Dodaj do ulubionych

spalanie Lanosa

IP: 213.17.161.* 03.03.04, 15:26
mam pytanie: czy jest mozliwe zmniejszenie spalania Lanosa 1.6 16V. (tylko
nie piszcie o instalacji gazowej bo to odpada). Obecnie pali mi w miescie
jakies 11L a na trasie srednio 7.5L.
Jezeli tak to prosze o jakies rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: an Re: spalanie Lanosa IP: *.telia.com 03.03.04, 19:13
      zaprzestan jazdy po miescie tylko trasa bedzie stale 7,5
      • Gość: rogacek Re: spalanie Lanosa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.03.04, 19:40
        kup toyotę. moja 1,6 pali 5,3 trasa/ 7,9 miasto
        • Gość: :) Re: spalanie Lanosa IP: *.crowley.pl 05.03.04, 18:04
          kup rower
          • barkas Re: spalanie Lanosa 05.03.04, 23:44
            Gość portalu: :) napisał(a):

> kup rower

Zostam ścierwo pod blokiem:)))
    • hsv111 Re: spalanie Lanosa 31.03.04, 09:40
      niestety nie da sie obnizyc spalania ja tez posiadam 1.6 16v i najmniejsze
      spalanie jakie udalo mi uzyskac po miescie to 10L !! Trzeba sie do tego
      przyzwyczaic !! metoda moze byc delikatniejsza jazda !! ale i tak malo pali jak
      na swoja moc !! pozdrawiam
    • crazyhorse80 Re: spalanie Lanosa 18.04.04, 21:37
      Mam Lanosa 1.6 16V i przyznaję dużo pali,to fakt,ale patrzę na to z innej
      strony,dzięki 106 konnemu silnikowi ma niesamowite przyspieszenie,żadko inny
      samochód w tej klasie ma szanse wystartować wcześniej od niego....to jest duży
      plus,dlatego mu to wybaczam :-),a tak na poważnie to instalacje gazowe są
      teraz naprawdę dobre i przedewszystkim bardzo ekonomiczne warto się nad tym
      zastanowić!!
      • Gość: bobo Re: spalanie Lanosa IP: *.chello.pl 25.04.04, 16:33
        Samochód w tej klasie pierwszy na światłach?? <hahaha> przykład - samochód o
        klase niżej - VW Scirocco 1.8 - wciąga lanosa (lamusa) nosem na śniadanie.....
        i niepierdolcie mi że lanos ma dobre przyspieszenie bo to ściema!!!!!!!!!
    • Gość: master Re: spalanie Lanosa IP: *.net.autocom.pl 25.04.04, 19:28
      Lanos to kupa złomu !!! Wszystkie daewoo to złom !!! Pali Ci bardzo dużo bo
      jest kichowaty a przyśpieszenie to ma dobre w swojej klasie <hahaha> -> W
      KLASIE ZŁOMU !!! jak na 106KM to jest cienki bolek !!!
      • Gość: Mechanik Re: spalanie Lanosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 16:27
        Tez mam 1.6 i jestem zadowolony i nie mowcie ze duzo pali.Skoro wazy z tym
        silnikiem 1120kg i przyspiesza w 10sek to musi tez palic.Dla porownania tyle
        samo wazy passat z silnikiem 1.8.Wazy duzo,ale dlatego,ze jest solidnie
        zrobiony.Wejdzie na bellquel.bo.cnr.it/scuole/casper/alunni/Strada/Crash%
        20Test.html i sami sie przekonacie,ze to dobry samochod.Fiat brava Citroen
        xsara,Honda civi,Lancer i wiele innych "niby takich dobrych"samochodow jest
        gorszych od niego w crash-tescie.A o wspomnianym wczesniesiroco wole sie nie
        wypowiadac bo z lanosem nie ma szans bo jak byl nowy to mial tez 10sek.do setki
        a teraz po tylu latach to ma duzo mniej a jak sa watki to zapraszam na
        skrzyzowanie.I to wlasnie ty masz kupe zlomu bo wolisz przyciemnic szybki niz
        zalatac dziury w progach.Hahaa.Smieszni jestescie niektorzy heeheheee
        • Gość: Iwbartek Re: spalanie Lanosa IP: 57.67.194.* 25.05.04, 12:27
          Nie ma co, lepiej bym tego nie ujął! Mój jest tylko 1,5, ale i tak czuję duży
          atut pod pedałem gazu :) Pozdrawiam!!!
    • Gość: pit Re: spalanie Lanosa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.04, 20:45
      Nie ma co się tym przejmować. W ulicznym korku spalił mi więcej
    • Gość: Andrzej Re: spalanie Lanosa IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 05.06.04, 00:57
      Są sposoby ale dość kontrowersyjne.
      Jeśli jeszcze nie stosujesz możesz spróbować dać olej syntetyczny (klasa API
      0W40). W lecie nie pomoźe, ale zimą zwłaszcza jak jeździsz dużo na krótkie
      dystanse to może być nawet 10%.
      Niezłe wyniki daje Militek (teraz to się nazywa badaj <Motor-life>) to taki
      dodatek na bazie molibdenu zmniejszający tarcie. Dodany do oleju w silniku ale
      przedewszystkim w skrzyni biegów daje podobny efekt. Jak zastosujesz, szybko
      zobaczysz efekt ( wybieg auta zwiekszy się o 1/3 albo lepiej i skrzynia biegów
      będzie chodzić o niebo lżej). Aby wykorzystać w pełni ten efekt trzeba nauczyć
      się jeździć jak najwięcej na wybiegu.
      Nie mam doświadczeń z lanosem ale np. Astra po takiej operacji z 10 zeszła do
      8,5 a wcześniej Polonez z 13 na 11 (zużycie LPG w mieście). A wogóle jak chcesz
      mało palić to uważaj na nogę. 16V powyżej 3500 to niezła pompa ssca.
      Niezależnie od tego jednak przemyśl sprawę gazu. Już 1000000 kierowców zmieniło
      zdanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka