IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 17:42
dlaczego mpk zamieza wprowadzic zmiany ktore nie sa korzystne dla pasazerow
nie dziwie sie protestom mieszkancow abramowic ze nie chca skrocenia trasy
jestem mieszkanka metowa i tez chcialabym korzystac z tego udogodnienia ale
nie w takiej formie jaka proponuje mpk chcialabym aby autobusy z 27
jezdzily na trasie metow centum lublina np hempla , pl wolnosci lub plac
litewski dbojetnie wtedy wszyscy mogliby korzystac z polaczen we
wszystkich kierunkach duzo mlodych ludzi dojezdza do szkol lub uczelni a
autobusy 27 nie dosc ze jezdzily kilka razy w ciagu dnia to jeszcze
mialy wyjatkowo niewygodnie opracowany poranny rozklad jazdy zawsze zbyt
wczesnie lub zbyt pozno powinny jezdzic np co 30 min i wtedy kazdy
znalazlby dogodna dla siebie pore przeciez gmina doplaca mpk do obslugi
takich pozamiejskich linii korzystanie z busikow wiaze sie niestety z
ryzykiem ze w godzinach szczytu nawet jesli przyjedzie to nie zatrzyma sie
bo jest przeladowany lub tez nie ma mozliwosci wejscia z dzieckiem w taki
scisk albo niech tych busikow bedzie taka ilosc ktora zapewni wygodny dojazd
ogranicza sie busom obslugiwanie pewnych tras zakazuje sie zatrzymywania na
przystankach mpk i wypuszczania pasazerow pod grozba mandatu a samemu nie
dba aby ludzi w przyzwoitych warunkach dowiesc do szkol i pracy lublin nie
jest szczegolnie rozleglym miastem wiec nie rozumiem dlaczego ta i tak zbyt
krotka linia ma byc jeszcze krotsza skoro w niewiele miejsc mozna za cene
biletu dojechac to trudno sie spodziewac aby taka linia byla dochodowa
miasto i tak mialoby pewna korzysc gdyby czesc mieszkancow mogla pozostawic
samochody w garazach i korzystac z uslog mpk a nie robic korki i zajmowac
miejsca parkingowe ja sama chetnie zamienie jazde samochode na bilet
miesieczny jesli stanie sie to tylko mozliwe
Obserwuj wątek
    • Gość: lutzek Małe pytanie: IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 23.08.06, 20:13
      A jak często pokonujesz trasę Mętów-Centrum Lublina?

z góry dzięki za odpowiedź
      lutzek
      • Gość: masza Re: Małe pytanie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 21:39
        2razy dziennie w dni robocze
        • Gość: lutzek No to w czym problem? IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 24.08.06, 15:49
          >2razy dziennie w dni robocze

Jak dobrze umiem liczyć, miesięczny koszt który ponosisz to:

- 23 dni robocze x 3,60 (2 x 1,80 - to przy założeniu - błędnym zapewne - że autobus linii 27 jest JEDYNYM, z którego korzystasz przez cały miesiąc) = 82,80 PLN.

Bilet miesięczny (obecnie), to koszt 89,00 PLN. Jeśli więc nie korzystasz z przesiadek (w co wątpie, wszak autobus 27 do Centrum ani dzielnic przemysłowych nie dojeżdża) i korzystasz zarazem z biletów JEDNORAZOWYCH, to oszczędzasz w porównaniu do kosztu biletu miesięcznego... 6,20 PLN (słownie: sześć złotych i dwadzieścia groszy !!!).

Nie lepiej więc kupić sobie bilet miesięczny i nie marudzić, że trzeba się przesiadać? Tu gdzie teraz mieszkam, przesiadki to coś normalnego i naturalnego, bo ludzie rozumieją że układ promienisty to większa częstotliwość i punktualność autobusów zarazem.

Jestem więc za tym, by takie linie które obsługują dzielnice peryferyjne, a więc linie 2, 3, 4, 8, 12, 16, 20, 22, 24, 25, 27, dawna 30, i 73 były właśnie liniami promienistymi, a nie średnicowymi jeżdżącymi przez całe miasto.

Jedyne o co możecie jako mieszkańcy Mętowa postulować, i co będzie miało ręce i nogi, to zsynchronizowanie rozkładu jazdy linii 27 i trolejbusów 151, 152 i 160 tak, by po przyjeździe autobusu 27 na pętlę a Abramowicach w którkim interwale czasowym odjechały 2 trolejbusy: 151 lub 152 które zawiezie pasażerów do zachodniego Centrum i 160, które dowiezie do właściwego Śródmieścia.

Na tym właśnie polega sprawna komunikacja miejska. Kup sobie bilet miesięczny (który będzie teraz o 3,00 PLN tańszy - trochę śmieszna ta obniżka, ale jak na Lublin to i tak chyba gest MPK wart podkreślenia) i.... jeździj do woli, postulując jednocześnie o skomunikowanie rozkładów i ich zsynchronizowanie.

lutzek

PS. A teraz coś na koniec ode mnie: nie uważam osobiście, by skrócenie linii 27 do pętli Abramowice było dobre i właściwe. Dlaczego? Ano dlatego, że nawet zakładając iż linię będzie obsługiwał tylko 1 pojazd, interwały pomiędzy przyjazdem i odjazdem na każdej z pętli będą dość spore, więc etat kierowcy nie będzie w należyty sposób wykorzystany.

Ale jestem za tym, by linia 27 jak najbardziej była linią promienistą, czyli tzw. linią dowozową do węzła przesiadkowego. Z tym, że... przy lubelskim uładzie topograficznym i komunikacyjnym, właściwym węzłem dla dzielnic południowo-wschodnich powinny być... okolice Dworca PKP, i stamtąd właśnie winny rozjeżdżać się linie w kierunku: Głuska, Dominowa, Mętowa, Prawiednik, Felina, os. Kruczkowskiego, os. Nałkowskich, Kośminka, Majdanka, Wrotkowa i Bronowic.

Tak więc uważam za słuszne zrobienie z linii 27 linii promienistej, z tym jednak zastrzeżeniem, że pętla (węzeł przesiadkowy) winien być usytuowany przy Dworcu PKP.

-----
          Uwaga do mieszkańców Lublina:
          Oduczcie się w końcu, po 23 latach (bo trwa to od zmian komunikacyjnych w roku 1973), że jednym autobusem dojedziecie spod domu do celu podróży. Takie rozwiązania komunikacyjne są złe i we wszystkich miastach, które reformują swoją komunikację, takie połączenia są likwidowane (w większości), bo długa marszruta to: brak punktualności i mniejsza częstotliwość kursowania pojazdów komunikacji miejskiej.
          • aron2004 Re: No to w czym problem? 24.08.06, 16:57
            hrabia napisał co wiedział

a w stolycy to w ogóle nie ma długich linii autobusowych tylko wszyscy się
            ciągle przesiadają na najbliższym węźle

przykłady :

linia 122 Spartańska - Bemowo
            linia 101 Politechnika - Nowodwory
            linia 103 Dw. Wschodni - Cm. Pólnocny
            linia 105 Dw. Centralny - Chomiczówka
            linia 106 Pl. Piłsudskiego - Nowe Bemowo
            linia 107 Ursynów Pn. - Esperanto
            linia 109 Dw. Centralny - Stare Bemowo
            linia 111 Gocław - Esperanto

itp. itd

Jak widać w Warszawie autobusy jeżdżą tylko na krótkich trasach, parę
            kilometrów do najbliższego węzła przesiadkowego.

Jak wspaniale nasz hrabia nam to tłumaczy, prawda?
            • Gość: lutzek Henryk.... milcz !!!! IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 24.08.06, 18:45
              Czy Ciebie prostaku ktoś w końcu nauczy:

1. Czytać ze zrozumieniem.
              2. Nie wtrącać się wszędzie ?

Oto węzły przesiadkowe tumanie w Warszawie:

- Rondo Wiatraczna (kierunek: Rembertów, Białołęka, Wawer),
              - Żerań FSO (kierunek: Tarchomin, Dąbrówka Szlachecka etc.),
              - Pl. Wilsona (kierunek: Łomianki, Bielany),
              - Cmentarz Wolski (kierunek: Bemowo, Ursus, Włochy),
              - Pl. Narutowicza (kierunek: Ursus, Włochy)
              - Dworzec Południowy (kierunek: Ursynów),
              - Dworzec Wschodni (kierunek: Zacisze, Bródno, Falenica etc.).

Zamilcz więc lepiej, jeśli nie potrafisz przeczytać tego co napisał adwersarz i nie masz pojęcia o niczym więcej jak o swoich zapyziałych podmiejskich busach z pijanymi kierowcami.

Tuman jesteś i tyle. Nie dostrzegasz bowiem, że oprócz linii średnicowych (są w każdym mieście - i nigdzie nie napisałem, że preferuje się tylko i wyłącznie linie promieniste), są właśnie linie promieniste, które ruszają z owych węzłów przesiadkowych, do których dojeżdżasz tramwajem (podobnie jak w Lublinie trolejbusem z Abramowic).

Matoł jesteś okrutny wiejski Henryczku. Szkoda czasu na Ciebie.

Naprawdę nie frustruje Cię, że na KAŻDYM forum mają Cię za głupka?

lutzek

PS. A teraz wyskocz proszę ze starą "śpiewką" o swojej homofobii :)
              • Gość: masza Re: Henryk.... milcz !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 18:56
                do placu bychawskiego prosze bardzo moze byc tylko jakia korzysc dla mpk ja
                jade 1x z dwojka dzieci rano 1 do jednej szkoly drugie do innej koszt dojazdu
                i porannego powrotu 11.70 po poludniu to samo mpk zafundowalo nam 27 w takich
                godzinach ze czesciowo musze sie wspierac busikami wiec bilet miesieczny byc
                moze jesli 27 bedzie jezdzilo regularnie i rano w ludzkich godzinach aby
                spokojnie dojechac na 7.30 o ile mnie pamiec niezawodzi musialabym wyjechac z
                metowa o ok 5.55 cos kolo tego wg dawnego rozkladu bo nie mozna tego dopasowac
                ani do zadnych godzin rozpoczecia zajec zawsze jest troche za wczesnie lub za
                pozno sredni dojazd wymaga ok 45 min jesli beda bilety 60 min tak jak kiedys
                juz byly to moze bedzie taniej 23.40 zloty dziennie za ta przyjemnosc to jest
                suma ktora rujnuje kazdy budzet bilet miesieczny dla 4 osob prosze bardzo
                jesli mpk bedzie jezdzilo regularnie i pozwoli mi dojechac w normalnych porach
                i we wszystkich kierunkach np do placu litewskiego. pl wolnosci, lub ul hempla
                niestety rano z malym dzieckiem nie jest to pora na spacery od przystanku do
                przystanku zwlaszcza w zimie i jesli sie spieszymy
                • Gość: lutzek Re: Henryk.... milcz !!!! IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 25.08.06, 20:04
                  >do placu bychawskiego prosze bardzo moze byc tylko jakia korzysc dla mpk ja
                  >jade 1x z dwojka dzieci rano 1 do jednej szkoly drugie do innej koszt dojazdu
                  >i porannego powrotu 11.70 po poludniu to samo mpk zafundowalo nam 27 w takich
                  >godzinach ze czesciowo musze sie wspierac busikami wiec bilet miesieczny byc
                  >moze jesli 27 bedzie jezdzilo regularnie i rano w ludzkich godzinach aby
                  >spokojnie dojechac na 7.30 o ile mnie pamiec niezawodzi musialabym wyjechac z
                  >metowa o ok 5.55 cos kolo tego wg dawnego rozkladu bo nie mozna tego dopasowac
                  >ani do zadnych godzin rozpoczecia zajec zawsze jest troche za wczesnie lub za
                  >pozno sredni dojazd wymaga ok 45 min jesli beda bilety 60 min tak jak kiedys
                  >juz byly to moze bedzie taniej 23.40 zloty dziennie za ta przyjemnosc to jest
                  >suma ktora rujnuje kazdy budzet bilet miesieczny dla 4 osob prosze bardzo
                  >jesli mpk bedzie jezdzilo regularnie i pozwoli mi dojechac w normalnych porach
                  >i we wszystkich kierunkach np do placu litewskiego. pl wolnosci, lub ul hempla
                  >niestety rano z malym dzieckiem nie jest to pora na spacery od przystanku do
                  >przystanku zwlaszcza w zimie i jesli sie spieszymy

Kilka spraw:

1. Używaj znaków przestankowych i wielkich liter, bo to co piszesz jest nieczytelne, przez co nie wiem czy dobrze zrozumiałem to co napisałaś.

2. Naprawdę wydajesz tyle pieniędzy dziennie na bilety jednorazowe??? Przecież to nieekonomiczne, bardzo nieekonomiczne.

3. Potwierdzasz tylko to co pisałem wcześniej: problemem są rozkłady i ich zsynchronizowanie.

4. Zrozum proszę, że z peryferyjnych dzielnic (takich jak w Lublinie np. Mętów - zresztą Mętów jest poza administracyjnymi granicami i w zasadzie winien to być autobus podmiejski) autobusy nie będą jeździły do wszystkich dzielnic. W ŻADNYM mieście to nie jest praktykowane. Autobusy obsługujące peryferia miasta POWINNY dowieźć pasażerów TYLKO do węzłów przesiadkowych. Zastanawiałaś się może kiedys, co by było gdyby każdy mieszkaniec Mętowa zaczął postulować o bezpośrednie połączenie z jego miejscem pracy czy szkoły? Bo jeśli na Pl. Wolności, to dlaczego np. nie pod Zamek? Albo dlaczego nie pod Miasteczko Uniwersyteckie? Spójrz na plany miast, które mają WZORCOWĄ komunikację (lub bliską wzorcowej od strony marszrutyzacji)((np. Poznań, Kraków, Warszawa) i spójrz, jak ten problem dowozu z peryferyjnych dzielnic miasta jest rozwiązany. Otóż autobusy peryferyjne dowożą TYLKO do węzłów przesiadkowych, dalej jedziesz kolejnym środkiem komunikacji, który dowozi Cię do celu. Bo i jak chciałabyś zaspokoić potrzeby wszystkich mieszkańców Mętowa związane z dowozem do pracy czy szkoły, jeśli tych miejsc, do których pasażerów należałoby dowieźc jest na pewno więcej niż tylko Twój pl. Wolności czy Hempla.

Rada i do Ciebie i do mieszkańców Mętowa: postulujcie o rozkłady, o większą częstotliwość (a ona jest możliwa TYLKO przy skróceniu linii), o synchronizację rozkładów, o ekonomiczne taryfy biletowe, ale nie o bezpośrednie połączenia, bo TYLKO SIĘ WYGŁUPICIE. Wiem jak funkcjonuje i MPK i inne przedsiębiorstwa komunikacyjne w innych miastach i gwarantuję, że ŻADNE z nich nie uległoby presji by wprowadzać podmiejską linię na ulice Centrum.

Z przesiadkami naprawdę MOŻE być szybciej. Dlatego zadbajcie, by MPK umożliwiło Wam korzystanie z tych przesiadek bez konieczności wystawania i czekania na trolejbus na pętli w Abramowicach. Ot po prostu postulujcie, by rozkład linii 27 był skomunikowany z rozkładami linii 151, 152 i 160, czyli innymi słowy: przyjeżdża autobus 27 na pętlę w Abramowicach i za 2-3 minutki (czas na przesiadkę) ruszają dalej do Centrum trolejbusy.

pozdrawiam
                  lutzek
                  • aron2004 Re: Henryk.... milcz !!!! 29.08.06, 11:35
                    hrabia lucjan napisał :

>Autobusy obsługujące peryferia miasta POW
                    > INNY dowieźć pasażerów TYLKO do węzłów przesiadkowych.

To niech hrabia wprowadzi to najpierw w stolycy.
                    • Gość: lutzke Re: Henryk.... milcz !!!! IP: *.escom.net.pl 29.08.06, 16:33
                      >To niech hrabia wprowadzi to najpierw w stolycy.

Ale w Warszawie jest właśnie tak jak piszę. Linie podobne do lubelskiej 27 kończą bieg na pętlach przesiadkowych.

Linie bliźniaczo podobne do linii 27 w Warszawie to: 133, 152, 104, 132, 120... długo by wymieniać.

I gwoli wyjaśnienia: Falenica mimo peryferyjnego położenia nie ma peryferyjnego charakteru, bo jest tam całkiem sporo zakładów przemysłowych, stąd doprowadzenie linii średnicowych, choć i są tam linie promieniste (np. 146). Przykład więc podałeś fatalny.

lutzek

PS. Naprawdę "kręci" Cię pisanie o tym czego nie wiesz?
                      • Gość: aron hrabia homofob!!!! IP: *.enterpol.pl 29.08.06, 18:37
                        a hrabio co z Powsinem? Powsin to też peryferie, a jednak ma linię do centrum
                        Warszawy. PO CO?

Przecież powinna być linia tylko do metra Wilanowska.
                        • Gość: lutzek Aron kretyn !!! IP: *.escom.net.pl 29.08.06, 18:43
                          Cmoknij mnie w dupę. Sprawdź sobie sam. Ja Ci wykładów z warszawskiej komunikacji robić nie będę. Chyba, że mi zapłacisz.

lutzek
                          • Gość: aron Re: Aron kretyn !!! IP: *.enterpol.pl 29.08.06, 18:45
                            Gość portalu: lutzek napisał(a):

> Cmoknij mnie w dupę.

Ja jestem hetero hrabio. Takie rzeczy to tylko w darkroomie.

>Sprawdź sobie sam. Ja Ci wykładów z warszawskiej komunikac
                            > ji robić nie będę. Chyba, że mi zapłacisz.

Arystokracja chce zarabiać wykładami dla kmiotów z Parczewa? Ech, faktycznie to
                            klasa zdegenerowana...
              • Gość: masza Re: Henryk.... milcz !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 19:53
                sprawdzilam aby zdazyc na 7,30 trzeba z metowa wyjechac o 6 02a nie o 5,55
                trudno taka godzine zaliczyc do dogodnego rozkladu jazdy a to jest godzina
                rozpoczecia zajec w niektorych szkolach nadal uwazam ze powinni jezdzic
                regularnie co 30 min np 6.oo ,6,30 7.00itd lub 6,15 6.45 7,15itd i osiaga
                jakis wezel komunikacyjny petle na abramowickiej za taki wezel trudno uznac
                • Gość: lutzek Re: Henryk.... milcz !!!! IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 25.08.06, 20:07
                  No i postulujcie, by 27 (skoro skrócono mu trasę) jeździło właśnie z większą częstotliwością (a nie stało na pętli). I o to walczcie !!! Walczcie o DOBRE ROZKŁADY. Sami zadeklarujcie (jeśli stanowicie jakąś zorganizowaną grupę), że taki rozkład ułożycie pod własne potrzeby. A jeśli chcecie by ktoś Wam pomógł, to tylko daj znak, a od ręki znajdę Ci osoby, które taki rozkład Wam ułożą (wszak sam należę do miłośników komunikacji miejskiej i znam paru naprawdę nawiedzonych na punkcie rozkładów jazdy pasjonatów).

pozdrawiam
                  lutzek
                  • Gość: masza Re: Henryk.... milcz !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 13:34
                    dzieki za rzeczowe rady kazdy sposob jest dobry jesli doprowadzi do
                    celu .Nie jestem uparciuchem jesli bedzie czesciej o dobrych porach i moze
                    nieco taniej chocby poprzez miesieczny lub bilety czasowe to z pewnoscia bede
                    sie cieszyc i korzystac bo jak dotad czuje sie skutecznie zzniechecona .Mam
                    tez obawy ze MPK zupelnie nie liczy sie z potrzebami pasazerow . Agituje w
                    sprawie 27 poprzez internet jednoosobowo choc slyszalam ze jest jakas
                    zorganizowana grupa ale nie natknelam sie na zaden protest ani w prasie ani w
                    internecie poza swoim wlasnym. Potrzebny jest wezl komunikacyjny pozwalajacy
                    dojecha na Czuby ,Czechow ,majdanek ,melgiewska al warszawska centrum a taki
                    najblizszy to plac bychawski ale tam autobus nie ma jak zawrocic choc czas
                    przejazdu jest bardzo dobry bo niecale 30 min Czyli jeden autobus moglby
                    jezdzic non stop. Z propozycji pomocy chetnie skorzystam jesli rzeczywiscie
                    zorganizuje sie jakas grupa ktora bedzie miala sprecyzowane potrzeby jesli
                    chodzi godziny kursow Dziekuje za dobre checi Pozdrawiam
                    • Gość: dyrektor Re: Henryk.... milcz !!!! IP: *.inteligo.com.pl 08.10.06, 22:01
                      jaka grupa?:)
              • aron2004 Re: Henryk.... milcz !!!! 29.08.06, 11:39

> Czy Ciebie prostaku ktoś w końcu nauczy:
                > 1. Czytać ze zrozumieniem.
                > 2. Nie wtrącać się wszędzie ?

Takie już jest prostactwo, hrabio. Musi się hrabia przyzwyczaić.

> Oto węzły przesiadkowe tumanie w Warszawie:
                >
                > - Rondo Wiatraczna (kierunek: Rembertów, Białołęka, Wawer),
                > - Żerań FSO (kierunek: Tarchomin, Dąbrówka Szlachecka etc.),
                > - Pl. Wilsona (kierunek: Łomianki, Bielany),
                > - Cmentarz Wolski (kierunek: Bemowo, Ursus, Włochy),
                > - Pl. Narutowicza (kierunek: Ursus, Włochy)
                > - Dworzec Południowy (kierunek: Ursynów),
                > - Dworzec Wschodni (kierunek: Zacisze, Bródno, Falenica etc.).

Ale jednoczześnie jest MASĘ linii po Warszawie które jeżdżą z jednego końca
                miasta na drugi przez centrum. Np. jest linia z Falenicy która zamiast
                dojeżdżać do Ronda Wiatraczna jedzie dalej do samego centrum.

I kogo hrabia chce tu przekonywać?

> Zamilcz więc lepiej, jeśli nie potrafisz przeczytać tego co napisał adwersarz
                i nie masz pojęcia o niczym więcej jak o swoich zapyziałych podmiejskich busach
                > z pijanymi kierowcami.

Ja myślę że to hrabia jest częśćiej pijany niż kierowcy tych busów.

>
                > Tuman jesteś i tyle.

A hrabia już ma ile fakultetów? 5? A może doktorat?

>Nie dostrzegasz bowiem, że oprócz linii średnicowych (są w każdym mieście - i
                nigdzie nie napisałem, że preferuje się tylko i wyłącznie l
                > inie promieniste), są właśnie linie promieniste, które ruszają z owych węzłów
                p rzesiadkowych, do których dojeżdżasz tramwajem (podobnie jak w Lublinie
                trolejb usem z Abramowic).

No ale skoro w Warszawie z Falenicy czy o zgrozo z KOnstancina można dojechać
                do samiutkiego centrum, to dlaczego hrabia każe się tej bidnej kobicie
                przesiadać w Abramowicach?
                Już nie wspomnę, że busem z Lublina też można dojechać do samego centrum
                Warszawy.

• Gość: lutzek Henryk, bredzisz, bredzisz, bredzisz. IP: *.escom.net.pl 29.08.06, 16:27
                  >No ale skoro w Warszawie z Falenicy czy o zgrozo z KOnstancina można dojechać
                  >do samiutkiego centrum, to dlaczego hrabia każe się tej bidnej kobicie
                  >przesiadać w Abramowicach?

Widzisz, pojęcia nie masz a piszesz o tym. Z Konstancina do Centrum dojedziesz TYLKO jedną linią: 700. A wiesz dlaczego akurat ta linia jeździ do Centrum? (710, 724 i 725 kończy trasę przy Dw. Południowym - węzeł przesiadkowy)
                  Ano dlatego, że jest to linia która jeździ do STOCER-u (Stołeczne Centrum Rehabilitacji) i wozi niepełnosprawnych, więc jest linią wprowadzoną do Śródmieścia, ale z ograniczoną liczbą przystanków pośrednich.

Zawsze masz w zwyczaju mędrkować o czymś, o czym nie masz pojęcia?

lutzek
                  • aron2004 Re: Henryk, bredzisz, bredzisz, bredzisz. 29.08.06, 18:29

> Widzisz, pojęcia nie masz a piszesz o tym. Z Konstancina do Centrum
                    dojedziesz TYLKO jedną linią: 700.

Przecież do Mętowa też jest tylko 1 linia : 27.

>A wiesz dlaczego akurat ta linia jeździ do Centrum? (71
                    > 0, 724 i 725 kończy trasę przy Dw. Południowym - węzeł przesiadkowy)
                    > Ano dlatego, że jest to linia która jeździ do STOCER-u (Stołeczne Centrum
                    Rehabilitacji) i wozi niepełnosprawnych, więc jest linią wprowadzoną do
                    Śródmieścia, ale z ograniczoną liczbą przystanków pośrednich.

No i co z tego? Przecież poza niepełnosprawnymi mogą z niej korzystać także
                    zwykli obywatele. Co to ma do rzeczy?

Czy jeżeli u nas szpital jest np. w Nałęczowie to oznacza to że busy
                    nałęczowskie mają dojeżdżać na pl.Litewski?

coś hrabia mąci, jak zwykle

hrabio, jaki jest szpital w Woli Grzybowskiej, że autobusy stamtąd jeżdżą do
                    centrum zamiast zawracać na węźle przesiadkowyn np. przy Rondzie Wiatraczna?
                    Cóż za niedopatrzenie, panie hrabio.
                    • Gość: lutzek Baranie, czytaj z uwagą, a nie wybiórczo. IP: *.escom.net.pl 29.08.06, 18:36
                      Czy Ty tępaku zrozumiesz, że ideą kursowania linii 700 do Dworca Centralnego jest fakt, że jest to linia przeznaczona do przewozu osób niepełnosprawnych (szkoleni kierowcy, niskopodłogowe autobusy, ograniczona ilośc przystanków w Śródmieściu), bo oni MUSZĄ jechać bez przesiadki, a często przyjeżdżają właśnie z innych miast na rehabilitację i podróżują właśnie z Dworca Centralnego bezpośrednio do STOCER-u?

Ty jako katolik-bigot masz choć odrobinkę empatii w sobie by zrozumieć, że niepełnosprawni (a dla nich jest właśnie głównie linia 700) przesiadać się po prostu nie mogą, bo są właśnie niepełnosprawni?

Powiedz mi: dlaczego Ty jesteś taki tępy?

lutzek
                      • Gość: ARON Re: Baranie, czytaj z uwagą, a nie wybiórczo. IP: *.enterpol.pl 29.08.06, 18:41

> Czy Ty tępaku zrozumiesz, że ideą kursowania linii 700 do Dworca Centralnego
                        je st fakt, że jest to linia przeznaczona do przewozu osób niepełnosprawnych
                        (szko leni kierowcy, niskopodłogowe autobusy, ograniczona ilośc przystanków w
                        Śródmie ściu), bo oni MUSZĄ jechać bez przesiadki, a często przyjeżdżają
                        właśnie z inny ch miast na rehabilitację i podróżują właśnie z Dworca
                        Centralnego bezpośrednio do STOCER-u?

A hrabio jacy niepełnosprawni podróżują do WOLI GRZYBOWSKIEJ? Bo tam też jest
                        linia bezpośrednia z CEntralnego.

> Ty jako katolik-bigot masz choć odrobinkę empatii w sobie by zrozumieć, że
                        niep ełnosprawni (a dla nich jest właśnie głównie linia 700) przesiadać się po
                        prost u nie mogą, bo są właśnie niepełnosprawni?

A jak ktoś niepełnosprawny mieszka w Mętowie to po co ma się przesiadać? Bo
                        taka jest wola hrabiego?
                        Na wsi jest bardzo wiele osób niepełnosprawnych, np. starszych. Ale hrabia ma
                        ich w d... i ich choroby i każe im się przesiadać.

>
                        > Powiedz mi: dlaczego Ty jesteś taki tępy?

TO hrabiemu się tak wydaje. Ja mam IQ 150, a hrabia aż 500. Dla kogoś kto ma 2
                        m 20 cm wzrostu to ktoś kto ma 1.90 m jest niski.

Dla hrabiego to każdy na świecie jest tępy, może oprócz Roberta Biedronia.
                        • Gość: aron hrabia do darkroomu IP: *.enterpol.pl 29.08.06, 18:42
                          ja proponuję hrabiemu wycieczkę do darkroomu. Tam lubią inteligentych.
                          • Gość: lutzek Ręce opadają IP: *.escom.net.pl 29.08.06, 18:44
                            Powiedz, czy jak nie masz nic merytorycznego do napisania, to musisz zawsze coś bredzić o własnej katolickiej homofobii???

lutzek
                            • Gość: aron Re: Ręce opadają IP: *.enterpol.pl 29.08.06, 18:46

> Powiedz, czy jak nie masz nic merytorycznego do napisania, to musisz zawsze
                              coś bredzić o własnej katolickiej homofobii???

ja nie bredzę o katolickiej homofobii, bo ja jestem katolikiem homofobem. A jak
                              to jest z hrabią to ja nie wiem. CZy hrabia już był w tym darkroomie czy
                              jeszcze nie?
                              • Gość: lutzek Re: Ręce opadają IP: *.escom.net.pl 29.08.06, 19:00
                                >CZy hrabia już był w tym darkroomie czy
                                >jeszcze nie?

Zapytam kolokwialnie: chcesz sobie "gruszkę skręcić" pod pikantne opowieści? Tylko wtedy Ci staje? Żałosny kmiotek z Ciebie :)

lutzek
                                • Gość: aron Re: Ręce opadają i nie tylko IP: *.enterpol.pl 29.08.06, 20:31
                                  oj hrabio ja do gejów czuję obrzydzenie tak że nie wiem skąd hrabia ma takie
                                  podejrzenia
                    • Gość: lutzek Baranie, teraz o Woli Grzybowskiej IP: *.escom.net.pl 29.08.06, 18:42
                      Widzisz jaki jesteś matoł, nawet dobrego przykładu, który mógłby stanowić wyjątek nie umiesz wskazać.

Do Woli Grzybowskiej jeżdżą 2 dzienne autobusy.

- linia 173: typowo promienista "dowozówka"... właśnie z Ronda Wiatraczna,
                      - linia 514: linia przyspieszona... także promienista, z tą jednak różnicą, że dojeżdża do węzła przesiadkowego Dworzec Centralny. Nie jest to linia średnicowa, tak jak większość tzw. "pięćsetek".

Za nim więc coś napiszesz, zadaj sobie choćby odrobinkę trudu by sprawdzić w rozkładzie jazdy bądź na planie miasta, bo inaczej jak zwykle wychodzisz na durnia.

cmok w to durne lico
                      lutzek
                      • Gość: aron Re: Baranie, teraz o Woli Grzybowskiej IP: *.enterpol.pl 29.08.06, 18:44

> Widzisz jaki jesteś matoł, nawet dobrego przykładu, który mógłby stanowić
                        wyjątek nie umiesz wskazać.

Hrabia to niech idzie do tego darkroomu jak najszybciej/.

>
                        > Do Woli Grzybowskiej jeżdżą 2 dzienne autobusy.
                        >
                        > - linia 173: typowo promienista "dowozówka"... właśnie z Ronda Wiatraczna,
                        > - linia 514: linia przyspieszona... także promienista, z tą jednak różnicą,
                        że dojeżdża do węzła przesiadkowego Dworzec Centralny.

ano właśnie. To niech u nas 27 dojeżdża do węzła przesiadkowego PLAC LITEWSKI.
                        OK?

> Nie jest to linia średnicow
                        > a, tak jak większość tzw. "pięćsetek".

ale dojeżdża do centrum zamiast zawracać na Wiatracznej.

> Za nim więc coś napiszesz, zadaj sobie choćby odrobinkę trudu by sprawdzić w
                        ro zkładzie jazdy bądź na planie miasta, bo inaczej jak zwykle wychodzisz na
                        durnia.

Hrabia to niech idzie juz do tego darkroomu.
                        >
                        > cmok w to durne lico
                        • Gość: dyrekcja Re: Baranie, teraz o Woli Grzybowskiej IP: *.inteligo.com.pl 20.10.06, 11:08
                          uspokójcie się
    • Gość: masza Re: linia 27 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 11:11
      no i prosze frontem do klienta trasa pozostanie bez zmian a co z
      czestotliwoscia i co z nieszczesnym metowem mieszkancy abramowic prosili o
      pozostawienie trasy lini 27 bez zmian i ok .Natomiast mieszkancy metowa prosili
      o wydluzenie tej lini do metowa nie 6x na dobe a o regularna linie co w niczym
      nie uszczupli wygody mieszkancow abramowic i co bo nnie bedzie zmian jesli
      chodzi o trase przejazdu ale w wersji wygodnej jedynie dla abramowiczan czy
      mieszkancy metowa beda mogli liczyc na to ulatwienie Czy ktos wie na jaki adres
      poczta e-mail mozna pisac do mpk w sprawie rozkladow itp
      interwencji??????????????? tak zeby dotarlo do wlasciwej osoby
      • Gość: aron Re: linia 27 IP: *.enterpol.pl 30.08.06, 11:21
        z Metowem jest gorzej, bo MPK zeby laskawie wyjechal gruchot poza granice
        miasta żąda od gmin sporych pieniędzy. Tak że gmina musi zapłacić, to MPK
        łaskawie gruchota puści.

Inna sprawa jest ile tych mieszkańców o to prosi. Bo może jest tak, że autobus
        będzie jeździł pusty, a mieszkańcy pojadą busami.
    • dyrektor.zarzadzajacy Re: linia 27 19.09.06, 12:15
      Gdyż MPK ma gdzieś nasze pomysły i prośby.
    • Gość: Dziadostwo! Re: linia 27 IP: 193.109.225.* 06.11.06, 15:15
      Nasze MPK to najgorsze dziadostwo gratów! A na linii 27 widział ktoś kiedyś
      nowy autobus?
      • Gość: gość portalu Re: linia 27 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 04:10
        Ja widziałem, bo niejednokrotnie wsiadam w "27" na Kunickiego-Reja. Nie
        przesadzajmy.
    • Gość: magby Re: linia 27 IP: 193.109.225.* 25.11.06, 17:33
      beznadzieja...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka