Gość: hmmm IP: 63.88.67.* 06.02.03, 22:44 Ciekawy jestem, od kiedy slowo poczta zastapilo slowo mail? Czy ktos wie? "Proszę podać swój adres mailowy. Osobiście ją panu prześlę - zapewniał Rataj" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sabina Re: W Lublinie nie ma książek telefonicznych IP: *.unitron.lublin.pl / 192.168.3.* 06.02.03, 23:28 Przy rachunku telefonicznym powinna być informacja o nowej książce. Ja np. nic o niej nie wiedziałam, a chętnie bym kupiła. Panie Prezesie proszę pamiętać, że istniejecie dzięki abonentom! I ich, niemałym często, rachunkom telefonicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cronet Re: W Lublinie nie ma książek telefonicznych IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 07.02.03, 00:36 Rataj to stary ściemniacz na usługach TP - zatwardzialego monopolisty.Najlepiej gdybyśmy dzwonili na 913 za potrójną stawke...Jeleni szukają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondi Re: W Lublinie nie ma książek telefonicznych IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 07.02.03, 00:40 ...na szczescie jest Netia - chrzanić tepse!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: W Lublinie nie ma książek telefonicznych 07.02.03, 07:36 TP - sa podpisała sobie umowę na dostawę książek telefonicznych z Servisco albo ze Stolicą (nie pamiętam dokładnie). Zamawiasz książke, płacisz 5 zł za doręczenie i teoretycznie masz książkę. Niestety, niektórzy szczęśliwcy czekają na książki już dwa miesiące bo firma się nie wyrabia. Umowa jest na wyłączność, więc nie ma innej możliwości kupna książki... To się nazywa monopol. Jak u burka z podwórka, który sam nie zje i drugiemu nie da.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: W Lublinie nie ma książek telefonicznych IP: *.ltk.com.pl 08.02.03, 20:40 Gość portalu: kondi napisał(a): > ...na szczescie jest Netia - chrzanić tepse!!!!!!!!!!!! masz książkę od netii? ja nie chociaz jestem jej abonentem. netia lepiej chrzani swych klientów niz tpsa!! wiem coś o tym: np. nowe kożystne iprzejrzyste taryfy (kożystne dla netii!!!, a nie dla klienta) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz A JA MAM KSIAZKE TELEF TYLKO W INTRNECIE IP: *.resetnet.pl 07.02.03, 11:16 Ci ktorzy maj dostep do neta podaje adres www.ditel.com.pl/ to dla tpsa a dla netii www.netia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: W Lublinie nie ma książek telefonicznych IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 13:52 Jak taka bogata firma może nie miec ksiązek telefonicznych to chyba jest celowy zabieg oszczędnościowy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: W Lublinie nie ma książek telefonicznych IP: 217.96.30.* 07.02.03, 15:00 w moim bloku chodzili z książkami i za 5 zł faktycznie można było ją otrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grinch Re: W Lublinie nie ma książek telefonicznych IP: 129.81.192.* 07.02.03, 17:02 Gość portalu: Mariusz napisał(a): > w moim bloku chodzili z książkami i za 5 zł faktycznie można > było ją otrzymać. ================================================================ Tu gdzie obecnie przebywam (w USA) za wszystko placi firma telefoniczna. Ktos - po prostu - rozwozi ksiazki i zostawia je ludziom pod drzwiami. Nikt nie zada zaplaty... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: W Lublinie nie ma książek telefonicznych 07.02.03, 19:08 Ja mam książkę nową ale okazuje się, że firmy TPSA i Netia nie potrafią ze sobą rozmawiać i się dogadać dla dobra klienta, więc w książce nowej są tylko abonenci TPSA a z Netii juz nie. Poprzednia książka zawierała spis abonentów obu tych firm. Teraz trzymam dwie książki, starą i nową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Re:Nie ma książek telefonicznych ale jest 913 ... IP: w3cache:* / 192.168.0.* 08.02.03, 21:11 To jest kpina ze swoich klientów w sowieckim stylu!!!! Na kilkadziesiąt (tak mi się wydaje) tysiecy abonentów kilkaset książek???? A może już utworzył się KOMITET KOLEJKOWY jak za jaruzelskiego?? Na zachodzie obecny prezes już nie byłby prezesem. ps. W informacji telefonicznej można (przy jednokrotnym połączeniu z 913) uzyskać wyłącznie wiadomość o dwóch abonentach. W ten sposób TP SA naciąga klientów na dodatkowe koszty za połączenia. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paveua Re:Nie ma książek telefonicznych ale jest 913 ... IP: *.acn.waw.pl 08.02.03, 23:27 Jak masz internet (a widzę że masz, bo zaśmiecasz forum swoimi wypocinami) to wysil też mózg i wpisz www.ditel.com.pl - zupełnie za darmo jest książka tel. dokładnie z całej Polski, nie tylko z województwa lubelskiego. No chyba że myślenie też uważasz za przejaw sowieckiej propagandy i stanowczo się od niego odcinasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Re:Nie ma książek telefonicznych ale jest 913 ... IP: w3cache:* / 192.168.0.* 09.02.03, 17:10 Gość portalu: paveua napisał(a): > Jak masz internet (a widzę że masz, bo zaśmiecasz forum swoimi wypocinami) to > wysil też mózg i wpisz www.ditel.com.pl - zupełnie za darmo jest książka tel. > dokładnie z całej Polski, nie tylko z województwa lubelskiego. No chyba że > myślenie też uważasz za przejaw sowieckiej propagandy i stanowczo się od niego > odcinasz. ===================================== Jeżeli nie widzisz różnicy pomiędzy książką a komputerem to znaczy żeś żółtodziób a myślenie i nauka nie jest twoją mocną stroną. Zapamiętaj sobie, że jeżeli nie rozumiesz o czym mowa to lepiej się nie odzywaj, bo zrobisz z siebie durnia. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paveua Re:Nie ma książek telefonicznych ale jest 913 ... IP: *.acn.waw.pl 09.02.03, 19:00 Ok, jeśli potrzebna ci książka sensu stricte, bo nie masz na czym postawić balii do prania, to faktycznie istnieje różnica. A jeśli istotny jest dostęp do informacji, to ja nie widzę różnicy. Ba, nawet w necie szybciej można wyszukać numer niż w książce. Sam też masz dostęp do netu, więc chyba pozostaje ci problem z chwiejącą się balią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Re:Nie ma książek telefonicznych ale jest 913 ... IP: w3cache:* / 192.168.0.* 09.02.03, 19:22 Gość portalu: paveua napisał(a): > Ok, jeśli potrzebna ci książka sensu stricte, bo nie masz na czym postawić > balii do prania, to faktycznie istnieje różnica. A jeśli istotny jest dostęp > do informacji, to ja nie widzę różnicy. Ba, nawet w necie szybciej można > wyszukać numer niż w książce. > Sam też masz dostęp do netu, więc chyba pozostaje ci problem z chwiejącą się > balią. ======================================= Jeżeli książek używasz do w/w celów a może i w wc to współczuję :-> Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re:Nie ma książek telefonicznych ale jest 913 ... 09.02.03, 11:04 Gość portalu: Stach napisał(a): > To jest kpina ze swoich klientów w sowieckim stylu!!!! > Na kilkadziesiąt (tak mi się wydaje) tysiecy abonentów kilkaset książek???? > A może już utworzył się KOMITET KOLEJKOWY jak za jaruzelskiego?? > Na zachodzie obecny prezes już nie byłby prezesem. > > ps. W informacji telefonicznej można (przy jednokrotnym połączeniu z 913) > uzyskać wyłącznie wiadomość o dwóch abonentach. W ten sposób TP SA naciąga > klientów na dodatkowe koszty za połączenia. > > pozdr. Jeżeli to właśnie sowieci opanowali spółkę France Telecom, która wodzi prym w Telekomunikacji Polskiej, to niewątpliwie masz 100% racji. Poza tym, ta ostatnia książka jest, pod względem informacyjnym, najgorsza z dotychczasowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Re:Nie ma książek telefonicznych ale jest 913 ... IP: w3cache:* / 192.168.0.* 09.02.03, 17:36 dociek napisał: >> > Jeżeli to właśnie sowieci opanowali spółkę France Telecom, która wodzi prym w > Telekomunikacji Polskiej, to niewątpliwie masz 100% racji. Poza tym, ta > ostatnia książka jest, pod względem informacyjnym, najgorsza z dotychczasowych. ====================================== Nie spłycaj. Wiesz dobrze co miałem na myśli. Zmiany jakie miały miejsce w TP SA dotyczyły przede wszystkim właściciela i inwestora. Owszem, była reorganizacja ale to nie wystarczyło aby firma stała się nowoczesną. W oddziałach terenowych kadra pozostała w przeważającej części ta sama co za dawnych PRL-owskich czasów. Beton i Kółka Wzajemnej Adoracji dalej rzadzą w firmach - reliktach przeszłości. Dzięki za opinię o książce. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re:Nie ma książek telefonicznych ale jest 913 ... 09.02.03, 17:40 Ale zauważcie, że podobna sytuacja ma miejsce wszędzie. Albo zostaje stary, jak to nazywacie, beton, albo jego miejsce zajmują nowi ludzie, którzy w sumie postępują identycznie. Zmienia się jedynie etykietka. I nie ważne, czy chodzi o władze (zarządy) firm, czy gmin itd. Duuuuużo wody musi upłynąć w Wiśle zanim nasz piękny kraj znormalnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re:Nie ma książek telefonicznych ale jest 913 ... 10.02.03, 01:20 Gość portalu: Stach napisał(a): > Nie spłycaj. Wiesz dobrze co miałem na myśli. > W oddziałach terenowych kadra pozostała w przeważającej części > ta sama co za dawnych PRL-owskich czasów. Beton i Kółka Wzajemnej Adoracji > dalej rzadzą w firmach - reliktach przeszłości. > Dzięki za opinię o książce. Odnoszę wrażenie, że spłycanie to Twoja domena: "Wszystko, co złe - to PRL i SLD" Dziwne tylko, że te młode, rzekomo "niezabetonowane kadry" popełniają jeszcze większe przegięcia, a nawet pospolite gafy, niż ich "betonowi" poprzednicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Re:Nie ma książek telefonicznych ale jest 913 ... IP: w3cache:* / 192.168.0.* 10.02.03, 13:39 dociek napisał: > Odnoszę wrażenie, że spłycanie to Twoja domena: "Wszystko, co złe - to PRL i > SLD" Dziwne tylko, że te młode, rzekomo "niezabetonowane kadry" popełniają > jeszcze większe przegięcia, a nawet pospolite gafy, niż ich "betonowi" > poprzednicy. > > ======================================= Te młode "niezabetonowane kadry" były i są (niestety) edukowane przez byłych profesorów ekonomii politycznej socjalizmu, długoletnich i aktywnych członków PZPR itd. Weź pod uwagę również fakt, w jaki sposób zdobywa się stołek w jakiejkolwiek firmie i kto ma "stare dobre układy" to wszystko załatwi. A więc sama edukacja nie załatwia sprawy, są jeszcze wpływy na pewne postawy najbliższego środowiska tj. rodziny i protektorów. Odpowiedz Link Zgłoś