IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 16.10.02, 14:51
Hej, hej! Pozdrawiam wszystkich Świdniczan. Jestem byłą i przyszłą
mieszkanką. A to forum znalazłam dopiero dziś, a szkoda, bo jest
sympatycznie. Pozdrowionka.
Obserwuj wątek
    • lucy_z Re: Powroty 16.10.02, 19:43
      Również Ciebie pozdrawiam:))) A skąd wracasz, mozna wiedzieć???
      • Gość: Ana Re: Powroty IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 07:18
        Hej :) Taki mi się temat napisał, bo kiedyś przeprowadziłam się do Świdnika z
        pewnej, zabitej dechami wioski, potem wyprowadziłam sie do innej, troche
        mniejszymi dechami zabitej, potem wróciłam do Świdnika, następnie wyprowadziłam
        sie do miasta wojewódzkigo :))) leżącego nieopodal. A teraz znowu będę mieszkać
        w Świdniku. Jak bumerang. Jeszcze raz pozdrawiam.
        • faciu Re: Powroty 17.10.02, 22:23
          Jak tym miastem wojewódzkim był Lublin, to można powiedzieć żeś prawie nie
          zmieniała miejsca zamieszkania..
          Avia Świdnik !!!!
          Właśnie co z nimi ???
          :))
          • Gość: Ana Re: Powroty IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 07:30
            Byl to wlasnie Lublin. Coz, w urzedach by sie z toba nie zgodzili: zmiana
            dowodu osobistego, prawa jazdy, dow. rejestracyjnego i tablic, w banku, miescu
            pracy, funduszu, itd, itp........ Fajnie bylo i nie tanio :(
            • faciu Re: Powroty 21.10.02, 18:02
              Gość portalu: Ana napisał(a):

> Byl to wlasnie Lublin. Coz, w urzedach by sie z toba nie zgodzili: zmiana
              > dowodu osobistego, prawa jazdy, dow. rejestracyjnego i tablic, w banku,
              miescu
              > pracy, funduszu, itd, itp........ Fajnie bylo i nie tanio :(

Świdnik to dla Lublina coś takiego jak Wieliczka dla Krakowa...Też osobne
              miasto i powiat.....
              :)
          • lucy_z Re: Powroty 21.10.02, 15:38
            Avia jeszcze istnieje! Ciężko im bo WSK też nie ma pieniędzy żeby klub wspierać
            ale działają!
            • faciu Re: Powroty 21.10.02, 18:00
              Ja niedługo troche wspiorę tutejsze sklepy z wiadomym asortymentem..
              • lucy_z Re: Powroty 21.10.02, 19:42
                Faciu??? A z jakim bo nie wiem??? Coś regionalnego???
                Chętnie bym zobaczyła góry w Świdniku ;)))
                • Gość: Casey Re: Powroty IP: *.proxy.aol.com 22.10.02, 04:42
                  lucy_z napisała:

> Faciu??? A z jakim bo nie wiem??? Coś regionalnego???
                  > Chętnie bym zobaczyła góry w Świdniku ;)))

No Lucy o co go posadzasz;)))
                  Slyszalem kiedys o sprzedazy mostu Kirbedzia w Warszawie czy tez Palacu
                  Kultury, a ty bys chciala gory i to w Swidniku.....;))))))))))
                • faciu Re: Powroty 22.10.02, 06:37
                  lucy_z napisała:

> Faciu??? A z jakim bo nie wiem??? Coś regionalnego???
                  > Chętnie bym zobaczyła góry w Świdniku ;)))

To raczej w Świdniku będę kupował...choć śliwowice i rydze marynowane wezmę ze
                  sobą
                  • Gość: Casey Re: Powroty IP: *.proxy.aol.com 23.10.02, 03:42
                    faciu napisał:

> lucy_z napisała:
                    >
                    > > Faciu??? A z jakim bo nie wiem??? Coś regionalnego???
                    > > Chętnie bym zobaczyła góry w Świdniku ;)))
                    >
                    > To raczej w Świdniku będę kupował...choć śliwowice i rydze marynowane wezmę
                    ze
                    > sobą

No, no, produkty na bazie regionalnej...... ceni sie kazda aktywnosc dajaca
                    kozysc producentom i konsumentom;))
                  • lucy_z Re: Powroty 23.10.02, 16:40
                    faciu napisał:

> To raczej w Świdniku będę kupował...choć śliwowice i rydze marynowane wezmę
                    ze
                    > sobą

Faciu, to moze kupisz smigłowce, co??? Bardzo w górach przydatne!!!
                    W ostateczności możemy Ci sprzedać susły, chcesz??? Tanio!!!!!:)
                    A na śliwowicę masz jakiś specjalny przepis???
                    • faciu Re: Powroty 23.10.02, 18:01
                      lucy_z napisała:

> faciu napisał:
                      >
                      >
                      > > To raczej w Świdniku będę kupował...choć śliwowice i rydze marynowane wezm
                      > ę
                      > ze
                      > > sobą
                      >
                      > Faciu, to moze kupisz smigłowce, co??? Bardzo w górach przydatne!!!
                      > W ostateczności możemy Ci sprzedać susły, chcesz??? Tanio!!!!!:)
                      > A na śliwowicę masz jakiś specjalny przepis???

Helikopter by się przydał ale to droga sprawa....susły u nas by sobie nie
                      poradziły za twarda ziemia..A śliwkę kupuję od ludzi z Łącka - tam mają
                      stuletnią tradycję pędzenia...A przepis wzięli z południa - od ówczesnych
                      Węgier wtedy...Ja mam taki przepis z II poł XIX w. jakby ktoś chciał to mogę
                      napisać...Ale potrzebowalibyście jeszcze odpowiedniej aparatury do tego...
                      :)))
                      • Gość: Ciupazka Re: Powroty IP: *.it 23.10.02, 22:53

Aparatura sie nońdzie! A moje nolewecki cekaaaajom.Godałak, ze po wyborak
                        bedzie okazyjo je wypić. Dalyj cekajom i co ?
                        • Gość: faciu Re: Powroty IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 24.10.02, 07:35
                          Gość portalu: Ciupazka napisał(a):

>
                          >
                          >
                          > Aparatura sie nońdzie! A moje nolewecki cekaaaajom.Godałak, ze po wyborak
                          > bedzie okazyjo je wypić. Dalyj cekajom i co ?

No i dobrze godocie ja ty za, ale kaj to by było - W Lublinie cy w Zakopanym -
                          bo jo nie wiym. Bo mi sie widzi co ty furgas cosi - raz w góreckach a raz haw
                          na wschodzie..
                          pzdrw,.
                          • Gość: Ana Re: Powroty IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 24.10.02, 07:42
                            Gość portalu: faciu napisał(a):

> No i dobrze godocie ja ty za, ale kaj to by było - W Lublinie cy w Zakopanym -

> bo jo nie wiym. Bo mi sie widzi co ty furgas cosi - raz w góreckach a raz haw
                            > na wschodzie..
                            > pzdrw,.

To moze jednak w Swidniku, u nas tez wybory beda i okazja tez sie znajdzie...
                            • Gość: Ciupazka Re: Powroty IP: *.it 24.10.02, 08:56

Nic nie wadzi, coby roz było w Swidniku (jesce tam nie byłak), roz w
                              Lublinie, a zaś kie w Zokopanym, to syćko możliwe, abo ka na Holi Gąsienicowej
                              w Murowańcu. Tyz piwko majom, a wiecory tam po nartach są super. Teroz zescie
                              tu, to bedzie tu, abo w Lublinie, chyba, ze mnie pomiesie wiaterk holny do
                              nasyk stron na te nojblizse święta.Ciągnie wilka do lasu, a i jest cas na to.
                              Pomyślciy, jako to zorganizować.Pozdr
                              • Gość: faciu Re: Powroty IP: *.nowy-sacz.sdi.tpnet.pl 24.10.02, 10:11
                                Gość portalu: Ciupazka napisał(a):

>
                                >
                                > Nic nie wadzi, coby roz było w Swidniku (jesce tam nie byłak), roz w
                                > Lublinie, a zaś kie w Zokopanym, to syćko możliwe, abo ka na Holi
                                Gąsienicowej
                                > w Murowańcu. Tyz piwko majom, a wiecory tam po nartach są super. Teroz
                                zescie
                                > tu, to bedzie tu, abo w Lublinie, chyba, ze mnie pomiesie wiaterk holny do
                                > nasyk stron na te nojblizse święta.Ciągnie wilka do lasu, a i jest cas na to.
                                > Pomyślciy, jako to zorganizować.Pozdr

No i widzis jokoz to je, jo bede drugiego w zaduski w Swidniku, ale i w
                                Lublinie bedym 3 tyźnie potym, zaś do Zakopanego pojadem dopiero na narty coby
                                na Kasprowym pohulać (piwko w Gąsienicowej - cymu ni?)- ostatniego roku po
                                nartach wiecorym pijałek piwko w "Gazdowskiej Kuźni" - widziała mi sie tam taka
                                jedna, a potym "U Gąsienicy" no a na koniec cłapałem zakosami na pekaes i do
                                Sąca o sóstej rano....
                                No ale cosi ca wykmbinować po na mój dusiu nalywek onych byk sie napiył..
                                • lucy_z Re: Powroty 30.10.02, 16:32
                                  To ja lucy, albo mój cień:((( Nikt w Świdniku nie pisze???:((
                                  Jestem chora, ale jak wydobrzeję to...:))
                                  Pozdrawiam:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka