Gość: Piotrek IP: 213.77.1.* 30.12.02, 14:12 Cześć! Chciałbym w tym roku wystartować na historię sztuki na KUL. Mam jednak pewne wątpliwości i dlatego chciałbym zapytać kogoś kto studiuje na KULu czy warto. Zgóry dzięki, Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: folkatka Re: Historia sztuki na KUL IP: 212.182.117.* 30.12.02, 14:49 Napisze krotko - warto. Po szczegoly zapraszam na priv. konto na Gazecie. Folkatka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Historia sztuki na KUL - jeszcze jedno IP: 212.182.117.* 30.12.02, 14:57 Polecam wszystkim, a Tobie Piotrze w szczegolnosci, strone Kola Naukowego Studentow H. SZ. KUl - knshs.republika.pl Folkatka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyksztuki Re: Historia sztuki na KUL IP: *.bauholding.pl 03.01.03, 08:47 KUL jest dobry w innych dziedzinach, zwiazanych z prawem kanonicznym itp. Jesli interesuje cie historia sztuki to jedź do Krakowa lub Warszawy. Na KUL'u nic sie nie nauczysz. Mam znajomych, którzy skończyli historię szt. na KUL i niestety prezantuja w tej dziedzinie żałosny poziom i niekoniecznie dlatego że byli nieukami. Niestety na KUL'u chyba jak na razie nie ma dobrych wykładowców w tej dziedzinie, brak tzw. środowiska, pasjonatów. Może kiedyś coś z tego będzie ale musimy poczekać na lepsze czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Historia sztuki na KUL IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.03, 21:35 >> interesuje cie historia sztuki to jedź do Krakowa lub Warszawy. Na KUL'u nic > sie nie nauczysz. Mam znajomych, którzy skończyli historię szt. na KUL i > niestety prezantuja w tej dziedzinie żałosny poziom i niekoniecznie dlatego że > byli nieukami. Niestety na KUL'u chyba jak na razie nie ma dobrych wykładowców > w tej dziedzinie, brak tzw. środowiska, pasjonatów. ----------------------------------------- Mozna wiedziec jaki Szanowny Kolega ukonczyl uniwersytet?? KULowska historia sztuki ma wielkie tradycje, wystarczy wspomniec Filarska, Chrzanowskiego, Wozniakowskiego, chyba dzis tez nie jest az tak zle jak Kolega pisze, brak srodowiska, pasjonatow ??? Smiem twierdzic ze to nieprawda. Prosze zajrzec do jakiegokolwiek fachowego pisma, np. Art & Biznes, Gazety Antykwarycznej, czy cos w tym stylu, azeby zobaczyc ile tam publikuja ludzie z KULu. Poza tym jest tam paru naprawde dobrych, a nawet bardzo dobrych, wykladowcow, jest tez moze paru slabszych - ale tak jest wszedzie i nie wydaje mi sie zeby we Krakowie byli sami geniusze. A co do znajomych Kolegi - ja tez znam pare osob ktore ukonczyly historie sztuki na KULu i bynajmniej nie reprezentuja zalosnego poziomu wiedzy...OK - nie wszystko jest tam rozowe, ale nie chce tego pisac publicznie i dlatego proponowalam naszemu maturzyscie przeniesienie dyskusji na priv. Jeszcze jedno - moj kolega, zdajacy na UW trzy lata temu, wybral sie na tamtejsze Drzwi Otwarte. Zaszedl tez - troche z ciekawosci - na spotkanie dla kandydatow na h.sz.Prowadzacy spotkanie asystent, dowiedziawszy sie ze ma przed soba czlowieka z Lublina, spytal sie go - Po co pan zdaje do nas skoro u siebie ma pan taka dobra h.sz. ? Pozdrawiam Folkatka Odpowiedz Link Zgłoś