Dodaj do ulubionych

Kiedy miast uzdrowi MPK?Obiecywali,a teraz milczą!

07.02.06, 14:38
Już dawno obiecywano zdjęcie monopolu z MPK i utworzenie zarządu nazdorującego przewoźników, a linie miały iść na przetargi. A tu co? Nic! Nadal miasto robi w pory, bojąc się strajków w MPK. Jeśli nadal sytuacja będzie bez zmian, to Ukraina będzie mieć lepszą komunikację miejską niż Lublin, o ile już teraz nas nie prześignęli. Dlaczego miasto milczy w tej sprawie?
Obserwuj wątek
    • Gość: aron Re: Kiedy miast uzdrowi MPK?Obiecywali,a teraz mi IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 07.02.06, 15:25
      MPK to można uzdrowić metodą likwidacji to jedyny sposób.
      • in.vino.veritas Re: Kiedy miast uzdrowi MPK?Obiecywali,a teraz mi 07.02.06, 17:16
        Obawiam się, że aron ma rację. Choć zwykle z aronem się nie zgadzam, to tu się zgodzę. Tylko jak rozwiązać problem związków zawodowych itp.?
      • Gość: Michał Likwidacja MPK=Likwidacja trolejbusów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 17:49
        Wiąże się to oczywiście ze zdjęciem kulawej trakcji trolejbusowej, bo to się
        prywaciarzom opłacać nie będzie! I co ty na to?
        • in.vino.veritas Re: Likwidacja MPK=Likwidacja trolejbusów 07.02.06, 17:59
          Problem trolejbusów jest złożony. Z jednej strony niepraktyczne, wolne i kosztowne, z drugiej ekologiczne i wyjątkowe.
        • Gość: aron Re: Likwidacja MPK=Likwidacja trolejbusów IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 07.02.06, 18:21
          Gość portalu: Michał napisał(a):

> Wiąże się to oczywiście ze zdjęciem kulawej trakcji trolejbusowej, bo to się
          > prywaciarzom opłacać nie będzie! I co ty na to?

co ja na to? Białystok, Rzeszów, Olsztyn, Zielona Góra, Radom, Kielce i wiele
          innych miast jakoś obywają się bez trakcji trolejbusowej.
          Nasze może Gdynia kupi bo ponoć mają rozbudowywać sieć.
          • in.vino.veritas Re: Likwidacja MPK=Likwidacja trolejbusów 12.02.06, 10:21
            Nie lubisz trolejbusów?
    • Gość: Michał Zapyziała dziura przy trakcie LVIV-WARSZAWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 17:47
      A dlaczego niby Ukraina miałaby nie mieć lepszej? Wyobraź sobie że Lublin w
      porównaniu ze Lwowem jest po prostu zapyziałą dziurą przy szosie do Warszawy...
      • Gość: aron Re: Zapyziała dziura przy trakcie LVIV-WARSZAWA IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 07.02.06, 18:29
        Gość portalu: Michał napisał(a):

> A dlaczego niby Ukraina miałaby nie mieć lepszej? Wyobraź sobie że Lublin w
        > porównaniu ze Lwowem jest po prostu zapyziałą dziurą przy szosie do
        Warszawy...

człowieku Lwów ma 800 000 mieszkańców. Równie dobrze mógłbyś mieć pretensje do
        Białej Podlaskiej że jest dziurą przy drodze do Lublina.
      • mali_bu Re: Zapyziała dziura przy trakcie LVIV-WARSZAWA 12.02.06, 12:12
        A widziałeś jakie wynalazaki jeżdżą po Lwowie?
        • Gość: aron Re: Zapyziała dziura przy trakcie LVIV-WARSZAWA IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 12.02.06, 12:42
          po Lwowie jeżdża niektóre bardzo fajne busiki - na pewno lepsze niż zardzewiałe
          Ikarusy.

www.ltek.comernet.pl/album/lwow11.php?strona=6
          no i jest jedna fajna marka busa : Etanol :-)

Fajny jest też np. BAZ - Delfin.
          • mali_bu Re: Zapyziała dziura przy trakcie LVIV-WARSZAWA 12.02.06, 12:47
            Gość portalu: aron napisał(a):

> po Lwowie jeżdża niektóre bardzo fajne busiki - na pewno lepsze niż zardzewiałe
            >
            > Ikarusy.
            >
            > www.ltek.comernet.pl/album/lwow11.php?strona=6
            > no i jest jedna fajna marka busa : Etanol :-)
            >
            > Fajny jest też np. BAZ - Delfin.

Hahahahahahah:)))))))))))))))
    • Gość: malamysz Re: Kiedy miast uzdrowi MPK?Obiecywali,a teraz mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 13:19
      Całą tę dziadowską komunikację rozwiąże Palikot!
      • Gość: aron Re: Kiedy miast uzdrowi MPK?Obiecywali,a teraz mi IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 12.02.06, 15:57
        Gość portalu: malamysz napisał(a):

> Całą tę dziadowską komunikację rozwiąże Palikot!

miejmy nadzieję.
        • Gość: asdf Re: Kiedy miast uzdrowi MPK?Obiecywali,a teraz mi IP: *.it-net.pl 12.02.06, 17:08
          aron, głosujesz na Palikota???
          • Gość: aron Re: Kiedy miast uzdrowi MPK?Obiecywali,a teraz mi IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 12.02.06, 19:19
            Gość portalu: asdf napisał(a):

> aron, głosujesz na Palikota???

tak, ale pod warunkiem że obieca likwidację MPK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka