Forum   cannelloni

cannelloni

(22 wyniki)
  • Dziewczyny czy robiac cannelloni zawsze wczesniej podsmazacie mieso? Praktycznie w kazdym przepisie widze ze tak, kiedys robiac podsmazylam i to mieso strasznie mi sie rozwalalo z rurek, poza tym bylo suche. Nie wiem co robie zle, a moze poprostu nie podsmazac
  • Jakaś blokada mi się włączyła. Od wczoraj nie mogę się zdecydować, co dać na przystawkę podczas niezbyt obfitej kolacji, gdzie daniem głównym będzie cannelloni z fetą, brokułami i szpinakiem zapiekane pod beszamelem, a na deser myślałam o lodach. Do tego białe winko. Może ktoś ma jakąś propozycję? Wczoraj już byłam prawie zdecydowana na pieczoną paprykę, ale teraz jakoś mi to nie pasuje.
  • Znalazłam przepisik na zapiekane cannelloni z farszem . ale nie jest napisane czy aby je nadziewac musza byc podgotowane, czy moze surowe?? dzieki za pomoc
  • A może to profanacja? Pytam, bo muszę zrobić z 500g rurek, a takiej ilości raczej nie da się umieścić w naczyniu żaroodpornym. Tym bardziej, że czytałam o luźnym układaniu rurek (odstępy). Robię to danie po raz pierwszy i wiem, że wyjśc to wyjdzie w blaszcze, ale czy takie jak powinno? Acha, i jeszcze, czy mam przykryś folią aluminiową (skoro nie ma przykrywki)? Z góry dziękuję za pomoc
  • Czy ktoś z Was je przyrządzał i wyszły mięciutkie ? Na opakowaniu było napisane, że bez wstępnego gotowania, spasowało mi bo kiedyś już przerabiałam wstępne gotowanie i skończyło się katastrofą. Zapiekałam 45 min w 190 stopniach najpierw odkryte, pod koniec przykryłam. I rury na wpół twarde. W naczyniu był bardzo mokry sos oprócz tego beszamel, nie mam pojęcia jak to robić żeby makaron był ugotowany. Całe danie żułam zamiast się delektować.
  • na zdjęciu to chyba raczej swojskie gołąbki niż cannelloni (nawet jeśli ze szpinakiem)
  • jakoś mi się chce połączenia makaronu z brokułami, pod beszamelem, tylko nie wiem, co do tego jeszcze dodać... macie jakieś sugestie?
  • Wprosili sie do mnie goscie, zazyczyli sobie cannelloni. Co podać do tego?
  • Wpadłam na pomysł piatkowo-postnego obiadku:-) Czy ktos ma doświadczenia z podobnym daniem? Czy pasuje do tego szpinak, beszamel czy raczej pomidorki? Pzdr:-)
  • Robie cannelloni czesto, najchetniej z ricotta i szpinakiem albo z cielecina. Ale ostatnio dotarlo do mnie, ze robie sie wtorna i chcialabym inaczej. Tak wiec pytanie: a jak wy to robicie?
  • czy cannelloni muszą byc podgotowane przed nadziewaniem mięskiem? kiedyś słyszałam ze nie musza, ze nadziewa sie twarde,surowe rury makaronowe, ale jak one mają sie potem ugotować, trzeba zrobić mokre mięsko?
  • Ja zwykle z mięsem pod beszamelem albo z ricottą w sosie pomidorowym,ale może ktoś podrzuci nowe pomysły?
  • ostatnio zrobilam cannelloni ze szpinakiem, serkiem ricotta i serem feta. bylo bardzo dobre tylko niestety kiepsko dobralam sos - zrobilam pomidorowy ale wydaje mi sie ze niezbyt pasowal do teo dania. macie moze jakies inne pomysly na sos do cannelloni ze szpinakiem??? bede wdzieczna za jakiekolowiek sugestie
  • witam, właśnie zabieram się za gotowanie, mam makaron cannelloni-lubella. niestety na opakowaniu oprócz kryptoreklamy i przepisu nie ma ani słowa czy należy go gotować czy nie. jeżeli nie piszą to pewnie nie, ale wchodząc na ich stronę www.lubella.pl w przepisach z cannelloni podają informację że należy go obgotować i tyle. Zatem jak jest naprawdę? gotujemy /jak długo?/ - nie gotujem. Cannelloni chciałbym wypełnić farszem warzywno mięsny i potem zapiec w piekarniku. proszę o podp...
  • Robiłam cannelloni 2 razy. Raz z gotowych surowych rurek i raz z makaronu na lazanię. Z klasycznym nadzieniem - ser (twaróg) + mozzarella + wędlina. Na wierzchu beszamel i ser. No i za każdym razem mi wyciekło nadzienie :/ Wyszły takie płaskie makarony w sosie serowym. I zupełnie nie wiem, co źle robię??? Może nie powinnam przykrywać naczynia? Żeby się tylko zapiekło przez chwilę i już?
  • Planuje romantyczną kolację. Chcę przygotować cannelloni (z sosem bolońskim) i niebardzo wiem jakie wino pasowałoby do tej potrawy najlepiej. Będe wdzięczna za pomoc.
  • kombinując, jak by tu ominąć lepienie pierogów zrobiłam ruskie cannelloni - wyszło b.dobre ale niestety twardawe - do pieczenia zalałam śmietaną - czym by tu zalać, żeby makaron doszedł - a może ktoś już robił ?
  • mam prośbę,czy ten makaron przed nadzianiem się gotuje czy nie bo jedne przepisy mówią tak inne inaczej ,a ja chciałabym zasięgnąć opinii kogoś kto nadziewał tenże makaron.Będę ewent. wdzięczna za jakieś nadzienie mięsne .Sery odpadają.Proszę i pozdrawiam.
  • jak sie robi??? może ktoś wie?? szczegolnie chodzi mi o ten farsz do srodka; czy moze byc szpinak mrozony i czy ma byc bardzo rozdrobniony jak z hortexu czy dowolnej firmy(przewaznie sa po prostu zamrozone raczej cale liście) podpowiedzcie prosze pozdr, ewa
  • Mam 2 wielkie paki canelloni, sos-pulpę pomidorową i dużo dobrych chęci... Macie jakieś wypróbowane przepisy? A może jak lasagne? Mięsko mielone podsmażyć, dodać sosik pomidorowy, takie ragout nałozyć do rurek, zalać beszamelem, posypać serkiem i zapiec..., he? Wyjdzie? A może by coś z brokułami...? Czekam na inspirację...
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się