Dodaj do ulubionych

Pruszon, dość tej prowizorki!

13.10.06, 15:39
"W infrastrukturę miejską Rzeszów w latach 2002-2005 zainwestował 433,6 zł w
przeliczeniu na mieszkańca. To więcej niż w takich ośrodkach jak Wrocław,
Gdańsk, Łódź oraz wszystkich stolicach województw Polski wschodniej: Olsztyn
zajął siódme miejsce, Białystok jest 14., a Lublin 17."

Wynocha stąd Pruszon!
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3681623.html
Obserwuj wątek
    • 4gwiazdki Re: Pruszon, dość tej prowizorki! 13.10.06, 16:59
      Kaczyńscy to takie sworki,które wszędzie węszą podstęp, przestępstwo, oszustwa. Taki stan przedkłada się na PiSdzielców i im podobnych.Wszyscy (prawie) związani z PiSemsą również zaślepieni,podejrzliwi.Sami natomiast są niezwykle złośliwi,mściwi.Wbrew wartościom chrześcijańskim i naukom zmarłego JP II -na tórego przy każdej możliwej okazji się powołują.
      A co do samego Pruszkowskiego,to nie potrzeba wielkich słów,aby wiedzieć kto to jest.Dla Lublina przez całe swoje "panowanie" nie zrobił zbyt wiele.A jeśli już coż zrobił,to przeważnie było bezsensowne,bezcelowe,bez żadnego przemyślenia.Potrafił lekką ręką wydawać społeczne pieniądze.....
      Ale co tu dużo pisać wielu z nas doskonale sobie zdajesprawę kto on zacz.
      Myślę,że najwyższy już czas rozliczyć tą ekipę przy najbliższych wyborach samorządowych i prezydenckich.Dosyć już sobiepaństwa,buty i indolwencji.
      POra pakować walizki i jaknaszybciej pożegnać dotychczasowych współpracowników.Nanich też nadchodzi kres.
      • 4gwiazdki sorry za literówki 13.10.06, 17:03
        j.w.
        tak działa na mnie sama myśl o PiSuarowych.
        Tfu na psa urok.
        PS.Amoże to dzień pechowy? (13-tego i w dodatku piątek)
    • bu2m Aron, ustosunkuj się do tych statystyk 13.10.06, 22:29
      • Gość: aron Re: Aron, ustosunkuj się do tych statystyk IP: *.lublin.enterpol.pl 14.10.06, 01:08
        to są najpewniej bzdury, tak jak podobne statystyki z gazet centralnych. Byłem
        w lecie w Rzeszowie i mają o wiele gorsze drogi niż Lublin, przynajmniej jeżeli
        chodzi o wjazd od strony Lublina i centrum. Na ul. Lubelskiej miejscami można
        zgubić zawieszenie. Nawet nie ma porównania do naszej al. Spółdzielczości Pracy
        chociażby.
        Korki też są, nie mniejsze niż u nas.

Za to mają ładny dworzec busów pod Urzędem Wojewódzkim trzeba przyznać.
        • bu2m Re: Aron, ustosunkuj się do tych statystyk 14.10.06, 10:26
          No przecież wiadomo żę gazety centralne i organizacje samorządowe są
          największymi oponentami rządów Pruszkowskiego w Lublinie. A dlaczego cały czas
          mówisz o Rzeszowie? Masz jakąś skazę na fałdach mózgu?
          Podałem fragment w którym jasno wynika z rankingu że Lublin w wydatkach na drogi
          zajmuje 17 miejsce w sytuacji gdy jest w pierwszej dziesiątece miast pod
          względem liczby mieszkańców. Białystok też w tym zestawieniu jest lepszy
          podobnie jak szereg mniejszych miast.
          Zdaje sobie że sprawe że jesteś napływowym wieśniakiem i wielką frajdą jest dla
          ciebie sklep spożywczy otwarty do 21. Ale to miasto powinno mieć większe aspiracje.
          • aron2004 Re: Aron, ustosunkuj się do tych statystyk 14.10.06, 10:38
            być może w przypadku Lublina nie wliczono inwestycji np. w Jana Pawła II i
            Pruszkostradę koło dworka Grafa. Tak że wynik może wyjść zupełnie zaniżony.

Najlepiej przejedź się do Rzeszowa to zobaczysz jak tam jest, bo na razie to
            tylko teoretyzujesz. A jak już do tego Rzeszowa dojedziesz, to najlepiej
            zamieszkaj na stałe w tym raju na ziemi to przestaniesz tu spamować i obrażać
            Pana Prezydenta.

GW jest przeciwnikiem politycznym Pruszona, to dziwne by było gdyby go chwaliła.
            • bu2m Re: Aron, ustosunkuj się do tych statystyk 14.10.06, 11:58
              Tak. Zrobiono błąd. Te ulice wliczono na konto Rzeszowa.
        • bu2m Re: Aron, ustosunkuj się do tych statystyk 14.10.06, 10:28
          Jak chcesz zobaczyć swojego pryncypała z bliska to przyjdź na JP2. Tam będzie
          otwierał kolejną swoją wielką inwestycję. Pasy malują już trzeci tydzień,
          przystanki umyli po roku czasu nawet śmiecie pozbierali pierwszy raz od wakacji.
          Po prostu impreza dla ciebie.
          • aron2004 Re: Aron, ustosunkuj się do tych statystyk 14.10.06, 10:38
            ja nie mam potrzeby oglądania mojego pryncypała z bliska wystarczy mi że
            remontuje on ulice. Za Bryłowskiego był syf i dziura na dziurze.
            • bu2m Re: Aron, ustosunkuj się do tych statystyk 14.10.06, 12:00
              A wiesz ile lat temu prezydentem był Bryłowski?
              Wtedy nie było tylu źródeł finansowania. I tak on rozpoczął przebudowę
              Krakowskiego i Kraśnickiej.
              • Gość: Aron Re: Aron, ustosunkuj się do tych statystyk IP: *.lublin.enterpol.pl 14.10.06, 12:40
                czemu się jeszcze nie wyprowadziłeś do Rzeszowa?

CZEMU JESZCZE SIEDZISZ W TYM LUBLINIE???

Na co ty czekasz człowieku.

Wyprowadź się do raju na ziemi zwanego Rzeszowem
              • Gość: aron Re: Aron, ustosunkuj się do tych statystyk IP: *.lublin.enterpol.pl 14.10.06, 12:42
                Bryłowski miał w d... Czechów i w ogóle północną część miasta. Remontował
                Kraśnicką ale na Spółdzielczości Pracy na przykład były straszliwe dziury,
                podobnie na Chodźki i Jaczewskiego. Dopiero Pruszon zrobił tu porządek.

TEraz ideowy następca Bryłowskiego chce wyrzucić dworzec PKS na Klin. CZy PO
                nie ma w tym mieście normalnych ludzi do kandydowania?

Z jakiej racji ja mam się z Czechowa tłuc na Klin żeby wsiąść w busa do
                Parczewa. Czy Wasilewski jest normalny? Chyba jednak nie.
                • bu2m Re: Aron, ustosunkuj się do tych statystyk 14.10.06, 12:50
                  Gość portalu: aron napisał(a):

> Bryłowski miał w d... Czechów i w ogóle północną część miasta. Remontował
                  > Kraśnicką ale na Spółdzielczości Pracy na przykład były straszliwe dziury,
                  > podobnie na Chodźki i Jaczewskiego. Dopiero Pruszon zrobił tu porządek.
                  >
                  > TEraz ideowy następca Bryłowskiego chce wyrzucić dworzec PKS na Klin. CZy PO
                  > nie ma w tym mieście normalnych ludzi do kandydowania?
                  >
                  > Z jakiej racji ja mam się z Czechowa tłuc na Klin żeby wsiąść w busa do
                  > Parczewa. Czy Wasilewski jest normalny? Chyba jednak nie.

A przejedź się raz na ten dworzec na bus do Parczewa i więcej tu nie wracaj!
                  • aron2004 Re: Aron, ustosunkuj się do tych statystyk 14.10.06, 13:17
                    bu2m napisał:

> A przejedź się raz na ten dworzec na bus do Parczewa i więcej tu nie wracaj!

Wrócę, żeby zagłosować na Pruszkowskiego.
                    • bu2m Re: Aron, ustosunkuj się do tych statystyk 14.10.06, 14:14
                      Wierna pacyna.
                      Pamiętaj, że możesz głosować na dwóch. Skreśl Pruszkowskiego i jeszcze kogoś.
                      • aron2004 Re: Aron, ustosunkuj się do tych statystyk 14.10.06, 14:32
                        bu2m napisał:

> Wierna pacyna.
                        > Pamiętaj, że możesz głosować na dwóch. Skreśl Pruszkowskiego i jeszcze kogoś.

uciekł ci bus do Rzeszowa biedaczku. Masz jeszcze PKS o 15.20.
                        • bu2m Re: Aron, ustosunkuj się do tych statystyk 14.10.06, 14:41
                          Co ty z tym Rzeszowem!??
                          • aron2004 Re: Aron, ustosunkuj się do tych statystyk 14.10.06, 15:26
                            bu2m napisał:

> Co ty z tym Rzeszowem!??

chcę, żebyś się wyprowadził do tego raju na ziemi
                            • aron2004 do bu2m 14.10.06, 15:38
                              za 20 minut ( o 16.05) masz busa do Rzeszowa. Kolejny bus o 16.30 a potem o
                              17.30. Mam nadzieję że się już spakowałeś.
                • bu2m Re: Aron, ustosunkuj się do tych statystyk 15.10.06, 09:12
                  Gość portalu: aron napisał(a):

>
                  >
                  > Z jakiej racji ja mam się z Czechowa tłuc na Klin żeby wsiąść w busa do
                  > Parczewa. Czy Wasilewski jest normalny? Chyba jednak nie.

A jaki w tym problem. Heniula wsiada w 29 na Paderewskiego, kasuje bilecik i
                  jedyie gryecynie na klin na nowz dworyec.
                  • aron2004 Re: Aron, ustosunkuj się do tych statystyk 15.10.06, 10:22
                    bu2m napisał:

> A jaki w tym problem. Heniula wsiada w 29 na Paderewskiego, kasuje bilecik i
                    > jedyie gryecynie na klin na nowz dworyec.

tak. Dłużej będę jechał 29 przez Lublin niż busem z Lublina do Parczewa. Po
                    prostu rewelka.
                    • aron2004 bu2m o 11.30 bus do Rzeszowa 15.10.06, 10:22
                      leć na dworzec możze zdążysz
                      • bu2m Re: bu2m o 11.30 bus do Rzeszowa 15.10.06, 10:29
                        To Heniula nie wie że mieszka w mieście? To Heniula musi przystosować się do
                        miasta a nie miasto do Heńka. Jak chcesz mieć dworzec pod oknem to albo:
                        1. przeprowadź się z powrotem do Parczewa, wtedy na piechotkę będizesz śmigał na
                        dworzec (serce podpowiada piechotą zdrowiej)
                        2. albo pogadaj z miastem to postawi ci dworzec gdzieś w okolicach Paderewskiego
                        wraz z ruskim bazarem
                        Zatem Heniek wyszło na jaw że to twój świniak coś go bił kilka tygodni temu
                        zdrów nie był. Teraz to takie świństwa czepiają się zwierzyny. Trzeba było do
                        znajomego weterynarza zanieść rąbankę. A tak, choroba ze świniaka przeniosła się
                        na twój mózg. Mózgojad zrobił już pokaźne spustoszenie.
                        • aron2004 Re: bu2m o 11.30 bus do Rzeszowa 15.10.06, 10:37
                          ja proponuję wyrzucić dworzec PKP na Zemborzyce, bo ty chciałbyś mieć dworzec
                          PKP po oknem ale nic z tego.
            • bu2m Re: Aron, ustosunkuj się do tych statystyk 14.10.06, 12:02
              Dziś będzie jeszcze otwierał halę na Globusie. Po 6 lat budowy i przeszacowania
              inwestycji o jakieś 30%. Brawo!
    • Gość: bronia jak prezydent "olał" chore dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 04:37
      I politycy związani z PiSem też olali:
      LUBLIN POLITYCY MIELI POMÓC CHORYM DZIECIOM. TRZEBA ICH BYŁO DO TEGO ZMUSIĆ....
      ....a prezydent Lublina Andrzej Pruszkowski wydelegował Ewę Dumkiewicz-Sprawkę, dyrektora Wydziału Oświaty i Wychowania UML.
      Więcj na ten temat:(polecam)
      www.kurierlubelski.pl/index.php?name=News&file=article&sid=31227&thold=0&mode=0&order=0
      • aron2004 Re: jak prezydent "olał" chore dzieci 14.10.06, 10:39
        no i co? TO źle że Pan Prezydent wysłał swojego przedstawiciela?
        • tomekjot Re: jak prezydent "olał" chore dzieci 14.10.06, 12:43
          Heniek cos taki wnerwiony jak ktos rusza pruszona. To nie Twoje małpy i nie
          twój cyrk
        • Gość: papuga prezydenta Re: jak prezydent "olał" chore dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 16:20
          powinien uczestniczyć osobiście.
    • Gość: Kargol W Lublinie jest znakomicie - po co nam inwestycje? IP: *.gim13.lublin.pl 15.10.06, 08:38
      Tak twierdzi prezydent
      • shawman Re: W Lublinie jest wsamraśnie 15.10.06, 14:29
        Nie znakomicie, a wsamraśnie. I teraz przed wyborami też zrobi się w sam raz
        tyle, żeby nam - "ciemnym ludziom" jak mówi znany poseł PiS, Jacek Kurski -
        wydawało się, że w Lublinie coś się dzieje.
        • Gość: aron Re: W Lublinie jest wsamraśnie IP: *.lublin.enterpol.pl 15.10.06, 14:30
          jak ci się w Lublinie nie podoba to do Rzeszowa odjeżdża PKS o 15.20. Szerokiej
          drogi! ( do Niska)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka