SZYBKIEGO CZYTANIAPISZCIE JAK JEST W JAKIEJ SZKOLE.
I OGÓLNIE=CZY TO COS DAJE?
Obserwuj wątek
    • anka401 Re: szybkie czytanie 23.09.05, 21:47
      daje - uruchamia te płaty mózgowe, które nie są przez człowieka wykorzystywane
      w toku uczenia się tradycyjnego. Po kursie czyta się błyskawicznie. Jest jednak
      warunek - trzeba ćwiczyć wszystko to, co prowadzący zalecają. Sporo osób kończy
      ten kurs i mówi "jakbym robił wszystko to, co kazali, to miałbym rewelacyjne
      efekty".
      • Gość: zyg Re: szybkie czytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 22:32
        I najwazniejsze trzeba miec dobry wzrok lub super dobrane okulary!
        • anka401 Re: szybkie czytanie 23.09.05, 22:42
          jaja sobie robisz? My tu poważnie gadamy
          • mile_to_takie A GDZIE SIE ZAPISAĆ, JAKI KOSZT!?? 24.09.05, 15:58
            NIE WIEM , PO JAKIM CZASIE WIDAĆ PIERWSZE EFEKTY??
            :)
            • Gość: VS Re: A GDZIE SIE ZAPISAĆ, JAKI KOSZT!?? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 24.09.05, 16:54
              Ja byłem na kursie w akademii nauki(kurs szybkiego czytania i technik
              pamięciowych),super atmosfera i profesjonalne podejście do sprawy.Po kursie
              naprawdę jednak trzeba ćwiczyć nabyte umiejętności,bo inaczej z wszystkiego
              nici...Efekty (przy poważnym podejściu do sprawy)zobaczysz już po 3
              tygodniach.Szybkie czytanie jest przedewszystkim czytaniem kontekstowym,więc w
              pewnych dziedzinach (np. nauka prawa)możliwosć stosowania tej metody jest
              ograniczona.Ale myślę,że ogólnie to przydatna umiejetnosc.
          • 4gwiazdki Re: szybkie czytanie 24.09.05, 16:57
            zyg ma rację!Autorka podręcznika do nauki szybkiego czytania podaje najbardziej
            typowe przeszkody powodujące powolne czytanie.Między iinymi są to:
            -regresje,czyli wsteczne ruchy oczu i wynikające z nich kilkakrotne czytanie
            tych samych partii tekstu,
            -wąskie pole widzenia.Podczas czytania ruch oka nie jest płynny lecz skokowy....
            -.-.-.-.-.
            Ale na ten temat jest sporo opracowań.Jednym słowem warto podjąć naukę
            szybkiego czytania a jeszcze lepiej naukę szybkiego czytania i zapamiętywania.
            Takie kursy są prowadzone w Lublinie.Nazwy firmy prowadzącej skutecznie takie
            kursy celowo nie podaję,gdyż nie zostałem upoważniony do rozreklamowywania.No i
            ponadto nie mam żadnego interesu z reklamowania tej firmy,gdyż firma
            szkoleniowa pobrała opłatę za kurs czyli nie robiła tego społecznie.Ja też nie
            będę społecznie reklamował firmy.
            Ale kurs taki warto ukończyć (chociaż nie jest tani).
            • gabriel Re: szybkie czytanie 25.09.05, 01:17
              Zamiast kursu szybkiego czytania polecam wyszukanie kursów, które pomagają się
              uczyć bardziej ogólnie pozytek z nich jest o wiele większy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka