Dodaj do ulubionych

Bob Dylan "Together Through Life" 27.04.09

28.04.09, 07:42
Kupilem sobie wczoraj! Obawialem sie, czy Bob bedzie w stanie
utrzymac znakomita forme, ktora trwa od 1997 (!!!!) - "Time out of
mind", "Love and Theft", "Modern Times", pol roku temu genialny
album z rarytasami z lat 89-2006... I co? Wczoraj caly wieczor
zdrapywalem szczeke z podlogi. "Together..." po 5 przesluchaniach
wydaje mi sie najlepszym albumem od "Blood on the tracks". Pod
wzgledem muzycznym na razie... w teksty jeszcze sie nie wschluchalem
odpowiednio mocno, aby dokonac oceny, bo same kompozycje tak bardzo
zachwycaja. Piekne aranzacje (akordeon...), bardzo dobra forma
wokalna (tak!), rasowe, amerykanskie brzmienie instrumentow i
perzede wszystkim nadzwyczajny luz.. Nikt tu nie spina posladkow,
wszystko plynie, kazdy dzwiek piesci ucho.... Ludzie, kupujta!!
Obserwuj wątek
    • hennessy.williams Re: Bob Dylan "Together Through Life" 27.04.09 28.04.09, 19:55
      Obawiam się, że ludzie nie będą kupować, bo z tego co wiem, płyty w Polsce ciągle nie ma.

Ale jak już dotrze: płyta jest bardzo równa, nie mam do czego się przyczepić. Po Modern Times w stylu rockabilly, tym razem przyszedł czas na lirycznego Dylana. Do akordeonu, o którym piszesz, ze swojej strony koniecznie muszę dorzucić mandolinę i gitarę hawajską, bo robią dobrze. Life Is Hard brzmi już dziś jak standard, więc pewnie się nim za parę lat stanie. Wokal - racja, forma lepsza niż na Modern Times, ale to już czułem na koncercie. Pewnie zmienił laryngologa. Żadnej hierarchii nie będę na razie tworzyć, bo i TOOM, i MT to twarde sztuki i nie będzie łatwo je przeskoczyć.
      • bartosz.sz Re: Bob Dylan "Together Through Life" 27.04.09 29.04.09, 08:05
        Alez jest, 27.04 dotykalem (i kupowalem) w "Saturnie" (Wroclaw) w
        wersji zarowno podstawowej, jak i 'deluxe' (2 cd + dvd).
        Swoja droga ciekawe, ze w Polsce premiera byla dzien wczesniej niz w
        Stanach...
        • hennessy.williams Re: Bob Dylan "Together Through Life" 27.04.09 29.04.09, 12:07
          O, toś tym Saturnem mnie zaskoczył.
          A z premierami to norma taka, że w Stanach wtorki, a w Europie poniedziałki (co często w praktyce oznacza soboty).
          • grimsrund Re: Bob Dylan "Together Through Life" 27.04.09 29.04.09, 23:05
            No panie kolego, w Szczaturnie je, i w RockSerwisie tyż je, bo żem dzisiej
            odbierał winyle dla inszego kolegi. Nie mówiącwszy o bliskiej zagragranicy,
            która mnię kompakta już w poniedziałek dosłała (był dla innego jeszcze kolegi,
            sięmrozumie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka