blood_free 13.12.05, 22:15 Ciekaw jestem, ktory "czarnuch" przewodniczyl obrzedom? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Austriak Precz z kościołem katolickim! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 22:49 "Masonów" - czyli Żydów! Tak, kościół kat. nie wyzbył się i nie wyzbędzie wstrętnego antysemityzmu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlon Re: Precz z kościołem katolickim! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 23:15 Precz z KASZTANAMI! ...a co jesteś scyzorykiem chrzczony, ze tak sie o zydow troszczysz, a o Polsce pomyslales kiedys i o tym jakie bzdury na nasz temat sa rozpowszechnine czy tylko interesy sie licza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlon Re: Precz z KASZTANAMI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 23:15 Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: Precz z KASZTANAMI! 14.12.05, 07:22 nad niektórymi paranoikami można się tylko zlitować. nie można im pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cirkon Re: Precz z KASZTANAMI! IP: 193.24.24.* 15.12.05, 16:31 Precz z preczem! ;) C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sw. Inkwizytor Re: Precz z KASZTANAMI czyli "polska normalnosc"? IP: 130.18.155.* 16.12.05, 01:06 Czy w Polsce mozna gdzies trafic na jakies forum internetowe gdzie nie ma wypowiedzi ksenofobicznych, rasistowskich, anty-semickich, czy wrecz faszyzujacych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wir Re: Precz z KASZTANAMI czyli "polska normalnosc"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 01:14 Odpowiadam: nie można. Ten typ już tak ma! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Precz z KASZTANAMI czyli "polska normalnosc"? 16.12.05, 01:23 Gość portalu: Sw. Inkwizytor napisał(a): > Czy w Polsce mozna gdzies trafic na jakies forum internetowe > gdzie nie ma wypowiedzi ksenofobicznych, rasistowskich, > anty-semickich, czy wrecz faszyzujacych? C lewacy i inne czerwone.Podobają Ci się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nuntaro Re: Precz z Okrągłym Stołem IP: *.it-net.pl 14.12.05, 07:34 Ciekawe który z ubeków przygotowywał tę notatkę ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qavtan precz z gupotą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 07:41 mam nadzieję, że niedługo ludzie otworzą oczy i zobaczą prawdę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Nie dziwi nic ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 16:41 "Solidarność", jak zwykle, modli się zamiast zajmować się obroną interesów pracowniczych. Tyle, że w przypadku "S" nic nie jest dziwne, jest to w końcu chyba jedyny związek zawodowy na świecie, który zaangażował się na rzecz wprowadzenia ustroju politycznego, który dyskryminuje ludzi pracy najemnej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubelskie Re: Precz z Okrągłym Stołem IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.05, 08:45 Przypuszczam, zę ten kościól nie jest jedynym w naszym ksenofobicznym i fundamentalistycznym miescie gdzie Rydzyk sieje propagande wrogosći. Odpowiedz Link Zgłoś
lubelskie precz z moherowcami !!!! 14.12.05, 09:40 zniszczą całą Polskę tak jak zniszczyli już Lublin !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ltr głąby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 10:56 To jest wlasnie "solidarnosc" juz nie wspomne o ksiezach. Jakbym mial wierzyc w Boga według tego jak oni postepuja i jak sie zachowuja to chyba przeszedlbym na satanizm. Do tych co w tej mszy uczestniczyli jesteście (czytaj temat) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wir "S" w moherze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 16:50 Tylko patrzeć jak Solidarność uzna beret moherowy za swój strój organizacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Baranowski Re: Precz z Okrągłym Stołem IP: 212.182.119.* 14.12.05, 13:15 Przeraża mnie ile nienawiści i głupoty jest w naszym społoczeństwie: podzieliliśmy się na masonów, mocherowców, żydów, rydzyków, liberałów, czarnych i innych. Sami zniszczymy się nawzajem własną nienawiścią. Uważam się za katolika i uważam że wszyskie oznaki nienawiści są sprzeczne z religią katolicką. Pozdrawiam i życzę opamiętania. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Precz z Okrągłym Stołem 14.12.05, 13:21 Adamie B.,niech sie opamiętaja oszołomy. Czarno jednak widze, kiedy nastawię RM, bo ta TV TRwam jeszcze jako taka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modlitewnik Re: Precz z Okrągłym Stołem IP: *.lublin.mm.pl 14.12.05, 13:25 Zły przykładdaje sam Rydzyk.On sieje nienawiść,rasizm i wszystko co najgorsze. A co do modlitwy w kościele - oby Bóg nie wysłuchał oszołomów,wznoszących nieuczciwe i pod publiczkę modły. Módlmy się więc za wszystkich udających katolików,aby Bóg pozwilił im myśleć samodzielnie i aby przestali być kierowani przez nieczyste moce-właaściciela radia szerzącego nienawiść wśród społeczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred Re: Precz z Okrągłym Stołem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 16:26 Niech się modlą, to najmniej szkodliwa forma działalności na rzecz ich szowinistycznych pomysłów. No i ... równie skuteczna jak zamawianie choroby z listkiem bobkowym na czole :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Precz z Okrągłym Stołem IP: 83.7.12.* 15.12.05, 08:29 Bolek, a kto cię tu potrzebuje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Precz z Okrągłym Stołem IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 15.12.05, 09:12 Lechu, nie przyjeżdżaj!!!! Przecież ty juz dawno odciąłeś się od "S". A swoją drogą - Koszerna jak zawsze jedynie prawomyślna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jumar Re: Precz z Okrągłym Stołem IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.05, 10:39 Solidarnośc zdegenerowała się, to kadłubek tamtej,ideowej,walczącej o dobro robotnika,obywatela.Wstyd należeć do czegoś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc II Re: Precz z Okrągłym Stołem IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 15.12.05, 10:51 Dawna Solidarność zamieniła się w obecną Soli-durność! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Bolesław Wałęsa niech nie przyjeżdża do Lublina ! IP: *.zsel.lublin.pl 15.12.05, 12:56 Bolesław Wałęsa niech nie przyjeżdża do Lublina ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko solidarnościowcy to chorzy ludzie !!! IP: 217.17.33.* 15.12.05, 13:04 odebrać włądzę tym nieukom !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bracia_zbrojek Re: solidarnościowcy to chorzy ludzie !!! 15.12.05, 16:36 Precz z historią! Solidaruchy do podziemi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat_Barnaba Re: solidarnościowcy to chorzy ludzie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 19:11 Bracia, Bracia, spokojnie. A demokracji nic ne robi się na siłę. Trzeba pozwolić społeczeństwu skonsumować owoce jego wyborów, posmakować i wyciągnąć wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2811 Re: solidarnościowcy to chorzy ludzie !!! IP: *.lublin.mm.pl 15.12.05, 20:24 I słusznie,a durniow na drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: och, och, och... Kanciasty stół IP: *.Zensol / *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 21:44 To mebel na dzisiejsze czasy Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Kanciasty stół 15.12.05, 21:59 Gość portalu: och, och, och... napisał(a): > To mebel na dzisiejsze czasy Mimo wszystko nie życzę Ci bliskiego spotkania z tym meblem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grymza Związek zawodowy czy wyznaniowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 03:21 Ciekawy jestem kiedy "Solidarność" oduczy się mieszania polityki z religią i zacznie chodzić do kościoła z powodów czysto wyznaniowych, a nie latać tam jak z pieprzem przy każdej okazji. Taka histeria religijna po prostu nie przystoi poważnemu związkowi zawodowemu, do którego ponadto należą ludzie różnych wyznań, a także bezwyznaniowi. Z tych trez powodów związek powinien zachować neutralność światopoglądową i nie angażować się w ogóle w organizowanie uroczystości religijnych. No, ale dla wybitnie oświeconych działaczy "S" to pewnie zbyt trudne do zrozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiermasz Czy ktoś może fachowo wyjaśnić słowo - "liberał" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 06:17 pl.wikipedia.org/wiki/Liberalizm Nie rozumiem ,więc dlaczego kościół jest przeciwny liberalizmowi skoro to wolność słowa ,wyznania i prasy ,czyli ogólnie wolność człowieka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grymza Re: Czy ktoś może fachowo wyjaśnić słowo - "liber IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 15:07 A od kiedy to kościół popiera wolność człowieka? Przez całą niemal swoją historię "zachęcał" do wiary "ogniem i mieczem" lub nawracał heretyków na stosach, sankcjonował niewolnictwo i nieludzki system feudalny nakazując ludowi posłuszeństwo władcom i możnowaładcom, od których czerpał za te swoją "misję" profity itd itp. Obecnie kościół również popiera tylko wolność taką, jaką sam określi, a więc np. wolność stosowania "kalendarzyka małżeńskiego", bo prezerwatyw już nie! Coś ci się chyba pomyliło z tymi ideałami wolnościowymi kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Czy ktoś może fachowo wyjaśnić słowo - "liber 16.12.05, 18:46 Gość portalu: Grymza napisał(a): > A od kiedy to kościół popiera wolność człowieka? Przez całą niemal swoją > historię "zachęcał" do wiary "ogniem i mieczem" lub nawracał heretyków na > stosach, sankcjonował niewolnictwo i nieludzki system feudalny nakazując ludowi > > posłuszeństwo władcom i możnowaładcom, od których czerpał za te swoją "misję" > profity itd itp. Obecnie kościół również popiera tylko wolność taką, jaką sam > określi, a więc np. wolność stosowania "kalendarzyka małżeńskiego", bo > prezerwatyw już nie! > Coś ci się chyba pomyliło z tymi ideałami wolnościowymi kościoła. Tobie olej nie dopływa do mózgu.Zastosuj receptę Zagłoby,albo daj nam spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grymza Re: Czy ktoś może fachowo wyjaśnić słowo - "liber IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 19:19 Bardzo trafna, rzeczowa argunetacja, panie andrzeju.sawo! Gratuluję też dobrego samopoczucia wyrażającego się w formie pluralis majestatis - "daj nam spokój". To ilu tak naprawdę was - durniów jest? Odpowiedz Link Zgłoś
josef.k Re: Czy ktoś może fachowo wyjaśnić słowo - "liber 16.12.05, 19:26 Ależ ty niegrzeczny jesteś, zalicz jakieś kolejne forum, bo mi smutno. Aha. Nie odpowiedziałeś co tam w Chełmie na kolejowej słychać. Do przychodni masz daleko? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Czy ktoś może fachowo wyjaśnić słowo - "liber 16.12.05, 19:32 josef.k napisał: > Ależ ty niegrzeczny jesteś, zalicz jakieś kolejne forum, bo mi smutno. Aha. Nie > odpowiedziałeś co tam w Chełmie na kolejowej słychać. Do przychodni masz daleko > ? Niestety psychiatrycznej w pobliżu nie ma to ciebie nie spotkam Odpowiedz Link Zgłoś
josef.k Re: Czy ktoś może fachowo wyjaśnić słowo - "liber 16.12.05, 19:49 Ale jest na Szymanowskiego i jak tak dalej pójdzie to tam trafisz... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Czy ktoś może fachowo wyjaśnić słowo - "liber 16.12.05, 19:55 josef.k napisał: > Ale jest na Szymanowskiego i jak tak dalej pójdzie to tam trafisz... Dobrze,że powiedziałeś,będę unikał twojego miejsca kuracji. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
josef.k Re: Czy ktoś może fachowo wyjaśnić słowo - "liber 16.12.05, 19:58 to tylko przychodnia nie szpital, ale sądząc po twojej aktywności w necie napewno tam trafisz. Tylko roboty szkoda, bo fajna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sw. Inkwizytor Re: smutny "josef" i inni jemu podobni... IP: 130.18.155.* 16.12.05, 20:10 Smutno ci "josefie"? Coz, twoj post (styl i charakter) moze jeszcze bardziej zasmucac... Czy zdazyles juz ukonczyc szkole podstawowa?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sw. Inkwizytor Re: Modlitwa o socjalistyczny kapitalizm??? IP: 130.18.155.* 16.12.05, 20:06 Kosciol katolicki zawsze dbal i dba - przede wszystkim - o swoje wlasne interesy. A mieszanie dzialnosci zwiazkowej z religijna to juz calkowite pomieszanie z poplataniem umyslowym! P.S. Coz mozna jeszcze powiedziec milosnikom silnych zwiazkow zawodowych, np. ze w takim kraju jak USA (ukochany wzorzec wielu Polakow) zwiazki zawodowe sa coraz slabsze i maja obecnie baaardzo mizerny wplyw na polityke i politykow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wek Re: Precz z Okrągłym Stołem IP: 212.182.105.* 16.12.05, 07:04 Panu Wałesie dziekujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taja Re: Precz z Okrągłym Stołem IP: 80.51.249.* 16.12.05, 10:01 Coś mi tu pachnie Godziszowem Odpowiedz Link Zgłoś