-
Dziewczyny czy robiac cannelloni zawsze wczesniej podsmazacie mieso? Praktycznie w kazdym przepisie widze ze tak, kiedys robiac podsmazylam i to mieso strasznie mi sie rozwalalo z rurek, poza tym bylo suche. Nie wiem co robie zle, a moze poprostu nie podsmazac
-
Jakaś blokada mi się włączyła.
Od wczoraj nie mogę się zdecydować, co dać na przystawkę podczas niezbyt
obfitej kolacji, gdzie daniem głównym będzie cannelloni z fetą, brokułami i
szpinakiem zapiekane pod beszamelem, a na deser myślałam o lodach.
Do tego białe winko.
Może ktoś ma jakąś propozycję? Wczoraj już byłam prawie zdecydowana na
pieczoną paprykę, ale teraz jakoś mi to nie pasuje.
-
Znalazłam przepisik na zapiekane cannelloni z farszem . ale nie jest napisane
czy aby je nadziewac musza byc podgotowane, czy moze surowe??
dzieki za pomoc
-
A może to profanacja? Pytam, bo muszę zrobić z 500g rurek, a takiej ilości
raczej nie da się umieścić w naczyniu żaroodpornym. Tym bardziej, że czytałam
o luźnym układaniu rurek (odstępy). Robię to danie po raz pierwszy i wiem, że
wyjśc to wyjdzie w blaszcze, ale czy takie jak powinno?
Acha, i jeszcze, czy mam przykryś folią aluminiową (skoro nie ma przykrywki)?
Z góry dziękuję za pomoc
-
Czy ktoś z Was je przyrządzał i wyszły mięciutkie ? Na opakowaniu było
napisane, że bez wstępnego gotowania, spasowało mi bo kiedyś już przerabiałam
wstępne gotowanie i skończyło się katastrofą. Zapiekałam 45 min w 190
stopniach najpierw odkryte, pod koniec przykryłam. I rury na wpół twarde. W
naczyniu był bardzo mokry sos oprócz tego beszamel, nie mam pojęcia jak to
robić żeby makaron był ugotowany. Całe danie żułam zamiast się delektować.
-
na zdjęciu to chyba raczej swojskie gołąbki niż cannelloni (nawet jeśli ze
szpinakiem)
-
jakoś mi się chce połączenia makaronu z brokułami, pod beszamelem, tylko nie
wiem, co do tego jeszcze dodać...
macie jakieś sugestie?
-
Wprosili sie do mnie goscie, zazyczyli sobie cannelloni.
Co podać do tego?
-
Wpadłam na pomysł piatkowo-postnego obiadku:-) Czy ktos ma doświadczenia z
podobnym daniem? Czy pasuje do tego szpinak, beszamel czy raczej pomidorki?
Pzdr:-)
-
Robie cannelloni czesto, najchetniej z ricotta i szpinakiem albo z cielecina.
Ale ostatnio dotarlo do mnie, ze robie sie wtorna i chcialabym inaczej. Tak
wiec pytanie: a jak wy to robicie?
-
czy cannelloni muszą byc podgotowane przed nadziewaniem mięskiem? kiedyś
słyszałam ze nie musza, ze nadziewa sie twarde,surowe rury makaronowe, ale
jak one mają sie potem ugotować, trzeba zrobić mokre mięsko?
-
Ja zwykle z mięsem pod beszamelem albo z ricottą w sosie pomidorowym,ale może
ktoś podrzuci nowe pomysły?
-
ostatnio zrobilam cannelloni ze szpinakiem, serkiem ricotta i serem feta.
bylo bardzo dobre tylko niestety kiepsko dobralam sos - zrobilam pomidorowy
ale wydaje mi sie ze niezbyt pasowal do teo dania.
macie moze jakies inne pomysly na sos do cannelloni ze szpinakiem??? bede
wdzieczna za jakiekolowiek sugestie
-
witam,
właśnie zabieram się za gotowanie, mam makaron cannelloni-lubella.
niestety na opakowaniu oprócz kryptoreklamy i przepisu nie ma ani słowa czy
należy go gotować czy nie. jeżeli nie piszą to pewnie nie, ale wchodząc na
ich stronę www.lubella.pl w przepisach z cannelloni podają informację że
należy go obgotować i tyle. Zatem jak jest naprawdę? gotujemy /jak długo?/ -
nie gotujem. Cannelloni chciałbym wypełnić farszem warzywno mięsny i potem
zapiec w piekarniku. proszę o podp...
-
Robiłam cannelloni 2 razy. Raz z gotowych surowych rurek i raz z makaronu na
lazanię.
Z klasycznym nadzieniem - ser (twaróg) + mozzarella + wędlina. Na wierzchu
beszamel i ser.
No i za każdym razem mi wyciekło nadzienie :/ Wyszły takie płaskie makarony w
sosie serowym.
I zupełnie nie wiem, co źle robię???
Może nie powinnam przykrywać naczynia? Żeby się tylko zapiekło przez chwilę i już?
-
Planuje romantyczną kolację. Chcę przygotować cannelloni (z sosem bolońskim) i
niebardzo wiem jakie wino pasowałoby do tej potrawy najlepiej. Będe wdzięczna
za pomoc.
-
kombinując, jak by tu ominąć lepienie pierogów zrobiłam ruskie cannelloni -
wyszło b.dobre ale niestety twardawe - do pieczenia zalałam śmietaną - czym
by tu zalać, żeby makaron doszedł - a może ktoś już robił ?
-
mam prośbę,czy ten makaron przed nadzianiem się gotuje czy nie bo jedne
przepisy mówią tak inne inaczej ,a ja chciałabym zasięgnąć opinii kogoś kto
nadziewał tenże makaron.Będę ewent. wdzięczna za jakieś nadzienie
mięsne .Sery odpadają.Proszę i pozdrawiam.
-
jak sie robi??? może ktoś wie?? szczegolnie chodzi mi o ten farsz do srodka;
czy moze byc szpinak mrozony i czy ma byc bardzo rozdrobniony jak z hortexu
czy dowolnej firmy(przewaznie sa po prostu zamrozone raczej cale liście)
podpowiedzcie prosze
pozdr, ewa
-
Mam 2 wielkie paki canelloni, sos-pulpę pomidorową i dużo dobrych chęci...
Macie jakieś wypróbowane przepisy?
A może jak lasagne? Mięsko mielone podsmażyć, dodać sosik pomidorowy, takie
ragout nałozyć do rurek, zalać beszamelem, posypać serkiem i zapiec..., he?
Wyjdzie?
A może by coś z brokułami...?
Czekam na inspirację...