Dodaj do ulubionych

WOŚP wcale nie gra dla Lublina.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.03, 18:17
Chciałbym zaznaczyć, że mieszkając w Lublinie nie ma większego sensu wpłacać
pieniądze na Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy! Uważam tak nie dlatego, że
jestem tej akcji przeciwny. Chodzi mi o to, że większość pieniędzy w
lubelskim zbieranych przez wszystkie lata, wcale nie poszła na nasze
województwo! Gdybym miał większa kasę przeznaczyłbym ją na inne organizacje
lubelskie pomagające chorym. Nie dość, że nasze województwo jest
najbiedniejsze w Polsce to jeszcze jego mieszkańcy oddają pieniądze na rzecz
innych miast tzn organizacji z łądna nazwą WOŚP!
Obserwuj wątek
    • lucy_z Re: WOŚP wcale nie gra dla Lublina. 12.01.03, 18:25
      Jak nie chcesz to nie dawaj a nie siej fermentu. Ciekawa jestem kiedy na co
      dałeś!??? Wystarczy Ci dobrej woli i chęci żeby przejść się po szpitalach
      lubelskich i sprawdzić ile sprzętu jest z WOSP??? Jeżeli nie znajdziesz to
      przyjdź i napisz o tym. Jeszcze może objedź cale województwo albo podzwoń i się
      dowiedz!
    • mwt Re: WOŚP wcale nie gra dla Lublina. 12.01.03, 18:35
      I o ten tryb warunkowy chodzi... gdyBYM... przeznaczylBYM...
      A moze daj po prostu 10 zl i pokazuj potem znajomym serduszko, chwalac sie, ze
      dales krocie...

GdyBY kazdy myslal tak jak ty - bylibysmy jeszcze wiekszym zadupiem:(((

wisia
      • Gość: czytelnik Re: WOŚP wcale nie gra dla Lublina. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.03, 00:07
        Najwyraźniej nikt mnie nie zrozumiał. Chodziło mi o to, że z przykładowych
        10złotych na sprzęt w województwie lubelskim zostaje 3-4złote, reszta idzie
        dalej. Oczywiście to nie jest oficjalna wiadomość. Jednakże uważam, że lepiej
        jest dać te 10zł lubelskiej organizacji bo całość zostanie przeznaczona na
        lubelskie szpitale. A mówiąc o większej kasie miałem na myśli np 10 ale tysiecy
        złotych. Których jako Lublinianin nie przeznaczyłbym na WOŚP, prędzej na jakieś
        hospicjum z Lublina. Natomiast sama akcja jest wielkim pozytywnym wydarzeniem
        choć ma też ciemne strony. Tylko WOŚP potrafi skonsolidować tylu ludzi w
        Polsce.
    • Gość: Grendel Re: WOŚP obnaża władze. IP: *.swit.futuro.pl / *.swit.futuro.pl 12.01.03, 21:14
      Popieram całkowicie akcję zbierania pieniędzy przez WOŚP. Nie tylko dlatego, że
      pomaga ona dzieciom i to tym najbiedniejszym bo chorym, ale również dlatego, że
      ośmiesza ona nasze wspaniałe władze państwowe. Przecież ten cały sprzęt, który
      kupuje WOŚP powinien być zapewniony przez państwo Polskie!!! Ciekawe czy
      wrzucający do puszek pieniądze posłowie, ministrowie, prezydenci, wojewodowie,
      premierzy zdają sobie sprawę że gdyby nie ich nieudolność to zapewne takiego
      rodzaju akcji w ogóle by nie było.
    • Gość: ryża małpa Re: WOŚP wcale nie gra dla Lublina. IP: 4.2.* / *.lublin.mm.pl 12.01.03, 22:01
      najlepiej w ogóle nie wpałcać , bo co my z tego bedziemy mieli, no nie?
    • dociek PROWOKACJA RADIA co ma RYJA! 13.01.03, 01:26
      Gość portalu: czytelnik napisał(a):

> Chciałbym zaznaczyć, że mieszkając w Lublinie nie ma większego sensu wpłacać
      > pieniądze na Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy! Uważam tak nie dlatego, że
      > jestem tej akcji przeciwny. Chodzi mi o to, że większość pieniędzy w
      > lubelskim zbieranych przez wszystkie lata, wcale nie poszła na nasze
      > województwo! Gdybym miał większa kasę przeznaczyłbym ją na inne organizacje
      > lubelskie pomagające chorym. Nie dość, że nasze województwo jest
      > najbiedniejsze w Polsce to jeszcze jego mieszkańcy oddają pieniądze na rzecz
      > innych miast tzn organizacji z łądna nazwą WOŚP!

Tak, jak samą działalność Radia co ma Ryja oraz całej grupy pod wodzą papci
      Rydza i ich politycznych krzykaczy z LPR-u można podciągnąć pod pokrętną
      antyeuropejską prowokację wyplecioną przez naszych wschodnich sąsiadów przy
      bezmyślnym udziale nawiedzonych, ciemnych pseudokatolików, tak samo powyższy
      post jednoznacznie śmierdzi identyczną prowokacją ze strony stada rydzykowego.
      Nie zdziwiłbym się gdyby jego autorem okazał się np. niejaki Oszołom z RM (IP
      jest identyczne), albo któreś z jego wielu wcieleń na tym forum. Faktem jest,
      że Lublin wypada cienko w WOPIŚ z perpektywy całej Polski, ale cóż taka jego
      zaściankowa i ciemnogodzka natura, do której dołącza się ostatnimi laty
      narastająca bieda
    • dociek Re: WOŚP wcale nie gra dla Lublina. 13.01.03, 13:37
      Wg Radio Lublin: WOŚP dla Lubelszczyzny (2003-01-11)

Ponad 5 milonów 300 tysięcy złotych przekazała dotychczas ośrodkom na
      Lubelszczyźnie Fundacja Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Niemal wszystkie
      regionalne szpitale, ZOZ-y, stacje pogotowai i dializ dostały specjalistyczny
      sprzet do ratowanie życia najmłodszych.
      Najwięcej otrzymały kliniki i szpitale w Lublinie- niemal 3 miliony złotych.
      Dziecięcy Szpital Kliniczny otrzymał już m.in. monitory do kontroli bezdechu u
      niemowląt, pompy insulinowe, elektrokardiograf i monitory akcji serca. Sprzęt
      ten w sumie kosztował ponad 650 tysięcy złotych. Nowoczesne urządzenia do
      ratowania życia dzieci otrzymały m.in. także Kliniki Położnictwa i
      Perinatologii, Noworodków, Hematologii i Onkologii lubelskiej Akademii
      Medycznej oraz Wojewódzka Stacja Pogotowia Ratunkowego.
      Duże kwoty otrzymały też ZOZ-y i oddziały noworodków oraz pomocy doraźnej w
      Białej Podlaskiej - ponad 574 tysiące, Hrubieszowie- 130 tysięcy, Puławach -170
      tysięcy, terspolu - 208 tysięcy, zamościu - 252 tysiące i Łukowie - 106
      tysięcy.
      Szpital w Biłgoraju dostał od Fundacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy
      sprzęt medyczny o wartości ponad 42 tysięcy złotych.

• oszolom_dociek To wina Pruszkowskiego i zasciankowego zadupia! 15.01.03, 02:21
      To wina Pruszkowskiego i zasciankowego zadupia!
      • nomeans Re: To wina Pruszkowskiego i zasciankowego zadupi 17.01.03, 17:19
        jestes nudny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka