ratatatam 29.12.05, 08:36 a ciekawe co Jego Ekscelancja myśli o deptaniu flag nazistowskich ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mirek Re: Nie deptać sowieckich flag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 11:59 Jako wierzący i praktykujący katolik z głębi serca proponuję naszemu biskupowi wizytę w położonej w południowej częsci naszego miasta dzielnicy Abramowice (w wiadomym celu) Nie jestem lekarzem, ale okiem laika widać, ze ten człowiek cierpi na jakieś dziwne zaburzenia które polegają głównie na wybujałej wyobraźni i potrzebie uzewnętrzniania swojego bełkotu w mediach wiadomego pochodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
bracia_zbrojek Do opiekunów forum 29.12.05, 12:05 Post Mirka nalezy ,opiekunowie forum ,usunac. Ludzi chorych na nienawisc,jak Mirek, tolerowac tu nie nalezy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Do opiekunów forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 12:08 Sami jesteście chorzy na nienawiść - ja staram się tylko pokazać pewne fakty i dokonania tego człowieka. Uważam, że jest to biskup który najbardziej psuje i rozbija jedność polskiego kościoła. Macie coś przeciw Radio Maryja? Bo ja nie. I kto tu zieje nienawiścią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moherek Re: Do opiekunów forum IP: *.lublin.mm.pl 29.12.05, 12:19 Jeśli chodzi o wybowiedzi i poglądy abp w sprawie RM,moim zdaniem są zupełnie słuszne.Radio to rozbija jedność Polaków,rozbija kościół w Polsce,szerzy nienawiść,nietolerancję... W sprawach kościoła i w sprawach wiary-abp jest autorytetem.W związku z tym jako biskup powinien wypowiadać się wyłącznie w sprawach koscioła i sprawach wiary.Natomiast jeśli się wypowiada w sprawach polityki,to już powinien być jako obywatel Życiński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robertw18 CO GORSZE: DEPTAĆ FLAGĘ CZY NAZWAĆ HOMO SOVIETICUS IP: 212.182.7.* 29.12.05, 13:37 Dodajmy obrońcom "flag narodowych", że chorągiew radziecka właściwie nie była flagą narodową, o ile nie wymyśla się sobie jakiegoś "narodu radzieckiego". Jednak można się zastanawiać, czy bardziej obraża/uraża deptanie flagi agresywnego państwa imperialistycznego i totalitarystycznego, czy nazywanie kogoś "homo sovieticus" ? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 HOMO SOVIETICUS A "OSOBA LUDZKA" 29.12.05, 14:22 Może w rozstrzygnięciu zadanego wcześniej pytania pomoże podpowiedź, że flaga radziecka to znak agresywnego państwa, a "homo sovieticus" odnosi się do "osoby ludzkiej". Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sw. Inkwizytor Re: czy to ma byc nowy rodzaj rozrywki??? IP: 129.81.192.* 29.12.05, 17:21 Mozna deptac panowie... tylko po co, tylko po co? W koncu - to taka populistyczna i prostacka zarazem "rozrywka"! Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Nie deptać sowieckich flag 29.12.05, 12:39 Jako wierzący i praktykujący katolik z głębi serca proponuję tobie wizytę w położonej w południowej częsci naszego miasta dzielnicy Abramowice (w wiadomym celu) Nie jestem lekarzem, ale okiem laika widzę, ze cierpisz na jakieś dziwne zaburzenia które polegają głównie na wybujałej wyobraźni i potrzebie uzewnętrzniania swojego bełkotu w mediach każdego pochodzenia. p.s. Jako katolik, chrześcijanin, antykomuch mówię ci szanuj wroga swego jak bliźniego.Praktykuj także słowo biskupa swego.O innych przykazaniach nie wspomnę, wtedy powiedz: jestem wierzącym i praktykującym katolikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Nie deptać sowieckich flag 29.12.05, 13:51 no dajze pan spokoj :] przeciez "ewangelia wg zycinskiego " to dokument jawnie polityczny - naprawde trzeba byc slepym zeby tego nie widziec - ze facet nie tyle jest duszpasterzem ile politykime w sutannie- dlaczego niektorym ludziom brak jest odwagi by uczciwie przyznac , ze nie chodzi wcale by duchowni nie uprawiali polityki, lecz by uprawiali taka , ktora im odpowiada :DDD, ciagle slysze klamstwo, ze rydzyk uprawia polityke a zycinski glosi ewangelie - no jest to klamstwo ewidentnme i dosyc obrzydliwe - gdy rydzyk nawolywal do glosowania na p i s - to bylo godne potepienia politykowanie przez duchownego - gdy zycinski nawolywal do nieglsowania na p i s - to bylo ewangeliczne duszpasterstwo - no kon by sie usmial :DDD, pozatym zycinski ma jakies dziwne sklonnosci do okazywania chrzescijanskiego milosierdzia ludziom jednej tylko proweniencji politycznej - czy to tez takie trudne do zauwazenia?? - jak facet chce byc politykiem to niech sie liczy z tym ze bedzie traktowany i oceniany jak polityk - pozatym ma ten luksus ze nie podlega wyborczej weryfikacji(niestety) - wiec moze swoje politykierstwo uprawiac bez obawy ze go wyborcy odstawia do lamusa Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Nie deptać sowieckich flag 29.12.05, 14:18 Nie ma różnicy między flagami sowiecką i hitlerowską.Oba państwa były zbrodnicze, przynajmniej przez jakiś czas. Problem w tym,czy teraz powinniśmy po nich deptać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratatatam Re: Nie deptać sowieckich flag IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 14:25 ja nie zamierzam deptac ani po jednej ani po drugiej, wiec problem zupelnie nie moj - zreszta sam pomysl by powolywac do istnienia takie muzeum wydaje mi sie troche chybiony - delikatnie mowiac - wiekszym problemem wg mnie jest natomiast zachowanie zycinskiego - zaczynam sie obawiac, ze jak otworze drzwi od lodowki albo podniose klape od ... to tez go tam zobacze - ten gosc moglby wyluzowac troche i pojechac na jakies dluzsze rekolekcje, dac ludziom odpoczac od siebie, zbiera mi sie pomalu na mdlosci i wymioty z nadmiaru jego ekscelencji w mediach - zbyt duzo slodyczy jak dla mnie ... a co do porownania - to faktycznie roznicy pomiedzy jedna szmata a druga nie ma zadnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GN Re: Nie deptać sowieckich flag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 15:26 Pod polską flagą też popełniono sporo haniebnych czynów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joannabarska Re: Nie deptać sowieckich flag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 19:48 A ile zbrodni popełniono pod flagą z gwiazdą dawida! Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Nie deptać sowieckich flag 30.12.05, 20:28 Gość portalu: joannabarska napisał(a): > A ile zbrodni popełniono pod flagą z gwiazdą dawida! ===================Znów jakas menda kradnie mi nick. Zaczyna sie na nowo ta głupia zabawa? Nie mniej faktycznie i pod flagą izraelską mordowano Palestyńczykow. Ci z kolei też nie pozostawali dłużni! To jednak całkiem inny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2811 Re: Nie deptać sowieckich flag IP: *.lublin.mm.pl 30.12.05, 20:23 Jest różnica zasadnicza- żołnierze pod tym sztandarem przepędzili z Polski hitlerowców, aczkolwiek 17 wreśnia 1939 r. pod tym samym sztandarem zaanektowali wschodnią Polske. Nie mniej, gdyby tego nie zrobili, Hitler mialby blizej do Moskwy i historia mogła sie inaczej potoczyc, to znaczy dla nas gorzej! Bądz co bądz w walkach na terenie Polski zginęlo ponad pół miliona żolnierzy radzieckich. Troche grobów tych, co zginęli w Lublinie ,jest na cmentarzu przy ul.Białej. Zapalam tam lampkę 1 listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejnastos Re: Nie deptać sowieckich flag IP: *.sdb.lublin.pl 02.01.06, 05:16 Mireczku! Mirku!!!! Miruniu!!!!! Ja w Abramowicach mam wielu znajomych lekarzy, pielęgniarzy i pielęgniarek. Pomogą Ci!!! Tylko powiedz. A jaka tam ładna kaplica na parterze. Załatwię Ci do niej dostęp. I kapelan Cię wyspowiada i zada pokutkę. Nawet nie będziesz musiał spowiadać się z tego, że słuchach Radia Maryja. Dostarczę, co tylko zechcesz. Zapewniam. Znajdziesz sie wśród samych swoich. Odżyjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: standarterfuhrer Re: Nie deptać sowieckich flag IP: *.lublin.mm.pl 29.12.05, 12:12 Zgadzam się z biskupem (chociaż raz).Flaga narodowa (obojetnie jakiego by nie była kraju),powinna być traktowana z godnością.Co innego-flaga nazistowska. A wracając do należytego traktowania flag narodowych,to zacznijmy od siebie.Otóż ks.prałat hr Jankowski bezcześcił polską flagę.Również polskie flagi nie są należycie traktowane przez nasz klościół.Wiele flag narodowych ma niewłaściwą symbolikę (np.naszywanesą godła narodowe).flagi zbyt długo wiszą na powietrzu (aż spłowieją). Zacznijmy więc księże arcybiskupie od samych siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratatatam Re: Nie deptać sowieckich flag IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 14:19 a skad to odmienne podejscie do flagi nazistowskiej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRAWDZIWY POLAK ratatam co słychać? IP: *.Zensol / *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 12:39 Skąd u ciebie nowe hobby - deptanie flag? Zawsze robiłeś na mnie wrażenie po pierwsze prawdziwego polaka, po drugie człowieka który bardzo racjonalnie rozumuje i nie musi swoich poglądów wyrażać w tak emocjonalny sposób. Dziękuję ci za systematyczną, wnikliwą i pouczającą analizę sytuacji lubelskiego kościoła. W jaki sposób można by sie z tobą spotkać w celu pogłębionej wymiany poglądów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: ratatam co słychać? IP: *.lublin.mm.pl 29.12.05, 13:22 te przebłyski racjonalizmu które zauważasz u sratatam to właśnie przejawy jegi schizu. To króciutkie momenty kiedy bywa normalny. A na codzień jest "normalny inaczej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratatatam Re: ratatam co słychać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 14:34 chyba watki ci sie pomylily Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hryń Re: Nie deptać sowieckich flag IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.05, 13:35 Pewnie wkrótce w Moskwie czy gdzieś tam w Rosji jacyś młodzieńcy "wyżyją" się na fladze polskiej.Moherowi i wszechpolacy zawyją z oburzenia!Jak stado hien.Ciekawe,że im kto większy katolik(rzymski),tym głupiej gada i pisze.I zachowuje się! Patrz p.Pietraszkiewicz! Pruszkowski.Tacy z nich katolicy,nawet rzymscy, jak ze mnie kapitalista.Ale dobrze że są.Im więcej głupich u moherów, tym lepiej.A dobrze wam tak, mohery! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GN Re: Nie deptać sowieckich flag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 15:23 Zostawcie (bracia_zbrojek, bosman, hryń) tę kłótnię w rodzinie w spokoju. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homo1 Re: Nie deptać sowieckich flag IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 15:35 Ubolewam nad umysłowym lenistwem wielu zabierających w tej sprawie głos. Zachęcam do namysłu nad słowami naszego biskupa, a może wtedy zrozumiecie istotę i sens jego wypowiedzi. Najłatwiej jest potępić, wyszydzić, ośmieszyć, wylać kubeł pomyj. To zawsze, niestety, nie od dzisiaj, na tym forum był jedyny sposób prezentacji swych kontrargumentów. Pominę sformułowania typu "gościu", "facet" kierowane do osoby, która jest niewątpliwym autorytetem moralnym, biskupem kościoła, do którego wszak należy wielu tu się wypowiadających. Biskup Życiński nie robi nic innego, jak właśnie głosi Ewangelię. Nie tę we fragmentach tylko, na użytek chwili, ale jako całość w swej treści i przesłaniu. A Ewangelia jako całość jest niezmienna od 2 tys. lat. Zasady "miłuj bliźniego", "nie kłam", "przebaczaj swym wrogom" wciąż są aktualne, a biskup po prostu, jako dobry pasterz, jako duchowy przewodnik, nam o tym przypomina. Dla ludzi o ciasnych umysłach zawsze będzie to mieszaniem się do polityki, wtrącaniem się w sprawy nienależące do Kościoła. Być może biskup Życiński jest dziś postrzegany jako błędny rycerz walczący z uporem o przestrzeganie norm etycznych w życiu i polityce, ale dzięki takim "błędnym rycerzom" mamy gwarancję, że w czasach powszechnej moralnej bylejakości, relatywizmu i upadku wartości istnieje ktoś, kto przypomina o sumieniu i nawołuje do umiaru w słowach i czynach, ktoś, dzięki komu "łatwiej zrozumieć że każdy jest dla wszystkich i odczytywać całość". P.S. Nie jestem księdzem, chodzącym aniołem, przeciwnie - mam świadomość własnych grzechów, ale nie mogę milczeć w obliczu jawnej i zbyt pewnej siebie głupoty i niesprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Nie deptać sowieckich flag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 15:32 Ciekawe, że polityczne zaangażowanie niektórych duchownych i ich mediów większosci tu napadajacyhc na Abp nie przeszkadza, a polityczne zaangażowanie Życińskiego przeszkadza. Może by tak i beleczki ze swoich oczek powyciągać? Deptanie jakichkolwiek flag nie jest odpowiednim zachowaniem - w ten sposób depczący stawiają sie w jednym szeregu z tymi, któryz pod tymi właśnie flagami deptali nasz naród (i nie tylko nasz) i naszą kulture (i nie tylko naszą). Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Nie deptać sowieckich flag 29.12.05, 19:38 Po co bezsensownie jątrzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Nie robić z igły wideł. 29.12.05, 20:32 Jasne, że i głoszenie pomysłu o deptaniu flagi, i wypowiedzi wysokiego duchownego w tej sprawie nie przyczyniają się do do uspokojenia ludzi. Można mieć wątpliwości, czy powinien w tej sprawie zabierać głos aż arcybiskup. Folkatka ma zapewne słuszność... (Nie wiadomo, jak by miało to "deptanie flagi wyglądać", może chodziło o pomalowanie podłogi na czerwono i naklejenie sierpa z młotem w kącie - co by zwolennicy "wolności w sztuce" mogli uznać za chwalebną "prowokację artystyczną"). Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mieczman Re: Nie deptać sowieckich flag 29.12.05, 19:49 Proponuję razem z jego flagami deptać pomysłodawcę, stawiać muzeum szpiegowi i zdrajcy państwa?, pochlebca godzien beneficjenta, śliny szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Nie deptać sowieckich flag 29.12.05, 20:06 Niech sobie depczą. Najwyraźniej są jeszcze w Polsce ludzie, którym wydaje się że takie rzeczy jeszcze kogokolwiek podniecają i w ogóle obchodzą oprócz kilku bardzo młodych wiekiem, niedorozwinięntch emocjonalnie i fanatyków. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Nie deptać sowieckich flag 29.12.05, 20:20 Z dostępnych dokumentów wiadomo,że Kukliński był bohaterem. Związek Sowiecki i III Rzesza były przynajmniej przez jakiś czas państwami zbrodniczymi,a więc ich znaki państwowe w pewien sposób symbolizują zbrodnię. Oczywiście dla jaj albo z głupoty można mieć wątpliwości.Ale nie jestem psychiatrą i nie potrafię pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Nie deptać sowieckich flag 29.12.05, 20:43 USA niektórzy również ze sporą dozą racji uważają za państwo zbrodnicze... Może więc podepczemy sobie trochę również flagę w paski i gwiazdki? Może i dla niektórych Kukliński był bohaterem, dla innych jednak był zdrajcą: innego państwa polskiego bowiem wówczas nie było a jego działania polegające np. na przekazywaniu CIA dyslokacji i ruchów wojsk, rozmieszczenia strategicznej broni itd. naraziły na niebezpieczeństwo miliony ludzi; oraz podwójnym agentem - czyli dość nieciekawym typem, zupełnie nie nnadającym się na bohatera i dokumenty na to także są. Poza tym znudziło mi się ciągłe wałkowanie tej sprawy. Wymyślcie coś ciekawszego... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Nie deptać sowieckich flag 29.12.05, 20:58 Znudziło Ci się,to idż spać,a przy okazji nie wciskaj kitu.Chyba już dość wybielania pachołków sowieckich,a to próbujesz robić. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Nie deptać sowieckich flag 29.12.05, 22:53 Może i dla > niektórych Kukliński był bohaterem, dla innych jednak był zdrajcą: innego > państwa polskiego bowiem wówczas nie było przewrotna logika, w ten sposób można usprawiedliwić, nawet sprowadzić do obowiązku, każdą kolaborację z każdą władzą umocowaną w kraju. Tak więc gdzie miejsce na patriotyzm, walkę o ideały? To tylko pies potrafi być lojalny wobec swego pana mimo, że go on źle traktuje. Pies zaś wykazujący się odrobiną nawet psiej ambicji ugryzie takiego. Wtedy powszechnie uważa się go za zdrajcę. Przecież jego psim obowiązkiem było podkulić ogon... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Nie deptać sowieckich flag 30.12.05, 09:22 Abo to, widzicie - tak już się dzieje w szanujących się narodach: dopóki to tylko jest możliwe, własne sprawy załatwia się "w rodzinie" nie odwołując się do ingerencji państw trzecich, nawet z pobudek ideologicznych, gdyż naturalnym jest że za taką "bratnią pomoc" prędzej czy też później, w taki lub inny sposób przyjdzie zapłacić. W takich warunkach nawet kolaboracja z reżimem w imię dobra państwa jako takiego nie zawsze musi być czymś gorszącym. Nigdy nie byłem za komuną tak samo, jak obecnie nie popieram wszystkiego co się dzieje w "wolnej Polsce". W ogóle, jestem "programowo apolityczny" jednak uważam że choćby przez to, że na naszym terytorium padło 600 000 "krasnoarmiejców" jakiś szacunek im się należy. W końcu w dużej mierze właśnie dzięki temu przez pół wieku nie żyliśmy w Generalnej Guberni ani w ogóle za Uralem tylko w uznanym i liczącym się w świecie POLSKIM państwie, z polskim językiem urzędowym, własną armią, parlamentem, rządem, administracją... Wrzucanie do "wspólnego worka" Stalina, Bieruta, Gomułki, Gierka, Jauzelskiego jest w moim przekonaniu grubym nadużyciem w imię dzisiejszych, doraźnych celów politycznych i po prostu jest nieuczciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Nie deptać sowieckich flag 30.12.05, 09:57 To jest właśnie przykład relatywizmu moralnego.Przerażające Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Nie deptać sowieckich flag 30.12.05, 10:14 > Abo to, widzicie - tak już się dzieje w szanujących się narodach: dopóki to > tylko jest możliwe, własne sprawy załatwia się "w rodzinie" nie odwołując się > do ingerencji państw trzecich, nawet z pobudek ideologicznych, gdyż naturalnym > jest że za taką "bratnią pomoc" prędzej czy też później, w taki lub inny sposób > > przyjdzie zapłacić. a potem napisałeś: W końcu w dużej mierze właśnie dzięki temu przez pół wieku nie > żyliśmy w Generalnej Guberni ani w ogóle za Uralem tylko w uznanym i liczącym > się w świecie POLSKIM państwie, z polskim językiem urzędowym, własną armią, > parlamentem, rządem, administracją... Sam sobie przeczysz, czas komuny w Polsce to jedna wielka ingerencja, szkoda, że Twoje poczucie patriotyzmu, wolności jest tak mało wymagające. Napewno jesteś wdzięczny Sowietom, że pozwolili mówić nam po polsku i nie wywieźli wszystkich za Ural a przecież mogli, więc nie byli tacy źli. Car w czasie zaborów też pozwolił na utworzenie polskiego wojska. Kończy się mit Jaruzela- Wallenroda, patrioty, naszej tarczy obronnej w relacjach z Sowietami. Od początku agent służb realizujących cele Sowietów. Tak na naszym terytorium padło wielu "krasnoarmiejców" lecz nie w imię wolnej, suwerennej Polski ale realizacji imperialnych celów swoich przywódców. Oni napewno myśleli, że niosą Polsce nowe wartości, słuszne i lepsze. Im należy się szacunek. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Nie deptać sowieckich flag 30.12.05, 10:34 Tak, macie rację - cieszycie się? To dobrze. Ja natomiast cieszę się że ostatnie wybory "olałem" od początku do końca tym bardziej że i tak nie było na kogo głosować. Teraz przynajmniej nie mam "kaca moralnego" a do następnych przystąpię z pełną świadomością (niestety, zdaje się że znów będę musiał głosować nie "za", tylko "przeciw" ale trudno)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sw. Inkwizytor Re: czy kazdy szpieg musi zaraz byc "bohaterem"? IP: 129.81.192.* 29.12.05, 20:57 A jaka to definicje bycia 'bohaterem' przyjmuje pan "andrzej.sawa"??? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: czy kazdy szpieg musi zaraz byc "bohaterem"? 29.12.05, 21:00 Przepraszam, ale na retoryczne pytania chyba nie muszę odpowiadać Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Nie deptać sowieckich flag 30.12.05, 20:31 Jak zwykle mam inne zdanie niz Andrzej Sawa, ale dyskutowanie z nim jest bezsensowne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Nie deptać sowieckich flag IP: *.plusgsm.pl 29.12.05, 20:32 Trzeba zdeptać w takim razie czem prędzej flagę Watykanu. Oczywiście za tysiące ofiar krucjat, prowadzonych w imię szerzenia jedynie susznej wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: Nie deptać sowieckich flag IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 20:54 A jednak na kazdym kroku z wiekszosci tak zwanych prawdziwych Polakow, prezentujacych swoje stanowisko na tym forum wylazi skrzetnie skrywany homo sovieticus. Komentujecie bardzo obszernie tylko te fragmenty, ktore odpowiadaja waszym z gory zalozonym tezom. To moze przypomne, ze arcybaca i takie zdanie powiedzial: 'Nie wolno nam naśladować wzorców leninowskich pogardy dla człowieka, gdyż byłoby to pośmiertnym triumfem bolszewizmu.' Gratuluje wobec tego wzorcow;-) klaniam;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes-z-fabrycznej Re: Nie deptać sowieckich flag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 22:32 Ciekawa wypowiedź człowieka dla którego pogarda jest narzędziem walki z pewną grupą wspołwyznawców-niezly z niego komediant Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Nie deptać sowieckich flag 30.12.05, 07:15 Bliskie to tragifarsy, jak bardzo identyczne są zachowania polskiego ciemnogrodu w przestrzeni "katolsko-nacjonalistycznej" i "bolszewickiej". Po takich beznadziejnych pomysłach wyraźnie widać, że tzw. "mentalność" narodowa zablokowała się na poziomie prymitywa, którego stac jedynie na wykonywanie demonstracyjnych gestów, straszenie, pohukiwanie; uwielbia się poszukiwać aktualnego wroga (kozła ofiarnego)i siać nienawiść pod maską obłudy (miłości bliźniego, wiary w "wartości", czy też, dawniej, w "ideologię"). Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Nie deptać sowieckich flag 30.12.05, 08:34 doćku, jak zwykle ten sam stereotyp. Zgryźliwy,zgorzkniały i jedyny jasnogrodczanin któremu przyszło nieszczęśliwie żyć w tym ciemnogrodzie. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Nie deptać sowieckich flag 30.12.05, 14:43 Empi, przynajmniej masz dowód, że nie zmieniam masek, jak wielu to potrafi, szczególnie tych "zaangażowanych". Np. Aktywista TPPR jako pomysłodawca deptania flag radzieckich. (Ta aluzja nie dotyczy Ciebie oczywiście, kolego).Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Nie deptać sowieckich flag 30.12.05, 15:02 Doćku, dzięki za odpowiedź. Chętnie bym został aktywistą Tow.Prz. Polsko- Rosyjskiej, wielce szanuję i lubię ten naród, napewno wielu Polaków w bezpośrednich kontaktach szybko nawiązuje sympatyczny kontakt z Rosjanami. Z tego i wielu innych powodów nigdy nie deptałbym ich flagi. Nie dla szacunku jaką politykę czy ideologię symbolizuje lecz z sympatii do Rosjan dla których ona jednak wiele znaczy. Dla porównania, deptanie flagi hitlerowskich Niemiec to już inna sprawa. Taki gest nie obraziłby Niemców. Oni dojrzeli bardziej w ocenie własnej historii. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Nie deptać sowieckich flag 30.12.05, 15:24 To już nawet chciałbyć przerobić TPPR (Towarzystwo Przyjaźni Polsko- Radzieckiej) na Towarzystwo Przyjaźni Polsko-Rosyjskiej??? A co z Czeczenami - obywatelami Rosji, a co z Polskimi patriotami powieszonymi przez carską Ochranę - już zapomniałeś? BUAHAHAHAHA!;) Wyluzuj, jak to się mówi - "Tempora mutantur"... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Nie deptać sowieckich flag 30.12.05, 15:33 Biskupi: Zycinski, Goclowski, Pieronek, Muszynski i paru jeszcze innych - to takie typy rozbijajace autentyczny KK od wewnatrz. To co glosza powinno byc zawsze interpretowane odwrotnie lub ignorowane przez wiernych. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Nie deptać sowieckich flag 30.12.05, 15:35 KK rozbijają różni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Satan of Swing Re: Nie deptać sowieckich flag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 17:01 Czep się ojca "Grzybka"... Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Nie deptać sowieckich flag 30.12.05, 16:35 > To już nawet chciałbyć przerobić TPPR (Towarzystwo Przyjaźni Polsko- > Radzieckiej) na Towarzystwo Przyjaźni Polsko-Rosyjskiej??? A co z Czeczenami - > obywatelami Rosji, a co z Polskimi patriotami powieszonymi przez carską > Ochranę - już zapomniałeś? BUAHAHAHAHA!;) > Wyluzuj, jak to się mówi - "Tempora mutantur"... Nie wyciągaj historycznych zaszłości i nie kieruj się w niej prawami vendetty. Zapoznaj się lepiej z historią Polski i nabierz pokory w ocenach. Nie jesteśmy na przestrzeni dziejów tacy święci, zresztą podobnie jak inne narody. Tempora mutantur sed nos mutamur in illis – czasy się zmieniają i my zmieniamy się wraz z nimi. Jak widzisz mądrość taka musi być cytowana i rozumiana dokładnie. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Nie deptać sowieckich flag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 17:01 Polecam lekturę rosyjskiej prasy z XIX wieku. Bardzo ciekawe rzeczy można np. przeczytać w "Chołmsko-Warszawskim Jeparchialnym Wiestniku" - są tam m.in. publikowane kazania, jakie wygłaszano w soborze na Placu Litewskim - poczytajcie, poczytajcie... Naprawdę trudno zrozumieć, skąd tym ludziom brała się taka nienawisć do Polaków i Polski. A deptanie flag - jak już mówiłem to inna sprawa - każdy, kto to robi - stawia się w jednym rzędzie z tymi, którzy pod tymi flagami szerzyli nienawisć. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Re: Nie deptać sowieckich flag ? 30.12.05, 21:30 Można by się zgodzić, że obecnie w Polsce nie są potrzebne zagrania budzące niechęć do sąsiadów z powodu ich dawnych win. Trudniej się jednak zgodzić z tym, że "deptanie flag ... - każdy, kto to robi - stawia się w jednym rzędzie z tymi, którzy pod tymi flagami szerzyli nienawisć." Jednak np. depczących flagę III Rzeszy nie stawiałbym w jednym rzędzie z tymi, którzy pod nimi szerzyli nienawiść. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Nie deptać sowieckich flag ? 30.12.05, 21:35 Ja takich depczących flagi, szczególnie w podanych na wstępie okolicznościach zaliczył bym raczej do amatorów tanich i popularnych rozrywek w stylu "baba z brodą", "13 posterunek" itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Nie deptać sowieckich flag ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 13:00 Porównaj dwie sytuacje: nieświadomy prawie niczego Europejczyk (bo tacy są dziś w znacznej większosci ludzie, niestety) widzi w muzeum, obozie itp. flagę hitlerowską: a) zaopatrzoną w stosowny podpis i komentarz, wyjaśniający, co robili ludzie tym znakiem się posługujący, b) deptaną czy paloną przez jakichś ludzi. JEśli zobaczy to pierwsze, moze się czegoś dowie. Jeśli zobaczy to drugie, dojdzie do wniosku, że ci depczący, to jacyś zezwierzęceni barbarzyńcy i co oni tak naprawdę chcą od tej flagi? W przypadku flagi ZSRR, krtórego zbrodnie do dziś ciężko się przebijają do świadomosci całego demokratycznego zachodnioeuropejskiego świata, który (a w szczególności Francja) zawsze pałał zadziwiającą fascynacją do wszystkiego co rosyjskie, a potem radzieckie - bo oni tego nie odróżniają tak jak my potrafimy) - problem jest tym większy. Cała Europa będzie mówić, jacy to z tych niewdzięcznych i wrednych Polaków barbarzyńcy... W dzisiejszej Gazecie, w wydaniu papierowym (nie mogę znaleźć w "sieciowym") artykuł na temat ostanio opublikowanej w kilku krajach zachodniej Europy książki pewnego włoskiego profesora o najnowszej historii Europy, gdzie Stalin uzyskał "należne mu" chwalebne miejsce jako ojciec narodów... Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Nie deptać sowieckich flag 30.12.05, 20:33 Do przyjaciół Moskali" - czytaj Mickiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Odnośnie Ciemnogrodu 30.12.05, 15:42 Sorry, nie uważam się za wielce światłego orła geniuszu, ale mając osobisty kontakt z bardzo dużymi grupami młodych mieszkańców regionu aspirującymi do stania się tzw. "wyedukowaną inteligencją" oraz oceniając to co wokół nas się dzieje. I w jakim kierunku to podąża... Niestety, toniemy w bagnie ciemnogrodu. Kopernik sformułował prawo wypierania dobrego pieniądza, przez badziewie. Miał rację - już wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Nie deptać sowieckich flag 30.12.05, 18:27 dociek napisał: > Bliskie to tragifarsy, jak bardzo identyczne są zachowania polskiego > ciemnogrodu w przestrzeni "katolsko-nacjonalistycznej" i "bolszewickiej". > Po takich beznadziejnych pomysłach wyraźnie widać, że tzw. "mentalność" > narodowa zablokowała się na poziomie prymitywa, którego stac jedynie na > wykonywanie demonstracyjnych gestów, straszenie, pohukiwanie; uwielbia się > poszukiwać aktualnego wroga (kozła ofiarnego)i siać nienawiść pod maską obłudy > (miłości bliźniego, wiary w "wartości", czy też, dawniej, w "ideologię"). Chrzanisz androny. Flaga sowiecka to flaga panstwa juz nie istniejacego. Z przyjemnoscia bede deptal po fladze bylego IMPERIUM ZLA. To nie ma nic wspolnego z przyjaznia czy nienawiscia do Rosjan. Widac, ze nie rozumiesz ani funia! Na dodatek poslugujesz sie argumentami obrazajacymi wiekszosc naszego Narodu. Pod deklem poprzestawiane masz wyszystko dokumentnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Nie deptać sowieckich flag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 18:35 Daj spokój oni maja sprane mózgi, żadna nawet najbardziej oczywista i racjonalna argumetacja tu nie pomoże - z takimi się nie dyskutuje, ich powinno sie izolować. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Nie deptać sowieckich flag 30.12.05, 19:45 wet3 napisał: > dociek napisał: > > > Bliskie to tragifarsy, jak bardzo identyczne są zachowania polskiego > > ciemnogrodu w przestrzeni "katolsko-nacjonalistycznej" i "bolszewickiej". > > Po takich beznadziejnych pomysłach wyraźnie widać, że tzw. "mentalność" > > narodowa zablokowała się na poziomie prymitywa, którego stac jedynie na > > wykonywanie demonstracyjnych gestów, straszenie, pohukiwanie; uwielbia si > ę > > poszukiwać aktualnego wroga (kozła ofiarnego)i siać nienawiść pod maską > obłudy > > (miłości bliźniego, wiary w "wartości", czy też, dawniej, w "ideologię"). > > Chrzanisz androny. Flaga sowiecka to flaga panstwa juz nie istniejacego. Z > przyjemnoscia bede deptal po fladze bylego IMPERIUM ZLA. To nie ma nic > wspolnego z przyjaznia czy nienawiscia do Rosjan. Widac, ze nie rozumiesz ani > funia! Na dodatek poslugujesz sie argumentami obrazajacymi wiekszosc naszego > Narodu. Pod deklem poprzestawiane masz wyszystko dokumentnie. wet z Tobą nie warto dyskutować, bo cytujesz mnie i atakujesz za "obronę flagi", podczas gdy ja nawet tego słowa nie użyłem. Zapewne zaliczasz się do coraz powszechniejszego grona wtórnych analfabetów, którzy potrafią przeczytać tekst, ale go za cholere nie mogą pojąć. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Nie deptać sowieckich flag 30.12.05, 19:53 PS. Napisałem "polskiego ciemnogrodu", a nie narodu.... Ale skoro się poczuwasz, to już Twój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Czym się różni prawica od lewicy? 30.12.05, 21:25 Tym, że zwolennik prawicy dopuszcza do siebie wyłącznie "prawdy objawione" wyłącznie przez wybrane czynniki, nie podlegające w jego mniemaniu dyskusji a wszystkich, którzy próbują cokolwiek kontestować uważa za debili, kretynów, idiotów, bezmózgowców oraz "normalnych inaczej".:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Czym się różni prawica od lewicy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 23:25 a zwolennik lewicy wyłącznie potrafi kraść.... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Czym się różni prawica od lewicy? 31.12.05, 00:15 Albo jak B.gadać bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Czym się różni prawica od lewicy? 31.12.05, 08:08 Gadanie bzdur z powodu braku możliwości poparcia słów czynami zarezerwowane jest wyłącznie dla prawicy. Złodziejstwo natomiast jest apolityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Czym się różni prawica od lewicy? 31.12.05, 08:18 Fakt,jak towarzysze powiedzą,że ukradną,to ukradną Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Czym się różni prawica od lewicy? 31.12.05, 08:43 A jak jaśniepaństwo mówią że nie kradną - to mówią... Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Czym się różni prawica od lewicy? 31.12.05, 16:13 Ple...ple...ple... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palantoschełmianos Re: Nie deptać sowieckich flag IP: *.adsl.inetia.pl 31.12.05, 19:43 Prawica polska = zacofanie,nieuctwo,obłuda.Doprowadzała kraj do nędzy!I tym razem wywiąże się z zadania, bo dzisiejsza tojuż kretyńskie kuriozum. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Nie deptać sowieckich flag 31.12.05, 22:28 Tak jest towarzyszu putin albo inna czerwona kanalio Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: Nie deptać sowieckich flag 01.01.06, 13:55 Szaniawski jest Zydem i nie nalezy obciazac Polakow za takie antyrosyjskie prowokacje tego faceta. Jezeli juz to niech on sie zajmie udzialem Zydow w zbrodniczych organach sowieckiego NKWD a przede wszystkim w denuncjowaniu przez nich Polakow do wywozek na Sybir w 39 i 40 roku na wschodnich ziemiach Rzeczypospolitej. Dobrze by bylo gdyby zajal sie rowniez dzialalnoscia POLICJI ZYDOWSKIEJ wspolpracujacej z GESTAPO i z tego tytulu zaczal deptac flage z Gwiazda Dawida. Jestescie bardzo ograniczonymi ludzmi bo mozna was poszczuc na kogokolwiek i wy jak bezmyslne psy szczekacie i gryziecie kogo wam kaza! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Nie deptać sowieckich flag 01.01.06, 14:44 Polonus,Tobie wszystko zalatuje żydem.Chyba jesteś nawiedzony.Był prosty temat.Dwie flagi zbrodniczych reżimów.Prosty,łatwy do oceny dla ludzi myślących,bo jak widać nie dla komuchów,a ty go zamulasz.Nie mówię czy masz rację ale zamulaszs. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadwiga Re: Nie deptać sowieckich flag IP: *.lublin.mm.pl 02.01.06, 10:01 Zniewazenie przez deptanie flag, które przez długi okres czasu towarzyszyły naszemu narodowi w walce z hitleryzmem jest głupią, szczeniacką prowokacją zdecydowanie szkodzacą stosunkom polsko-rosyjskim nie tylko politycznym, ale i gospodarczym już wystarczajaco niekorzystnie skomplikowanym. Takimi wygłupami możemy pogorszyć naszą gospodarkę energetyczną, możemy utrudnić eksport naszych produktów do Rosji i Białorusi. Prowokacyjne pobicie dzieci rosyjskich dygnitarzy już wystrczajaco zaszkodziło polskiej gospodarce. Zadymy skierowane przeciwko naszemu partnerowi gospodarczemu dają kilkunasto minutową satysfakcję rozgrzanym głupolom, a długoterminową szkodę Państwu polskiemu i jego obywatelom. Być może przyjdzie nam, wszystkim drogo za to płacić, choćby w formie powyżki ceny gazu i zamknieciu granicy dla eksportu produktów mięsnych i innych. Brońmy sie przed głupotą i bezmyślnością. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Nie deptać sowieckich flag 02.01.06, 10:20 Jadwiga,o dziecinna naiwności.Nie powtarzaj sowieckiej plotki o prowokacyjnym pobiciu wschodnich dzieciaków,prowokacyjne było odwetowe pobicie Polaków w Moskwie.Nasze problemy z handlem z Rosją znikną dopiero wtedy,gdy rozmaite putiny i inni przestaną traktować gospodarkę jako narzędzie w rękach polityków do realizacji celów politycznych byłego imperium sowieckiego. Polacy walczyli z dwoma imperiami i byli prześladowani przez bandytów spod obu sztandarów.W 44roku w Warszawie był popularny wiersz,którego fragment brzmi-przyjdź czerwona zarazo,wyzwól nas od czarnej śmierci. Polacy mieli powód w 41 do radości,że Hitler pożarł się ze Stalinem,a potem,że Stalin wykańcza Hitlera.Więcej powodów do radości Polacy nie mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Nie deptać sowieckich flag 02.01.06, 10:22 Takimi wygłupami psujemy sobie markę nie tylko w Rosji lecz także w całym świecie! Nie mieszkamy na Marsie, wszystko co robimy, szczególnie za aprobatą lub za t. zw. "milczącym przyzwoleniem" aktualnej władzy jest śledzone i komentowane nie tylko w Rosji. Co innego deptanie nazistowskich flag na Paradzie Zwycięstwa w roku 1945 w wykonaniu ludzi, którzy to wszystko przeżyli, przecierpieli i po prostu cieszyli się faktem, że koszmar wreszcie się skończył; co innego palenie flag przy okazji demonstracji przeciwników takiej czy też innej opcji (także tych sowieckich - np. przez byłych więźniów łagrów lub przez osoby represjonowane przez NKWD oraz innych - przez przeciwników wojny w Iraku, przeciwników polityki Izraela na okupowanych terytoriach Palestyny itd.) - co innego "urzędowe" odgrzewanie historycznych zaszłości dziś... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Nie deptać sowieckich flag 02.01.06, 10:43 tajnos,naprawdę,czy tak trudno czasem pomyśleć. W Rosji nie jest istotne co my zrobimy,oni traktują handel i informację instrumentalnie.A świat.No to co oberżabojad gadał,czy z powodu Polaków,nie on to mówił na użytek wewnętrzny i ew.antyamerykański.On może nawet nie pamięta jak się nazywa stolica Polski. My markę Polski poprawiamy poparciem dla Kijowa,ochroną nieba nad państwami nadbałtyckimi,przewidywalnym traktowaniem sojuszników/także w Iraku/. A kundelki będą ujadać Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Nie deptać sowieckich flag 02.01.06, 12:58 andrzej.sawa napisał: > naprawdę,czy tak trudno czasem pomyśleć. Czy ja Ci bronię myśleć??? Myśl sobie ile chcesz, ci z Chełma nigdy nie mieli dobrej opinii w tym temacie, więc może właśnie Ty przełamiesz stereotypy, kto wie... > My markę Polski poprawiamy poparciem dla Kijowa,ochroną nieba nad państwami > nadbałtyckimi,przewidywalnym traktowaniem sojuszników/także w Iraku/. > A kundelki będą ujadać MY - to znaczy kto? A te kundelki - to kto? Ech Ty - pajacu... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Nie deptać sowieckich flag 02.01.06, 13:02 Widzisz,bez sowieckich metod przesłuchań przyznałeś się kim jesteś. A myśleć powinieneś czasami Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Nie deptać sowieckich flag 02.01.06, 14:11 Ano, widzisz: Ty myślisz czasami, ja natomiast myślę przeważnie - i na tym polega różnica. A sowieckie oraz wszelkie inne metody mam tam, gdzie całą politykę ma circa 50% polskiego elektoratu... pzdr:P Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Nie deptać sowieckich flag 02.01.06, 14:23 A ja naiwny myślałem,że pomyślisz i odniesiesz się do meritum. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Nie deptać sowieckich flag 02.01.06, 14:24 Ja nie jestem naiwny, więc czytając Twoje wypociny po prostu robię sobie jaja...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Nie deptać sowieckich flag 02.01.06, 14:27 Przykro mi,że nie masz własnych i musisz sobie dorabiać. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Nie deptać sowieckich flag 02.01.06, 14:30 andrzej.sawa napisał: > Przykro mi,że nie masz własnych i musisz sobie dorabiać. Skąd wiesz?:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Nie deptać sowieckich flag 02.01.06, 14:34 Sam do tej produkcji się przyznałeś,a przecież do Wielkanocy jeszcze daleko. Ale nie martw się,w krajach arabskich eunuch podobno może zrobić karierę,a więc jest nadzieja dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Nie deptać sowieckich flag 02.01.06, 14:36 Wiesz co? Jesteś nudny "jak flaki z olejem"... Bez odbioru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nie deptać sowieckich flag IP: *.chello.pl 02.01.06, 14:39 andrzejku, czy tu czasem wogóle pracujesz na etacie innym niz naczelny trefniś na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Nie deptać sowieckich flag 02.01.06, 14:41 Jeśli to było do mnie, to nie jestem Andrzejkiem... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nie deptać sowieckich flag IP: *.chello.pl 02.01.06, 14:43 bosz...agentos alez ty wrazliwy jesteś:))))...ja się tak tylko grzecznie kolegi chełmianina zapytałam...jak sądzę,ty z Chełma nie jesteś:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Nie deptać sowieckich flag 02.01.06, 14:45 Poza przypadkami komuszymi staram się osobiście nie zaczepiać i irytuje mnie jak ktoś mnie zaczepia.I tylko tyle Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Nie deptać sowieckich flag 02.01.06, 14:46 Dobra dobra... To tylko tak, żeby nie było niedomówień!... A wrażliwy jestem przeciętnie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Nie deptać sowieckich flag 02.01.06, 14:41 aaa,tajnos niestety nie dorastam do was Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Nie deptać sowieckich flag 02.01.06, 14:47 Towarzyszu, jesteśmy tu jak w rodzinie, porzućcie ten oficjalny ton bo nie uchodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nie deptać sowieckich flag IP: *.chello.pl 02.01.06, 15:42 ta jest!...to wiela tajnos macie wzrostu?:)))...oooo, własnie mi przyszło do głowy: jak nic powinna zapanowac moda na hasło: "małe jest piekne" czyli wszyscy powyżej 175 cm na kolana!! nie uchodzi w końcu wynosić sie ponad racje stanu niczym jaki sztandar czerwony:))) (jezu, pradziad białogwardzista by mnie się w grobie przewrócił jak by wiedział że mnie do bolszewików wzięli...na usprawiedliwienie bym miała tylko to, że do reakcji zawsze trafiali najprzystojniejsi i najwyzsi menszszszczczczysni:)...) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Nie deptać sowieckich flag 02.01.06, 16:30 A my reakcja mamy to do siebie,że czerwone widzimy,a dopiero potem rozróżniamy jakieś sierpy,czy hackenkreuze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nie deptać sowieckich flag IP: *.chello.pl 02.01.06, 16:39 kochanieńki i tu powinniśmy rozpocząć dysusję na temat: kolor czerwony i jego symbolika...czasem najpierw trzeba ustalic czy w tą czerwień na pewno skąpany jest sierp a nie na przykład krzyż lubo inny symbol mistyczny, czy szczając na sfastykę trafiasz w te faszystowską czy też lejesz symbol wyznawców którejś z hinduskich religii lub oszczałes własnie zabytek mający 4000 tys. lat...to tak żeby głupio nie wyszło na przyszłość siło reakcji:))) przypominam też, że jako pierwszego komunistę traktuje się niejakiego Jezusa z Nazaretu syna cieśli...:) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Nie deptać sowieckich flag 02.01.06, 16:54 Aaa,nie pleć bzdur.Popatrz po słownikach. Komuna,gmina to wyrazy,które mają określone znaczenie.Komunizm to wyraz powstały w 19 wieku i nie używaj go w odniesieniu do sytuacji z 1 wieku.Jeżeli coś tak samo się pisze,to nie znaczy,że znaczy to samo. A o czerwonym, to wiemy o co chodzi i nie próbuj mnie wpuszczać w maliny/też czerwone/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nie deptać sowieckich flag IP: *.chello.pl 02.01.06, 17:27 pewne rzeczy sa stare jak świat, a to że kolejne pokolenia je wykorzystują jest to inna bajka...to jak symbole są interpretowane na przestrzeni wieków to bajka kolejna i była bym bardzo ostrożna we wszelkim pluciu, sikaniu i wycieraniu sobie nimi tyłka, bo zawsze możesz trafić na wrednego osobnika co to zamiast tv ze zona ogladać, woli się po sadach włóczyć do niego dokoptuje się niewyżytego prawnika, do kompletu wezma sobie sprawnego dziennikarza i mamy proces o obrazę uczuć religijnych:)))...pamiętaj sło9dziutki, że kolor czerwony jest od wiek wieków barwą symbolizującą: 1. dostojeństwo królewskie; 2. męczeństwo; 3. energię pierwotną oraz początek życia, narodziny...władza sowiecka tylko skorzystała z tego co juz istniało (często spotykana praktyka w ruchach społecznych i religijnych...poczytaj sobie ile w chrzescijaństwie jest symboli pogańskich) Co do samego komunizmu, owszem, nazwa ta jest stosunkowo młoda, ale tresci które nazwała są stare jak sam człowiek...jakos tak to na zmiane działało, że najpierw jest fajnie i wszystkie zony były wspólne, potem jednak ktos wpada na pomysł, że tak byc nie może bo fajne żony należą sie fajnym facetom a ci mniej fajni to się powinni wypchać i spieprzać...no i tak w kółeczko... bo jak wiadomo wszystkiemu złu na świecie winna jest żądza władzy i dziewczyńskich majtek:))) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Nie deptać sowieckich flag 02.01.06, 17:35 Czy zawsze na końcu jest dupa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nie deptać sowieckich flag IP: *.chello.pl 02.01.06, 17:45 zazwyczaj tak...a tuż przed nią gorąca głowa...za gorąca:))) Odpowiedz Link Zgłoś
josef.k Re: Nie deptać sowieckich flag 04.01.06, 21:00 w twoim przypadku TAK. WIelka DUPA nadciąga. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Nie deptać sowieckich flag 04.01.06, 21:16 I tu juzwa się wpisał.G..czy co. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Nie deptać sowieckich flag 03.01.06, 09:20 andrzej.sawa napisał: > A my reakcja mamy to do siebie,że czerwone widzimy,a dopiero potem rozróżniamy > jakieś sierpy,czy hackenkreuze. Ciekawe... A co powiecie, towarzyszu, o Czerwonym Krzyżu? Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Nie deptać sowieckich flag 03.01.06, 09:17 Gość portalu: aaa napisał(a): > ta jest!...to wiela tajnos macie wzrostu?:)))...oooo, własnie mi przyszło do gł > owy: jak nic powinna zapanowac moda na hasło: "małe jest piekne" czyli wszyscy > powyżej 175 cm na kolana!! Ja mam powyżej ale na szczęście zawsze mogę zdjąć kapelusz.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: Nie deptać sowieckich flag 03.01.06, 01:23 Do flagi sowieckiej stosunek mam taki, że zdeptałbym ją bez chwili wahania wchodząc do tego muzeum. Tylko czy taki gest ma sens? Miał sens, kiedy istniał Związek Radziecki, a gdyby ktoś wykonał go wtedy w Polsce lub innym kraju bloku wschodniego, byłby na dodatek przykładem sporej odwagi. Obawiam się, że teraz byłaby to tylko fanfaronada - zresztą ze strony sporej części naszych rodaków fanfaronada połączona z kompletną nieświadomością, czym był ZSRR i komunizm. Co do biskupa Życińskiego - jako duchowny chrześcijański nie mógł chyba wypowiedzieć się inaczej i zachęcać do gestów nienawiści (nawet nienawiści do Imperium Zła). Odpowiedz Link Zgłoś