london13 09.02.06, 11:07 najwiekszy "biznes na uczuciach" kreci rydzyk. Reszta to amatorzy;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rabbi Szechter Wypędzić handlarzy ze Świątyni! IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.02.06, 12:14 Skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Wypędzić handlarzy ze Świątyni! 09.02.06, 13:48 a co oni w kościołach handlują? Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Re: Wypędzić handlarzy ze Świątyni! 09.02.06, 14:01 Pokolenie JP2 nie potrzebuje firmy, ktora by handlowala ich nazwa. Moze chcieliby zastrzec i znak krzyza i brac pieniadze, gdy ktos postawi krzyz na cmentarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pakos racja...:D Rydzyk kręci biznes na uczuciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 12:17 ale niestety negatywnych. :( szkoda mi tych ludzi. cóż. Tylko żeby mi żadna dyskusja na temat tego czy rydz jest dobry czy nie bo to i tak do niczego nie prowadzi. Każdy się okopie przy swoich poglądach izałożeniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wata Re: Biznes na uczuciach IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 09.02.06, 12:19 To juz jest skandal! Zarabiać na Jane Pawle II. Musze porozmawiac z prawnikiem, może okaże się że moje uczucua religijne zostały obrażone. Odpowiedz Link Zgłoś
leniviec108 fundamentalizm katolicki 09.02.06, 12:23 a ty to prawie jak obrazony arab... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teomek Re: Biznes na uczuciach IP: *.dsV.agh.edu.pl 09.02.06, 12:50 To pozwij Instytucję KK za obrazę uczuć religinych chrześcijanina za próbe przywłaszczenia sobie wizerunku, tekstów i wszystkiego co zwiazane z JP2. Bo instytucja się oburza że jakaś firma prywatna chce te prawa. Kto udowodni że wcześniej uzwyał hasła wygra, choć myślę ż Instytucja KK będzie ostro walczyć jesli nawet była druga to zacznie z obrazą wyskakiwać. Skąd wiesz czy firma prywatna nie przekaże wiecej na cele charytatywne z zysku. Bo nie wiesz ile % kościelnych funduszy idzie na pomoc, a iel na utrzymanie instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Biznes na uczuciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 13:05 Z prawnikiem o uczuciach chcesz gadac ? To juz lepiej pogadaj z mleczarzem o prowadzeniu autobusu albo albo ze narciarzem wodnym o produkcji oscypków :) Odpowiedz Link Zgłoś
0x0001 Re: Biznes na uczuciach 09.02.06, 12:24 Jest juz jedna prezna organizacja, ktora profity czerpie z "milosci do Jezusa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Biznes na uczuciach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 12:26 ale przecież Rydzyk nie ma nic wspólnego z biznesem tych gości!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
0x0001 Re: Biznes na uczuciach 09.02.06, 12:47 Alez mi chodzilo o Kosciol Katolicki, nie jakiegos tam Rydzyka :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j. Re: Biznes na uczuciach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 13:20 a uwarzasz że kto powinien czerpać profity? organizacje gejowskie? tylko nie pisz że nikt, bo gdyby tak było, wtedy pewnie byłbyś pierwszym krytykującym kk za to że nic nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
0x0001 Re: Biznes na uczuciach 09.02.06, 15:03 Uwarzyc to moge sobie piwka, jak tu dyskutowac z kims, kto strzela takie byki. Odpowiedz Link Zgłoś
pinia1a "Robaczywe pokolenie" JPII... 09.02.06, 12:38 ...a żal po papieżu trwał raptem tydzień. Na stadionach znów zaczęli się bić, choć przysięgali, że już nigdy, dalej jest tak, że jeden drugiego w łyżce wody by utopił i co, ludzie się nie zmienili. Niedobrze mi się robi jak mówicie o złotej młodziezy JPII!!!! Homo homini Lupus... Odpowiedz Link Zgłoś
mooseman Pokolenie J23 09.02.06, 12:47 Informuję szanowną Publiczność, że właśnie zalożyłem spółkę "Pokolenie J-23". Będę sprzedawal różne produkty pod tą nazwą. Moją grupą docelową jest pokolenie urodzone za pontyfikatu papieża Jana XXIII i wychowane na filmie "Stawka większa niż życie". Zastrzegam, że jestem w fazie tworzenia firmy "Pokolenie B-16". Firma na razie będzie sprzedawała pieluchy i smoczki, a potem się zobaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pinia1a Re: Pokolenie J23 09.02.06, 12:56 mooseman napisał: > Informuję szanowną Publiczność, że właśnie zalożyłem spółkę "Pokolenie J-23". B > ędę sprzedawal różne > produkty pod tą nazwą. Moją grupą docelową jest pokolenie urodzone za pontyfika > tu papieża Jana XXIII > i wychowane na filmie "Stawka większa niż życie". > > Zastrzegam, że jestem w fazie tworzenia firmy "Pokolenie B-16". Firma na razie > będzie sprzedawała > pieluchy i smoczki, a potem się zobaczy. Gdyby nie pokolenie J-23 /jak to nazywasz/ to nie byłoby Ciebie na tej ziemi. Najgorsi to ci urodzeni po 1980-tym roku! Zresztą głupota dzieci bierze się z głupoty rodziców. Może własnych rodziców byś utopił co, bo nie w tej epoce żyli ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IJ Re: Pokolenie J23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 12:56 Myślałem, że to będzie mieć związek z pokoleniem wychowanym na filmach o Kolossie Odpowiedz Link Zgłoś
pinia1a Re: Pokolenie J23 09.02.06, 13:10 Gość portalu: IJ napisał(a): > Myślałem, że to będzie mieć związek z pokoleniem wychowanym na filmach o Koloss > ie JPII to następne pokolenie od J-23 /tak myślę/ W tzw."pokoleniu j-23" też są mądrzy ludzie i myślę, że mają mądre dzieci - mam nadzieję. Ale większość tych dzisiejszych oszołomskich poglądów młodzieży jest niestety wynikiem ich niedouczenia i głupoty, którą wynosi się niestety z domu, więc głupota krąży w ludziach conajmniej od 20 -lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_KrK Mnie juz nic nie dziwi, skoro nawet Watykan chce IP: *.fzk.de / *.fzk.de 09.02.06, 12:46 dorabiac na autoryzacji wlasnych wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jp4 pokolenie JP2 to rowiesnicy mojego dziadzia IP: *.demon.nl 09.02.06, 13:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Pawel II [...] IP: *.pit.edu.pl 09.02.06, 13:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 sprzedawanie fikcji!!!! 09.02.06, 13:08 pokolenie jp2 jest jakąś nieprawdopodobną fikcją, którą ktoś teraz próbuje opakować i sprzedać. pokolenie jp2 jest chciejstwem publicystów katolickich!!!! wyciąganie generalnych wniosków na temat społeczeństwa na podstawie krótkiej chwili uniesienia jest absurdem. niestety absurd ten wpisał się w dominujący dziś trend ideologiczny i na tej fali płynie dalej wbrew rozumowi i rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do an999 jest Pan(i) socjologiem IP: *.crowley.pl 09.02.06, 13:19 jak się domyślam. Przecież żyjecie z tworzenia takich "fikcji" , tylko widoczznie ta akurat "fikcja" ideologicznie Panu nie odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: jest Pan(i) socjologiem 09.02.06, 13:37 tu nie chodzi o to czy mi pasuje czy nie tylko o fakty. a fakty są takie że religijność w polsce spada (badania zarówno kościelne jak i "świeckie") rośnie natomiast (zwłaszcza wśród młodego pokolenia) niezrozumienie dla nauki i postępowania kościoła. wydarzenia z kwietnia zeszłego roku były reakcją na śmierć ważnej dla naszej historii osoby a nie (co czasem próbuje się insynuowac) wyrazem utożsamiania się z jej nauczaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: razor każdy jest marny, każdemu tylko na kasie zależy... IP: *.comtegra.pl 09.02.06, 13:17 więc to żadna rewelacja, kościół chce zarabiać na złotych myślach papieży, wydawnictwo na banalnym zwrocie 'pokolenie jp2', jankowski na tanim winie 'jankowski extra-dry' .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat RELIGIA TO OPIUM dla moherowego pokolenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 13:22 ........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imprezagt OBLUDA.Pokolenia JP2 nie potrzebuje sie odznaczac IP: *.mtalo.ton.tut.fi 09.02.06, 13:24 O przynaleznosci do pokolenia swiadczy data urodzenia i SPOSOB W JAKI SIE ZYJE. Do tego nie potrzeba sie odznaczac zadnymi opaskami i kubeczkami. To jest tylko dzialanie na pokaz. Prawdizwy przedstawiciel pokolenia JP2 stara sie byc dobrym dla innych dla wlasnej satysfakcji a nie na pokaz. I tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: OBLUDA.Pokolenia JP2 nie potrzebuje sie odzna 09.02.06, 13:46 polemizowałbym ze stwierdzeniem że o przynależności do pokolenia jp2 decyduje data urodzenia. nic bardziej błędnego. całkowita zgoda natomiast co do sposobu życia. ale decydujące powinno być tutaj postępowanie zgodnie z nauczaniem papieża a nie ogólne staranie się by być dobrym. na tej zasadzie 95% ludzkości możnaby do tego pokolenia zakwalifikować. Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Biznes na uczuciach...? 09.02.06, 13:24 Nic nie stało na przeszkodzie, aby Kościół katolicki złożył taki wniosek patentowy wcześniej. Skoro Watykan żąda tantiemów od drukowania słów papieskich, mógłby także opatentować znaki i nazwy towarowe związane z kolejnymi pontyfikatami. Jakkolwiek gdybym zobaczył kogoś z bransoletą lub kubkiem zawierającym napis "Pokolenie JP2" uznałbym go za hipokrytę, to nie widzę niczego niestosownego w próbie komercjalizacji tego określenia. Ostatnie postanowienia pana Benedykta XVI dokładnie wskazują na podobne próby komercjalizacji wiary katolickiej - nie dziwmy się zatem, że podobnie czynią podmioty gospodarcze. Jan Paweł II "zareklamował" kremówki - nigdy jednak nie posądzałbym Go o świadome działanie komercyjne. Moim zdaniem było to bardzo osobiste wyznanie - nie wymagajmy jednak od wadowickich cukierników, aby przestali sprzedawać owe kremówki tylko dlatego, że mogą być posądzeni o wykorzystywanie słów papieskich w przedsięzięciach komercyjnych...! Popatrzmy lepiej na poczynania pana Benedykta XVI - poczekajmy na kolejne jego decyzje i wtedy oceńmy nadruki na kubkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trwpp Re: Biznes na uczuciach IP: *.hyperion.pl / *.c30.msk.pl 09.02.06, 13:30 w ogóle to ja nie rozumiem sprawy, co to ma niby znaczyć JP2????, czyżby już nikogo nie było stać na Jan Paweł II??????? choćby przez odrobinę, minimum szacunku... tak więc nie widzę problemu w tym, ze jakaś firma zamierza opatentować taką nazwę, bo ona prezecież kompletnie nic nic nie znaczy, jakiś zlepek dwóch liter i cyfry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Nie ma zadnego pokolenia JP2 IP: *.iit.cnr.it 09.02.06, 14:02 Nie ma zadnego pokolenia JP2. Wszystko to wymysl paru nawiedzonych dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reijo Re: Nie ma zadnego pokolenia JP2 IP: *.telia.com 09.02.06, 15:06 A niche sobie rejestruja i prowadza interes. Pod warunkiem, ze beda placic podatki. Kupowanie kubkow i innych pie..nie jest obowiazkowe, kto chce niech kupuje te fetysze. Sciagna troche forsy z tego pokolenia JP2, moze i do kasy panswtowej cos skapnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cekalmar Re: Biznes na uczuciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 14:09 Ludzie opamiętajcie się! Czy u nas nie może być nic świętego, czy wszystko musimy przeliczac na pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katoliczka Rewelacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 14:17 Świetny pomysł! Od razu na ulicach możnaby poznań kto jest również gorliwym katolikiem, a kto odszczepieńcem o niepolskich korzeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: Rewelacja 09.02.06, 14:21 Gość portalu: katoliczka napisał(a): > Świetny pomysł! Od razu na ulicach możnaby poznań kto jest również gorliwym > katolikiem, a kto odszczepieńcem o niepolskich korzeniach. "A po kubkach ich poznacie"... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysio28 Re: Biznes na uczuciach 09.02.06, 14:20 london13 napisał: > najwiekszy "biznes na uczuciach" kreci rydzyk. Reszta to amatorzy;) JESTES IDIOTA Odpowiedz Link Zgłoś
krzysio28 Re: Biznes na uczuciach 09.02.06, 14:21 london13 napisał: > najwiekszy "biznes na uczuciach" kreci rydzyk. Reszta to amatorzy;) NAPRAWDE JESTES IDIOTA Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: Biznes na uczuciach 09.02.06, 14:23 krzysio28 napisał: > london13 napisał: > > > najwiekszy "biznes na uczuciach" kreci rydzyk. Reszta to amatorzy;) > > NAPRAWDE JESTES IDIOTA [Bez komentarza, Krzysio28] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit pokolenie B16 IP: *.euroscript.pl / *.devs.futuro.pl 09.02.06, 14:32 moze juz czas zastrzec nazwę? tak na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: pokolenie B16 09.02.06, 14:35 Ja, niestety, jestem pokoleniem J-23.... : ( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechpremium "napojach"... wyskokowych? IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 14:39 Fajnie byłoby łyknąć piwo Papieskie. "Prawdziwy napój pokolenia JP2!" 8,5%, kopie lepiej niż mszalne. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Biznes na uczuciach IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 14:52 Nie obiecuj, jak masz dać to daj, idż natychmiast na pocztę i wypelnij przekaz i nie zwlekaj.Bog zapłć Radio Maryja!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Biznes na uczuciach 09.02.06, 15:04 A co z kalendarzami, plakatami, płytkami, chorągiewkami, a nawet puzzlami "z Papieżem", jakie były - i są nadal - dołączane jako gratisy do gazetek? Co z koszmarnymi bohomazami sprzedawanymi na straganach jako portrety papieża? Co z makatkami, kilimkami, etc., etc.? To Kosciołowi nie przeszkadzało, więc czemu teraz się czepia? Odpowiedz Link Zgłoś