robertrobert2 22.01.06, 21:07 A m iało być tak ślicznie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lena Re: Lodowisko na placu Litewskim IP: *.poczta.lublin.pl 23.01.06, 08:20 za wydane pieniądze na lodowisko na tygodniowe zimowe ferie wyjechałoby ok.1000 dzieciaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popupkiller Re: Lodowisko na placu Litewskim IP: *.chello.pl 23.01.06, 11:51 Kretyński pomysł z tym lodowiskiem, po co to? czy nasz Lublin aż tak bogaty, wydaje się ze chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umiem liczyć Re: Lodowisko na placu Litewskim IP: *.lublin.mm.pl 23.01.06, 13:02 Dzieci by pojechały na tygodniowe zimowisko.Natomiast lodowisko przewidziane jest do kwietnia (a może będzie jeszcze przez wakacje?).Czy Lublin jest aż tak bogaty,aby zafundować sobie zbytek?Widocznie stać Lublin na lodowisko.Stać na szopkę,stać na nic nie wart monitoring,stać na podwyżki urzędasów z ratusza.Stać prezydenta na to,aby trzymać pracownika który strzela z pistoletu ludziom w twarz. Stać Lublin na to,aby fundować prezydentowi bale alkoholowe. Lublin stać na wiele.Dziwne,że lublinianie nie potrafią docenić swojego prezydenta.Myślę,że przy najbliższych wyborach znaczna większość odda swe głosy na dotychczasowego prezydenta.Przecież on tyle dobrego zrobił dla miasta. Ciekawe,że do tej pory lubelski arcypasterz nie pogroził palcem swemu giermkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Schronisko dla bezdomnych wielkości 500 m2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 13:29 Za pieniądze wywalone na ostatni kaprys Prezydenta czyli lodowisko na Placu Litewskim można było wybudować schronisko dla 100-200 bezdomnych! 740 tysięcy złotych licząc koszt jego budowy przy niskim standardzie po 1500 złotych za metr kwadratowy daje budynek o powierzchni użytkowej prawie 500 metrów kwadratowych!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Schronisko dla bezdomnych wielkości 500 m2 23.01.06, 13:42 Te 740 tysięcy złoych można było przekazać chętnym do założenia gospodarstw agroturystycznych, ale wiadomo - lepiej przecież zbudować tandetną, sezonową rozrywkę, która będzie funkcjonowała przez 2-3 miesiące w roku a za to, co da się "wygospodarować" - budować porty lotnicze i Amerykę po lubelsku... Odpowiedz Link Zgłoś
mali_bu Re: Schronisko dla bezdomnych wielkości 500 m2 23.01.06, 13:48 Gospodarstwa agroturystyczne w Lublinie!!!??? Co ty wygadujesz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Schronisko dla bezdomnych wielkości 500 m2 23.01.06, 14:13 SWięc może w okolicach Lublina, albo w powiecie, lub w województwie... Odpowiedz Link Zgłoś
mali_bu Re: Schronisko dla bezdomnych wielkości 500 m2 23.01.06, 14:17 A dlaczego z pieniędzy Lublina mają być finansowane gospodarstwa agroturystyczne pod Włodawą czy innych miejscowościach? Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Schronisko dla bezdomnych wielkości 500 m2 23.01.06, 14:38 Po co od razu pod Włodawą, wystarczy np. w Krasieninie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Schronisko dla bezdomnych wielkości 500 m2 IP: *.chello.pl 23.01.06, 14:43 tajnos, ale na lodowisko szło z kasy miejskiej i raczej nijak sie to ma do tego co jest poza granicami Lublina. Po dotacje do Krasienina i innych Samoklęsk to pod inny, równie uroczy adres trzeba stukać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antytroll PRZECIEŻ TO TROLL KTÓRY ROZWALA TEN WĄTEK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 14:52 tajnos.agentos doskonale wie i rozumie o czym piszecie ale planowo rozwala ten watek debilnymi tekstami o agroturystyce, Krasieninie itp. Nikt nie będzie tego czytał jak zobaczy te debilizmy i o to chodzi! Przecież to jest troll!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: PRZECIEŻ TO TROLL KTÓRY ROZWALA TEN WĄTEK 23.01.06, 15:03 Dobra dobra, ty - trollu. Jak masz coś interesującego do napisania to się zaloguj! Forum jest po to, by każdy, bez wyjątku mógł wyrazić swe poglądy. Ja jestem ogólnie apolityczny oraz "antyukładowy", więc mogę pisać co mi aktualnie t. zw. "ślina na język przyniesie", chyba że się napiję - wtedy robię się politycznie poprawny, choć ogólnie "lewicująco - prawicujący", tak samo jak 99,99% mieszkańców tego kraju - a Tobie nic do tego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antytroll Re: PRZECIEŻ TO TROLL KTÓRY ROZWALA TEN WĄTEK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 15:11 tajnos.agentos napisał: Jak masz coś interesującego do napisania to się > zaloguj! Forum jest po to, by każdy, bez wyjątku mógł wyrazić swe poglądy. Jakbym czytał archiwalne teksty PREZU!? On jako jedyny "zachecał" wszystkich do zalogowania się na tym forum! Nie sądzę zeby to był przypadek! Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: PRZECIEŻ TO TROLL KTÓRY ROZWALA TEN WĄTEK 23.01.06, 15:20 Gość portalu: antytroll napisał(a): > Jakbym czytał archiwalne teksty PREZU!? On jako jedyny "zachecał" wszystkich do > > zalogowania się na tym forum! Nie sądzę zeby to był przypadek! Ja też nie, może więc właśnie ktoś z nas jest prezu (np. ja albo Ty)? Odpowiedz Link Zgłoś
mali_bu Re: PRZECIEŻ TO TROLL KTÓRY ROZWALA TEN WĄTEK 23.01.06, 15:44 Prezu przestań gadać sam ze sobą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezu Re: PRZECIEŻ TO TROLL KTÓRY ROZWALA TEN WĄTEK IP: *.lublin.mm.pl 23.01.06, 17:04 bo ten tajnos.agentos to po prostu prezu!Zwykły troll,śmierdzący skunks,zasrywacz wszelkich forów.W dodatku pacjent szpitala abramowickiego (do czego się przyznał na tym Forum kilka dni temu) Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: PRZECIEŻ TO TROLL KTÓRY ROZWALA TEN WĄTEK 23.01.06, 17:15 Empi, przestań gadać sam ze sobą i weź się za moderowanie... - Ty śmierdzący skunksie, uciekły ze szpitala abramowickiego, zasrywaczu wszystkich forów!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezu Re: PRZECIEŻ TO TROLL KTÓRY ROZWALA TEN WĄTEK IP: *.lublin.mm.pl 23.01.06, 17:48 Jednak masz jakoweś urojenia.Ja nie żaden empi.Ja jestem prezu.Były prezu.I inne pseuda też.Obecnie tajnos.agentos.I nie podszywaj się pode mnie. tajnos agentos Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: PRZECIEŻ TO TROLL KTÓRY ROZWALA TEN WĄTEK 23.01.06, 17:59 Skoro nie jesteś empi - to WYPAD PRODSTOWAĆ BANANY, TY ŚMIERDZĄCY GNOJU, NIEŚLUBNY SYNI EUNUCHA I WYPIERDKU MAMUTA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezu Re: PRZECIEŻ TO TROLL KTÓRY ROZWALA TEN WĄTEK IP: *.lublin.mm.pl 23.01.06, 18:53 Oh,tranwescyto,wstrętna jesteś chłopak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezu Re: PRZECIEŻ TO TROLL KTÓRY ROZWALA TEN WĄTEK IP: *.it-net.pl 23.01.06, 19:06 Bo co, kurna - chcesz w dziób? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domator Re: Schronisko dla bezdomnych wielkości 500 m2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 14:19 Schronisko dla dwustu bezdomnych zamiast błachego sezonowego kaprysu? A niech sobie bezdomni sami wybudują domy! Przecież jest wolność i demokracja! Jedni nie mają domów ale są przecież inni którzy nie maja lodowiska! Bezdomni mogą dostać jednorazowe darmowe bilety na lodowisko i po problemie! A co łyżwiarzom przyjdzie z budowy schroniska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Schronisko dla bezdomnych wielkości 500 m2 IP: *.chello.pl 23.01.06, 14:49 Gość portalu: domator napisał(a): > Schronisko dla dwustu bezdomnych zamiast błachego sezonowego kaprysu? > A niech sobie bezdomni sami wybudują domy! Przecież jest wolność i demokracja! > Jedni nie mają domów ale są przecież inni którzy nie maja lodowiska! > Bezdomni mogą dostać jednorazowe darmowe bilety na lodowisko i po problemie! > A co łyżwiarzom przyjdzie z budowy schroniska? co racja to racja, poza tym należało by uwzglednic twarde prawa ekonomii - jednorazowy pochówek bezdomnej mrozonki wychodzi taniej niż jej utrzymanie w stanie jako takiej swiezości przez okragły rok (no bo w lecie na ten przykład zamiast płacenia za wodę w fontannie zażyczą sobie chociażby zapasu dezodorantów antycośtam oraz wody ogórkowej na lepszy chuch) nic patriotyzmu lokalnego, nic:((( chyba trzeba na plakatach stare hasło przypomnieć: emeryci! popierajcie partie czynem, umierajcie przed terminem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo Re: Schronisko dla bezdomnych wielkości 500 m2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 17:42 Ciekawe ile porcji gorącej zupy można ugotować i przez ile zim wydawać wszystkim lubelskim głodnym, bezdomnym za te 740 000 złotych? Pewnie do końca świata i jeden dzień dłużej! :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makaron A studentom zabrali po 50% stypendium... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 20:40 socjalnego i naukowego. sprawdzcie na swojej uczelni!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka 500 METRÓW KWADRATOWYCH ZA 700 tys.zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 20:48 500 metrów kwadratowych podzielić po 50 daje 10 mieszkań komunalnych dla dziesięciu bezdomnych lub mieszkajacych w nieludzkich warunkach rodzin tj. dla około pięćdziesieciu osób! Ale można też rozdać tym rodzinom jednorazowe bezpłatne wejściówki na lodowisko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: 500 METRÓW KWADRATOWYCH ZA 700 tys.zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 14:30 Z tego lodowiska nikt nie korzysta. Dzisiaj przejeżdżałem w samo południe i ani żywego ducha , a było nawet niezbyt zimno i świeciło pięknie słońce! Chyba będą łyżwiaże z łapanki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały TO LODOWISKO JEST PASKUDNE !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 19:45 Byłem tam też dzisiaj w południe (pusto!)i w świetle słonka zobaczyłem tragiczny widok! Pod biednym sędziwym Baobabem stoją paskudne baraki, bariery, budy i kontenery, reflektory. Taki prawdziwy plac budowy socjalistycznej! Szpetna prowizorka w niczym nie kojarząca sie z miejscem zabawy i rekreacji. A Baobab załamuje ramiona swych konarów i woła: "Czemu mi to robicie, dlaczego ja? Zabierzcie ten bajzel spode mnie! Błagam!" Jak nie wierzycie to idźcie sami i zobaczcie! On się strasznie męczy! Może trzeba by go wyciąć i skrócić mu te męki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zamosciensis Re: Lodowisko na placu Litewskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 14:07 Zobaczcie NA www.zamojska.starowka.pl/kamera.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiff Re: Lodowisko na placu Litewskim IP: *.plusgsm.pl 25.01.06, 19:34 Czytalem sporo o tym lodowisku, sledze od paru dni online i tyle co moge powiedziec z perspektywy paruset kilometrow to tyle, ze lodowisko jak lodowisko, ale wirtualny dostep to macie majstersztyk! Takiej kamery to Zamosc, Wroclaw czy Pszczyna to moga tylko pozazdroscic. Wiec tak z daleka sugeruje rozliczyc tych co frywola za spoleczne pieniadze a wyroznic tych co w tak wspanialy sposob pokazuja jaki Lublin jest piekny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sponsorsięchwali Re: Lodowisko na placu Litewskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 20:55 Gość portalu: Stiff IP: *.plusgsm.pl napisał(a): > Czytalem sporo o tym lodowisku, sledze od paru dni online i tyle co moge > powiedziec z perspektywy paruset kilometrow to tyle, ze lodowisko jak > lodowisko, ale wirtualny dostep to macie majstersztyk! > Takiej kamery to Zamosc, Wroclaw czy Pszczyna to moga tylko pozazdroscic. > Wiec tak z daleka sugeruje rozliczyc tych co frywola za spoleczne pieniadze a > wyroznic tych co w tak wspanialy sposob pokazuja jaki Lublin jest piekny. Kamerkę zasponsorował PLUS GSM,dostawca usług telefonicznych dla Ratusza, czy się mylę??????? : )))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qavtan Re: Lodowisko na placu Litewskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 20:49 Proszę o podanie się do dymisji ludzi, którzy mają tak złe pomysły jak lodowisko za grube pieniądze na kilka tygodni tyle jest obiektów do wyremontowania można by coś zacząć budować a nie taki bezsens robić fajnie, że ktoś chce coś zrobić ale chęci, to nie wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Lodowisko na placu Litewskim IP: *.devs.futuro.pl 09.02.06, 13:47 dużo można by zrobić za te pieniądze. mógł nasz ułomny prezydent pomyśleć chociazby o dofinansowaniu odśnieżania, skoro bezdomni są mu obojętni. Jestem ciekaw dlaczego pozwolił zlikwodować ogrzewalnię przy dworcu PKP. Może dlatego, że podróżni widzieliby jak na prawdę żyje się w tym mieście... Byle do wyborów, żegnaj prezydencie, to lodowisko to był gwóźdź do twej wyborczej trumny lub jak kto woli wieko do urny.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bye Pozegnalne lodowisko na placu Litewskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 17:51 Żegnaj!!!! Co złego to nie my !!!! Tylko ty !!!! Odpowiedz Link Zgłoś