Dodaj do ulubionych

Kozłówka rowerówka.

22.03.03, 14:09
Co Wy na to?? Proponuję jakiś weekend raczej po świętach. Chyba, że uda nam
się zebrać wcześniej. Część mogłaby pojechać rowerami (Ci, którzy mają), inni
PKS. Kozłówkę chyba wszyscy znają. Połazilibyśmy trochę po muzeum, po parku.
Jest tam też barek z niedrogim piffkiem więc ;) czekam na reakcje ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ronja Re: Kozłówka rowerówka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.03, 14:11
      Albo przed, albo przed!!! Świętami:)
    • Gość: Ronja Re: Kozłówka rowerówka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.03, 19:24
      Słonka, spiskujcie, spiskujcie z moim błogosławieństwem. Mnie kilka dni nie
      będzie, bo jadę powłóczyć się konno po Beskidzie Niskim, ale jak zawsze jestem
      chętna na wszelkie wypady:))))))
    • Gość: ryża małpa Re: Kozłówka rowerówka. IP: *.lublin.mm.pl 23.03.03, 19:43
      Zapisuje sie na autobus.Jeszcze mi życie miłe...
      • pepperoni78 Re: Kozłówka rowerówka. 23.03.03, 21:36
        A juz myślałem, że sam będę jechał baj bus ;)
    • pepperoni78 Re: Kozłówka rowerówka. 24.03.03, 08:51
      A właśnie, może zróbmy tak: najpierw wszyscy chętni zadeklarują się, a później
      ustalimy konkretny termin itd.
    • vanilja Re: Kozłówka rowerówka. 24.03.03, 09:45
      Pepper, Kozłówkę rowerówkę wyjąłes mi z przysłowiowych ust.
      Tylko - czy dobrze zrozumiałam - jesteś prowodyrem wyprawy, a sam zamierzasz
      jechać autobusem?...........

Ja jak co roku rozpoczynam sezon rowerowy właśnie wyprawą do Kozłówki, i
      chętnie wybiore sie tam z wami. Sugerowałambym jednak bliżej maja (po zachodzie
      słońca jest okrutny wypizd na rowerze, a wrócić jakoś trzeba).
      • Gość: ryża małpa Re: Kozłówka rowerówka. IP: *.lublin.mm.pl 24.03.03, 09:49
        vanilja napisała:

> Pepper, Kozłówkę rowerówkę wyjąłes mi z przysłowiowych ust.
        > Tylko - czy dobrze zrozumiałam - jesteś prowodyrem wyprawy, a sam zamierzasz
        > jechać autobusem?.........

No tak, zawsze jest tak , że ktoś wozi a ktoś liczy taczki......
        • pepperoni78 Re: Kozłówka rowerówka. 24.03.03, 16:41
          To ja się poświęcam, żeby nie musiała sama wlec się autobusem a ona tak mi się
          odwdzięcza... :PPPP
          • Gość: ryża małpa Re: Kozłówka rowerówka. IP: *.lublin.mm.pl 24.03.03, 21:07
            Ale ż pepperku drogi , doceniam Twoje poświęcenie i z przyjemnościa pojadę z
            Tobą autobusem i nie musisz sie obrażac na mój jęzor niewyparzony...:-)))
            • pepperoni78 Re: Kozłówka rowerówka. 24.03.03, 21:14
              Ależ ja się nie obraziłem. Tak tylko napisałem, żeby podciągnąć wątek do
              góry. ;) Żeby nie było później o ilości bez jakości ;)
    • velvet0 Re: Kozłówka rowerówka. 26.03.03, 09:38
      ja chcem rowerkowo;o)))) i wcale nie trzeba jechac po zakurzonej szosie...
      można brzegiem rzeczki... trasę znam... Ronja pewnie też..... przez lasy
      Kozłowieckie;o)
      • Gość: otho Re: Kozłówka rowerówka. IP: 217.97.141.* 26.03.03, 16:35
        Brzegiem rzeczki ciemięgi, aleją lipową , lasem kozłowieckim koło starego
        tartaku........ ale sie rozmarzyłem. Bardzo lubię tę trasę. Już wiem co będę
        robił w najbliższą niedzielę.
        • laser_ Re: Kozłówka rowerówka. 26.03.03, 17:10
          ...zapytam tylko, ile jest kilomertów przez te lasy (;O)
          • Gość: otho Re: Kozłówka rowerówka. IP: 217.97.141.* 26.03.03, 18:22
            25 do 30 km. Spacerek.
            • pepperoni78 Re: Kozłówka rowerówka. 26.03.03, 20:58
              Drodzy panowie, zamiast dywagować o tym, czy to za daleko czy też nie,
              proponuję dać dobry przykad pozostałym Forumowiczom i udać sie na Forumówkę -
              rowerówkę - Kozłówkę ;)
              • velvet0 Re: Kozłówka rowerówka. 27.03.03, 08:43
                trasa wcale nie jest uciążliwa... jak ktoś nie dawał będzie rady, to przeciez
                zawsze można będzie postoje na polankach robić.....
                • Gość: mad3 Re: Kozłówka rowerówka. IP: 212.182.91.* 27.03.03, 11:14
                  tak, tak...żadnych hajłejów, laski, polanki, itp..
                  to kiedy?

Pzdr

mad3
                  • Gość: Ronja Byle szybko:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.03, 23:12
                    Sapneła szczęśliwa Ronja, trzymając się łapą za bok, który okrutnie jej
                    poturbowała pewna wesoła kobyłka w Beskidzie Niskim:))))))
                    • laser_ Re: Byle szybko:) 30.03.03, 00:44
                      Ja myślę, że to powinno być wtedy jak będzie ciepła ustabilizowana pogoda, no i
                      ziemia ogrzmiana, bo jak się już dojedzie to trzeba się będzie na glebę
                      wyciągnąć i zdychać (:o)
                      tu jeszcze taki ciekawy link tematyczny
                      www.republika.pl/bguide/trasy/kozlowka.htm
    • czarna33 Re: Kozłówka rowerówka. 31.03.03, 22:29
      A ja mam pytanie.Czy we wycieczce moga brac udzial niezforumofowani?
      Mąż stwierdzil ,ze to super trasa.
      • pepperoni78 Re: Kozłówka rowerówka. 01.04.03, 08:15
        - Każda duszyczka mile widziana. - powiedział guru Pepperoni ;)
    • velvet0 Re: Kozłówka rowerówka. 15.05.03, 08:28
      Peppe organizatorem?
      • pepperoni78 Re: Kozłówka rowerówka. 15.05.03, 09:51
        Wolałbym nie ;) Zazwyczaj jeśli cos organizuję, nie najlepiej to wychodzi.
        Kiedyś w pracy zorganiizowałem rajd rowerowy dla miłośników naszej firmy.
        Pojawiło się... 15 osób. Z czego 2 to miłośnicy. Reszta - pracownicy :D
        • velvet0 Peppe się wykręca... 15.05.03, 10:10
          no to kto?
          • ronja Re: Peppe się wykręca... 15.05.03, 12:18
            Velvet, sama sie słoneczko nasze podłożyłaś?:)

PS Pamiętaj, że my razem ze Świdnika wyjeżdżamy, hihi.
            • Gość: mike Re: Peppe się wykręca... IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 15.05.03, 22:00
              hmm a kiedyz mialby byc ten rajd !? wypad do kozlowki ? ja chetnie sie pisze,
              rowerem dysponuje, a jako ze musze schudnac to i chetnie do kozlowki popedaluje
              • ronja Re: Peppe się wykręca... 16.05.03, 09:47
                Dokładnie jeszcze nie wiemy, ale w góóóóóóóóóórę wątek;)
                • pepperoni78 Re: Peppe się wykręca... 16.05.03, 12:11
                  Proponuję sobotę, 14. czerwca. Inne propozycje??
                  • ronja Re: Peppe się wykręca... 16.05.03, 12:52
                    Mnie to nawet bardziej pasuje, bo 7 szykuje mi sie mgliście inna rowerowa
                    impreza...
                    • polepszak Re: Peppe się wykręca... 16.05.03, 12:59
                      Ja też bym się wybrał, ale jak by mię ktoś przez ramę przełożył albo na
                      jakowymś bagażniczku cichutko bym przycupnął ;)))))

pozdrawiam,

Łukasz ;-)

P.S. W zamian oferuję rytmiczne odliczanie raz... dwa... raz... dwa... raz...
                      itd. ;))) (gwarant bezstresowego rzejazdu, hihihi)
                      • ronja Re: Peppe się wykręca... 16.05.03, 13:05
                        Ale impreza ma być autobusowo-rowerowa z dodatkowym utrudnieniem dla
                        rowerzystów, jak wrócić i nie stracic prawa jazdy...;)
                        • usmiechnietakaska 14. czerwca..... 16.05.03, 13:07
                          ja jestem za;o)
                          • pepperoni78 Re: 14. czerwca..... 16.05.03, 13:14
                            Polepszak, nie przejmuj się ;) Ja i Ryża (chyba) a moze ktoś jeszcze wybieramy
                            się baj bus. ;) Możesz dołączyć ;) Pogadam z kumplem, który ma dziadka kilka
                            kilometrów od Kozłówki, w razie czego można będzie ewentualnie przechować
                            rowery ;)
                            • polepszak Re: 14. czerwca..... 16.05.03, 13:44
                              Pepperoni, a czy w razie czegoś dziadek nie miałby nic przeciwko, żebym ja...
                              tam gdzieś... między tymi rowerami... się przechował ;)))
                              Ja nic nie chcę sugerować, ale jak to mówią, przezorny zawsze ubezpieczony ;)))

pozdrawiam,

Łukasz ;-)
                              • pepperoni78 Re: 14. czerwca..... 16.05.03, 14:06
                                Prawdę mówiąc nie wiem. To nie mój dziadek ;) A może pomyślimy o namiotach?? :)
                                Ciekawe czy można rozbić się w parku ;) Jak nie zapomnę, zadzwonię po niedzieli
                                do muzeum i zapytam :D
                                • polepszak Re: 14. czerwca..... 16.05.03, 14:21
                                  pepperoni78 napisał:

> Prawdę mówiąc nie wiem. To nie mój dziadek ;) A może pomyślimy o
                                  namiotach?? :)
                                  >
                                  > Ciekawe czy można rozbić się w parku ;) Jak nie zapomnę, zadzwonię po
                                  niedzieli
                                  >
                                  > do muzeum i zapytam :D

Ot, mądrego to i przyjemnie posłuchać ;)))

pozdrawiam,

Łukasz ;-)
                                  • pepperoni78 Re: 14. czerwca..... 16.05.03, 15:34
                                    Uwielbiam, kiedy kadzi mi się ;)
                                    • velvet0 Re: 14. czerwca..... 20.05.03, 08:04
                                      zaczadzenie jest bardzo niebezpieczne...
                  • Gość: akacja 14 IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 21.05.03, 20:00
                    cześć właśnie wróciłam i widzę że coś szykujecie ciekawego. wybrałaby sie z wami z ochotą ale mogłabym tydzień później nie 14 tylko w nastepną sobotę, może udałoby mi się rowerem
    • pepperoni78 Re: Kozłówka rowerówka. 20.05.03, 10:35
      Tak sobie pomyślałem (czasem zdarza mi się ;) ), że może zamiast do Kozłówki
      wybierzemy się do Kazimierza nad Wisłą?? Co prawda rowerami z Lublina byłoby
      delikatnie mówiąc dosyć ciężko, ale można przetransportować się + rowery do
      Puław a z Puław szlakiem (chyba niebieski) do Kazimierza (około 15 km; istnieją
      dwie opcje: do Bochotnicy szlakiem, dalej ulicą ewentualnie cały czas szlakiem,
      z tym, że odcinek Bochotnica - Kazimierz nie należy do najłatwiejszych - przez
      około kilometr musialibyśmy prowadzić rowery pod górkę). Dlaczego Kazimierz??
      Dużo miejsc noclegowych, pole namiotowe, miejsca na ogniska, komary (tak przy
      okazji wątku o Autanie). ;)
      • izis_2003 Re: Kozłówka rowerówka. 20.05.03, 12:45
        pepperoni78 napisał:

> Tak sobie pomyślałem (czasem zdarza mi się ;) ), że może zamiast do Kozłówki
        > wybierzemy się do Kazimierza nad Wisłą?? Co prawda rowerami z Lublina byłoby
        > delikatnie mówiąc dosyć ciężko, ale można przetransportować się + rowery do
        > Puław a z Puław szlakiem (chyba niebieski) do Kazimierza (około 15 km;
        istnieją
        >
        > dwie opcje: do Bochotnicy szlakiem, dalej ulicą ewentualnie cały czas
        szlakiem,
        >
        > z tym, że odcinek Bochotnica - Kazimierz nie należy do najłatwiejszych -
        przez
        > około kilometr musialibyśmy prowadzić rowery pod górkę). Dlaczego Kazimierz??
        > Dużo miejsc noclegowych, pole namiotowe, miejsca na ogniska, komary (tak przy
        > okazji wątku o Autanie). ;)

Kazimierz byłby supeeeeer. :)))JA mam autko co prawda nie jest to cięzarówka
        mieszcząca wszystkich ale pare sztuk by wlazło. No ale bagażniczka na rowerki
        to juz nie mam :( Pozdrawiam śpiąco bo właśnie nadeszłą pora iść do pracy.
        • Gość: ~Ronja Re: Kozłówka rowerówka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.03, 20:57
          Ej, słuchajcie, zostańmy przy Kozłówce na pcozątek, co by rowerzyści mogli się
          wykazac od poczatku do końca! W koncu miała to być wyprawa głównie rowerowa! I
          sporo osób chciała tymi rowerami pojechać! Nio!
    • czarna33 Re: Kozłówka rowerówka. 20.05.03, 19:50
      Hmm no to wypowiedzmy sie,szczegolnie rowerzysci gdzie wolimy?Mnie jest
      generalnie wszystko jedno byleby pedalowac.Do Pulaw mozemy ewentualnie
      dojechac pociagiem i potem siup dalej.Jesli chodzi o nocleg dysponuje
      namiotem,ktory jest w stanie pomiescic liczna grupe tzn mysle,ze na scisk
      wejdzie tam hmm moze i z 10 osob(bedzie tzw bliskie spotkanie) he he .
      • Gość: Ronja Re: Kozłówka rowerówka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.03, 20:59
        Ja jestem na początek za Kozłówką - dłuższa trasa dla rowerów! No i różnie może
        byc z chęciami nocowania jak na pierwsza wyprawę u narodu... Zważcie, ze w
        weekendy wiecej tłumów jest własnie w Kazimierzu niz w Kozłówce - wybierajmy
        większą dzicz a nie to co wszyscy, pliiiiiz!
        • polepszak Re: Kozłówka rowerówka. 21.05.03, 13:07
          Gość portalu: Ronja napisał(a):

> Ja jestem na początek za Kozłówką - dłuższa trasa dla rowerów! No i różnie
          może
          >
          > byc z chęciami nocowania jak na pierwsza wyprawę u narodu... Zważcie, ze w
          > weekendy wiecej tłumów jest własnie w Kazimierzu niz w Kozłówce - wybierajmy
          > większą dzicz a nie to co wszyscy, pliiiiiz!

Proszę jakie pragmatyczne podejście ;)))
          Roniu podpisuję się rękami i nogami ;) Czerwcowy weekend w przepełnionym
          Kazimierzu byłby pewnie bardziej męczący, niż relaksujący...
          No a tak w ogóle, to w końcu "pierwszy raz", więc każdy szczegół musi być
          dopracowany. Mi osobiście ta "dzicz" bardzo się podoba, hihihi

pozdrawiam,

Łukasz ;-)
          • pepperoni78 Re: Kozłówka rowerówka. 21.05.03, 13:12
            W takim razie Kozłówka. To miał być 14-ty czy mi się daty "pokićkały"??
            • Gość: akacja Re: Kozłówka rowerówka. IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 21.05.03, 20:02
              cześć właśnie wróciłam i widzę że coś szykujecie ciekawego. wybrałaby sie z wami z ochotą ale mogłabym tydzień później nie 14
              tylko w nastepną sobotę, może udałoby mi się rowerem
    • Gość: akacja Re: Kozłówka rowerówka. IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 24.05.03, 13:30
      Co z kozłówka rowerówką? Więc jaki termin?
      • pepperoni78 Re: Kozłówka rowerówka. 24.05.03, 14:46
        Czteeernastego wszystko zdarzyć się może ;) Może nawet Pepper na rowerze
        zasiądzie ;)
        • Gość: Ronja Re: Kozłówka rowerówka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.03, 20:29
          och, Peppe, ale koniecznie z gołą klatą...;)
          • mike79 Re: Kozłówka rowerówka. 10.06.03, 20:35
            a to tylko dla przypomnienia, od kiedy zaczeto planowac, spiskowac itd. :)
            • czarna33 Re: Kozłówka rowerówka. 10.06.03, 23:08
              Ło Jezusie ,kiedy to bylo!!!! To juz mamy dwa watki co do soboty.
              • pepperoni78 Jak zwykle nie na temat ;) 11.06.03, 10:21
                Kozłówka już w sobotę. Z pewnych (dwuznaczny wyraz ;> ) źródeł dowiedziałem
                się, że po 10 sierpnia dostąpimy zaszczytu oglądania w naszym mieście pewnej
                uroczej osoby, która obecnie zamieszkuje Polorze, ale swoje korzenie ma na
                Lubelszczyźnie. Może więc kolejne spotkanko?? ;) Ale tym razem nie podejmuję
                się organizacji ponieważ nieco wcześniej wybieram się na zasłużony odpoczynek.
                Ale przed spotkainem wrócę ;)
                Pozdrawiam
                • rena_gd Jak zwykle nie na temat ;) 11.06.03, 10:44
                  pepperoni78 napisał:

> Z pewnych (dwuznaczny wyraz ;> ) źródeł dowiedziałem
                  > się, że po 10 sierpnia dostąpimy zaszczytu oglądania w naszym mieście pewnej
                  > uroczej osoby, która obecnie zamieszkuje Polorze, ale swoje korzenie ma na
                  > Lubelszczyźnie. Może więc kolejne spotkanko?? ;)

Spłonęłam rumieńcem i zamilkłam na sekund parę, co, jak to wiedzą niektórzy,
                  jest u mnie rzeczą wręcz niemożliwą;))
                  Tak ok. 2 tygodnie przed planowanym przyjazdem dam znać, kiedy, co i jak, alei
                  wtedy chcę widzieć wszystkie wasze kochane buziaczki... wiem, że to sezon
                  urlopowy, ale jednak może... znowu większe grono niż ostatnio;))
                  • rena_gd Tym razem na temat;)) 11.06.03, 11:01
                    W związku z niepotrzebnym podbijaniem przeze mnie tego wątku co może wprowadzić
                    pewien bałagan na forum;)) podaję drogę do spotkania;))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=6162564&a=6162564&v=2&strona=0

nigdy nie umiałam wklejać linków... ale cóż... może się uda;))

Pozdrawiam i wszyscy zainteresowani (nowi nowi chętni) proszeni są o
                    zaglądanie do wątku Kozłówko-Rowero-Forumówka:) (ale się rządzę;)) jak zwykle
                    najbardziej zainteresowana;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka