sienia75 26.10.06, 08:58 Proszę o opinię na ten temat. Może ktoś byl albo organizowal. Dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lolek Re: wesele w Victorii IP: *.resetnet.pl 26.10.06, 09:25 W Viktorii nie byłem, ale z doświadczenia wiem, że wesela są o wiele atrakcyjniejsze w lokalach z własnym ogródkiem. Goście lubią usiąść na ławeczce, pogadać i zapić piwkiem. Powiem nawet, że robią to masowo. Jeżeli ślub ma być w zimie, to chyba bez różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsenia Re: wesele w Victorii IP: *.lublin.mm.pl 26.10.06, 09:37 Byłam na weselu w Viktorii pare lat temu lokal niezły,zdaje sie ze od tamtej pory nawet jest lepiej,bo chyba po remoncie /standard dosyć wysoki z pompą/ menu mozna sobie wybrac -potrawy podane w elegancki soposob,obsługa bez zarzutu, jedyne co mi sie nie podobalo ,to to ze nalozony na talezyk pyszny tort po kolejce tańca na parkiecie gdzies zniknął/to ponoc normalne w tego typu lokalach,ze po powroie do stolika na miejsce mozemy juz nie zastać swojej potrawy/po prostu sa zabierane i wynoszone do kuchni,przynosza nowe/ no iiii zdarzylo sie cos co sie nie powinno zdarzyc ok 1 w nocy zgaslo w lokalu swiatlo /jakaś awaria pradu?/ i reszte wesela bawilismy sie tylko przy swiecach ale ogolnie spoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobietka Re: wesele w Victorii IP: 195.136.30.* 26.10.06, 10:32 To może przy okazji ktoś powie coś na temat Unii?... Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: wesele w Victorii 26.10.06, 10:36 Gość portalu: kobietka napisał(a): > To może przy okazji ktoś powie coś na temat Unii?... pl.wikipedia.org/wiki/Unia_lubelska Unia lubelska – związek Polski z Litwą zawarty na sejmie lubelskim. Unia "półrealna" (nie była to w pełni unia realna, ponieważ odrębne pozostało wojsko i skarb) dwóch państw została uchwalona 28 czerwca, a podpisana 1 lipca 1569. Powstało państwo zwane odtąd: Rzecząpospolitą Obojga Narodów – ze wspólnym monarchą, sejmem, walutą i polityką zagraniczną – zachowano odrębny skarb, urzędy, wojsko i sądownictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sienia75 Re: wesele w Victorii IP: 212.182.26.* 26.10.06, 10:55 Dziękuje za informacje i czekam na wiecej. Zgadzam się, że fajne jest wesele z ogródkiem ale ja potrzebuje lokalu z miejscem noclegowym dla około 70 osób. Poza tym niestety wiekszość sensownych lokali z ogródkiem ma już pozajmowane miesiace letnie Odpowiedz Link Zgłoś
clavi Re: wesele w Victorii 26.10.06, 12:30 He, he. Brawo, docku za nieocenione poczucie humoru. Tego na forum brakuje. Czekamy na kolejny "unijny odcinek". Moze UPR...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sienia75 Re: wesele w Victorii IP: 212.182.26.* 31.10.06, 11:27 Może jeszcze ktos cos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronia Re: wesele w Victorii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 11:34 Myślę,że odpowiedź nie będzie jednoznaczna.Wszystko będzie zależało od wielu czynników. Przede wszystkim musisz ustalić sobie menu.Ponadto ważne są napoje,również i alkohol.Ponadto masz prawo zastrzec sobie możliwość wyboru kapeli (grajka itp). A najważniejszy w tym wszystkim będzie prowadzący (zwany przez niektórych wodzirejem).Ten człowiek może zaważyć na tym,że wesele będzie super,albo bedzie zupełnie do kitu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agn Re: wesele w Victorii IP: *.resetnet.pl 31.10.06, 17:39 Witam. Organizowałam tam swoje wesele. Było to jeszcze przed remontem. Byłam bardzo zadowolona, ceny nie były jakieś bardzo wyśrubowane, wszystko bardzo elegancko i na poziomie urządzone i przygotowane, jedzonko dobre. Alkohol, część napoi i owoce mielismy swoje, ciasto i tort śmietanowy ich- robią dobre. Sala nawet przed remontem była ładna więc dekoracja wręcz symboliczna. U mnie było ok. 70 osób. Na więcej sala raczej zbyt mała. Plusem była jeszcze klima. Nocleg dla 70 osób to będzie chyba tam dość kosztowny. Pozrawiam Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: wesele w Victorii IP: *.lublin.mm.pl 31.10.06, 21:16 Moje wesele bylo w 2003 roku, w Unii. Wszystko OK, bardzo dobra obsluga i pyszne jedzenie, zapewniali swoje dekoracje. Do tego - apartament dla mlodej pary za 10% ceny. Nie wiem na ile osob bedziesz organizowac wesele, w Unii zmiesci sie max 80. Jesli masz jeszcze sporo czasu, warto poszukac moze czegos innego niz hotel? Bardzo dobre opinie ma Zajazd Gościnny (droga na Konopnice), dom weselny w Dominowie (kraniec Lublina, kier. na Abramowice, o ile sie nei myle :) Jest tez lokal pt. Pod Gwiazdami (??), okolice ul. Lipskiej, niedaleko Zalewu. Jesli wesele bedzie latem warto wybrac cos z ogrodkiem ;) chocby dla wygody palaczy ;) Poza tym jest jeszcze oczywiscie Zajazd Korona (Zemb. Tereszynskie), Dwor Anna, Jedlina, Pałacowa w WIerchowiskach, dwór w Snopkowie i wiele innych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: wesele w Victorii IP: *.lublin.mm.pl 31.10.06, 21:19 Jesli wesele jest latem, to moze uda sie zarezerwowac nocleg w akademiku bądz w hotelu studenta zaocznego umcs?? Ceny beda nizsze niz w hotelu takim jak Victoria czy Unia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czystopraktyczna Re: wesele w Victorii IP: *.pronet.lublin.pl 03.11.06, 12:24 ja pod gwiazdami robiłam chrzciny córki, dość duże, miejscee fajne, ogródek z tyłu do którego można wyjść, posiedzieć, ścieżka do lasu. Sala duuuuża, w zasadzie 2 połączone menu do wybory, bardzo fajne niektóre potrawy (ja pamiętam żurek w chlebku, kotlet sakiewka) z właścicielką można sie super dogadać, nie zdarła z nas. Jednak nic ci nie powiem na temat noclegów, bo my pokoi nie braliśmy, ale wiem ze sporo ich jest Odpowiedz Link Zgłoś
sienia75 Re: wesele w Victorii 02.11.06, 11:31 Do Agn. W Victorii twierdzą, że zmieści im sie 120 osób (maks.) jak to widzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agn Re: wesele w Victorii IP: *.resetnet.pl 03.11.06, 17:19 Witam. Myśle, że ciasno by było. Raczej nie wyobrażam sobie gdzie by te dodatkowe 50 posadzili bo na sali był stół w kształcie U i było akurat. No chyba, że teraz po remoncie większa sala, albo by stół pomiędzy ramionami U wepchneli, ale wtedy ciasno a parkiet do tańczenia też nie za duży. Ale ja miałam w tej kawiarni której okna są od Piłsudskiego, nie wiem czy o tej samej myślisz bo są tam chyba jeszcze dwie inne sale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASKA Re: wesele w Victorii IP: *.it-net.pl 03.11.06, 15:47 A JA MIALAM TAM WESELE SWOJE I BYLO SUPER, ORKIESTRA Z VIKTORII TEZ WSPANIALA LUDZIE NIE CHCIELI WYCHODZIC PIERWSI GOSCIE WYSZLI DOPIERO KOLO 3 RANO, NIEDROGO I PELNA KULTURA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sienia75 Re: wesele w Victorii IP: 212.182.26.* 06.11.06, 08:58 A na ile osób miałaś to wesele? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqrwiona Re: wesele w Victorii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 09:11 A czy to ważne na ile osób było wesele?Idź do Viktorii i tam na miejscu sobie ustalisz i nie zawracaj d..... Wybacz,że tym tonem odpowiadasz,ale pytasz jak dziecko.Lub złośliwiec.O to samo i inne podobne pytasz na innym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sienia75 Re: wesele w Victorii IP: 212.182.26.* 06.11.06, 11:54 Jeżeli ci to nie odpowiada to nie bierz udziału w dyskusji. Być moze nie wiesz że w lokalu nie zawsze powiedzą Ci prawdę tylko to co chcesz usłyszeć. A to forum jest miedzy innymi po to żeby uzyskać obiektywne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_12356 Re: wesele w Victorii 03.07.18, 05:07 Orkiestra lezy w twojej gestii im lepszą sobie zamówisz tym goście bardziej zadowolno i impreza lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_12356 Re: wesele w Victorii 03.07.18, 05:08 Żałuję że zdecydowalem się na to miejsce. Niestety obsługa wesela jak i cały lokal nie dorównują standardowi które obowiązuje w regionie lubelskim. Nie chcesz się wstydzić i czuć rozczarowanie całe życie to omijaj z daleka. Zdecydowanie odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś