Dodaj do ulubionych

wesele w Victorii

26.10.06, 08:58
Proszę o opinię na ten temat. Może ktoś byl albo organizowal. Dziekuję
Obserwuj wątek
    • Gość: lolek Re: wesele w Victorii IP: *.resetnet.pl 26.10.06, 09:25
      W Viktorii nie byłem, ale z doświadczenia wiem, że wesela są o wiele
      atrakcyjniejsze w lokalach z własnym ogródkiem. Goście lubią usiąść na ławeczce,
      pogadać i zapić piwkiem. Powiem nawet, że robią to masowo. Jeżeli ślub ma być w
      zimie, to chyba bez różnicy.
    • Gość: xsenia Re: wesele w Victorii IP: *.lublin.mm.pl 26.10.06, 09:37
      Byłam na weselu w Viktorii pare lat temu
      lokal niezły,zdaje sie ze od tamtej pory nawet jest lepiej,bo chyba po remoncie
      /standard dosyć wysoki z pompą/
      menu mozna sobie wybrac -potrawy podane w elegancki soposob,obsługa bez zarzutu,
      jedyne co mi sie nie podobalo ,to to ze nalozony na talezyk pyszny tort
      po kolejce tańca na parkiecie gdzies zniknął/to ponoc normalne w tego typu
      lokalach,ze po powroie do stolika na miejsce mozemy juz nie zastać swojej
      potrawy/po prostu sa zabierane i wynoszone do kuchni,przynosza nowe/
      no iiii zdarzylo sie cos co sie nie powinno zdarzyc
      ok 1 w nocy zgaslo w lokalu swiatlo /jakaś awaria pradu?/
      i reszte wesela bawilismy sie tylko przy swiecach

ale ogolnie spoko
    • Gość: kobietka Re: wesele w Victorii IP: 195.136.30.* 26.10.06, 10:32
      To może przy okazji ktoś powie coś na temat Unii?...
      • dociek Re: wesele w Victorii 26.10.06, 10:36
        Gość portalu: kobietka napisał(a):

> To może przy okazji ktoś powie coś na temat Unii?...

pl.wikipedia.org/wiki/Unia_lubelska
        Unia lubelska – związek Polski z Litwą zawarty na sejmie lubelskim.
        Unia "półrealna" (nie była to w pełni unia realna, ponieważ odrębne pozostało
        wojsko i skarb) dwóch państw została uchwalona 28 czerwca, a podpisana 1 lipca
        1569. Powstało państwo zwane odtąd: Rzecząpospolitą Obojga Narodów – ze
        wspólnym monarchą, sejmem, walutą i polityką zagraniczną – zachowano odrębny
        skarb, urzędy, wojsko i sądownictwo.
        • Gość: sienia75 Re: wesele w Victorii IP: 212.182.26.* 26.10.06, 10:55
          Dziękuje za informacje i czekam na wiecej. Zgadzam się, że fajne jest wesele z
          ogródkiem ale ja potrzebuje lokalu z miejscem noclegowym dla około 70 osób. Poza
          tym niestety wiekszość sensownych lokali z ogródkiem ma już pozajmowane miesiace
          letnie
        • clavi Re: wesele w Victorii 26.10.06, 12:30
          He, he. Brawo, docku za nieocenione poczucie humoru. Tego na forum brakuje.
          Czekamy na kolejny "unijny odcinek". Moze UPR...?
    • Gość: sienia75 Re: wesele w Victorii IP: 212.182.26.* 31.10.06, 11:27
      Może jeszcze ktos cos wie?
    • Gość: bronia Re: wesele w Victorii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 11:34
      Myślę,że odpowiedź nie będzie jednoznaczna.Wszystko będzie zależało od wielu czynników.
      Przede wszystkim musisz ustalić sobie menu.Ponadto ważne są napoje,również i alkohol.Ponadto masz prawo zastrzec sobie możliwość wyboru kapeli (grajka itp).
      A najważniejszy w tym wszystkim będzie prowadzący (zwany przez niektórych wodzirejem).Ten człowiek może zaważyć na tym,że wesele będzie super,albo bedzie zupełnie do kitu.
    • Gość: agn Re: wesele w Victorii IP: *.resetnet.pl 31.10.06, 17:39
      Witam. Organizowałam tam swoje wesele. Było to jeszcze przed remontem. Byłam
      bardzo zadowolona, ceny nie były jakieś bardzo wyśrubowane, wszystko bardzo
      elegancko i na poziomie urządzone i przygotowane, jedzonko dobre. Alkohol,
      część napoi i owoce mielismy swoje, ciasto i tort śmietanowy ich- robią dobre.
      Sala nawet przed remontem była ładna więc dekoracja wręcz symboliczna. U mnie
      było ok. 70 osób. Na więcej sala raczej zbyt mała. Plusem była jeszcze klima.
      Nocleg dla 70 osób to będzie chyba tam dość kosztowny. Pozrawiam Aga.
      • Gość: magda Re: wesele w Victorii IP: *.lublin.mm.pl 31.10.06, 21:16
        Moje wesele bylo w 2003 roku, w Unii. Wszystko OK, bardzo dobra obsluga i pyszne
        jedzenie, zapewniali swoje dekoracje. Do tego - apartament dla mlodej pary za
        10% ceny. Nie wiem na ile osob bedziesz organizowac wesele, w Unii zmiesci sie
        max 80.

Jesli masz jeszcze sporo czasu, warto poszukac moze czegos innego niz hotel?
        Bardzo dobre opinie ma Zajazd Gościnny (droga na Konopnice), dom weselny w
        Dominowie (kraniec Lublina, kier. na Abramowice, o ile sie nei myle :) Jest tez
        lokal pt. Pod Gwiazdami (??), okolice ul. Lipskiej, niedaleko Zalewu. Jesli
        wesele bedzie latem warto wybrac cos z ogrodkiem ;) chocby dla wygody palaczy ;)
        Poza tym jest jeszcze oczywiscie Zajazd Korona (Zemb. Tereszynskie), Dwor Anna,
        Jedlina, Pałacowa w WIerchowiskach, dwór w Snopkowie i wiele innych ;)
        • Gość: magda Re: wesele w Victorii IP: *.lublin.mm.pl 31.10.06, 21:19
          Jesli wesele jest latem, to moze uda sie zarezerwowac nocleg w akademiku bądz w
          hotelu studenta zaocznego umcs?? Ceny beda nizsze niz w hotelu takim jak
          Victoria czy Unia.
        • Gość: czystopraktyczna Re: wesele w Victorii IP: *.pronet.lublin.pl 03.11.06, 12:24
          ja pod gwiazdami robiłam chrzciny córki, dość duże,
          miejscee fajne, ogródek z tyłu do którego można wyjść, posiedzieć, ścieżka do
          lasu.
          Sala duuuuża, w zasadzie 2 połączone
          menu do wybory, bardzo fajne niektóre potrawy (ja pamiętam żurek w chlebku,
          kotlet sakiewka)
          z właścicielką można sie super dogadać, nie zdarła z nas.
          Jednak nic ci nie powiem na temat noclegów, bo my pokoi nie braliśmy, ale wiem
          ze sporo ich jest
      • sienia75 Re: wesele w Victorii 02.11.06, 11:31
        Do Agn. W Victorii twierdzą, że zmieści im sie 120 osób (maks.) jak to widzisz?
        • Gość: agn Re: wesele w Victorii IP: *.resetnet.pl 03.11.06, 17:19
          Witam. Myśle, że ciasno by było. Raczej nie wyobrażam sobie gdzie by te
          dodatkowe 50 posadzili bo na sali był stół w kształcie U i było akurat. No
          chyba, że teraz po remoncie większa sala, albo by stół pomiędzy ramionami U
          wepchneli, ale wtedy ciasno a parkiet do tańczenia też nie za duży. Ale ja
          miałam w tej kawiarni której okna są od Piłsudskiego, nie wiem czy o tej samej
          myślisz bo są tam chyba jeszcze dwie inne sale.
    • Gość: KASKA Re: wesele w Victorii IP: *.it-net.pl 03.11.06, 15:47
      A JA MIALAM TAM WESELE SWOJE I BYLO SUPER, ORKIESTRA Z VIKTORII TEZ WSPANIALA
      LUDZIE NIE CHCIELI WYCHODZIC PIERWSI GOSCIE WYSZLI DOPIERO KOLO 3 RANO, NIEDROGO
      I PELNA KULTURA!!!!!
      • Gość: sienia75 Re: wesele w Victorii IP: 212.182.26.* 06.11.06, 08:58
        A na ile osób miałaś to wesele?
        • Gość: wqrwiona Re: wesele w Victorii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 09:11
          A czy to ważne na ile osób było wesele?Idź do Viktorii i tam na miejscu sobie ustalisz i nie zawracaj d.....
          Wybacz,że tym tonem odpowiadasz,ale pytasz jak dziecko.Lub złośliwiec.O to samo i inne podobne pytasz na innym forum.
          • Gość: sienia75 Re: wesele w Victorii IP: 212.182.26.* 06.11.06, 11:54
            Jeżeli ci to nie odpowiada to nie bierz udziału w dyskusji. Być moze nie wiesz
            że w lokalu nie zawsze powiedzą Ci prawdę tylko to co chcesz usłyszeć. A to
            forum jest miedzy innymi po to żeby uzyskać obiektywne informacje.
      • gosc_12356 Re: wesele w Victorii 03.07.18, 05:07
        Orkiestra lezy w twojej gestii im lepszą sobie zamówisz tym goście bardziej zadowolno i impreza lepsza
    • gosc_12356 Re: wesele w Victorii 03.07.18, 05:08
      Żałuję że zdecydowalem się na to miejsce. Niestety obsługa wesela jak i cały lokal nie dorównują standardowi które obowiązuje w regionie lubelskim. Nie chcesz się wstydzić i czuć rozczarowanie całe życie to omijaj z daleka. Zdecydowanie odradzam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka