warburgx 07.06.06, 21:31 I to ma niby Lublin promować ? mnie to tylko rozśmieszyło,no ale może nie jestem aż tak cool,żeby trawić zwrot typu "...Lublin is the best ... " :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
n4zgul Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz 07.06.06, 21:32 o jezuuu..... disco relax... gorzej nie mogło byc... ja chce daleko stad... chryste nie moge... o boze.... dlaczego?? za jakie grzechy... teraz beda sie z nas smiali wszyscy... ludzie .. ja płacze... Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Disco Polo of the "Blockers" - is the best? 10.06.06, 14:26 Melodyjeczka da się przełknąć jak "Popcorn", ale wiochą przeniesioną do miasta ta całość zalatuje. Pewnie dlatego podoba się naszym władcom... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: 89.186.21.* 10.06.06, 23:32 o tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyypie....co za piosenka...boshe kto to wybieral..;/dicho polo wymieszane z hiphopolo ...tragediaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Chmura disco-polo IP: 212.182.105.* 07.06.06, 21:52 Myślę że ten utwór nadaje się na listę przebojów disco-polo. Odnoszę wrażenie że lepszą muzykę tworzą kolesie z dzielniy o swoim mieście, przynajmniej są w tym autentyczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motor Re: disco-polo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 22:30 zabawa to jest niezla z marnotrawieniem publicznej kasy i z tym ze w lublinie ma ma gdzie spedzic wolnego czasu.zajmijcie sie najwazniejszymi sprawami a nie glupotami Odpowiedz Link Zgłoś
warburgx Widać kto w Lublinie teraz rządzi ... 07.06.06, 22:31 hmmm no niby troszke lepsze jest od "Trzeba Polskę zLepperować"... ale nie daleko pada jabłko od jabłoni (czyżby od koalicjanta metody promocji łapali ludzie z PISu? ) Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco4 podajcie link do tego "szlagieru" 07.06.06, 22:35 nie mogę zasnąć to sobie chociaż ryknę za śmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonsi Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.profnet.tom.lub.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 22:50 heheh......ale dno, cieszę się w tym momencie że nie mieszkam w tym pieknym a tak sprofanowanym tym gniotem mieście :) Zarżnąć tego typa co to zatwierdził! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a'mal Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 22:55 Po prostu do śmiechu jest i do płaczu....ehhhh Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco4 już sobie ryknąłem hehehehehehe!!!!! 07.06.06, 23:00 doooooobre. Czy ten "szlagier" trafia w gusta rajców i władz miasta??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonsi Re: już sobie ryknąłem hehehehehehe!!!!! IP: *.profnet.tom.lub.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 23:06 niech ten kto to zatwierdził pokaże dupe przez okno ratusza do kamer to juz bedzie lepsza promocja niz to ścierwo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Re: już sobie ryknąłem hehehehehehe!!!!! IP: *.orange.pl 08.06.06, 21:05 jestes beznadziejny, krytykujesz,a sam nic nie osiagnoles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublinianin Re:laboga! IP: 212.182.105.* 09.06.06, 20:58 morderstwo! jurorzy i twórcy winni włosień założyć i na kolanach ruszyć do Cannosy. Odpowiedz Link Zgłoś
hubertkm Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz 07.06.06, 23:16 W takich chwilach stwierdzam, że wolę, kiedy UM nie promuje naszgeo miasta. Promocja w wykonaniu tych ludzi to antypromocja i mieszanie Lublina z bagnem. Naprawdę lepiej dla nas wszystkich byłoby, zeby ci ludzie nie robili nic. Dlaczego mamy sie wstydzić za ich żenujące pomysły? Przecież ta piosenka to hańba. Lublin na własne życzenie prowincjonalizuje (w złym sensie) sie do końca... Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco4 Do admina Forum Lublin 07.06.06, 23:20 czy zechciała by Gazeta poświęcić nieco miejsca i zacytować na swoich łamach (tych "papierowych")wypowiedzi z forum ? Bo może ratusz olewa forum a Gazetę weźmie pod rozwagę? Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Do admina Forum Lublin 07.06.06, 23:42 Powiedzcie że to są jaja...Błagam powiedzcie... Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Żadne "jaja", im się to naprawdę podoba... 10.06.06, 14:29 To ludzie z miasta... to widać, słychać i czuć. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marchew84 Re: Do admina Forum Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 10:54 to brzmi prawie jak piosenka. autor jest prwie artystą lub prawie poetą. a całość to będzie prawie jak hymn. a osobiście to raczej wstyd dla Lublina!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz 08.06.06, 22:02 jak możesz, hubciu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 23:56 co to za gniot,tekst tandetny ,muzyka beznadziejna,jakby disco polo ,moze i pasuje do wiekszosci mieszkancow regiony ale zeby to mialo nas promowac JA PROSTESTUJE PRZCIWKO OSMIESZANIU MNIE JAKO MIESZKANCA TEGO MIASTA wARSZAWA MA "sEN o Warszawie" ,KrAkow ma "Krakow"Grechuty i Myslowitz ,a my jaKIS gniot disco polo mamy miec, to juz wole stad uciekac ,jak nie ma artystow to dajcie sobie spokoj z promocją Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz 08.06.06, 00:06 Jak to nie ma artystów? Jest wielu dobrych muzyków (Federacja Bardów na przykład). Dla mnie ta piosenka to po prostu policzek wymierzony temu pięknemu miastu, jako ośrodkowi akademickiemu, kulturalnemu etc. Ja się nie zgadzam. Protestuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karbowy Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 00:12 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=34346792&a=43237523 jeśli zamiast projekt podstawicie sobie: piosenka a zamiast konkurs architektoniczny: konkurs artystyczny, to ten tekst jest aktualny i adekwatny! Parobki! Parobki.... Odpowiedz Link Zgłoś
nigdyprzenigdynie Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz 09.06.06, 18:00 Myslovitz - a tam śpiewa dziewczynka czy chłopiec? Zwłaszcza w Polowaniu na Wielbłąda. I w tym jak się popisał profanując Wonderful Life? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: austriak A Myslovitz to dziewczynka czy chłopczyk? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 18:51 Zaćpana czy trzeźwa? Zwłaszcza w piosence "Polowanie na Wielbłąda" i w profanacji "Wonderful Life"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 00:36 przesluchalem i zamierzam wystopic do sadu z pozwem poniewaz czuje sie urazony trescią i forma tej "piosenki" jako mieszkaniec Lublina,jest to zenujące i upokarzające ,bede bronil honoru Lubelakow w krwi i kosci ,ktorzy sa opluwani w ten sposob, Lublin to kilkuset letnie miasto, a nie pipidowek !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były student Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 09:21 Z taką ortografią nie wolno podpisywać się "student". Nawet słuchacze uczelni technicznych, jeśli chcą nazywać się studentami muszą posługiwać się poprawną polszczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 20:52 wkur...student nie patrzy na ortografie ,pisze pod wplywem wzburzenia trzeba to zrozumiec panie byly student,czasem ktos moze miec dyslekcje ,poza tym uwazam ze najwazneijsze jest to co chce sie aktualnie przekazac niz czepianie sie jednego bledu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 20:59 e tam, nieuk jesteś i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 21:14 a Tobie sie podoba ten kawalek !!! pewnie z autorem mam do czynienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 01:48 Jezu kochany, ale ŻENADA!!!! Żądam zakazu wszelkiego rozpowszechniania tej wiochy! Jak wam ludzie nie wstyd coś takiego wyć?! Boże! Przy tym to nawet wielki hit Cugowskiego Górnik Łęczna....Lubelszczyzna jest Ci wdzięczna staje się mega przebojem! Błagam nie rozpowszechniajcie tego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 06:46 pruszkowski is the best ...itd , wystarczy zmienic slowa i prezydent lublina moze promowac siebie ta pioseneczka :) swietnie juz promowal w zimie sport - marnujac 700 tys na lodowisko , i promowal zwiedzajac ameryke i badajac jakosc wody , teraz marnowane sa pieniazki na kolejne bzdury wolalabym juz placic swoj podatek na jedzenie dla psow w schronisku niz za nieudane pomysly lubeskich wladz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qavtan Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 08:16 Hehe, te klawisze poznam wszedzie, pan prezydent Lublina ostro zapodaje :D bit z początku zapowiadał się ciekawie, ale teraz to brzmi jak przytulak z początku lat 90 w stylu hhopu i rnb, ale raczej peja nie no pewnie ludzie, ktorzy jedyną swą aktywnosc muzyczna uskuteczniaja sluchajac ogolnopolskich stacji radiowych docenia ten utwor bardziej na masowe imprezy jest dobre na jakiej zasadzie wybrano artystów do wykonania utworu? Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz 08.06.06, 08:58 a jakby tak zamówić piosenkę u kogoś jako forumowicze? co wy na to? moja propozycja Kondrak Jan (kolejność jak w Ludzie Lublina): miasta.gazeta.pl/lublin/1,35642,2578662.html Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz 08.06.06, 09:17 e tam nie jest najgorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.it-net.pl 08.06.06, 11:53 Pod hipotetyczną piosenką Kondraka podpisuję się rencamy i nogamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 11:58 Gość portalu: ja napisał(a): > Pod hipotetyczną piosenką Kondraka podpisuję się rencamy i nogamy :) Póki co to chciałbym się dowiedzieć kto podpisał się rencami i nogamy pod wyborem tego czegoś i kto podpisał rencami i nogamy decyzję o wypłaceniu za to coś nagrody z kasy miejskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.it-net.pl 08.06.06, 12:24 Podpisali się tacy, którzy zapewne mają lepszy od nas gust muzyczny. Władza wie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ucho Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.pronet.lublin.pl 09.06.06, 19:10 Byle nie Kondrak - blagam!!! To dopiero bedzie qpa... Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca Tekst głupi jak w piosence na mundial Brylanta 08.06.06, 09:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga beat sprzed 20stu lat IP: *.balassi-bp1.sulinet.hu 08.06.06, 09:40 żenada... niestety widać, że pan autor nie ma nic wspólnego z muzyką... szkoda, że z układaniem tekstów też nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: beat sprzed 20stu lat IP: *.orange.pl 08.06.06, 21:20 jest napewno bardziej utalentowany niz ty,glupia panienko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 10:07 no chyba sam Pan Semeniuk dokonal wyboru. Ludzie opamietajcie sie. Nie robcie takiej wiochy mojemu miastu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michelle Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.lublin.mm.pl 08.06.06, 10:50 Zastanawiam sie w jaki sposob ta piosenka ma promować Lublin, niby co ma na okraglo lecieć w eter z ratusza,czy moze ma sie dostać na czolowe miejsca list przebojow... Bo samo wydanie płyt i ewentualna sprzedaż nie jest zadna promocja miasta. A kto niby mialby kupować to dziełko moze goscie z Izraela nawiedzajacy Lublin??? albo amatorzy disco polo z całej Polski.Piosneczka ta nie przebije na pewno " W kinie w Lublinie"Brathanków . Wyrzucone w błoto 5 tys złotych!!!!! Biuro Promocji Miasta wreszcie powinno pojsc po rozum do glowy i zastosować jaks profesjonalna polityke reklamowa miata tak jak to sie dzieje w innych duzych miastach w Polsce i na swiecie. Albo na zielona trawę !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ucho Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.pronet.lublin.pl 09.06.06, 19:12 Zgadzam sie z przedmowca - od razu na zielona trawke!!!! Nic nie robia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.devs.futuro.pl 08.06.06, 11:00 Ludzie co wy zrobiliście?! smutno mi że moje miasto ma być gdziekolwiek "promowane" taką totalną lipą, kwintesencją anty-promującą z żałosnm tekstem i beznadziejną muzyką. Tekst jest fatalny, płytki, nieznośny i irytujący a discopolowo-hiphopowo-quasirockowa breja kojarzy mi się psią kupą która co wiosne wyłania się z pod śniegu. Opamiętajcie się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monti79 Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz 08.06.06, 11:13 Piosenka powinna się zaczynać od słów: "Witaj w mieście absurdów..." Jak mozna promować miasto, które jest nieprzygotowane na przyjazd kogokolwiek ? Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak13 Współczuję Wam 08.06.06, 11:34 Współczuję Wam, że takich ignorantów wybieracie do władz. Wam już w tym Lublinie chyba całkiem odbiło. Bo przecież trudno winić władze za ich prymitywizm. Przecież sami się do władz nie wybrali. Przy okazji: byłem wczoraj w Lublinie po długiej nieobecności. To co od razu mnie uderzyło: 1. Niesamowita liczba pijanych osób na ulicach. Odwykłem już od tego po dłuższej nieobecności. 2. Smród i zaduch jak był, tak jest wciąż. Nauczcie się wreszcie otwierać okna. Nie da się wytrzymać: w sklepach, urzędach, MPK siekierę można zawiesić, a okna pozamykane. 3. Przeraziła mnie liczba młodych ludzi na ulicach wczesnym popołudniem, kiedy powinni być w pracy. W pewnej chwili miałem wrażenie, że jest sobota lub niedziela. I przy takim widoku stwierdzam, że państwo powinno przestać pompować pieniądze w ten ubogi region. W innych, bogatszych miastach o 13.00 to się pracuje. A w Lublinie, rzekomo najbiedniejszy region UE, o 13.00 knajpy i ogródki pełne klientów żłopiących piwsko i w najlepsze się bawiących. Coś chyba nie tak, to jakieś miasto darmozjadów (albo bardzo bogatych oszustów podatkowych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guru Re: Współczuję Wam IP: *.chello.pl 08.06.06, 11:54 No, to może już lepiej nigdy nie wyjeżdżaj ze swojej Warszawki? Szkoda Twojej kasy, bo w końcu to Twój jedyny cel... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Współczuję Wam IP: *.it-net.pl 08.06.06, 11:55 Młodzi ludzie na ulicach to studenci. Nie powinni ci przeszkadzac. a skoro nasze miasto ci nie odpowiada, to go nie odwiedzaj. Będzie mniej tłoku na ulicach w dzień powszedni. Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak13 Re: Współczuję Wam 08.06.06, 14:49 Sprytnie pominąłeś punkt 1 (pijani) i punkt 2 (wszechobecny smród i awersja Lublinian do świeżego powietrza). Chyba, że ci 40-50-letni pijani to też studenci, jeśli tak, to wycofuję swój zarzut. Co do studentów - może nie jestem najmocniejszy w ocenianiu czyjegoś wieku, ale jeśli założyć, że wszyscy młodzi ludzie na ulicach o 13.00 to studenci, to średnia wieku lubelskiego studenta wynosiłaby jakieś 25-30 lat. Trudno mi w to uwierzyć. Dziękuję za radę, żeby nie odwiedzać Lublina. Niestety nie jest tak, że Lublin mi nie odpowiada, więc go pewnie jeszcze nieraz odwiedzę. Przykre jest tylko, że tak mało się zmieniło, odkąd się stamtąd wyprowadziłem dwa lata temu po kilkuletnim pobycie. Czego przykładem może być chociażby przaśno-odpustowa mentalność (przejawiająca się np. w metodach promocji miasta). Odpowiedz Link Zgłoś
monti79 Re: Współczuję Wam 08.06.06, 17:05 W Warszawie chyba nie mieszkasz. :)) Bo pijanych tam sporo,a pierwszy i jedyny raz jak widziałem narkomana dającego w żyłe w centrum miasta to własnie w Wawie,a byłem w wielu miastach. Nie mówiąc o kierowcach autobusów w Wawie,ktorym kultury troche brakuje. I jakoś wiosenną łąką to miasto nie pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak13 Re: Współczuję Wam 08.06.06, 23:25 Mieszkam w Warszawie. Pijanych tu i owszem sporo, ale nie aż tylu, co w Lublinie, zwłaszcza rano. I smród mniejszy, takie jest moje zdanie. Tutaj jakoś bardziej korzysta się z okien niż w Lublinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: austriak A byłeś w Krakowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 18:38 Hordy zażyganych kloszardów. Jak nigdzie w Polsce. A zresztą mów na temat, a jak nie to spadaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czułyna punkcie Re: Współczuję Wam IP: 212.182.68.* 08.06.06, 15:20 Co do opinii Warszawiaka, jest w tym wiele racji. Ale nie z tego powodu wstydzę się swego miasta. "Utwór" a raczej stwór o Lublinie, gniot, na który wydano tyle pieniędzy - jest większym tytułem do wstydu. Teraz dopiero zaleciało prowincją... Co na to eks-Budka Suflera i redaktorzy Radia Lublin? Czy tak należy kształtować gusty muzyczne? I liryczne także... Kolejny ukłon w stronę żałosnego hip hopu. Teraz jeszcze nam to rozpowszechnią w Polsce i w świecie. To ci będzie obciach! "Piosenka z koziołkiem w tle" - tego powinni zabronić! Proszę, utwórzmy wspólnie "Komitet przeciw Antypromocji miasta Lublin", jaką czyni się tutaj od wielu lat. Kontakt: 0-605 696 677 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A kuku sqrwysynu! Spie..j sku..syński śmieciu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 18:35 Spie..j kolejna prowokatorska świnio. I oduczcie się wybierać takich ludzi jak Kaczyński. Ty je..y Warszawisto z Lublyna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a qq! Warsiulku z Lublina! Hej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 18:55 Jaki jest niby powód do wyśpiewywania tylu piosenek o Warszawie? Zawsze jak słyszę piosnkę z Warszawą w temacie, dostaję czkawki. Czyżby była taka godna piania? O żadnym mieście nie ma piosenki w Polsce poza Warszawą, i jakoś dają sobie z tym radę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały A moja była taka ładna, folkowa !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 11:42 Myślałem że wybiorą albo Emeryta albo mnie! Szkoda! Wystartujemy w przyszłym roku. Pozdrawiam serdecznie jurorów i do usłyszenia za rok!!!! Kocham was! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=38537092&a=38622651 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ale siara Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 12:08 Ale siara. Ale draka i gó.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 12:12 bo to do kotleta jest!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek-st A ja mam wiersz,,, IP: 212.182.117.* 08.06.06, 12:19 EROTYK URBANISTYCZNY To miasto urodą nigdy nie grzeszyło Lublin - moja najtrudniejsza miłość - wie o tym dobrze - i niechętnie odsłania obcym zakamarki niepiękne. Kamienice nie mają tu najgładszej skóry, nie rozchylają się zachęcająco bramy, tutaj bruk ulic broczy tylko szlamem, nawet dzwonnice bez wiary sterczą w górę. Moje miasto najbrzydsze jest wiosną gdy nabiegły ciepłem słupek rtęci rwie się do zabawy i próbuje pieścić złuszczone asfalty i mury - a ono z miejsca na miejsce nerwowo przesuwa zszarzałe zaspy, próbując się okryć topniejącym śniegiem jak kołdrą puchową, a potem ociera twarz od kałuż mokrą. Wreszcie - i wtedy najbardziej rozczula - swe pomarszczone gościńce, jak ręce rozkłada, poddając się pieszczotom słońca i unosi krągłość zamkowego wzgórza. Wtedy przymknie okna, by nie patrzeć w oczy młodziutkiej nimfetki - rozbudzonej wiosny Lublin - ta moja najtrudniejsza miłość, Miasto, co urodą nigdy nie grzeszyło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: A ja mam wiersz,,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 12:28 Dodał bym parę przesyconych erotyzmem westchnień do obleśnych podwórek, śmierdzacych zalotnie klatek schodowych, szczerbatych ulic i wyłysiałych trawników. Ogólnie masz szansę na hit, dopisz muzę i startuj do Biura Promocji Miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witaminkaB dajcie link na tę piosenkę!!! IP: *.ismedia.pl / *.ismedia.pl 08.06.06, 12:43 pliiiz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Nowy hymn Lublina a' capella z balkonu !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 14:09 Tę piosenkę jako nowy hymn Lublina powinien teraz śpiewać sam prezydent Pruszkowski z balkonu Ratusza w czasie ważniejszych uroczystości miejskich! To byłaby dopiero promocja, o wartości artystycznej samego wydarzenia, nie wspominając! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: austriak A co wiesz o śmierdzących podwórkach w Krakowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 18:41 Stołeczno-królewskim zresztą? Syfiącym, i również z szaletem na klatce schodowej? Za 500 zł. miesięcznie. Z kompleksem utraconej stołeczności? Odpowiedz Link Zgłoś
rochelle Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz 08.06.06, 15:09 czego chcecie, urocza piosenka :> zaraz sobie zgram na plytke, puszcze na full w samochodzie i bede sie bujac po miescie "mieszkam tu z koziolkiem w tle" hehehe, chyba z baranem i to nie jednym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 66 Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: 195.117.192.* 08.06.06, 15:12 Ja myslę, że was Odpowiedz Link Zgłoś
rochelle Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz 08.06.06, 15:22 Gość portalu: 66 napisał(a): Dziwne, ze jeszcze nie > zaczęliście jeszcze psioczyć na niskie cisnienie, bo to pewnie wina Lublina... a gdzie tam Lublina, to akurat wina Pruszona :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 66 Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: 195.117.192.* 08.06.06, 15:25 a jak przegramy z Ekwadorem,to będzie niewątpliwie juz wina pruszona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 15:26 "wina Lublina"- a to dobre! "utwór" - jeszcze lepsze!!! Jedyna wina Lublina to pobłażliwość dla rządów żałosnych parobków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 66 Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: 195.117.192.* 08.06.06, 15:28 wina lublina, że ma niektórych takich durnowatych mieszkańców, którzy nie chodza na wybory, odwracają głowę jak dresiarZe bija kogoś na ulicy albo okradaja miasto propagując w autobusach przekazywanie biletów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czułynapunkcie Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: 212.182.68.* 08.06.06, 15:40 Gusty prezydenta wioski Lublin, Pruszkowskiego są znane. Ale bez przesady z tymi inwektywami. Podejdźmy do krytyki raczej merytorycznie, nie zostawiając suchej nitki na twórcach Konkursu Pioseni o Lublinie, a zwłaszcza Jury nomen omen Jureckiego Mieczysława. Ponadto, jeżeli taka kicha przechodzi przez szanowne Jury z dwoma poważnymi redaktory Radia Lublin, to ciekawe co tam puszczają. Peja? Panie red. Janiszewski, Panie red. Turecki, tego się po Was nie spodziewałem... Ciekawe jak Jury przełknie taką żabę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavik222 Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 15:37 A w Jeblinie w magistraci wiszut gaci na szpagacie,katajutsa s lewa w prawo a publika bijet barawo, ajaj Diunia ma Diunia diewoczka maja...(czstuszki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do szuflady!!! Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 15:49 O widze, że autor sie odezwał w końcu.Pan Piekarz,kucharz,sprzedawca automatów i domorosly literat piszący do szuflady.Może czas skończyć kariere artystyczną bo opinia forumowiczów wydaje sie jednoznaczna i przytlaczająca.Lepiej robić to co sie potrafi czyli wypiekac buleczki.Prawdziwe i cenione kawalki powstają w glowie artysty ,który jest pod urokiem miasta, a nie na zamowienie wladz. Już widze jak urzednik miejski osobiscie stawial kryteria: ma byc lekko, skocznie, dajcie ze jest the best czy cos i calośc podeprzyjcie autorytetem Przdeszkolaka i prosze dodac jakis element religijny to bedzie wtedy bardzo na czasie."Miś" mi sie przypomina i piosenka o trasie łazienkowskiej:) Dziekuje wszystkim forumowiczom,dzieki nim zostaje mi troche nadzieji i wiary w to miasto i ludzi tu mieszkających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator dna Dno się znowu urwało. Coś za często !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 15:59 Gość portalu: do szuflady!!! napisał(a): > Już widze jak urzednik miejski osobiscie stawial kryteria: ma byc lekko, > skocznie, dajcie ze jest the best czy cos Powinno być jeszcze koniecznie "WOW!" w refrenie. "Mieszkam tu z koziołkiem w tle więc nie mów mi o Polsce B bo ci przy....ę!!!!!! Yo, man!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisac kazdy moze Re: Dno się znowu urwało. Coś za często !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 21:08 moja konkurencyjna propozycja tekstu: Lublin jest jazzy ,Lublin jest cool Oo Oooo OooOoooOooooo jak myslisz inaczej to jestes narzekaczem Ooo Oo Ooooooooo wie To Ojciec Rydzek i Prezes nasz Mały Ooo Oooo Oooooooo ze Lublin jest wielki i to powod do chwaly Ooo Ooo Oooooo didaskalia: utwor musi wykonywac sympatyczny gość, wskazane wasy z przodu i dlugie wlosy z tylu:) Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: Dno się znowu urwało. Coś za często !!!! 08.06.06, 21:57 hehehehehehe... Odpowiedz Link Zgłoś