Dodaj do ulubionych

Życiński do wynajęcia

13.10.05, 12:02
Zycinskie znow dal glos z wyzyn swojej katedry. Zdaniem metropolity
lubelskiego, PiS "ma dużo do zrobienia, jeśli chce odzyskać autorytet".
"Trzeba sobie uświadomić, że tego typu zachowania nie da się pogodzić ani z
prawem, ani ze sprawiedliwością, ani z elementarną kulturą" - powiedział abp
Życiński.
Znany obronca esbeckich agentow i szumowin podobnej masci - (vide sprawa
Kloczowskiego)dyzurny duszpasterz wszystkich agentow sb i wszystkich
redaktorow Gazety Wyborczej( w niektorych wypadkach to jedni i ci
sami - np Maleszka ) nie widzial kilka dni temu pani Hanny Gronkiewicz Waltz
wykorzystujacej cierpienie umierajacych w hospicjum ludzi - po to tylko by
zdobyc pare punktow dla Tuska i PO , naczelny moralista 3RP mial gebe
zamknieta na klodke - zupelnie jak na slynnym obrazku z 3 malpami (" nie
widziec, nie slyszec nie mowic")- najwyrazniej dla arcybiskupa wykorzystywanie
ciepienia innych i traktowanie oich jako dekoracji w kampanii wyborczej nie
bylo dostatecznie moralnie naganne! arcypasterz przejrzal na oczy dopiero
teraz - niestety klapki na oczach pozwalaja mu patrzec tylko w jedna strone -
jak mozna szanowac takiego typa , ktory podpierajac sie autorytetem swojego
urzedu i kosciola nuza sie w blocie biezacej polityki! Obrzydliwosc!
Obserwuj wątek
    • joannabarska Re: Życiński do wynajęcia 13.10.05, 13:03
      Nie jestem fanką Zycinskiego,ale przy Twojej pisaninie to więcej niz orzeł.
      Masz Rydzyka i sie nim ciesz. Masz Frankowskiego, Stefanka i inn. rydzykowców.
      O kilku za duzo.
      • ratatatam Re: Życiński do wynajęcia 13.10.05, 13:15
        ten twoj orzel troche na jedno oko slepy... i to nie od dzisiaj
        wypada tylko zalowac , ze z powodu tej slepoty nie stanal w obronie chorych,
        umierajacych w hospicjum ludzi , wykorzystywanych w kampanii wyborczej Tuska, a
        tak glosno wrzeszczal do kamery w obronie dobrego imienia niezyjacego od wielu
        lat dziadka tego kandydata- jak na duchownego, wybitny autorytet moralny i
        intelektualiste tej rangi to troche dziwne - chyba sama przyznasz...
        dlatego nazwalem go "geba do wynajecia" i podtrzymuje moje zdanie o nim
        • desi0 Re: Życiński do wynajęcia 13.10.05, 13:22
          Ratatatam - za to chyba jesteś trąbą do wynajęcia.
          • ratatatam Re: Życiński do wynajęcia 13.10.05, 13:37
            ja moge byc czymkolwiek , bo ja nie jestem biskupem kosciola katolickiego, a
            zycinski jest, tyle, ze chyba zapomial jaka jest rola biskupa w kosciele -
            polityka przeslonila mu oczy...
            • desi0 Re: Życiński do wynajęcia 13.10.05, 13:41
              Instytucja Kościoła Katolickiego jest jaka jest - jeden jest biskupem,
              drugi "Ojcem Dyrektorem", a jeszcze inny prostym wikarym. I kogo tu słuchać?
              • ratatatam Re: Życiński do wynajęcia 13.10.05, 13:53
                to pytanie do mnie? ja nie slucham ani zycinskiego ani rydzyka - nie potrzebna
                mi proteza rozumu - a kosciol i kler lepiej niech sie trzymaja z dala od
                polityki - bo jak uczy historia ( zwlaszcza polski) - niezbyt czesto konczylo
                sie to czyms dobrym
                • desi0 Re: Życiński do wynajęcia 13.10.05, 14:10
                  Pytanie było retoryczne, ale zaskoczyła mnie twoja odpowiedz.
                  Mówisz "proteza rozumu".
                  Hmmmm
                  • ratatatam Re: Życiński do wynajęcia 13.10.05, 14:35
                    tak, mowie "proteza rozumu" - ambona, radio, telewizja , gazeta - to wszystko
                    co dostarcza gotowych opinii ( i najczesciej jedynie slusznych ) - zamiast
                    myslec ludziska wola sie nalykac "gotowcow" - spreparowanych przez odpowiednie
                    "autorytety"

hhhmmm???
                    • desi0 Re: Życiński do wynajęcia 13.10.05, 15:50
                      A ty nie masz żadnych autorytetów. Całą swoją wiedzę czerpiesz z własnych
                      doświadczeń i obserwacji. Jesteś wszędzie, wszystko widzisz i słyszysz, czy
                      jednak może ktoś przemawia do Twoich poglądów?
                      • Gość: ratatatam Re: Życiński do wynajęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 15:58
                        jasne, ze mam autorytety! ale nie jestem wobec nich bezkrytyczny tak samo
                        zreszta jak wobec siebie- jesli chcesz zobaczyc, posluchac i poczytac co ma do
                        powiedzenia absolutnie bezkrytyczny wobec siebie czlowiek, nie dopuszczajacy
                        zadnej prawdziwej dyskusji(czyli takiej gdzie wystepuje prawdziwa a nie udawana
                        roznica zdan), zamkniety na jakiekolwiek argumenty podwazajace jego opinie to
                        przyjrzyj sie Zycinskiemu, ten facet jest tak zapatrzony w siebie i w swoj
                        medialny wizerunek, ze chyba ostatecznie stracil kontakt z rzeczywistoscia.
                        • Gość: mała Re: Życiński do wynajęcia IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 13.10.05, 18:47
                          Dziwne ,że media " pewnej opcji " zawsze lecą po opinię do arcyb.Życińskiego.Czy
                          juz nikt inny nie może wyrazić swojego zdania na pewne tematy ( zwł. polityczne
                          ),rzadko wypowiadają się w lubelskich mediach inni biskupi ,profesorowie
                          itp.Dlaczego w sprawie PISu TV poleciała do Ż.? On jest na zawołanie i....
                          arcywygłasza arcyintelektualne arcywywody na arcytematy , które arcydrażnią
                          stłamszonego , nicnieznaczącego, nieudolnego nieudacznika( katolika ), który
                          potrafi odróżnić pozę i fałsz od normalności i uczciwości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka