Dodaj do ulubionych

nawet pranie kradną

17.08.06, 10:51
Jak to mozliwe że człowiek nawet prania nie może na godzine wywiesić bo mu
zaraz UKRADNĄ juz nie mówiąc o postawieniu auta pod blokiem bo mu zaraz opony
poprzebijają!!!! To właśnie zdarzyło się mi w ciagu ostatnich kilku dni na
moim "porządnym" osiedlu! dzis znowu robie pranie i co mam siedziec na
balkonie żeby mi majteki nie zgineły?!!
Obserwuj wątek
    • tomekjot Re: nawet pranie kradną 17.08.06, 11:50
      wsidocznie to jakieś odlotowe gacie były. słyszłem o takim skrzywieniu,
      niektórych to kreci.
    • Gość: joAnna Re: nawet pranie kradną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 12:46
      Nie wiem,gdzie mieszkasz,ale zastanów się,czy przypadkiem komuś nie podpadłaś.
      A kolejną sprawą jest to,że prania nie wiesza się przed blokiem czy też na balkonie.Są od tego suszarnie.No i miejsca do parkowania samochodów też powinny być,a nie pozostawianie samochodu tuż przed blokiem.Utrudnia przejście pieszym,utrudnia jazdę innym kierowcom.A przede wszystkim bedzie wielki problem,gdyby do Twego bloku miała dojechać straż ognista czy też pogotowie.
      Brrrrr.
      • Gość: mamadalki Re: nawet pranie kradną IP: 212.182.40.* 17.08.06, 12:53
        Suszarnie to były dawno temu.W nowych blokach się nie opłacają. Podobnie jak
        wózkownie. A niektórzy posuwają się do tego, że każą sobie dodatkowo płacić za
        piwnice (zazwyczaj są wliczone w cenę metra)
      • Gość: tomekjot Re: nawet pranie kradną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 12:55
        przepraszam za dygresję, ale nie dawno słuchałem prof. andrzeja Jaczewskiego
        który na wykładach mówi studentkom, żeby się nie dziwiły jak im coś zginie w
        suszarni. Powinny być zadowolone, że przyczyniły się do czyjegoś szczęścia.
        Może też trafiłaś na kogos takiego.
      • Gość: joanna_s2 Re: nawet pranie kradną IP: *.pronet.lublin.pl 17.08.06, 15:28
        samochód to stoi wprawdzie pod blokiem ale na parkingu. Baaa mało tego on stoin
        nawet na parkingu pod naszym oknem i nie utrudnia nikomu jazdy, natomist w moim
        bloku nie ma suszarni a z piewnicy to juz w ogóle wszystko kradną!!!!
        • Gość: joAnna Re: nawet pranie kradną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 15:36
          W moim bloku (15 lat) jest wózkownia,są też suszarnie.Z wózkowni mało kto korzysta (nie ma takiej potrzeby).Jeden z lokatorów trzyma tam rowery.Z suszarni korzystają lokatorzy.Jest również pralnia jako taka,ale nikt z lokatorów nie chciał się nią opiekować (odczyty liczników wody i prądu),więc woda jest "zablokowana".Ale tam spotykają się mieszkańcy,obią sobie przetwory,suszą grzyby.A nawet robią bimber.
          Jednym słowem zależy to od administracji no i od lokatorow.Zaznaczam,że mieszkam w bloku 4-piętrowym.
          A co do uszkodzenia samochodu-myślę,że ktoś Ci się odpłacił za jakąś "przysługę"
          • Gość: joanna_s2 Re: nawet pranie kradną IP: *.pronet.lublin.pl 17.08.06, 15:45
            no ....szkoda tylko że nie wiem za co...bo mieszkam tu dopiero 3 miesiące. A na
            jakiej dzielnicy ty mieszkasz? bo ja tez mieszkam w 4-pietrowym bloku
            • Gość: joAnna Re: nawet pranie kradną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 16:02
              Bronowice
            • Gość: parkingowy Re: nawet pranie kradną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 16:06
              Uszkodzone auto na parkingu przed blokiem?A może komuś zajęłaś miejsce i teraz masz zapłatę?W mojej dzielnicy też już nie zajmuje nikt nikomu miejsca parkingowego.
    • Gość: kefirek Re: nawet pranie kradną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 18:39
      joAnna gdzie ty zyjesz i co wiesz o zyciu to ne jest praie
      kilkudziesieciu par majtek,....dwie trzy pary majtek do suszarni albo
      pare sznurowek od trampek i pedem do suszarni ..............no pomysl
      dziewczyna...... Wieczorem piore ulubione gatki a rano chce ich
      nalozyc bo noca sie wietrze............. a co nie wolno mi?
      • Gość: joanna_s2 Re: nawet pranie kradną IP: *.pronet.lublin.pl 18.08.06, 22:49
        Ile razy mam tłumaczyć W MOIM BLOKU NIE MA SUSZARNI!!!! Rozumiem że trzeba byc
        ostrożnym ale bez jaj żeby wpadać w paranoję i nawet prania na balkon nie
        wywiesić!! W takim razie w Lublinie wszendzie są złodzieje!!
        tam gdzie mieszkałam pranie wisiało 3 dni i nic nie gineło! Moja kolezanka
        mieszka w Wawie i nigdy jej nic z balokonu nie zgineło!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka