nabucco4 26.05.06, 07:51 w czasie strajków służby zdrowia po cichutku dali sobie podwyżki. MOże ktoś coś wie więcej na ten temat.Jesli tak to jest to moim zdaniem qrestvo najwyższego stopnia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nabucco4 znalazłem 26.05.06, 10:55 www.kurier.lublin.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=26209 Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena2lbn Re: znalazłem 26.05.06, 11:25 Pensje zasadnicze lekarzy w lubelskich szpitalach wynoszą od 1,1 do 2 tys. zł brutto, a pielęgniarek ok. 1 tys. zł brutto. O zarobkach pracowników funduszu mogą oni tylko pomarzyć. W lubelskim oddziale NFZ średnia pensja wynosi 3,2 tys. zł brutto. Na przykład zarobki informatyków i kierowników można ustalić na poziomie nawet 4,5 tys. zł, maksymalne wynagrodzenie dla referenta ze średnim wykształceniem może wynosić zaś 4 tys. zł. Doradcy z wyższym wykształceniem medycznym, administracyjnym, ekonomicznym, prawniczym mogą mieć pensje na poziomie 8,5 tys. zł. Wynagrodzenie dyrektora oddziału dochodzić może też do 8,5 tysiąca zł, ale jego uposażenie podnosi dodatek funkcyjny ok. 2,5 tys. zł. Zastępcy dyrektora mogą otrzymywać po 7,5 tys. zł, a naczelnicy wydziałów i szefowie delegatur nawet 6,5 tys. zł. nabucco4 przepraszam,ze powieliłam fragment Twojego znaleziska,ale w tym miejscu opadły mi ręce i nogi........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: ciekaw jestem co P na to ? IP: *.resetnet.pl 26.05.06, 12:00 Ten artykuł pokazuje ile tysiecy złotych idzie na pracowników NFZ , ordynatorów i kierowników. Lekarz zarabia zasadniczo od 1,1 do 2 tys. To ejst tylko wypłata zasadnicz. Niech pani doliczy do tego inne dodatki , praktykę prywatną , dyżury oraz łapówki.Wyjdzie pani około 4 tys zl dla lekarza na miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco4 ale ty nie rozumiesz..... 26.05.06, 12:04 że konował aby zarobić tę kasę zapieprza 16-18(średnio) godzin na dobę, całe życie sie dokształca a niedouk urzędas z "układu" akurat miłościwie panującego o 15 zamyka biureczko i idzie w pizdu!I to urzędas który ma rolę służebną dla lekarza pełnić a nie odwrotnie!!!Ale tyś jołop to nie pojmiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p pan nabucco4 znowu łamie regulamin forum IP: *.resetnet.pl 26.05.06, 13:46 Wypociny pana nabucco4 : "że konował aby zarobić tę kasę zapieprza 16-18(średnio) godzin na dobę, całe życie sie dokształca a niedouk urzędas z "układu" akurat miłościwie panującego o 15 zamyka biureczko i idzie w pizdu!I to urzędas który ma rolę służebną dla lekarza pełnić a nie odwrotnie!!!Ale tyś jołop to nie pojmiesz." Panie nabucco niech się pan nie denerwuje. Mimo iż mnie pan obraża wiele razy to ja grzecznie panu odpowiem. Zgadzam się , że pracownicy NFZ zarabiają za dużo , tam także sa łapówki (tylko już większe niż w szpitalach), aby to zlikwidować należy oczyścić NFZ, zbadać wydawane pieniądze, zbadac majątek pracowników. Nie rozumiem po co się pan oburza i przeklina. Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco4 mów mi Nabek - pana se daruj. 26.05.06, 13:53 a`propos przeklinania - ty chyba jeszcze nie słyszałeś przekleństw. I nie jestem zdenerwowany. Odpowiadam tylko dosadnie na Twoje argumenty abyś dokładnie pojął(ęła) w czym rzecz bo widzę że masz problemy. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: mów mi Nabek - pana se daruj. IP: *.resetnet.pl 26.05.06, 14:04 Pana słowa "zapierza" i "w pizdu" to dla pana nieprzeklenstwa? W takim razie kto pana wychował i gdzie? Wychowała pana pani magdalenka2lbn? Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco4 p-ipku drogi 26.05.06, 14:39 czy umyłeś klawiaturkę po tym jak przepisałeś te dwa urocze, soczyste słówka? Bo przyznasz - są wdzięczne? :-) Odpowiedz Link Zgłoś