Dodaj do ulubionych

To juz poza granicą normalnosci!

26.10.06, 14:21
Posłowie Ruchu Narodowo-Ludowego opracowali Narodowy Program Wspierania
Rodziny. Oprócz wprowadzenia bezwzględnego zakazu aborcji, postulują także
opodatkowanie bezdzietnych małżeństw - pisze "Gazeta Poznańska".- Rodziny,
które nie wychowują dzieci powinny być obciążone podatkami, bo nie
uczestniczą w budowaniu społeczeństwa - twierdzi Anna Sobecka posłanka z
Ruchu Narodowo-Ludowego. - Opodatkujmy wszystkich chorych, nie tylko pary
leczące niepłodność - ripostuje dr Konrad Zygmunt Maćkowiak, kierownik
przychodni w 111 Szpitalu Wojskowym w Poznaniu.- Dzietność jest istotną cechą
rodziny - twierdzi Anna Sobecka. - Należy przyjąć, że rodzina i to
wielodzietna jest normą, nie ekscesem. Stąd propozycje, by matki wychowujące
dzieci otrzymywały pensje i nabywały prawa do emerytury, bezdzietni zaś mają
się na to złożyć. Smiac sie czy płakać? Scyroryk sie w torebce otwiera...

"Chcieliście Polski? No to ja macie. Skumbrie w tomacie, pstrąg."
K.I.GAŁCZYŃSKI
Obserwuj wątek
    • rilian Re: To juz poza granicą normalnosci! 26.10.06, 14:28
      oj, barska, patrz niżej i nie powielaj wątków już istniejących
      • joannabarska Re: To juz poza granicą normalnosci! 26.10.06, 15:12
        Tu ,rilianie (od pomników m.in.), chyba więcej niz w tamtym wątku. Czasem warto
        kawę na ławę!
    • laser_ Re: To juz poza granicą normalnosci! 26.10.06, 14:45
      ... a co w tym takiego niezwykłego ? utrzymanie jednego dziecka to gigantyczne
      pieniądze wyłożone do osiągnięcia jego pełnoletności, a każde kolejne to
      krotność tej kwoty. Możesz powiedzieć to po co mieć dzieci ale chyba na tyle
      jesteś inteligentna, że o to nie zapytasz. Społeczeństwo żyje jako całość i jego
      rozwój zależy przedewszystkim od naszych następców. Na jakiej podstawie uważasz,
      że byłoby to niesprawiedliwe. Mam dzieci i łożę na ich wychowanie aby miał kto
      pracować też i na Twoją emeryturę. Dlaczego uważasz, że bezdzietni z wyboru nie
      powinni też częściowo uczestniczyćw tych kosztach ? Dla mnie całkim normalne
      byłoby gdyby takie osoby płaciły wyższe podatki.
      • Gość: tomekjot Re: To juz poza granicą normalnosci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 14:53
        A kto powiedział, że chodzi o małżeństwa bezdzietne z wyboru?! Na razie jest
        mowa o wszystkich. Jak zwykle się kompromitujemy na kroku
        • dociek Re: To juz poza granicą normalnosci! 26.10.06, 15:03
          Zastanawia mnie, kiedy wreszcie totalnie "zakompleksione seksualnie" i
          oszołomskie organizacje typu: lepra, czy kochanki i kochankowie maryii z radyi,
          przestaną wnikać w sprawy vaginy i penisa? Przecież o zdrowym, ludzkim
          współżyciu nie mają najmniejszego pojęcia.
          • Gość: aron Adolf Hitler IP: *.lublin.enterpol.pl 26.10.06, 16:41
            Adolf Hitler jako pierwszy na ziemiach polskich zalegalizował aborcję, a LPR
            jest przeciw. Co na to ci, którzy twierdzili że LPR to faszyści?
      • joannabarska Laser ,nie zgadzam sie z Tobą 26.10.06, 18:54
        Na moją emeryturę zapracowałam sama pracując ponad 40 lat i płacąc składki
        regularnie.Znam nazwiska wielu osób, które pracowały jak ja, ale emerytury nie
        doczekały, wszystko więc pozostawili w tej wspólnej kasie nie biorąc ani
        złotówki.A dzieci...Każdy powinien miec ich tyle, na ile go stać. Jak na
        dziesiątkę, to ja nie jestem przeciw, ale do tego interesu nie mam zamiaru się
        dokładac.
        • laser_ Re: Laser ,nie zgadzam sie z Tobą 26.10.06, 19:39
          Niestety u nas system taki, że na swoję emeryturę nie pracowałaś tylko na
          obecnych emerytów. Na Twoją będą pracować inni młodsi jeśli oczywiście będzie
          ich wystarczająco dużo. Możesz się nie zgadzać, co nie zmienia faktu, ze gdyby
          każdy wyszedł z założenia że dla własnej wygody i przyjemności dzieci mieć nie
          będę to do czego by to doprowadziło ? Może źle się wyraziłem, powinne być
          znacznie większe ulgi podatkowe dla tych co wychowują dzieci. Brzmi lepiej dla
          ucha ale na jedno wychodzi. Dlaczego dla Ciebie jest to niesprawiedliwie ? Choć
          ludzie decydując się na dziecko pewnie o aspekcie społecznym nie myślą to jednak
          ponoszą tego koszty i zapewniają jego rozwój. Ktoś kto decyduje, ze nie będzie
          miał dzieci i żyje a społecznie dzięki temu jeszcze wiele oszczędzając na tym -
          to jest sprawiedliwe ?
          • Gość: bosman czy nie bierzesz laser pod uwagę.... IP: *.lublin.mm.pl 26.10.06, 20:31
            że istniejacy system jest chory? Dlaczego ta stara prukwa Sobecka nie
            zastanawia sie jak spowodować abym ja zapracował sam na moja emeryturę i nie
            musiał liczyć na to że ty napłodzisz stado,tylko każe mi płacić bykowe(jak za
            Gomółki koleś, jak nie wiesz) bo jej jakiś nawiedzony poyeb tak kazał?Ciekawe
            ile ta ropucha Sobecka ma bachorów?
            • laser_ Re: czy nie bierzesz laser pod uwagę.... 26.10.06, 21:50
              Historię (koleś ?) znam i nie musisz jej mi przypominać. Uważam, że system
              emerytalny jest chory ale nie o tym tu dyskutuję. Emerytury to tylko mój
              przykład,a Ty uważasz, że gdyby system był taki jak piszesz to dzieci byłyby
              niepotrzebnym balastem tylko ? Nie chcę tu politykować i chodziło mi jedynie o
              sprawiedliwość społeczną. Swoją drogą to nie musisz się cofać do Gomułki, bo
              jeszcze kilka lat temu kawalerowie niemieccy musieli płacić jak nazwałeś
              "bykowe" i może jeszcze tak tam jest ale pewności nie mam.
              ps. kultury słowa by Ci się jednak trochę przydało i mam wrażenie jakbym
              rozmawiał z uczniem gimnazjum.
              • Gość: kadrowiec ponieważ IP: *.lublin.mm.pl 26.10.06, 23:08
                z durniami się nie dyskutuje, bo najpierw musisz zniżyć się do jego poziomu,
                a potem on pokona cię doświadczeniem więc nie kontynuuję dyskusji.
                PS: a sygnaturkę komuś ukradłeś, ona "chodzi" już po forum.
    • Gość: liberał Re: To juz poza granicą normalnosci! IP: *.lublin.mm.pl 26.10.06, 18:40
      to typowe myślenie socjalistyczne, w końcu oni tak jak sld, pis czy po to
      socjaliści tyle że brunatni. Rozdadzą pieniądze i doprowadzą rodzinę do upadku a
      element będzie rodzić dzieci by dostać kasę i mieszkanie. Jak murzyni w USA
      • ciupazka Re: To juz poza granicą normalnosci! 26.10.06, 20:28
        Po jaką cholerę mieszacie partyjność z rodzicielstwem, to tak sie ma jedno do
        drugiego, jak pięść do nosa. Tu dopiero nienormalność. U większości
        normalnych małżeństw dzietność nie ma nic wspólnego z partyjnościa
        i polityką, a co dopiero z liczeniem na kasę od joannybarskiej, hehe...
        My tej pani dziekujemy i pomocy od niej nie chcemy!
        • ciupazka Re: To juz poza granicą normalnosci! 26.10.06, 20:46
          No, a kiedy pani Szenyszyn powołuje się na Europę , to może i na tą, od
          tej strony, także niech się powoła:

www.hli.org.pl/pl/obr_zycia/obr_zycia.html
        • joannabarska Re: To juz poza granicą normalnosci! 26.10.06, 20:54
          Ciupazka,ta Barska więcej dała niz myslisz...
    • zielony_mroowek Re: To juz poza granicą normalnosci! 26.10.06, 21:23
      laser napisał
      Może źle się wyraziłem, powinne być
      znacznie większe ulgi podatkowe dla tych co wychowują dzieci. Brzmi lepiej dla
      ucha ale na jedno wychodzi. Dlaczego dla Ciebie jest to niesprawiedliwie ?

To jest cholernie niesprawiedliwe. Wszyscy płacą podatki ci bezdzietni też. Tak
      więc czy chcą czy nie i tak łożą na przedszkola, żłobki, szkoły itd. czyli na
      cudze dzieci. Jeśli ma być naprawdę sprawiedliwie to właśnie ci co nie mają
      dzieci powinni płacić mniejsze podatki. Dla mnie dziecko to jest skarb i
      luksus. Największe bogactwo jakie można mieć, a nie szkoda czy kara boża za
      którą należy się jakaś ulga czy rekompensata
      • jazalogowana Re: To juz poza granicą normalnosci! 26.10.06, 21:37
        Są takie małżeństwa, gdzie państwo powinno interweniować, aby się nie
        rozmnażały . Patologia rodzi patologię. Dzieci z określonych rodzin nie będą
        pracować na nasze emerytury, tylko, wzorem rodziców, zdadzą się na opiekę
        społeczną .Żeby się rozmnażć, trzeba mieć pewność pracy i taką stabilizację,
        aby dzieciom zapewnić przynajmniej minimum socjalne.A jeżeli chcemy zapewnić
        nieco więcej, musimy rozrodczość ograniczać. Przeciętne małżeństwo z
        przeciętnymi poborami ( zakładając, że ma stałą i pewną pracę) może sobie
        pozwolić na dwoje dzieci.
      • laser_ Re: To juz poza granicą normalnosci! 26.10.06, 21:38
        Temat rozważam jedynie z punktu sprawoiedliwości społecznej można rzec
        teoretycznie. Zapewniam Cię,że decydując się na dzieci nie liczyłem na ulgi i
        dopłaty. Nie będę też głosował na tych którzy to akurat obiecują. Zauważ, że ci
        co mają dzieci też płacą podatki na nie swoje dzieci jak i Ty i dodatkowo
        ponoszą koszty rozwoju społecznego, a Boga do podatków lepiej nie mieszać.
    • Gość: gościówa Re: To juz poza granicą normalnosci! IP: *.lublin.enterpol.pl 26.10.06, 21:44
      normalnie mi się płakać chce! ja nie mam dzieci, z powodów medycznych! a
      państwo nie dość, że jako chyba ostatni już bastion w cywilizowanej europie nie
      pokrywa kosztów mojego leczenia(mimo, że pracuję, regularnie odprowadzam
      składki i praktycznie z innych form leczenia nie korzystam) chce mnie jeszcze
      opodatkować???!!! po prostu skandal!!!! a może będą weryfikować, kto nie ma
      dzieci bo nie chce a kto bo nie może? np. trzeba będzie do US dostarczyć
      zaswiadczenie od lekarza???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka