tajnos.agentos 25.11.05, 23:22 ...Ma powstać jakaś specjalna strefa - wolnego handlu, wolnocłowa, ekonomiczna, bezatomowa czy też coś innego w tym rodzaju. Tak słyszałem, czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aron2004 Re: Podobno w Lublinie... 25.11.05, 23:40 nieprawda bo Unia zabrania tworzenia takich stref, te co istnieją mogą jeszcze trwać tylko do 2010. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Podobno w Lublinie... 26.11.05, 00:20 Aha! No to, dobrze że będzie chociaż lotnisko... Odpowiedz Link Zgłoś
czystopraktyczna Re: Podobno w Lublinie... 26.11.05, 00:45 Ha ha ha ha prędzej pokończą sie te strefy w 2010 niż my to lotnisko zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Podobno w Lublinie... 26.11.05, 09:36 To i lotniska też nie będzie??? Patrzcie Państwo, a we Wrocławiu jest i to i to... Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Podobno w Lublinie... 27.11.05, 00:22 Stary takich stref w Lublinie i w każdym chyba mieście jest kilka, przy każdym większym targowisku, brak cła podatków, nadzoru, reklamacji, i serwisu :) Odpowiedz Link Zgłoś
emsih Re: Podobno w Lublinie... 27.11.05, 13:34 Macie lotnisko w Rzeszowie, to blisko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronia Re: Podobno w Lublinie... IP: *.lublin.mm.pl 27.11.05, 13:38 W Rzeszowie nie ma lotniska.Jest w Jasionce koło której leży Rzeszów. W Lublinie też nie ma.Mamy za to w bardzo niewielkiej odległości: -Świdnik -Radawiec - i trochę dalej Dęblin. Na razie nam wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody_komunista Re: Podobno w Lublinie... 27.11.05, 16:03 Najbliższe lotnisko i duża strefa wolnocłowa znajduje się w Brześciu, tylko 164 km. Odpowiedz Link Zgłoś
emsih Re: Podobno w Lublinie... 27.11.05, 20:54 Co za idiota. To może w Balicach koło których leży Kraków jest lotnisko, buraku. Gdzie ten port w Swidniku? Z portu Rzeszów-Jasionka są loty międzynarodowe. A od was co? Gó.wno. Mali_bu daruj sobie komentarz, wkurzyła mnie:) Peace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronia Re: Podobno w Lublinie... IP: *.lublin.mm.pl 27.11.05, 21:07 Czytaj moją wypowiedź jeszcze raz analfabeto,matołku.Czy ja pisałam o porcie lotniczym?Napisałam o lotniskach.I jak na razie nam to wystarczy.Czy przez to Lublin jest gorszy?Wątpliwe.A jeśli ci się nie podoba Lublin,nie wchodź na to forum.Zaczepki szukasz łachmyto? Odpowiedz Link Zgłoś
mali_bu Re: Podobno w Lublinie... 27.11.05, 21:08 Ech. Ty to nawet nie potrafisz prowokacji wyczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Podobno w Lublinie... 29.11.05, 08:28 mali_bu napisał: > Ech. Ty to nawet nie potrafisz prowokacji wyczuć. Amen!:))) Ech, przypominają mi się obiecanki - cacanki z okolic jednej z niedawnych regionalnych kampanii wyborczych... Podobno już w 2005 roku mieliśmy do Warszawy jeździć dwupasmówką lub, lepiej ale do wyboru - linią superszybkiej kolei "Pendolino" (45 minut w jedną stronę, wygody nie licząc)... O specjalnych strefach ekonomicznych wspomniałem, gdyż funkcjonują one w wielu miastach a od czasu wejścia Polski do Unii nawet całkiem nieźle i nikt nie przejmuje się datą ich likwidacji. Jak już zagraniczni inwestorzy tam wejdą, to tak szybko nie uciekną, więc i ludzie mają pracę i gospodarka regionu się rozwija. Nic to! My za to mamy pomniki, "wartości", festiwal pierogów (z całym szacunkiem dla lokalnych działaczy, którym jeszcze cokolwiek się chce) oraz "świetlaną przyszłość"... Na papierze!:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Podobno w Lublinie... IP: *.lublin.enterpol.pl 29.11.05, 09:53 no właśnie w Wałbrzychu mają specjalną strefę ekonomiczną i bezrobocie 28%. Odpowiedz Link Zgłoś