Dodaj do ulubionych

KUL-owiacy łączmy się

13.11.05, 18:40
jestem byłą studentką w/w aż mi szkoda ze opuściłam już mury w/w uczelni,może
mogłabym podzielić sie swą nostalgią z byłymi studentami???łączmy się i
dzielmi opiniami, uwagami itp.........
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: KUL-owiacy łączmy się IP: *.devs.futuro.pl 13.11.05, 19:30
      Ja też studiowałam na KUL-u, to było 5 wspaniałych lat, ja też bardzo dobrze
      wspominam studia, wykładowców i atmosferę uczelni. Studiowałam romanistykę.
      Szkoda, że już się skończyło...
      • Gość: ktos Re: KUL-owiacy łączmy się IP: *.dashnet.lublin.pl 14.11.05, 16:13
        drodzy kulowcy chce Wam powiedziec ze dzis z pieta nasdzej szacownej uczelni
        wyskoczyl chlopak!! patrzac na to zastanawiam sie czy naprawde to beda cudowne
        lata, do tej pory nie moge sie otrzasnac
    • rilian Re: KUL-owiacy łączmy się 13.11.05, 19:30
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=31360

tutaj raczej odradzam.
      • joannabarska Nie łączmy sie, my nie proletariusze! 13.11.05, 19:41
        Nie mam sympatii do tej uczelni, ale wspominam z nostalgią prof. Zdzislawa
        Papierkowskiego, bo wiele mu (wiedza!) zawdzieczam
        • Gość: zosia Re: Nie łączmy sie, my nie proletariusze! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.05, 21:15
          a ja studiuje na 2 roku mozecie zazdroscic jest fajnie!
        • Gość: opop Re: Nie łączmy sie, my nie proletariusze! IP: *.lublin.mm.pl 09.03.06, 23:29
          Joasiu miałabyś gdyby to był Komunistyczny Uniwersytet Lubelski?:)
    • Gość: basr Re: KUL-owiacy łączmy się IP: 217.97.141.* 14.11.05, 13:05
      Kul jest ok
      • folkatka Re: KUL-owiacy łączmy się 14.11.05, 13:08

NO PEWNIE ŻE JEST!!:DDD!!!!!!!!!
    • Gość: jumar Re: KUL-owiacy łączmy się IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.05, 17:47
      Czy wszystkie kulówki, to moherówki?!Nawet 18,20 - latki?
      • jagnabe Re: KUL-owiacy łączmy się 14.11.05, 19:13
        Ja moherówką nie jestem! :D
        A KUL konczę w tym roku i nie wyobrażam sobie co będzie po nim...
        Buuuuuuuu
        • folkatka Re: KUL-owiacy łączmy się 14.11.05, 19:15

Mnie w Toruniu pytali czy my modlimy sie przed zajeciami. Walka z głupotą jest
          chyba nam pisana.
          • Gość: Anna Re: KUL-owiacy łączmy się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 22:47
            bo w Polsce ludzie nie maja wiedzy na ten temat
            na Zachodzie katolickie Uniwersytety sa naogol bardzo prestizowe
            wyrozniaja sie wysokim poziomem, trzeba czesto slono placic ale dobra kadra tez
            drogo kosztuje
            i tak sie oplaca , bo ma sie szanse na lepsza prace i wyzsze zarobki czyli
            szybko zwracaja sie naklady
            ukonczyc katolicki Uniwersytet to jest cos, slyszy sie wtedy - oooooooooooo,
            wspaniale ! bez wzgledu na opcje religijne czy wyznaniowe
            • Gość: Anka Re: KUL-owiacy łączmy się IP: *.chello.pl 14.11.05, 23:04
              z miesiąc temu był artykuł, gdzie pisano o tym,iż najmłodsze dziecko
              zapisane /w Polsce/ do szkoły katolickiej ma 3 tygodnie... Podobno z takim
              wyprzedzeniem rodzice w W-wie zapisują dzieci do katolickicjh szkół.
              • folkatka Re: KUL-owiacy łączmy się 14.11.05, 23:31

Daleko szukać: najbardziej obleganą w Lbnie szkołą ponadpodstawową jest Batory.
                Wiem to raczej z pewnego źródła - od pewnej nauczycielki (z innego liceum) nota
                bene zatwardziałej ateistki - ( to tak, zeby nikt nie pomówił o stronniczość)
                • sonnenkinder Re: KUL-owiacy łączmy się 14.11.05, 23:37
                  Taa bardzo fajny szczegolnie jak powoluje sie do zycia taki kierunek jak
                  ochrona srodowiska:) Nie kazdy uniwerek powinien ksztalcic we wszystkich
                  mozliwych kierunkach. Kul jako humanistyczna uczelnia ma byc moze poziom, ale
                  zabawa w matematyke czy wspomniana ochrone srod jest wielka pomylka. A studia
                  jak studia, Jak wszedzie z ta tylko roznica, ze jest KNS, Biblia i przynajmniej
                  tam gdzie ja bylem, dziewczyny traktowano gorzej niz ta brzydsza czesc
                  populacji...
                  • folkatka Re: KUL-owiacy łączmy się 15.11.05, 10:56

To ja Ci odpowiem, że traktowanie dziewczyn (wogóle - kogokolwiek) zalezy
                    bardziej od człowieka. Znam jednego wykładowcę z UMK w Toruniu który potrafił
                    wyzwac studentki od k...
                    KNS z ks. Kampką bardzo lubiłam.
            • bruner4 tylko ten poziom... 10.03.06, 00:21
              No ale jeśli tam uczą o leczeniu homoseksualizmu czy egzorcyzmach to chyba coś
              jeszcze jest tam do zrobienia...
      • halevi moher akurat jest na topie 15.11.05, 15:27
        runway.polo.com/runway/fashion_shows/trunkshow_sp05.asp?lookid=23&page=3&start=18
        • sonnenkinder Re: moher akurat jest na topie 15.11.05, 19:32
          Chcesz przez to powiedziec, ze tak wyglada przecietna sluchaczka radia z ryjem
          wedlug zachodnich standardow. No no:)
      • hubertkm Re: KUL-owiacy łączmy się 21.11.05, 10:01
        Gość portalu: jumar napisał(a):

> Czy wszystkie kulówki, to moherówki?!Nawet 18,20 - latki?
        Przyjdź, zobacz:-)

Z tego co ja widzę, to ubiór zależy od kierunku - jak i na innych uczlniach - na
        UMCS jest podobnie (oczywiscie w dużym uogólnieniu). Prawo, administracja,
        ekonomia, psychologia - "laseczki", humanistki różnej maści - normalnie z lekką
        (lub mniej lekką) nutką ekstrawagancji a reszta jakos nie rzuca mi sie w oczy:-)
        Co od beretów starszych pań - spora ich część to angora, a nie moher, ale ja nie
        rozróżniam:-)
        Pozdr.
      • Gość: opop Re: KUL-owiacy łączmy się IP: *.lublin.mm.pl 09.03.06, 23:32
        A czy wszyscy studenci UMCSu to komuchy? Takiego poziomu jest twe pytanie.
    • Gość: joAnna On już nie będzie wspominał IP: *.lublin.mm.pl 15.11.05, 11:31
      Chyba za późno zorientował się,do jakiej szkoły trafił.
      www.kurierlubelski.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=20694
      • Gość: 2811 Re: On już nie będzie wspominał IP: *.lublin.mm.pl 15.11.05, 11:38
        Bez przesady, ten głos jest po prostu niesmaczny w obliczu smierci studenta i
        to przy matce. Rzecz w tym,ze samobojstw w Polsce wsrod mlodych jest teraz
        mrowie. Za komuny az tylu nie bylo. I tu jest problem do zajęcia się nim
        głębiej.
        • Gość: bronia Re: On już nie będzie wspominał IP: *.lublin.mm.pl 15.11.05, 11:57
          No właśnie.Za komuny tylu samobójstw nie było.
          A jeśli samobójstwa zdarzają się w kręgach związanych z kościołem,uczelniami i
          szkołami katolickimi,to już zupełna tragedia!!!!To czego oni tam uczą?Jakiego
          podejścia do życia?!!!
          • folkatka Re: On już nie będzie wspominał 15.11.05, 12:02

Broniu, nie mozna wszystkiego zwalać na szkołę. Tragedie są wszedzie,
            niezaleznie od tego gdzie sie człowiek uczy.
            Tak wogóle to chciałabym zeby ludzie potrafili sobie dac na wstrzymanie.Nie
            pije teraz do Ciebie.
            • Gość: bronia Re: On już nie będzie wspominał IP: *.lublin.mm.pl 15.11.05, 12:09
              Folkato,uszanuję Twą prośbę.Daję sobie na wstrzymania.Możliwe,że jestem okrutna
              w swych wypowiedziach,ale sama już ze sobą nie mogę poradzić.
              Przepraszam wszystkich,których nieświadomie obraziłam.
              • folkatka Re: On już nie będzie wspominał 15.11.05, 12:26

Broniu, nie doczytałas do konńa mojego postu. Chodziło mi o JoAnnę. Ale w sumie
                - dziękuję.
        • Gość: joAnna Re: On już nie będzie wspominał IP: *.lublin.mm.pl 15.11.05, 12:07
          Kościół,jego rozgłośnie,gazety oraz szkoły zajmują się innymi sprawami,niż
          sprawy czysto duchowe,związane z życiem po katolicku.Ale za to kościół zajmuje
          się innymi sprawami,na których się nie zna (a przynajmniej nie powinien się
          znać).No bo po co kościół zajmuje się sprawami pożycia intymnego,zapłodnienia
          in vitro,antykoncepcji,życia poczętego.A powinien kościół zajmować się sprawami
          życia już ROZPOCZĘTEGO,a nie organizować pogrzeby nienarodzonych etc.
          Ale co poniektórzy hierarchowie kościoła,żyjący w czystości i celibacie,lepiej
          znają się na pożyciu intymnym,seksie i środkach antykoncepcyjnych.

Toi tak,jakby niewidomemu opowiadał o kolorach,albo komuś kto nigdy w życiu nie
          jadł tortu - opowiadać jaki on ma smak.
          • joannabarska Gorzej niż przed wojną! 15.11.05, 12:25
            "joAnna" - Twoj nick moze sugerowac,ze to ja, bo ciagle posądzają mnie o
            różne "przeistoczenia", ale ja ich mam w...no, wiesz gdzie. Tu zgadzam sie z
            Tobą całkowicie.Zaczyna byc nawet gorzej niz przed wojną, Piłsudski tak się z
            klerem nie kokosił i dlatego tyle było sporów co do pochowania go na Wawelu.Po
            jego smierci kler na moment się rozprostował, na moment, bo zaczęła sie wojna...
            • Gość: joAnna do imienniczki IP: *.lublin.mm.pl 15.11.05, 14:10
              Skąd mój nick?>>>
              Na wiejskiej zabawie podchodzi do dziewczyny młody wieśniak i przygląda się jej.
              Dziewczyna pomyślała,że jest okazja nawiązać bliższe kontakty (jak to zwykle na
              wiejskiej zabawie) i pierwsza wyciągając do chłopaka swą dłoń przedstawia się:
              Joanna.Chłopak ucieszony odpowiada:a jo Rycho.Tyż z wioski.
              Tak mi się to spodobało,że ja zostałam joAnna.
              • joannabarska Re: do imienniczki 15.11.05, 15:35
                Fajnie wydumałaś z tym nickiem!
          • halevi Re: On już nie będzie wspominał 15.11.05, 15:31
            No tak... jakby dalej pociągnąć to myślenie, to ludzie pomagający narkomanom
            sami muszą być narkomanami, lekarze chorymi, finansiści bogaczami etc.itd
          • sonnenkinder Re: On już nie będzie wspominał 15.11.05, 19:25
            Alez mylisz sie Joasiu, gdyz ksieza ( a przyanjamniej jakas ich czesc) posiada
            wiedze praktyczna dotyczaca zycia intymnego i seksu. Mnie zastanawia tylko,
            dlaczego pewne doswiadczenia wyniesione na tym polu z seminarium ekstrapoluja
            na zwiazki heteroseksualne?:)
            • sonnenkinder AA jeszcze jedno 15.11.05, 19:30
              Skoro juz wspominasz o tym, paradoksem jest, ze dziecko od momentu poczecia
              jesli znajduje sie wlonie matki jest czlowiekiem, nie mozna wiec poddac sie
              aborcji. Z drugiej strony jeesli dojdzie do poronienia tak wczesnego plodu,
              okazuje sie on nie byc juz czlowiekiem i mozna go spalic razem ze smieciami, a
              kosciol jako instytucja nie widzi w tym problemu. A zdawalo by sie, ze w etyce
              i moralnosci katolickiej mowi sie o ciaglosci istoty ludzkiej od poczecia az do
              smierci. Jak widac i tu sa rowni i rowniejsi.
              • hubertkm Re: AA jeszcze jedno 21.11.05, 09:55
                Ostatnio sporo mówi sie w mediach (normalnych, zeby nie bylo nieporozumień) o
                chowaniu takich dzieci. Z kilku wypowiedzi ksieży wynikało, ze jesto to jak
                najbardziej wskazane, a jeżeli jakiś ksiądz takiego dziecka nie chce pochować,
                to znaczy, ze nie wie o czym mówi.
                Pozdr.
    • Gość: mała Re: KUL-owiacy łączmy się IP: *.pronet.lublin.pl 15.11.05, 18:24
      Jestem na trzecim roku na Kulu. To na pewno jest dobra uczelnia, z pewnym
      prestiżem w Polsce, z dobra kadrą. Ale po pierwsze, nie wiem po co na Kulu jest
      np. ekonomia, szczerze wątpię w jej jakość, Kul był od początku uczelnia
      humanistyczna i lepiej żeby tak było, ekonomie czy ochronę srododwiska niech
      zostawia innym. Po drugie, Kul jest mało przyjazny dla studenta, może
      rzeczywiście cięzko z niego wylecieć, ale wiem z doświadczenia, że gdy tylko
      zaczniesz z paniami w dziekanatach, z działami toku studiów i
      innymi "komórkami" to możesz być pewien, że na pewno nikt ci nie pomoże, będąc
      cię wywalać drzwiami i czekać aż wejdziesz oknem(miałam takie sytuacje gdy
      zaczynałam drugi kierunek), ciężko jest znaleźć osobę która cokolwiek
      konkretnego ci powie, najwyżej odeśle cię do drugiego pokoju. A po trzecie, mam
      wrażenie, że koloratka otwiera wszytskie możliwości, poczynając od załatwinia
      spraw formalnych a kończąc na egzaminach. Troche to smutne...
      A w kontekście ostatnich wydarzeń na Kulu... niech się ktoś zastanowi dlaczego
      w środowiskach uniwersyteckich jest tyle samobójstw.
      Szczerze współczuję rodzicom
      • sonnenkinder Re: KUL-owiacy łączmy się 15.11.05, 19:22
        Ja dla odmiany pochwale bardzo dziekanat wydzialu mat-przyr na KUL-u. Slyszac
        starszne opowiesci o innych dziekanatach czlwoiek na poczatku z taka pewna
        niesmialoscia podchodzil do zalatwiania tam spraw, ale po jakims czasie
        nabieralo sie przeswiadczenia, ze ten dziekanat jest dla studentow a nie
        odwrotnie. Tak wiec pod tym wzgledem byl to bardzo sympatyczny wyjatek. AA i
        nie nosze koloratki, zeby nie bylo:)
        • folkatka Re: KUL-owiacy łączmy się 15.11.05, 20:31

Ja dziekanat Wydziału Nauk Humanistycznych tez wspominam, miło. MOzna było
          nawet pozartować z paniami.
          • Gość: hubert Re: KUL-owiacy łączmy się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 08:45
            1) te dziekanaty są rzeczywiście przyjazne studentowi
            2) a w collegium powinni na stałe zamknąć/zablokować okna od 1szego piętra
            wzwyż.
        • piter_85 Re: KUL-owiacy łączmy się 17.11.05, 12:21
          Zgadzam się z tobą w stu procentach gdy byłem pierwszy raz dziekanacie to
          poraziła mnie uprzejmość ze strony pań tam pracujących czego nie doświadczyłem
          w innych dziekanatach innych uczelni.
        • Gość: stelo Re: KUL-owiacy łączmy się IP: *.pronet.lublin.pl 22.11.05, 23:22
          Zgadzam się co do działania dziekanatu Wydziału Mat-Przyr. Wiele spraw udawało się załatwić od ręki, bez żadnych podań, czy czekanie po pare dni. I co ciekawe, np. w środy pamiętam oficjalnie dziekanat nie obsługiwał interesantów, a mimo wszystko zawsze wszystko się załatwiło
    • jaco_78 Re: KUL-owiacy łączmy się 16.11.05, 11:37
      Hej KUL-owiacy!!!! Ja też jestem tegorocznym absolwentem filozofii KUL. Ehhh to
      były lata np. łacina ze Stefańczykiem, to se ne vrati:). Teraz los mnie rzucił
      do Poznania ale teskni mi się trochę za lubelskim klimatem gdzie mam wielu
      przyjaciół. Napewno jescze nieraz w "koziołkowie" pojawię. Pozdrówka dla
      wszystkich KULowców obecnych i byłych.
      • Gość: tomek Re: KUL-owiacy łączmy się IP: *.devs.futuro.pl 16.11.05, 16:52
        ja tez studiuje filozofie na KULu!!! łacina jest najlepsza!!!
        panie z dziekanatu tez sa bardzo mile i w ogole studia sa super!!!
        ale z tym ze tak trudno wyleciec to przesadzacie, u mnie sporo osob odpadlo!!
    • Gość: piotrek Re: KUL-owiacy łączmy się IP: *.pronet.lublin.pl 16.11.05, 14:07
      a tak a propos Kulu, to dziś widziałem " czyścibutów" w nowym gmachu, bardzo
      fajny pomysł, tylko nie wiem, czy chłopcy dobre miejsce wybrali. Chętnie z ich
      usług bym skorzystał, ale buty mam trochę rozwalające się.
      • Gość: KULka Re: KUL-owiacy łączmy się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 19:24
        Jestem absolwentka wydz. mat-przyr.Atmosfera super, ludzie tym bardziej a
        takich Pań jak są u nas w dziekanacie to ze świacą szukać. Pozdrawiam
        wszystkich przyrodników.
    • Gość: Ed Re: KUL-owiacy łączmy się IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.11.05, 01:32
      www.chick.com/reading/comics/1319/1319_fourpages.asp?PG=29
    • Gość: ekonomia ekonomia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 22:11
      Jest ktos z kierunku ekonomia? Jesli tak, napisz: ek0n0m1@gazeta.pl
    • janbezziemi Re: KUL-owiacy łączmy się 10.03.06, 16:02
      Proletariusze (kulowscy) wszystkich krajow - łączcie się!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka