Dodaj do ulubionych

Co bezpieka na mnie wypisywała

01.06.06, 01:54
prawda
byleby nie krzywdzić niewinnych
i nie pisać jej na bieżące potrzeby - może jednak otworzyć archiwa po prostu?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc W IV RP SBecy sa wyroczniami w sferze moralnosci . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 08:52
      widze ze kwity sbkow sa probierzem moralnosci spoleczenstwa. zaden polglowek nie zastanowi sie ze moze warto od tych co grozba szantazem i innymi dzialaniami zmuszali do powiedzenia kilku slow zeby tylko notatke miec i wynik zaczac lustracje i rozliczanie a nie od ofiar.

• leniak Re: W IV RP SBecy sa wyroczniami w sferze moralno 01.06.06, 11:42
        gdyby chodziło o sprawiedliwość jakąś pewnie tak by było stąd wniosek że raczej
        nie chodzi...
      • Gość: Kolek Re: W IV RP SBecy sa wyroczniami w sferze moralno IP: 217.5.191.* 02.06.06, 07:54
        Jestem również za tym, żeby najpierw rozliczyć etatowych urzędników od spraw
        bezpieki. Można to zrobić na podstawie tych samych dokumentów. Dopiero potem
        wszystkich innych donosicieli, czy to przymusowych czy też dobrowolnych. Do
        donosicieli dobierać się poprzez dokumenty od pokrzywdzonych. Ci, na których
        donoszono a nie doznali krzywdy mogą poczekać.
    • Gość: Lublinianin Re: Co bezpieka na mnie wypisywała IP: 87.246.214.* 01.06.06, 12:10
      To jak to jest ? Teczki niektórych są wiarygodne, a niektórych nie ? Od czego
      to zależy ?
      • Gość: bleee Re: Co bezpieka na mnie wypisywała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 15:26
        punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... bleee...
        • rilian TW anakin skywalker 01.06.06, 16:28
          dziś dosiadłem się do syna oglądającego "powrót jedi" i przy znanej scenie
          konfrontacji luke-vader-imperator naszły mnie wątpliwości... jak byłby w naszej
          III i pół RP potraktowany anakin skywalker?
          • janbezziemi Re: TW anakin skywalker 01.06.06, 18:52
            Makulatura..Na smietnik...Na smietnik normalny lub historii..
      • leniak Re: Co bezpieka na mnie wypisywała 02.06.06, 00:16
        wiarygodne czy nie? nie wiem czy wiarygodne są wogóle czy też nie wiarygodne,
        nie podoba mi się że bezpieka stała się patronem naszego państwa i wyrocznią w
        sprawach moralności sądzę że mamy lepsze wzorce, ale chyba w większości nie
        jestem
        poza tym dziwnie się czuję jak widzę że na tym co uważam za g...o żeruje spora
        część osobników nie tylko mojego gatunku, ale nawet narodowości... może to jest
        rodzaj manny a ja tego nie widzę? żeruje właśnie a nie szuka prwady czy
        czegokolwiek innego.
    • Gość: !!! !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 22:19
      www.remuszko.pl/zaleski/
      • blood_free Re: !!! 02.06.06, 04:27
        Po 16 latach od transformacji ustrojowej i zalamaniu sie socjalizmu w PL,wracamy
        do przeszlosci.Winszuje pomyslodawcom.Jednak jak brakuje na chleb to trzeba
        czerni zapewnic igrzyska.Jednak te PiSsowate malo kogo rajcuja.Swoja droga
        uwazam,ze kazdy zainteresowany niezaleznie od swoich zwiazkow z PRLowska
        bezpieka powinien moc zaspokoic swoja ciekawosc w ramach lektury zasobow
        IPN.Natomiast "bohaterow" teczkowych dossier powinno sie zostawic w spokoju i
        oglosic ogolnonarodowe pojednanie z historia.Tyle tylko,ze kaczki na taki gest
        po prostu nie stac.
    • nabucco4 Kaczyński J. wskazał drogę 02.06.06, 15:02
      teraz wszuscy będą mieli sfałszowane teczki. Tylko czy wszystkie będą tak
      dogłębnie badane przez prokuratora jak pana J.K. Nie mam nic do tego księdza -
      ale dla mnie jest to przykład działania jak powyżej. Kto następny?Każdy ksiądz
      z listy Isakiewicza (czy jak mu tam) teraz ma wymówkę. Co na to Dziwisz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka