Dodaj do ulubionych

Ja cham, przyjechałem do Lublina uczyć się kultury

03.10.06, 12:35
Ja cham, przyjechałem do Lublina uczyć się kultury
a tu rodowity lublinianin z dziada pradziada Dociek popełnia taki tekst:

"Odnośnie uwag, co do twojego absurdalnego postu, po pierwsze - mam wrażenie,
że pieprzysz tu aby tylko pieprzyć i liżesz tyłeczek aż do ubrudzenia noska
na brązowo; po drugie - taki z ciebie Lublinianin jak z dupy lubelskiego
koziołka trąba, a po trzecie - i najważniejsze, twój uwielbiany i opiewany
kandydat na prezydenta nazywa się PRUSZKOWSKI. Dziwna to jakaś twoja
niewiedza... o swoim idolu, jeżeli rzekomo jesteś Lublinianinem. Może z
Parczewa?"

Uczcie dalej nas chamów kultury, miastowi arystokraci.
Obserwuj wątek
    • Gość: :)))) Re: Ja cham, przyjechałem do Lublina uczyć się ku IP: *.chello.pl 03.10.06, 12:42
      aron, opowiedz no wreszcie o swoich kompleksach, tu ludzie wrażliwi są, pokiwają głowami nad tobą:)
      • aron2004 Re: Ja cham, przyjechałem do Lublina uczyć się ku 03.10.06, 13:14
        ja nie mam żadnych kompleksów, daję nawet rodowitym Lublinianom na piwo (
        szczególnie tym co przebywają na dworcu PKS i w okolicach). A tu takie teksty
        do nas parczewiaków. I kto to mówi? Lewicowy Dociek któremu powinny być bliskie
        wiejskie niższe warstwy społeczne.
    • bu2m Re: Ja cham, przyjechałem do Lublina uczyć się ku 03.10.06, 13:21
      Pewnie. Mojzesowicz lepiej zdania sklecał jak z Renią targował.
    • Gość: l. To ucz się pilnie... IP: *.crowley.pl 03.10.06, 13:26
      ... i nie zachowuj się jak słoń w składzie porcelany, co czynisz ciągle.

l.
      • Gość: aron Re: To ucz się pilnie... IP: *.lublin.enterpol.pl 03.10.06, 13:31
        od kogo mam się uczyć? Od Doćka? A może od hrabiego?
        • Gość: tomekjot Re: To ucz się pilnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 13:33
          Ucz się z życia, z życia. Ciołku jeśli na całym świecie promuje się transpotr
          zbiorowy bez wyjątków, to czego mamay być inni. I nie sa to busy tylko autobusy
          i kolej
          • aron2004 Re: To ucz się pilnie... 03.10.06, 14:13
            Gość portalu: tomekjot napisał(a):

> Ucz się z życia, z życia. Ciołku jeśli na całym świecie promuje się transpotr
            > zbiorowy bez wyjątków, to czego mamay być inni.

Może nie lubimy wisieć na rurce w Ikarusie?

>I nie sa to busy tylko autobusy i kolej

E tam. W Izraelu jest masę busów, podobnie np. w Estonii i są to kraje szybko
            rozwijajace się.
            • Gość: tomekjot Re: To ucz się pilnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 16:08
              Bo to są małe kraje o wielkości naszego województwa. Słyszałeś o tym?
              • Gość: aron Re: To ucz się pilnie... IP: *.lublin.enterpol.pl 03.10.06, 17:15
                Gość portalu: tomekjot napisał(a):

> Bo to są małe kraje o wielkości naszego województwa. Słyszałeś o tym?

Izrael jest o wiele większy, profesorze geografii.
                • Gość: lutzek Aron/Heniula, geograficzny omnibus :) :) :) IP: *.crowley.pl 03.10.06, 17:33
                  >> Bo to są małe kraje o wielkości naszego województwa. Słyszałeś o tym?

>Izrael jest o wiele większy, profesorze geografii.

No właśnie profesorze geografii, sprawdź sobie może, zanim zrobisz z siebie po raz kolejny pajaca :)

Izrael - ~21 tys. km2
                  średnia wielkość województwa w Polsce - ~19 tys. km2

W ZSZ nie było geografii???

buziaki mój Ty profesorze :)
                  lutzek
                  • aron2004 Hrabia to się zna 03.10.06, 18:16
                    A ludność Izraela - 7 mln. Ludnośc woj. lubelskiego - ile panie hrabio?
                    • Gość: lutzek Re: Hrabia to się zna IP: *.crowley.pl 04.10.06, 14:15
                      >>> Bo to są małe kraje o wielkości naszego województwa. Słyszałeś o tym?

Heniek odpowiedział: Izrael jest o wiele większy, profesorze geografii.

>>> Izrael - ~21 tys. km2
                      >>> średnia wielkość województwa w Polsce - ~19 tys. km2

Heniek odpowiedział: A ludność Izraela - 7 mln. Ludnośc woj. lubelskiego - ile panie hrabio?

A co ma ludność do wielkości profesorze od busów ??? "Skrót myślowy" czy "błąd semantyczny"? :)

ciao profesore :)
                      lutzek
                      • aron2004 Re: Hrabia to się zna 04.10.06, 15:43
                        Izrael jest bardziej rozciągnięty południkowo, tak że odległości z północy na
                        południe są spore.

A co do terytorium to zależy czy liczyć to co jest teraz, czy to co się
                        Izraelowi faktycznie należy.
                        • Gość: l. Re: Hrabia to się zna IP: *.crowley.pl 04.10.06, 20:12
                          >A co do terytorium to zależy czy liczyć to co jest teraz, czy to co się
                          >Izraelowi faktycznie należy.

Heniek!!!
                          Natychmiast porzuć picie tego samogonu!!!

l.
    • dociek Re: Ja cham, przyjechałem do Lublina uczyć się ku 03.10.06, 14:06
      aron2004 napisał:

> Ja cham, przyjechałem do Lublina uczyć się kultury
      > a tu rodowity lublinianin z dziada pradziada Dociek popełnia taki tekst:
      >
      > po drugie - taki z ciebie Lublinianin jak z dupy lubelskiego
      > koziołka trąba, a po trzecie - i najważniejsze, twój uwielbiany i opiewany
      > kandydat na prezydenta nazywa się PRUSZKOWSKI. Dziwna to jakaś twoja
      > niewiedza... o swoim idolu, jeżeli rzekomo jesteś Lublinianinem. Może z
      > Parczewa?"
      >
      >
      > Uczcie dalej nas chamów kultury, miastowi arystokraci.

Henryku, po pierwsze naucz się czytać tekst ze zrozumieniem. Minister Giertych
      ma nową koncepcję szkolnictwa, więc jest jakaś szansa. Po drugie, jeżeli
      rzekomy "Lublinianin" tak zaciekle walczy na forum o image Pruszkowskiego jako
      najwspanialszego kandydata na kolejną kadencję, a kilkakrotnie myli jego
      nazwisko, mam podstawy uważać, że nie jest de facto z Lublina (gdzie tego pana
      z Ratusza i jego ekipę praktycznie wszyscy mieszkańcy odczuli na własnej
      skórze, bo dał się zapamiętać raczej z kiepskiej strony). Tym samym przykładowe
      przytoczenie nazwy Parczewa, choć równie dobrze mogły to być np. Włodawa,
      Piszczac, Goraj lub Zamość, czy Końskowola jako hipotetycznego miejsca
      zamieszkania tego "Lubliniania" w pełni wydaje się być uzasadnione w kontekście
      mojej wypowiedzi. Co do Twojej osobistej samooceny na początku wypowiedzi nie
      wypada mi jej kwestionować, bo ty znasz siebie przecież najlepiej.
      • aron2004 Re: Ja cham, przyjechałem do Lublina uczyć się ku 03.10.06, 14:15
        no ale Docku czy ten stek bluzg pasuje do twojego image'u Lubliniana z dziada
        pradziada? Powinieneś się ( wydaje mi się) wyrażać bardziej oględnie. Choć może
        w mieście tak jest, kto wie.
    • leniak Re: Ja cham, przyjechałem do Lublina uczyć się ku 04.10.06, 15:35
      Parczew jest znany na świecie pochodzi z tamtąd słynny Arkadius o ile się nie
      mylę... niestety nie znam jego opinii w kwesti busów, PiS, Izraela czy choćby
      Estonii...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka