Dodaj do ulubionych

podobno prasa pisała że w NFZ......

26.05.06, 07:51
w czasie strajków służby zdrowia po cichutku dali sobie podwyżki. MOże ktoś
coś wie więcej na ten temat.Jesli tak to jest to moim zdaniem qrestvo
najwyższego stopnia.
Obserwuj wątek
    • nabucco4 znalazłem 26.05.06, 10:55
      www.kurier.lublin.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=26209
      • magdalena2lbn Re: znalazłem 26.05.06, 11:25
        Pensje zasadnicze lekarzy w lubelskich szpitalach wynoszą od
        1,1 do 2 tys. zł brutto, a pielęgniarek ok. 1 tys. zł brutto. O zarobkach
        pracowników funduszu mogą oni tylko pomarzyć. W lubelskim oddziale NFZ średnia
        pensja wynosi 3,2 tys. zł brutto. Na przykład zarobki informatyków i
        kierowników można ustalić na poziomie nawet 4,5 tys. zł, maksymalne
        wynagrodzenie dla referenta ze średnim wykształceniem może wynosić zaś 4 tys.
        zł. Doradcy z wyższym wykształceniem medycznym, administracyjnym, ekonomicznym,
        prawniczym mogą mieć pensje na poziomie 8,5 tys. zł. Wynagrodzenie dyrektora
        oddziału dochodzić może też do 8,5 tysiąca zł, ale jego uposażenie podnosi
        dodatek funkcyjny ok. 2,5 tys. zł. Zastępcy dyrektora mogą otrzymywać po 7,5
        tys. zł, a naczelnicy wydziałów i szefowie delegatur nawet 6,5 tys. zł.

nabucco4 przepraszam,ze powieliłam fragment Twojego znaleziska,ale w tym
        miejscu opadły mi ręce i nogi........
        • nabucco4 ciekaw jestem co P na to ? 26.05.06, 11:32
          • Gość: p Re: ciekaw jestem co P na to ? IP: *.resetnet.pl 26.05.06, 12:00
            Ten artykuł pokazuje ile tysiecy złotych idzie na pracowników NFZ , ordynatorów
            i kierowników. Lekarz zarabia zasadniczo od 1,1 do 2 tys. To ejst tylko wypłata
            zasadnicz. Niech pani doliczy do tego inne dodatki , praktykę prywatną , dyżury
            oraz łapówki.Wyjdzie pani około 4 tys zl dla lekarza na miesiąc.
            • nabucco4 ale ty nie rozumiesz..... 26.05.06, 12:04
              że konował aby zarobić tę kasę zapieprza 16-18(średnio) godzin na dobę, całe
              życie sie dokształca a niedouk urzędas z "układu" akurat miłościwie panującego
              o 15 zamyka biureczko i idzie w pizdu!I to urzędas który ma rolę służebną dla
              lekarza pełnić a nie odwrotnie!!!Ale tyś jołop to nie pojmiesz.
              • Gość: p pan nabucco4 znowu łamie regulamin forum IP: *.resetnet.pl 26.05.06, 13:46
                Wypociny pana nabucco4 :

"że konował aby zarobić tę kasę zapieprza 16-18(średnio) godzin na dobę, całe
                życie sie dokształca a niedouk urzędas z "układu" akurat miłościwie panującego
                o 15 zamyka biureczko i idzie w pizdu!I to urzędas który ma rolę służebną dla
                lekarza pełnić a nie odwrotnie!!!Ale tyś jołop to nie pojmiesz."

Panie nabucco niech się pan nie denerwuje. Mimo iż mnie pan obraża wiele razy
                to ja grzecznie panu odpowiem. Zgadzam się , że pracownicy NFZ zarabiają za
                dużo , tam także sa łapówki (tylko już większe niż w szpitalach), aby to
                zlikwidować należy oczyścić NFZ, zbadać wydawane pieniądze, zbadac majątek
                pracowników. Nie rozumiem po co się pan oburza i przeklina.
                • nabucco4 mów mi Nabek - pana se daruj. 26.05.06, 13:53
                  a`propos przeklinania - ty chyba jeszcze nie słyszałeś przekleństw. I nie
                  jestem zdenerwowany. Odpowiadam tylko dosadnie na Twoje argumenty abyś
                  dokładnie pojął(ęła) w czym rzecz bo widzę że masz problemy. :-)
                  • Gość: p Re: mów mi Nabek - pana se daruj. IP: *.resetnet.pl 26.05.06, 14:04
                    Pana słowa "zapierza" i "w pizdu" to dla pana nieprzeklenstwa? W takim razie
                    kto pana wychował i gdzie? Wychowała pana pani magdalenka2lbn?
                    • nabucco4 p-ipku drogi 26.05.06, 14:39
                      czy umyłeś klawiaturkę po tym jak przepisałeś te dwa urocze, soczyste słówka?
                      Bo przyznasz - są wdzięczne? :-)
                • nabucco4 PS. Zacząłeś(aś)......... 26.05.06, 13:54
                  gadać ludzkim głosem :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka