joannabarska 18.03.06, 16:42 czyli wielka zagadka współczesnosci. Czyżby rację miał Lech Wałęsa co do blizniakow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aron Re: Jarosław Kaczyński IP: *.lublin.enterpol.pl 18.03.06, 17:23 Wałęsa miał rację? PRzecież to przez niego upadła komuna i w Polsce jest tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ćwirk Re: Jarosław Kaczyński i spółka IP: *.it-net.pl 18.03.06, 17:56 A mówiły jaskółki, że najgorsze są spółki i co wiosna...ludów www.youtube.com/watch?v=gp3FqD_4PrY&search=kaczynski Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jarosław Kaczyński 18.03.06, 18:11 Nie wszystkim jest teraz tak źle, ale są tacy (ci biedniejsi) którym za komuny było lepiej.Troche mnie śmieszą Twoje spory z J. Barską, nie znam uczestników forum ale odnoszę wrażenie że ona miała okazje osobiście czasy komuny przeżyć ( w odróznieniu od Ciebie) więc wie o nich nieco wiecej. Twoja wiedza natomiast bierze się z obecnych przekazów często głpawatych dziennikarzy, którzy tamte czasy przedstawiają wyłacznie w kontekście UB, ZOMO, kolejek, prześladowań itp.Drażni mnie nieco taki subiektywizm mimo że jestem za przemianami które doprowadziły do obecnego stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Jarosław Kaczyński 18.03.06, 18:28 tow. Barska to za komuny chyba żyła na innej stopie niż tzw. szary obywatel. W kolejkach pewnie nie stał. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jarosław Kaczyński 18.03.06, 19:01 Nie o to mi chodziło, widzisz, wiele grup zawodowych tzw. szarych obywateli ; np. niewykwalifikowanych robotników , rolników, ubogich rodzin wielodzietnych miało wtedy lepiej niz obecnie. Wcale nie musieli nawet współpracować z reżimem, mieć krewnych za granicą itp.Brak takich informacji jest m.in. elementem subiektywizmu obecnych przekazów z tamtego okresu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Jarosław Kaczyński IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 18.03.06, 20:30 pewnie że rolnicy mieli lepiej - każdy rolnik ci to powie. Ale przyjedź w niedzielę pod kościół na wsi . Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jarosław Kaczyński 18.03.06, 20:48 Co ma piernik do wiatraka? Czego mieszasz do tego od razu kościół? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joaśka Re: Jarosław Kaczyński IP: *.lublin.mm.pl 18.03.06, 21:16 Obywatlka Barska za komuny ciężko pracowała, a w kolejkach nie stawało się przez wszystkie lata tzw.komuny, a ponadto ludzie mają różne potrzeby. Ob.Barska za wielkich nie miała. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Jarosław Kaczyński 18.03.06, 20:34 Czy wiesz dziecko o czy piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Jarosław Kaczyński 18.03.06, 20:49 Witamy pierwszego kabareciarza tego forum, lepszy jesteś Andrzeju Sawo w dyskusji o oknach- bardziej konkretny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? !!! IP: 213.17.233.* 18.03.06, 21:30 Sezon polowań na kaczki w polskim kalendarzu myśliwskim zaczyna sie w połowie sierpnia po wielkim święcie NMP. Obawiam się, że dzięki poczynaniom kaczek, lista chętnych na zapolowanie, do tego czasu znacznie się wydłuży. Nie zdziwiłbym się gdyby pierwszym łowczym okazał się pewien perfidny bulterier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joaśka Tchórzostwo IP: *.lublin.mm.pl 19.03.06, 11:27 Andrzej Urbański z Kancelarii Prezydenta RP stchórzył i nie przyszedł na sniadanie z radiem Z do Moniki Olejnik. Jak za Kwasniewskiego Szymczycha np. nie mógł byc obecny, to przychodziła Deresz. Tu żadnego zastępstwa nie było. Jak to inaczej mozna nazwać ,jak nie tchórzostwem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Tchórzostwo IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 19.03.06, 11:52 może miał kaca a nie od razu tchórzostwo. Rokity też zdaje się dziś nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joaśka Re: Tchórzostwo IP: *.lublin.mm.pl 19.03.06, 13:47 Za Rokitę, aronie, była z PO Gronkiewicz Waltz, a więc analogia nietrafiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Tchórzostwo IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 19.03.06, 15:45 Gość portalu: joaśka napisał(a): > Za Rokitę, aronie, była z PO Gronkiewicz Waltz, a więc analogia nietrafiona. gdzie diabeł nie może... Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Tchórzostwo 19.03.06, 15:02 Wcale mu sie nie dziwie, nie jest zbyt bystry i kompetentny, Olejnik zapedziłaby go w kozi róg i ośmieszyła publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: Jest szansa odsunąć Kaczorów od władzy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 13:23 i ratować rujnowany przez nich kraj. Trzeba tylko zrobić szybko nowe wybory, a Donald niepotrzebnie się waha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek.27 Re: Jest szansa odsunąć Kaczorów od władzy !!! IP: *.lublin.mm.pl 19.03.06, 15:20 Donald nie chce wyborów bo z nich nic może nie wyniknąć. Najprawdopodobniej czeka na spadek poparcia dla PiS. Obecnie nie ma pewności która partia by wygrała. Szanse natomiast są duże że LPR i PSL byśmy już nie zobaczyli. Samoobrona by weszła i SLD (oni są niestety niezniszczalni) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tre Światowi giganci wybierają Polskę .............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 15:38 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060318/ekonomia/ekonomia_a_2.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiosenny Re: Jarosław Kaczyński IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.06, 17:23 Dostałem dwa sms-y, że jutro młodzieżówka Platformy i demokraci mają w Bystrzycy topić kaczystę-uosobienie złej zimy.Punktualnie o 12-ej,ma być telewizja i radio.Utopić kaczystę!Brzmi nieźle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joaśka Re: Jarosław Kaczyński IP: *.lublin.mm.pl 19.03.06, 18:05 Zaszczyt dla kaczysty. Predtem moze nożem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc. Re: Joaska jestes ''debil'' i prymityw!! IP: *.sttl.mdsg-pacwest.com 19.03.06, 18:34 Nie pisz glupot na forum , kup sobie wibrator to ci ulzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: Joaska jestes ''debil'' i prymityw!! IP: *.Zensol / *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 20:54 Kim ty jesteś, że zachowujesz się w ten sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: Joaska jestes ''debil'' i prymityw!! 20.03.06, 07:26 asiu, spójrz na jego adres IP - wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk płk. Re: Jarosław Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 19:03 Jednak oni żyją.A ja w dalszym ciągu nie wiem co dzieje się z panem płk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2811 Re: Jarosław Kaczyński IP: *.lublin.mm.pl 20.03.06, 02:10 Pacyfiści zakradają się do szkół, aby demoralizować młodzież, media są zniewolone, a krajem rządzi brydżowy układ zdalnie sterowany przez Komunistyczną Partię Polski, z którym trzeba będzie walczyć na noże. - Jak można nie rozumieć nerwowości braci Kaczyńskich, skoro żyją oni w takim właśnie świecie i tak widzą polską rzeczywistość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martini nie wiem jak inne sprawy ale co do noży to zaczęła IP: *.pg.com 23.03.06, 16:05 platforma ustami Śpiewaka, a Kaczyński powiedział, że jak trzeba to tą walkę przyjmiemy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: nie wiem jak inne sprawy ale co do noży to za IP: 1.5.* / *.umcs.lublin.pl 23.03.06, 16:51 up Odpowiedz Link Zgłoś