zygi1986 30.07.06, 23:35 A co z pomysłem aby przenieść dworzec PKS tak aby był koło dworca PKP?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sylwia Niech pomyślą logicznie! IP: *.it-net.pl 31.07.06, 10:12 Wszystkie cywilizowane miasta w tym kraju mają dworce PKP i PKS usytuowane blisko siebie. Tylko nie Lublin... Dlaczego? Przecież to kompletnie nielogiczne, że pasażerowie muszą jechać przez pół miasta żeby z pociągu przesiąść się w busa i odwrotnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Niech pomyślą logicznie! IP: *.pl / *.enterpol.pl 31.07.06, 18:04 bo taka jest specyfika naszego województwa, że z pociągów korzysta bardzo mały procent osób, a większość z busów i autobusów. W związku z czym nie ma sensu wyrzucanie dworca autobusowego z centrum, żeby ktoś miał blisko do pociągu. Utrudniłoby to dojazdy bardzo wielu osobom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANONIM Re: PKS poprawia swój wizerunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 17:56 CZY PAN DYREKTOR SEMCZUK ZMIENIŁ GAZETĘ Z KURIERA LUBELSKIEGO NA WYBORCZĄ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motor lublin Re: PKS poprawia swój wizerunek IP: *.range86-139.btcentralplus.com 31.07.06, 21:18 mam nadzieje ze nowy naprawde nowoczesny dworzec powstanie obok PKP,rozbudowa dworca PKS w obecnym miejscu to glupota,na tym miejscu powinno stanac cos innego napewno noie dworzec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: PKS poprawia swój wizerunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:49 Bez przesady! Dworzec PKS na takim za przeproszeniu zadupiu obok PKP?!?! smieszne;/ zgadzam sie ze wiekszosc osob do Lublina podrozuje autobusami PKS,przykladowo chcac dojechac z wojewodztwa slaskiego lub łodzkiego do Lublina trzeba jechac przez Warszawe;/ czyli caly dzien jazdy;/Smiech na sali normalnie! a autobus PKS dojedzie o wiele szybciej. Dobrze ze dworzec PKS jest blisko centrum. Stad łatwiej dojechac w kazdy zakatek miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek608 Pomysł dla dyrektora 31.07.06, 22:54 No to ja mam przy tej okazji pomysł dla dyrektora. Niech przy dworcu PKP wywiesi wielką tablicę jak dojechać do dworca PKS na Podzamcze. Za każdym razem jak wysiadam z pociągu i czekam na autbus słysze pytania przyjezdnych: "a jak dojechać do PKS?". Powtarzam, jedna wyraźna tablica, a ile przekleństw mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Pomysł dla dyrektora IP: *.pl / *.enterpol.pl 31.07.06, 23:33 maciek608 napisał: > No to ja mam przy tej okazji pomysł dla dyrektora. Niech przy dworcu PKP wywies i wielką tablicę jak dojechać do dworca PKS na Podzamcze. zaprotestowaliby kolejarze, że to reklama konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
ste3fa Re: PKS poprawia swój wizerunek 01.08.06, 08:49 idiotyzmem lubelskim sa przede wszystkim 2 dworce PKS! jeżeli jade autobusem z np radomia i chce dojechac do biłgoraja to muszę p;rzedostac sie w odległą część miasta. do wyboru poza spacerem mam 2 autobusy jeden wycieczkowy przez pól miasta drugi jadący z innego przstanku niż większość. jak wysiadam z pociągu to jest super bo bus mam na wyci,ągnięcie ręki. często ludzie sie przesiadaja z pociągu na autobus i oswrotnie dlatego dworce PKP i PKS powinny byc blisko ssiebie. -------------------- mistrzostwa świata w akrobacji lotniczej 3 - 13 sierpnia w Radomiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: PKS poprawia swój wizerunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 12:24 Dworzec na podzamczu jest wygodniejszy i łatwiej skomunikowany z poszczególnymi częściami miasta niż teren z dworcem PKP (dawne Piaski). Autor artykułu nie ma natomiast pojecia o tym, że toalety na PKS zostały wyremontowane już jakiś czas temu. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: PKS poprawia swój wizerunek 01.08.06, 15:27 ste3fa napisała: > idiotyzmem lubelskim sa przede wszystkim 2 dworce PKS! fakt, ten Południowy już praktycznie nie ma znaczenia. Moim zdaniem kursy z Południowego powinny być przeniesione na Podzamcze. > jeżeli jade autobusem z np radomia i chce dojechac do biłgoraja to muszę > p;rzedostac sie w odległą część miasta. nie musisz. Z Podzamcza też są autobusy do Biłgoraja. < do wyboru poza spacerem mam 2 autobusy > jeden wycieczkowy przez pól miasta drugi jadący z innego przstanku niż > większość. no i jeszcze 29. > jak wysiadam z pociągu to jest super bo bus mam na wyci,ągnięcie > ręki. często ludzie sie przesiadaja z pociągu na autobus i oswrotnie dlatego > dworce PKP i PKS powinny byc blisko ssiebie. nie. Dworzec PKS powinien zostać jednak na Podzamczu, bo jest blisko centrum. Odpowiedz Link Zgłoś