peowiec3 18.09.06, 23:26 Popieram Blok Obywatelski "Kochamy Lublin" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trout.kilgore Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? 19.09.06, 00:25 > Popieram Blok Obywatelski "Kochamy Lublin" I ex-króla guzików Dariusza Jedlinę (odrobił już przeinwestowanie z kampanii parlamentarnej? Lublinian pewnie bilet MPK z jego nazwiskiem do tej pory straszy po nocach) oraz jego 31 głosów do Rady Dzielnicy. Kapkę mułu, ciutkę śliny i już wodę masz Jedliny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sb Kochamy Darka IP: *.devs.futuro.pl 19.09.06, 07:19 Jedlina - prawie jak poseł, prawie jak radny dzielnicowy, prawie jak magister, prawie jak prezydent... Odpowiedz Link Zgłoś
peowiec3 Re: Kochamy Darka-do "kochanej" PO 19.09.06, 12:23 Cieszcie sie cieszcie. Kazdy głos ktory bedzie oddany na Jedline, Gilowskiego, Ziomka i ich komitet to głos, który straciła prywatna partia Palikota- Platforma. A to oznacza tylko tyle ze pewnie w paru przypadkach zabraknie głosow aby Platforma miała radnego... A z Jedlina i jego blokiem porozmawiacie sobie Panowie i Panie po wyborach w ratuszu... jak równy z równym (chodzi mi tu o potencjał ilosciowy komitetow na Radzie miasta). A to wszystko zawdzieczacie Palikotowi i jego asystentowi. Mam nadzieje ze jakos im "doły partyjne" podziekują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itp itd Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? IP: *.devs.futuro.pl 19.09.06, 01:29 Proszę!!! Oby tylko nie Pruszon!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nick Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? IP: *.vlan339.dengo.lubman.net.pl 19.09.06, 07:04 Widac kto ma troche oleju w glowie glosuje na PO,a nieuki na samoobrone i pruszona. Najbardzie mnie "bawi" popracie pruszona wsrod mlodziezy hahaha LUDZIE ZA MOMENT BEDZIECIE UCIEKAC Z LUBLINA BO NIE DOSTANIECIE TU PRACY A TO JEST EFEKT DZIALAN WASZEGO KANDYDATA !!!!!!!!!! I JESZCZE GO POPIERACCIE ???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student w italii Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 00:01 No ja zaglosuje. Dzieki niemu moglem wyjechac do Wloch na studia. I tak na marginesie, nigdy nie jest tak dobrze zeby nie moglo byc lepiej - stad takie rzekome "niezadowolenie" rzadami Pruszkowskiego. Zamiast porownywac Lublin do Warszawy (a sa tacy ludzie), zacznijcie Lublin zmieniac angazujac sie spolecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozek46 Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? IP: 80.51.226.* 19.09.06, 07:05 Prezydentem zostanie Iza Sierakowska.To jedyna kandydatka,która może zrobić trochę porządku w Lublinie,a na Pruszkowskiego ani jednego głosu!Jestem członkiem PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student w italii Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 00:02 Gdzie diabel nie moze, tam PO i SLD posle... Odpowiedz Link Zgłoś
qavtan wybierzemy na prezydenta Lublina? bez reelekcji 19.09.06, 08:03 Proszę Was! Bez reelekcji obecnego prezydenta! Byłby to niesamowity cios :'( Postarajmy się przekonać ludzi by głosowali. Ja nie wiem co to za pomysł, żeby młodzież popierała Pruszkowskiego, jeszcze kilka lat temu, gdy były często masowe darmowe koncerty to mogłoby przejść, ale teraz? Za co... uważam się za osobę młodą, ale pan prezydent w żaden sposób nie kojarzy mi się pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
max.webber Palikot specjalnie osłabia Partie. 19.09.06, 09:01 Panie pośle co to za listy, co to za kandydat? Czyzby specjalnie zalezalo Panu na niezbyt dobrym wyniku wyborczym? Boi sie Pan czegos? Chyba teoria, że boi sie Pan wykreowania poprzez wybory konkurenta wewnatrzpartyjnego, jest tylko czesciowa prawda. Moze wyszedl Pan z założenia, że lepiej nie drażnić PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 09:29 A ja mam wyższe i podyplomowe i zagłosuję na Pruszkowskiego. Platforma i SLD - nie tym RAZEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nick Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? IP: *.vlan339.dengo.lubman.net.pl 19.09.06, 12:19 najwidoczniej dyplomy kupiles na targu albo dal ci je giertych a na pewno nic ze studiow nie wyniosles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student w italii Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 00:06 Nick, ja Cie naprawde zapraszam do Wloch. Wpadniesz do mnie, z daleka na sytuacje w Polsce popatrzysz i zobaczysz, ze nie jest ona wcale taka egzotyczna w porownaniu z ta w Italii badz w Anglii. A, sorki, moze jest, bo w Polsce nie rzadzi lewica... Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? 19.09.06, 14:20 hmm z tego wniosek że magistrowie sa wrażliwi na mity skoro wybierają PO nie zwracając uwagi że popierają w ten sposób sobiepana Palikota a bynajmniej nie jakąś nową wizję miasta - będą mogli tradycyjnie pluć sobie w brodę po wyborach kiedy okaże się że z ich poparcia skorzystało PiS z Pruszkowskim na czele... przedsiębiorcy chcą Pruszkowskiego - to mnie zastanawia, nie rozumiem czemu - może lubią fontanny? a może prowincjonalne miasto lubl;in jest właśnie na miarę ich przedsiębiorstw? młodzi i renciści też jak widać dobrze się czują na prowincji ale o gustach nie ma co dyskutować... Sierakowska jest kandydatką emerytów ciekawe czemu? jesli w trakcie kampanii nie nastapią jakieś zmiany to mamy w 100% Lublin prowincjonalny i może czas by zbudować jakąś remizę na placu litewskim.... Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? 19.09.06, 14:26 Ja nie emeryt,ale głosuję na panią Izę. Innego kandydata wsrod zgłoszonych nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? 19.09.06, 14:44 a ja nie jestem jeszcze zdecydowany... Sierakowską biorę pod uwagę ale mam nadzieję że zaproponuje ona coś więcej niż tylko swoje nazwisko... Wasilewskiego nie znam zupełnie i jest dla mnie równie egzotycznym kandydatem co Sienkiewicz... przeciwko jemu przemawia jednak obecny w tle Palikot więc nie sądzę bym się przełamał i dał mu kreskę Pruszkowski hmmm wolałbym by odszedł ale... kto wie gdyby miał się spotkać w drugiej turze z Wasilewskim to raczej dostanie mój głos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joAnna Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 14:34 czy takiego prezydenta mamy wybierać? www.odkryjmy.lublin.pl/images/galeria/dzien_dziecka5.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? IP: *.it-net.pl 19.09.06, 14:56 jasne..sondaze..a pozniej wyjdzie ze jest zupelnie odwrotnie niz w nich.manipulacja ludzmi i tyle.dopiero po wyborach bezie wiadomo kto jak glosowal.na razie sa totylko domysly. Odpowiedz Link Zgłoś
jazalogowana Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? 19.09.06, 15:16 Na dzień dzisiejszt popieram p. Sierakowską. Po pierwsze dlatego, że jest kobietą, jest więc nadzieja, ze kobiecym okiem spojrzy na "babskie" problemy - żłobki, przedszkola, place zabaw.Po drugie dlatego, że jest kobietą, więc jest nadzieja, ze kobieca wrażliwość na estetykę miasta zaprocentuje. Po trzecie dlatego, że jest kobietą - nauczycielem, więc jest nadzieja, że oświata nie będzie w naszym mieście tym, co dostaje tylko nędzne ochłapy. Po czwarte dlatego, że jest kobietą na tyle znaną, że priorytetem w rządzeniu nie będzie dla niej pokazywanie się przed kamerami, tylko konkretna praca.Po piąte dlatego, ze jako kobieta- polityk nawiązała szereg znajomości, które to znajomości, poparte kobiecym wdziękiem, mogą nam pomoc w móżnorakich mediacjach, np. z zagranicznymi inwestorami.Po któreś-tam będę głosowala na p. Izę, bo dotychczasowego prezydenta mam dość, a inni nie dorastają jej do pięt.No, chyba , że wyskoczy jakiś królik z cylindra pozostalych kandydatów- wtedy zastanowią się ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? 19.09.06, 15:33 to jest jawny seksizm moja Pani... hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? 19.09.06, 15:31 po wnikliwej analizie gazety w wersji papierowej mam takie oto wnioski: Pruszkowski: jego poparcie maleje wraz ze wzrostem wykształcenia wyborców i istotnie najwieksze poparcie ma w grupie wiekowej 18-50lat powinien postarać się dotrzeć do elektoratu lepiej wykształconego oraz osób starszych Wasilewski: tu poparcie bardzo mocno zależne jest od wykształcenia i faktycznie raczej "jajogłowi" stanowią jego elektorat zależność od wieku jest ciekawa bo pokrywa się w zasadzie z procentowym udziałem grup wiekowych w społeczeństwie z pewnością powinien starać się zdobyć większe poparcie u tak zwanych prostych ludzi, popiera go też za mało kobiet ciekawe prawda? Sierakowska: im lepiej wykształceni wyborcy tym chętniej głosują na nią ale nie jest to kandydatka wyłacznie jednej grupy, wiekowo widać przewagę osób po 50 roku zycia ale nie jest ona dominująca Mańka: im gorzej wykształceni i starsi wyborcy tym większe poparcie Sienkiewucz: zdecydowanie kandydat absolwentów podstawówek bez względu na wiek Kowalski: kandydat UPR cieszy się poparciem w miarę zrównoważonym choć poparcie tym wyższe im wykształcenie i wiek niższe w śród niezdecydowanych jest najmniej 30-40 latków a najwięcej młodych i starszych, do zagospodarowania jest raczej elektorat mniej wykształcony Ciekawie wygladją preferencje ze względu na płeć... np. mało kobiet popiera Kowalskiego i Sienkiewicza ale boję się to komentować ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
smiechu.warte Jak Palikot sie upaja... 19.09.06, 16:44 UWAGA oto list Janusza Palikota zamieszczony na forum Koła Młodych PO. W przeprowadzonym w dniach 11-13 wrze¶nia 2006 r. przez socjologów UMCS sondażu wyborczym opublikowanym przez lubelski dodatek Gazety Wyborczej drugie miejsce w rankingu kandydatów na prezydenta Lublina zajmuje kandydat Platformy Obywatelskiej Adam Wasilewski, który na dzień dzisiejszy cieszy się 19,3 % poparciem. Wyprzedza go jedynie obecny prezydent Lublina Andrzej Pruszkowski, który może liczyć na 25 % głosów. Bardzo znana i medialna Izabela Sierakowska plasuje się dopiero na trzecim miejscu z 18 % poparciem. Należy zauważyć, że obecny sondażowy wynik Adama Wasilewskiego jest doskonały. Jeszcze przed rozpoczęciem wła¶ciwej kampanii wyborczej, kandydat PO może już liczyć na drug± turę. Ten niezależnie przeprowadzony sondaż tylko potwierdza, iż jeste¶my skazani na sukces. Poseł Janusz Palikot Odpowiedz Link Zgłoś
eseldowiec Re: Jak Palikot sie upaja... 19.09.06, 16:53 Naiwny człowiek. Cos czuje, że to sie skonczy jak z jego Ministrem Kultury i Vce Przewodniczącym PO RP. A podbno ludzie ucza sie na błędach... Widocznie nie politycy PO. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.pikula Re: Jak Palikot sie upaja... 19.09.06, 16:58 Chyba Palikot nie zauwazyl, ze zadna partia nie ruszyla z kampania w Lublinie. Pozatym Sierakowska jest tuz za Wasilewskim. Mowienie w takiej sytuacji ze jest sie skazanym na sukces jest delikatnie mowiac malo profesjonalne! Odpowiedz Link Zgłoś
max.webber Re: Jak Palikot sie upaja... 19.09.06, 17:02 Ciekawe czy ten list pisał Palikot czy jego asystent... W kazdym razie patrzac na blog Pana Krzysztofa www.krzysztoflatka.pl/index.php? module=Section&action=ShowItem&itemId=179 mam wrażenie ze sa rownie naiwni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Jak Palikot sie upaja... IP: 81.219.25.* 19.09.06, 18:11 Co za naiwność. I to jest biznesmen? Ciekawe czy tez tak upajal sie pierwszymi notowaniami Ozonu... Odpowiedz Link Zgłoś
krasawica.jan Nawet przed Kołem Młodych Palikot tuszuje 19.09.06, 20:34 Nawet przed Kołem Młodych Palikot tuszuje kwestie pierwszego sondazu. Skad ta różnica? Kogo chciał nim wprowadzic w błąd działaczy PO? Gdzie te 25% Wasilewsiego? Czy Palikotowi zalezy na przegranej PO w Lublinie, a teraz udaje ze wszystko jest pod kontrola?? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka.zuza Re: Palikot sie upaja A Waslewskiemu spadło o 7%! 19.09.06, 20:40 Palikot sie upaja. A Waslewskiemu spadło o 7% od ostatniego sondazu Palikota. Bo jesli wg Pana Posła jeden i drug jest wiarygodny to jego kandydat w przeciagu 2 tygodni stracił 7% A tu jeszcze nie ma poczatku kampanii. PO jest skazana na porażkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
malolepsza.ola To wyglada jak apel do idacych na pewna przegraną 19.09.06, 21:01 To wyglada jak apel do idacych na pewna przegraną. Sztuczne zagrzewanie do boju i dodawanie otuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
smiechu.warte Dzieki naszemu forum PO ujawnia swoj wewn. list 19.09.06, 23:26 Dzieki naszemu forum lider PO oficjalnie ujawnia swoj list. Przed chwila pojawil sie na stronie PO. www.lublin.platforma.org/index.php module=Section&action=ShowItem&itemId=162 Teraz beda udawac ze to nie jest tłumaczenie sie posła strukturom odnosnie sondazy i proba odwrocenia uwagi od dziwnych wynikow ich wewnetrznego badania tylko nieskryta radosc ktora chca sie poseł podzielic ze wszystkimi! Odpowiedz Link Zgłoś
monika.repik Ciekawe czy jak na Węgrzech nagrania ujawnia... 19.09.06, 23:36 Ciekawe czy wkrótce jak na Węgrzech nagrania ujawnia prawde... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 18:22 Kobiety Lublina a gdyby tak raz dac szanse innej kobiecie i postawic na pania Sierakowska.Przestanmy popierac krawaciarzy facetow miernoty w zyciu i pantoflarzy w domu . Zamiast rzadzic z tylnego siedzenia dajmy szanse kobiecie u steru. Wrazliwosc delikatnosc i madrosc kobieca jest tak wielka ze zaden portek pod wasem nie jest w stanie dorownac do piet . Wiec raz jeden nie dajmy sie zminimalizowac.............. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? 19.09.06, 20:56 seksizm jakiś Pani tu uprawia Pani Joanno... nie dość że ... to jeszcze ...... a gdzie skromność tak właściwa Waszej Płci, gdzie wierne stanie z boku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kartoflanka Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 10:06 mądrość kobieca zaiste - a sztama z tymi co rządzą w kwestiach "żywotnych" dla wszystkich, którzy są lub chcą być w ratuszu (w sprawach gruntów, inwestycji itp.) - sprawdzona nieskuteczność działania biura poselskiego tej mądrej kobiety - lepiej nie ryzykować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maisok Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 10:26 Nie jestem z Lublina ale troche orientuje się w tej sprawie i powiem Wam że dziwie się że Pruszkowski ma aż tak duże poparcie. Bo z tego co widze to niewiele zrobił podczas swojej kandydatury a przecież Lublin ma wiele walorów, które niestety ciągle są niewykorzystywane. Dziwi mnie że wizytówka miasta jaką niewątpliwie dla każdego miasta jest starówka jest zaniedbana. Te odrapane ściany straszą a nie przyciągają turystów. Człowiek który rządził przez 8 lat nieważne z jakiej opcji byłby i nie zrobił wiele nie powinien rządzić kolejne 4lata. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? 20.09.06, 12:21 jak jkuz gdzieś pisałem w Lublinie ważniejsze niż rozwój i niż ładna starówka są wartości chrześcijańskie takie jak np. koleżeństwo (vide sprawa pewnej pani architekt), ciekawość świata (vide wojaże prezydenta) itp. itd. dlatego właśnie Pruszkowski ma tak duże poparcie - jest po prostu osobą na miarę mieszkańców tego grodu a przynajmniej 25% z nich... Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? 20.09.06, 13:25 Pisuary przymierzyły się do zawłaszczenia Bogdanki dla Kozienic i odebrania jej Lubelszczyźnie, do oddania lubelskiej brygady dla Wesołej k/Warszawy. Sam Pruszkowski jako prezydent Lublina też ma ważną misję pisuarową, którą realizuje już od dawna - oddanie Lublina, jako miasteczko satelitę dla Rzeszowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 00:00 Zaraz seksizm...a moze jednak ..... przeciwko zmowie plemnikow! Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? 21.09.06, 02:40 hm zaraz zmowa po prostu wspólpraca ku wspólnemu celowi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiler Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? IP: *.lublin.mm.pl 21.09.06, 18:47 A ja i tak zagłosuje na Wasilewskiego. Kiedyś mnei uziemił z jednego przedmiotu ale zrobił to z klasą i jest to człowiek na poziomie - wart każdego głosu !! Odpowiedz Link Zgłoś
morwa01 Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? 21.09.06, 21:58 jest wart każdego głosu tym bardziej że dostanie ich bardzo mało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? IP: *.vlan60.dengo.lubman.net.pl 21.09.06, 22:04 a skad ta pewnosc morwa01, zebys sie nie przeliczyl... Ja tez glosuje na Wasilewskiego... wszyscy studenci lączcie sie... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
morwa01 Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? 21.09.06, 22:11 chyba chciałeś napisać "proletariusze wszystkich krajów łączcie się" widać jak wychodzą z ciebie tęsknoty za komuną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? IP: *.vlan60.dengo.lubman.net.pl 21.09.06, 22:14 Czlowieku mylisz pojecia gdyby wychodzila ze mnie komuna to bym glosowal raczej na SLD i za Sierakowska, zastanow sie najpierw 2 razy co piszesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
morwa01 Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? 21.09.06, 22:23 Głosując na Wasilewskiego popierasz Sierakowską bo Palikot dogadał się z czerwonymi i wystawił tak słabego i nieznanego kandydata jak aby przepadł w pierwszej turze i nie stanowił zzagrożenia dla niego w PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? IP: *.vlan60.dengo.lubman.net.pl 21.09.06, 22:27 Tak oczywiscie, skad u Was takie przecieki, przykro mi to stwierdzic ale niestety nie macie racji Odpowiedz Link Zgłoś
morwa01 Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? 21.09.06, 22:30 niech każdy zostanie przy swych przekonaniach i swojej wiedzy. Okaże się jak jest 12 listopada to pogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
leniak o Wasilewskim forum 21.09.06, 22:05 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=815&w=49027284 zapraszam do dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student w italii Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 00:07 Popieram Pana Pruszkowskiego i PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Kogo wybierzemy na prezydenta Lublina? 22.09.06, 13:55 Gość portalu: student w italii napisał(a): > Popieram Pana Pruszkowskiego i PiS. A juz myślałem, że ciemnogród buszuje tylko w Lublinie. Odpowiedz Link Zgłoś
halooo1 ZYTA wicepremierem - Tusk spotyka się z lepperem 22.09.06, 13:31 to ty platformo mówiłaś : "głosując na PIS głosujesz na Leppera" a teraz będzie "GŁOSUJĄC NA PIS GŁOSUJESZ NA GILOWSKĄ". ale was pis robi w bambuko. ta warszawska centrala jest jak dzieci we mgle. tusk spotyka sie z lepperem. to was kosztuje 10% glosów w wyborach. dziwne bo sam znam ludzi z lubelskiej PO którzy mówili już dawno że tak będzie. na pewno w Warszawie traktowano ich jak kasandry i nie słuchano. oj drżyjcie teraz Palikoty przedsobotnie i inni. teraz to Zyta będzie mocna Odpowiedz Link Zgłoś