Dodaj do ulubionych

Aleksander I Łaskawy

06.12.05, 09:12
Odchodzi do historii nasz władca z pięknym przydomkiem. Ciekawe, czy potem
inny prezydent skorzysta wobec niego z prawa łaski. Słuchając kiedyś obrad
komisji śledczej tak sobie myślałem, że co niektórzy z ówczesnej opozycji
tworzą jakąś teorię spiskową. Niestety, każde zaprzaństwo w Polsce może
znaleźć potwierdzenie.
pzdr.
Obserwuj wątek
    • tajnos.agentos Re: Aleksander I Łaskawy 06.12.05, 09:26
      Ee tam!...:)
    • Gość: obrońca Re: Aleksander I Łaskawy IP: *.lublin.mm.pl 06.12.05, 09:49
      Empi,proponuję trochę obiektywizmu.Jenemu wolno a drugirmu nie?
      A oto przykłady:
      fakty.interia.pl/news?inf=691888
      fakty.interia.pl/news?inf=683583
      • empi Re: Aleksander I Łaskawy 06.12.05, 10:08
        co to ma z obiektywizmem wspólnego?. To wobec tamtych faktów Aleksandrowi
        Łaskawemu wolno więcej?. Mam prawo być dumnym z prezydenta, nawet takiego na
        którego nie głosowałem, mam prawo od niego jak i każdego innego wymagać godnego
        reprezentowania mnie.
        pzdr

a oto fakty:
        wiadomosci.onet.pl/1207221,11,item.html
        • Gość: obrońca Re: Aleksander I Łaskawy IP: *.lublin.mm.pl 06.12.05, 10:21
          Nie chcę polemizować.Ale jak dobrze liczę (na podstawie wykazanych wyżej
          artykułów),to
          -Lech Wałęsa podczas PIĘCIOLETNIEJ kadencji podpisał ponad 3600 aktów łaski.
          Wśród ułaskawionych był między innymi - pomimo negatywnych opinii sądu i
          prokuratury - Andrzej Z., pseudonim "Słowik", jeden z szefów mafii
          pruszkowskiej. Na wolność wyszło także kilku innych członków przestępczych
          gangów
          -Aleksander Kwaśniewski, jak podaje Kancelaria Prezydenta, ułaskawił w czasie
          pierwszej kadencji 3252 skazanych. Odmówił ułaskawienia 795 osobom. W czasie
          drugiej kadencji, jak wynika z danych zamieszczonych na stronie internetowej
          kancelarii, Kwaśniewski ułaskawił dotychczas około 900 skazanych, a odmówił
          prawa łaski około 1600 osobom.
          Stąd wynika,że Kwaśniewski po 10 latach swego "panowania" ułaskawił 4152 osoby.
          Nigdzie nie doczytałem się,aby chodzilo o ułaskawienie bandytów (jak w
          przypadku Wałęsy i obecnego Ziobry)
          • empi Re: Aleksander I Łaskawy 06.12.05, 11:21
            problem w tym nie ile osób ułaskawiono ale kogo i dlaczego, w jakim celu i z
            powodu jakiego interesu. Jeśli chodzi o ułaskawienie Słowika t fakt jest taki,
            że był on w tym czasie malutkim jeszcze ptaszkiem i mogło to się wydarzyć na
            skutek korupcji urzędników Wałęsy. Ostatnie zaś afery ułaskawieniowe
            Kwaśniewskiego tworzą logiczny ciąg faktów afery finansowej polegającej na
            opłacaniu przez świat przestępczy polityków, bez podziału na opcje polityczne.
            Wielki w tym jest udział struktur wywiadu naszego państwa którego korzenie
            sięgają PRL. Sławetny Kratiuk, filar fundacji p. Prezydentowej, w końcu także
            okazał się jego współpracownikiem.
            pzdr.
            • tajnos.agentos Re: Aleksander I Łaskawy 06.12.05, 11:27
              Sranie w banię... I polityka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka