Dodaj do ulubionych

Lublin przeprasza za p. Kruk.

17.05.06, 12:23
:-(
Obserwuj wątek
    • rochelle Re: Lublin przeprasza za p. Kruk. 17.05.06, 12:26
      mow za siebie. ja nie mam zamiaru nikogo przepraszac :>
      • aron2004 Re: Lublin przeprasza za p. Kruk. 17.05.06, 12:28
        napisał rodowity lublinianin petit.
        • bu2m Re: Lublin przeprasza za p. Kruk. 17.05.06, 12:31
          Niech Parczew siedzi cicho.
          • Gość: niuniek Re: Lublin przeprasza za p. Kruk. IP: *.centrozlom.com.pl / 195.205.181.* 17.05.06, 13:05
            Wstydzę się, za Lublin.
            • aron2004 Re: Lublin przeprasza za p. Kruk. 17.05.06, 13:13
              to się wyprowadź
              • nabucco4 za ciebie też mi wstyd..... 17.05.06, 13:20
            • rochelle Re: Lublin przeprasza za p. Kruk. 17.05.06, 14:48
              to moze jakies argumenty :> zareczam, ze jest mnostwo innych rzeczy w Lublinie,
              za ktore mozna sie wstydzic (np. wrodzone sztywniactwo jego mieszkancow)
              • Gość: tfee Lublin-Deptakowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 14:56
                Tak-słuszne spostrzeżenie - ale to sztywniactwo, a raczej ważniactwo bierze się
                z tego że za dużo jest szkół wyższych jak na taki grajdół. Taki prowincjonalizm
                zakakany którego najlepszym wyrazem jest ten obskurny i śmieszny w swoim
                prowincjonaliźmie deptak, a raczej deptakowo. Taka mentalność: "boso ale w
                ostrogach"
                • bu2m Re: Lublin-Deptakowo 17.05.06, 15:00
                  Uwielbiam czytać takich sfrustrowanych internetowych socjologów. Mam niesamowity ubaw przy tym.
                  • rochelle Re: Lublin-Deptakowo 17.05.06, 15:09
                    moja diagnoza: ubaw z frustracji to objaw frustracji wtornej, duzo ciezszej w
                    leczeniu, bo ukrywanej i wypieranej ze swiadomosci :>
                    szczere wyrazy wspolczucia, hihihi.
              • Gość: szkodnik Re: Lublin przeprasza za p. Kruk. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 15:26
                no i mylicie się - to nie jest sztywniactwo i mentalność mieszkańców, a
                nuworyszy-mieszkańców, którzy masowo ściągają do Lublina: z Kielc, Rzeszowa i
                wiosek położonych pomiędzy - zalali swoją mentalnością miasto i niestety nam je
                urządzają... i dlatego tak są dumni z "dreptaka", bo przypomina im
                rodzinną-wioskową ulicę, po której wieczorową porą wędrują parami dziewczyny, a
                chłopaki stoją po opłotkach... to oni swoimi pomysłami zabijają miasto, niszczą
                zabytki (bo stare to tylko do wymiany na nowe i błyszczące), wycinają stare
                drzewa sadząc w to miejsce komputerowe kikuty, to oni o rdzennych mieszkańcach
                powiadają "odpady"... - mówią, że są nowocześni... p. K. jest tego dobitnym
                przykładem... - też lubi brać za pysk i pokazywać którędy droga (pardon, dreptak)...
                • Gość: aron Re: Lublin przeprasza za p. Kruk. IP: *.pl / *.enterpol.pl 17.05.06, 16:33
                  Gość portalu: szkodnik napisał(a):

> no i mylicie się - to nie jest sztywniactwo i mentalność mieszkańców, a
                  > nuworyszy-mieszkańców, którzy masowo ściągają do Lublina: z Kielc, Rzeszowa i
                  > wiosek położonych pomiędzy - zalali swoją mentalnością miasto i niestety nam
                  je
                  > urządzają... i dlatego tak są dumni z "dreptaka", bo przypomina im
                  > rodzinną-wioskową ulicę, po której wieczorową porą wędrują parami dziewczyny,
                  a
                  > chłopaki stoją po opłotkach...

To Bryłowski pochodzi z Kielc?
                  • nigdyprzenigdynie Słuchaj no! 17.05.06, 21:27
                    Kielce przynajmniej w Polsce są powszechnie znane, ale Lublin razem z tym
                    dreptakiem to totalne zadupie, które przeciętnemu Polakowi NIE MÓWI DOSŁOWNIE NIC!
                    Poza tym ten wasz "dreptak" ma się nijak do ulicy Sienkiewicza w Kielcach!
                    • Gość: Och, Kielce! Re: Słuchaj no! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 21:42
                      Tak, znane. Z powiedzenia "pizdzi jak w kieleckiem"...
                      • Gość: nigdyprzenigdynie A Lublin kiedyś był bohaterem takiej piosenki: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 22:51
                        Z Warszawy jesteś Polak prawy
                        Z Krakowa mądra z ciebie głowa
                        A z Lublina zwykła świnia.

A z czego obecnie znany jest Lublin? Z tego że Rzeszów stoi wyżej?
                        • Gość: Och, Kielce! Re: A Lublin kiedyś był bohaterem takiej piosenki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 18:28
                          A Kielce? Wioska olimpijska - najwiekszy odsetek dresów na kilometr kwadratowy.
                          Skad taka złość na Lublin? Że przyjeżdzacie do nas na studia? Tak jak ci z
                          Rzeszowa?
                          • Gość: nigdyprzenigdynie Jak już się nie dostaną na UJOT, albo UWU, ciućku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:40
                            Tyle warte są te wasze "uniwersytety" - zwłaszcza odkąd rektorem UMCS jest jawny
                            homofob i antysemita - wszak zakaz koszulki z napisem "jestem gejem" albo
                            "jestem Żydem" świadczy o tym najdobitniej!
                            • Gość: Och, Kielce! Re: Jak już się nie dostaną na UJOT, albo UWU, ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 09:49
                              Prawdziwie świetokrzyska kultura :-)
                              A co cię tak ten Lublin obchodzi? Że do niego zaglądasz? Ja mam twoją mieścinę
                              daleko i nie wchodzę na wasze forum. Gdyby Lublin był Ci obojętny, nie byłoby
                              cię tu.
    • Gość: wróbel Re: Lublin przeprasza za p. Kruk. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 15:37
      To było do przewidzenia,że "koleżanka" Jarka (i drugiego z bliźniaków) wypłynie na szerokie wody.
      Ona samotna,on samotny.....
      • pytacze Re: Lublin przeprasza za p. Kruk. 17.05.06, 15:52
        on brzydki, ona brzydka... ale co z dotychczasowym mezem?
        • Gość: wróbel Re: Lublin przeprasza za p. Kruk. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 16:15
          www.sejm.gov.pl/poslowie/posel5/178.htm
          www.elzbietakruk.pl/display_art.php?ida=43&mode=FREE&tabela=artykul&id=22&typ=P&idr=5&level=1
          serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65648,3268428.html
          wirtualnemedia.pl/document,,983008,Zagraniczne_wojaze_Elzbiety_Kruk.html

• Gość: H Re: Lublin przeprasza za p. Kruk. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 20:55
      Czytam to wszystko i już zupełnie nie rozumiem skąd tyle żółci? Co ma wspólnego
      p. Kruk z deptakiem? Nieudana poseł z udaną ulicą, która jest po prostu jednym z
      najładniejszych deptaków w Polsce, ale oczywiscie musi być przez lubelskich
      zakompleksionych dupków uznana za nic dobrego, tylko dlatego, że w Lublinie. Nie
      ma drugiego miasta w Polsce, w którym ludzie mieliby tak niską samoocenę i tego
      powinni się wstydzić przede wszystkim, bo m.in. z tego właśnie powodu wybieraja
      takich posłów, czy samorządowców, jakich wybierają. Z tego powodu w Lublinie
      jest znacznie gorzej niż mogłoby być. Sukces osiągają takie miasta, gdzie ludzie
      doceniają wartosć swojego otocznia i bronią swojej tożsamosci, jak tylko sie da,
      jak jest w Krakowie, Poznaniu, Wrocławiu, Szczecinie, czy mniejszych, jak
      Rzeszów. W Lublinie jest w dobrym tonie uważac własne miasto za dziurę i
      najgorsze miejsce na swiecie. W Lublinie jest w dobrym tonie wypowiadać to
      wszystko głośno i z przekonaniem, dzięki czemu tylko wzmacnia sie stereotypy i
      ciągnie całe miasto, a tym samym siebie samych, na dno. Paranoja. Lublinianie to
      załosne dupki bez przyszłosci. Przy takim podejsciu do siebie samych i swojego
      miasta nic dobrego nas, ani tego miasta nie czeka.
      A tak w ogóle, to petit7 nie ma żadnego prawa przepraszać w imieniu Lublina za
      cokolwiek. Przepraszaj za co chcesz, ale nie zamiast innych. I nie judź więcej
      na tym forum. Masz swoje, siedź tam. Jedyne co tu robisz, to wyżywasz swoje
      kompleksy czepiajac się Lublina, a to, że znajdujesz podatny grunt tylko cię
      bawi. Miej choć odrobinę kultury i przestań to robić.
      • Gość: nigdyprzenigdynie Można wiedzieć co w nim takiego "ładnego"??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:44
        Może lepiej byście sobie zrobili porządek z tą zasyfiałą ulicą Grodzką, Rynkiem
        i Bramową i całą tą koszmarnie zalazłą ropniakami Starówką - bo ona faktycznie
        należy do najp. w Polsce, niestety wogóle jest prawie nieznana, jak już
        powiedziałem. I tu wywalić ruch kołowy.
        A poza tym wyobraź sobie że w kontekście tego "dreptaka" to nawet wypowiadali
        się specjaliści z Gdyni i Sopotu od trolejbusów - "w zasadzie nie dojeżdżają do
        Śródmieścia" i cała trakcja przestała nieco mieć sens.
        • Gość: H Re: Można wiedzieć co w nim takiego "ładnego"??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 09:58
          A co jest ładnego w kieleckiej ulicy Sienkiewicza? Ładny to subietywne pojęcie,
          ciężkie do uzasadnienia. Ja nie powiedziałem, ze jest ładny, choc tak uważam.
          Napisałem, ze jest udany. Wiesz, jak to wyglądało przedtem? Widzialem trochę
          deptaków w Polsce i lubelski nie jest moim zdaniem w niczym gorszy od innych, a
          większosc tych, które widzialem, przewyższa.
          Ciekawe, że o tym, że deptak jest do niczego słyszałem już kilkaktornie - zawsze
          w kontekjście trolejbusów - nigdy nie słyszalem tego od ludzi, ktorzy nie są
          miłosnikami komunikacji miejskiej. Ciekawe.
          Zauważ, ze to, co atakujesz, to polityka samorządu, który sobie nie radzi z
          problemami miasta. A ty, piszac to wszystko rzucasz błotem na całe miasto, na
          wszystkich jego mieszkańców czynawet szerzej, mieszkańców regionu. Chciałbyś być
          utżsamiany ze wspanialymi politykami z twoich stron? Niezależnie od opcji z
          Jegiłłą, "aferą starachowicka", teraz Gosiewskim itd.? Czujesz z tymi ludźmi
          więź psychiczną?
          Przemysl to i przestań obrażać ludzi. Najgorzej swiadczy to o tobie, a nie o
          tyhc, których obrażasz.
      • Gość: Rebecca Ładny post IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 22:42
        A nawet kiedyś przeczytałem w pewnym niemieckojęzycznym przewodniku: "die
        Lubliner mögen Ihre Stadt nicht, finden sie ein kleines Dorf" - "Lublinianie nie
        lubią swojego miasta, uważają je za wiochę". Po prostu płakać się chce - a
        najsmutniejsze jest to, że ci co głosowali na takie a nie inne władze - psioczą
        na nie." Typową odpowiedzią "Lublinianina" na stwierdzenie "Lublin to jedno z
        najpiękniejszych miast Polski" to: "e taaaam, tu nic nie ma!"
        • Gość: H Re: Ładny post IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 21:52
          Dobre! Patrzcie Lublinianie już sie z was ludzie smieją przez wasze idiotyczne
          kompleksy!
          Przy okazji: masz moze ten przewodnik pod ręką? Pewna to widomosć? Moze jakbyśmy
          opublikowali to i owo z nieg, to by kochani Lublinianie to i owo zrozumieli
          wreszcie...
          Pozdr.
          • Gość: Rebecca Autentycznie! Tylko nie pamiętam nazwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 22:23
            Ale miał go pewien Szwajcar, który onegdaj tu studiował medycynę... Nie mam do
            niego kontaktu, niestety.
            I jeszcze coś takiego: "ein Dorf mit funf Hochschulen"(wieś z pięcioma szkołami
            wyższymi)
            • Gość: H Re: Autentycznie! Tylko nie pamiętam nazwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 22:34
              Dobre i trafiające w sedno. Szkoda, ze ludzie tak mało zdają sobie sporawe z
              tego, jak ich głupie fochy mogą szkodzic ich własnemu otoczeniu i im samym.
              Jako kolejny przykład postrzegania Lublina z zewnątrz, wklejam post pewnego
              poznaniaka z innego foum, a pod spodem link do całego wątku:

"Byłem w Lublinie naprawdę wiele razy na dłuższy czas i jako turysty i
              forumowicza z Poznania moje spostrzeżenia są następujące:

- Lublin to świetna starówka, która kompletnie nie jest wykorzystana. Macie
              naprawdę autentyczną perełkę, ale nawet w weekendy wieczorami niewiele się
              dzieje na Rynku, niemówiąc już o bocznych uliczkach, w które strach wejsć; częśc
              kamienic się też po prostu sypie.
              Dużo więcej dzieje się na deptaku np., a nie ma on klimatu Starego Miasta.

- Lublin to naprawdę wielkomiejskie, a przy tym przytulne i małe śródmieście,
              które po odnowieniu nawierzchni, małej architektury (thx UE i części kamienic
              robi duże wrażenie.

- Poza starówką i śródmieściem Lublin jest naprawdę dobrze zaplanowanym
              urbanistycznie miastem, w którym jest dużo zieleni, ale niestety, jak w
              większości miast w Polsce rządzi wielka płyta, więc moim zdaniem Lublin powinien
              robić wszystko, by centrum miasta było bardziej żywe oferowało więcej atrakcji
              (brak porządnych kin np. to poracha kompletna), by tu przyciągnąć i przede
              wszystkim mieć czym utrzymać turystów - ja bym postawił na magiczno-inteligencki
              charakter miasta łączącego Wschód z Zachodem, magię z nowoczesnością

- Wytworzenie naprawdę żyjącej i prestiżowej tkanki śródmieścia musi się moim
              zdaniem wiązać z miejscem dla biznesu i handlu. Tego w śródmieściu Lublina
              kompletnie nie widać. Brak siedzib firm w stylowych kamienicach, ekskluzywnych
              lub choć bardzo porządnych sklepów, ciekawych restauracji czy pubów. Bez tego
              zagraniczni (ale też część polskich) turyści będą traktować Lublin jako
              prowincję, nie zostawią pieniędzy, nie polecą
              znajomym.

- poprawić trzeba komunikację miejską, która jest fatalna... autobusy-wraki,brak
              linii noncych,dworzec PKS to naprawdę opdycha turystę. Za to dworzec PKP jak na
              polskie warunki to miodzio

Reasumując, moim zdaniem Lublin powinien postawić na centrum, które ma być
              centrum nie samego miasta tylko całej pd.-wsch. Polski, centrum, które naprawdę
              jest piękne, może nabrać znacznie większego znaczenia. Bo według mnie przed
              Lublinem teraz bardzo wazny okres: albo osiągnie wspomniane pozycję albo już na
              długo pozostanie w cieniu. A naprawdę jest w Polsce miejsce na silne wschodnie
              miasto i wykorzystując bezkrólewie na Wschodzie Lublin może znacznie przegonić
              Szczecin,Białystok,Bydgoszcz czy Toruń właśnie dlatego, że będzie najlepszy na
              Wschodzie, bo taki Szczecin ma mniejsze perspektywy przez obecność Wrocławia i
              Poznania na Zachodzie.

Jeśli Lublin będzie świadomie kreował się na "stolicę" wsch. Polski i do tego
              tchnie życie w centrum, to zobaczycie, że inwestorzy (i lotnisko) przyjdą szybko."
              www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=339860
              Moim zdaniem ocena bardzo trzeźwa i rzeczowa.
              • Gość: aron Re: Autentycznie! Tylko nie pamiętam nazwy IP: *.pl / *.enterpol.pl 20.05.06, 00:01
                ja tylko dodam, że dworzec PKS w Poznaniu jest jeszcze gorszy, no i oferuje
                mniejszą ilośc połączeń niż nasz.
    • leniak Re: Lublin przeprasza za p. Kruk. 17.05.06, 23:41
      cos nie jestem na bieżąco a p. Kruk coś nabroiła ostatnio?
    • junior.senior Re: Lublin przeprasza za p. Kruk. 18.05.06, 21:13
      Czemu ten kretyn z Jelcza podaje się za mieszkańca Lublina?
      • Gość: Mielnik Re: Lublin przeprasza za p. Kruk. IP: *.rlan.pl / 81.219.156.* 18.05.06, 21:33
        A tobie się podoba p. Kruk?
        • junior.senior Re: Lublin przeprasza za p. Kruk. 18.05.06, 21:40
          Bardziej niz ty psycholu z Jelcza, odpier.dol sie chamie z prowincji od
          Lublina. I nie zmieniaj tak nicków bo głupote mozna wyczuc na odległość kolego
          petit7/ mielnik / j.laskowice podobnie jak twoje wiesniacze IP.
        • leniak Re: Lublin przeprasza za p. Kruk. 18.05.06, 23:54
          Fizycznie? - wiesz że nie zgodzę sie z tym że jest brzydka.
          Niestety jej nie znam więc o innych aspektach się nie wypowiadam.
          To co natomiast robiła jakiś czas temu w radzie uważam za nieco małe a napewno
          za nie na miejscu pisząc oględnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka