Dodaj do ulubionych

Historia sztuki na KUL

IP: 213.77.1.* 30.12.02, 14:12
Cześć!
Chciałbym w tym roku wystartować na historię sztuki na KUL. Mam jednak pewne
wątpliwości i dlatego chciałbym zapytać kogoś kto studiuje na KULu czy warto.
Zgóry dzięki,
Piotrek
Obserwuj wątek
    • Gość: folkatka Re: Historia sztuki na KUL IP: 212.182.117.* 30.12.02, 14:49

Napisze krotko - warto. Po szczegoly zapraszam na priv. konto na Gazecie.
      Folkatka
    • Gość: folkatka Re: Historia sztuki na KUL - jeszcze jedno IP: 212.182.117.* 30.12.02, 14:57

Polecam wszystkim, a Tobie Piotrze w szczegolnosci, strone Kola Naukowego
      Studentow H. SZ. KUl - knshs.republika.pl
      Folkatka
    • Gość: historyksztuki Re: Historia sztuki na KUL IP: *.bauholding.pl 03.01.03, 08:47
      KUL jest dobry w innych dziedzinach, zwiazanych z prawem kanonicznym itp. Jesli
      interesuje cie historia sztuki to jedź do Krakowa lub Warszawy. Na KUL'u nic
      sie nie nauczysz. Mam znajomych, którzy skończyli historię szt. na KUL i
      niestety prezantuja w tej dziedzinie żałosny poziom i niekoniecznie dlatego że
      byli nieukami. Niestety na KUL'u chyba jak na razie nie ma dobrych wykładowców
      w tej dziedzinie, brak tzw. środowiska, pasjonatów. Może kiedyś coś z tego
      będzie ale musimy poczekać na lepsze czasy.
      • Gość: folkatka Re: Historia sztuki na KUL IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.03, 21:35
        >> interesuje cie historia sztuki to jedź do Krakowa lub Warszawy.
        Na KUL'u nic
        > sie nie nauczysz. Mam znajomych, którzy skończyli historię szt. na KUL i
        > niestety prezantuja w tej dziedzinie żałosny poziom i niekoniecznie dlatego
        że
        > byli nieukami. Niestety na KUL'u chyba jak na razie nie ma dobrych
        wykładowców
        > w tej dziedzinie, brak tzw. środowiska, pasjonatów.
        -----------------------------------------
        Mozna wiedziec jaki Szanowny Kolega ukonczyl uniwersytet?? KULowska historia
        sztuki ma wielkie tradycje, wystarczy wspomniec Filarska, Chrzanowskiego,
        Wozniakowskiego, chyba dzis tez nie jest az tak zle jak Kolega pisze, brak
        srodowiska, pasjonatow ??? Smiem twierdzic ze to nieprawda. Prosze zajrzec do
        jakiegokolwiek fachowego pisma, np. Art & Biznes, Gazety Antykwarycznej, czy
        cos w tym stylu, azeby zobaczyc ile tam publikuja ludzie z KULu. Poza tym jest
        tam paru naprawde dobrych, a nawet bardzo dobrych, wykladowcow, jest tez moze
        paru slabszych - ale tak jest wszedzie i nie wydaje mi sie zeby we Krakowie
        byli sami geniusze. A co do znajomych Kolegi - ja tez znam pare osob ktore
        ukonczyly historie sztuki na KULu i bynajmniej nie reprezentuja zalosnego
        poziomu wiedzy...OK - nie wszystko jest tam rozowe, ale nie chce tego pisac
        publicznie i dlatego proponowalam naszemu maturzyscie przeniesienie dyskusji
        na priv.
        Jeszcze jedno - moj kolega, zdajacy na UW trzy lata temu, wybral sie na
        tamtejsze Drzwi Otwarte. Zaszedl tez - troche z ciekawosci - na spotkanie dla
        kandydatow na h.sz.Prowadzacy spotkanie asystent, dowiedziawszy sie ze ma
        przed soba czlowieka z Lublina, spytal sie go - Po co pan zdaje do nas skoro u
        siebie ma pan taka dobra h.sz. ?
        Pozdrawiam
        Folkatka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka