Dodaj do ulubionych

PKS poprawia swój wizerunek

30.07.06, 23:35
A co z pomysłem aby przenieść dworzec PKS tak aby był koło dworca PKP??
Obserwuj wątek
    • Gość: Sylwia Niech pomyślą logicznie! IP: *.it-net.pl 31.07.06, 10:12
      Wszystkie cywilizowane miasta w tym kraju mają dworce PKP i PKS usytuowane
      blisko siebie. Tylko nie Lublin... Dlaczego? Przecież to kompletnie
      nielogiczne, że pasażerowie muszą jechać przez pół miasta żeby z pociągu
      przesiąść się w busa i odwrotnie!
      • Gość: aron Re: Niech pomyślą logicznie! IP: *.pl / *.enterpol.pl 31.07.06, 18:04
        bo taka jest specyfika naszego województwa, że z pociągów korzysta bardzo mały
        procent osób, a większość z busów i autobusów. W związku z czym nie ma sensu
        wyrzucanie dworca autobusowego z centrum, żeby ktoś miał blisko do pociągu.
        Utrudniłoby to dojazdy bardzo wielu osobom.
    • Gość: ANONIM Re: PKS poprawia swój wizerunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 17:56
      CZY PAN DYREKTOR SEMCZUK ZMIENIŁ GAZETĘ Z KURIERA LUBELSKIEGO NA WYBORCZĄ?
    • Gość: motor lublin Re: PKS poprawia swój wizerunek IP: *.range86-139.btcentralplus.com 31.07.06, 21:18
      mam nadzieje ze nowy naprawde nowoczesny dworzec powstanie obok PKP,rozbudowa
      dworca PKS w obecnym miejscu to glupota,na tym miejscu powinno stanac cos innego
      napewno noie dworzec
      • Gość: edyta Re: PKS poprawia swój wizerunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:49
        Bez przesady! Dworzec PKS na takim za przeproszeniu zadupiu obok PKP?!?!
        smieszne;/ zgadzam sie ze wiekszosc osob do Lublina podrozuje autobusami
        PKS,przykladowo chcac dojechac z wojewodztwa slaskiego lub łodzkiego do Lublina
        trzeba jechac przez Warszawe;/ czyli caly dzien jazdy;/Smiech na sali normalnie!
        a autobus PKS dojedzie o wiele szybciej. Dobrze ze dworzec PKS jest blisko
        centrum. Stad łatwiej dojechac w kazdy zakatek miasta.
        • maciek608 Pomysł dla dyrektora 31.07.06, 22:54
          No to ja mam przy tej okazji pomysł dla dyrektora. Niech przy dworcu PKP wywiesi
          wielką tablicę jak dojechać do dworca PKS na Podzamcze. Za każdym razem jak
          wysiadam z pociągu i czekam na autbus słysze pytania przyjezdnych: "a jak
          dojechać do PKS?". Powtarzam, jedna wyraźna tablica, a ile przekleństw mniej...
          • Gość: aron Re: Pomysł dla dyrektora IP: *.pl / *.enterpol.pl 31.07.06, 23:33
            maciek608 napisał:

> No to ja mam przy tej okazji pomysł dla dyrektora. Niech przy dworcu PKP
            wywies i wielką tablicę jak dojechać do dworca PKS na Podzamcze.

zaprotestowaliby kolejarze, że to reklama konkurencji.
    • ste3fa Re: PKS poprawia swój wizerunek 01.08.06, 08:49
      idiotyzmem lubelskim sa przede wszystkim 2 dworce PKS!
      jeżeli jade autobusem z np radomia i chce dojechac do biłgoraja to muszę
      p;rzedostac sie w odległą część miasta. do wyboru poza spacerem mam 2 autobusy
      jeden wycieczkowy przez pól miasta drugi jadący z innego przstanku niż
      większość. jak wysiadam z pociągu to jest super bo bus mam na wyci,ągnięcie
      ręki. często ludzie sie przesiadaja z pociągu na autobus i oswrotnie dlatego
      dworce PKP i PKS powinny byc blisko ssiebie.

--------------------
      mistrzostwa świata w akrobacji lotniczej 3 - 13 sierpnia w Radomiu
      • Gość: folkatka Re: PKS poprawia swój wizerunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 12:24

Dworzec na podzamczu jest wygodniejszy i łatwiej skomunikowany z poszczególnymi
        częściami miasta niż teren z dworcem PKP (dawne Piaski). Autor artykułu nie ma
        natomiast pojecia o tym, że toalety na PKS zostały wyremontowane już jakiś czas
        temu.
      • aron2004 Re: PKS poprawia swój wizerunek 01.08.06, 15:27
        ste3fa napisała:

> idiotyzmem lubelskim sa przede wszystkim 2 dworce PKS!

fakt, ten Południowy już praktycznie nie ma znaczenia. Moim zdaniem kursy z
        Południowego powinny być przeniesione na Podzamcze.

> jeżeli jade autobusem z np radomia i chce dojechac do biłgoraja to muszę
        > p;rzedostac sie w odległą część miasta.

nie musisz. Z Podzamcza też są autobusy do Biłgoraja.

< do wyboru poza spacerem mam 2 autobusy
        > jeden wycieczkowy przez pól miasta drugi jadący z innego przstanku niż
        > większość.

no i jeszcze 29.

> jak wysiadam z pociągu to jest super bo bus mam na wyci,ągnięcie
        > ręki. często ludzie sie przesiadaja z pociągu na autobus i oswrotnie dlatego
        > dworce PKP i PKS powinny byc blisko ssiebie.

nie. Dworzec PKS powinien zostać jednak na Podzamczu, bo jest blisko centrum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka