Dodaj do ulubionych

Ratunku!!! Muszę się wyprowadzić od rodziców...

20.12.06, 21:47
Ratunku!!! Man 29lat i nadal mieszkam z rodzicami. To jakiś koszmar.
Raczej nie mam perspektyw na własne mieszkanie więc pomyślałam o TBS-ie ale
tam już nie przyjmują zapisów. Może ktoś ma przecieki jak mozna wynajać takie
mieszkanko (najlepiej nowiutkie lub mało używane), moze ktoś wyjeżdża za
granicę na dłuzej to ja chetnie pomieszkam, zanim nie znajdę jakiegoś
narzeczonego z mieszkaniem:)Bo chyba to najbardziej realne w mojej
sytuacji... A moze i też nie... kto nie chce się ogłaszać na forum podaję mój
gg 2906272,dzieki.
Obserwuj wątek
    • Gość: kika2 Re: Ratunku!!! Muszę się wyprowadzić od rodziców. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 21:49
      3 pokoje na Romera, pasuje?
    • Gość: Paul Re: Ratunku!!! Muszę się wyprowadzić od rodziców. IP: *.mad.east.verizon.net 20.12.06, 21:54
      Ja na szczescie nie musze. Ba, ciesze sie, ze spedze z rodzicami Swieta, chyba
      stalem sie staromodny i sflaczaly jakos tak...;-}}}.
      Uszanowanie,
      Paul
      • Gość: bosman Re: Ratunku!!! Muszę się wyprowadzić od rodziców. IP: 217.116.110.* 22.12.06, 13:24
        Kipling w "Ksiedze dżungli" pisał: szanujcie wiek dojrzały. I to jest to.
        Młodość zawsze buntuje się przeciw dojrzałości - z czasem i ona(ta młodość)
        przestaje przestaje nia być.Staje sie dorosła. Postrzega wszystko z innej
        perspektywy. I kółko sie zamyka.
        Wszedłem w wiek "dziadkowy", moi rodzice już pomarli, i tak mi ich czasem
        brak, oj brak........ Zwłaszcza przy wigilijnym stole.
    • Gość: StrixAluco Re: Ratunku!!! Muszę się wyprowadzić od rodziców. IP: *.umcs.lublin.pl 21.12.06, 11:11
      Nie przejmuj się, że w TBS-ach nie ma zapisów. Wystarczy poszukać ogłoszeńn (np.
      w Anonsach) o sprzedaży mieszkań w systemie TBS "z drugiej ręki". Warto się
      przejść do siedziby LTBS na Tarasową 3 -
      • Gość: Filip pierdun Re: Ratunku!!! Muszę się wyprowadzić od rodziców. IP: *.it-net.pl 21.12.06, 11:14
        ...I pozostaje już tylko drobny, zupełnie nieistotny szczegół: mieć odpowiednią
        kasę!
        • Gość: TBS Re: Ratunku!!! Muszę się wyprowadzić od rodziców. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 14:16
          Są banki, które udzielają już kredytu na mieszkanie w TBS. Zadzwoń na Zana.
          Mają wolne mieszkania na Osiedlu Botanik.
          • Gość: link forum tbs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 14:18
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28700
          • Gość: Filip pierdun Re: Ratunku!!! Muszę się wyprowadzić od rodziców. IP: *.it-net.pl 21.12.06, 15:07
            Ależ, oczywiście że banki są! "Banków Ci u nas dostatek". Ja to wiem, bo oglądam
            telewizornię a tam banki reklamują się bez przerwy... Tyle, że normalny człowiek
            kredyty bierze wyłącznie wtedy, gdy przynajmniej ma minimalną możliwość
            przewidzenia jakichkolwiek dochodów, pozwalających zachować ciągłość finansową,
            czyli możliwość spłacania przynajmniej odsetek. Inaczej - to jest zwykły kabaret
            a także zarówno "pic na wodę - fotomontaż".:-P
            • Gość: wiejska baba banki maja to do siebie ,ze o swoje sie upomną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 17:30
              w przeciwienstwie do rodziców.Mieszkaj sama za swoje i nie ogłaszaj tego całemu
              swiatu ,że musisz.Nie jestes pierwsza i troche za stara na publiczne skargi na
              rodziców - bo taki ma to wydzwiek.Do ilu lat jest sie młodym, i od ilu lat
              jest się mądrym?
              • Gość: anja29 Re: banki maja to do siebie ,ze o swoje sie upomn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 20:16
                Wiedziałam ,że zawsze trafi się "ktoś" aspołeczny... To jest forum kobieto! Do
                tego ono służy, żeby inni Cie usłyszeli. Nie przyszłam przecież do Twojego domu
                z karteczką w ręce:"Pani pomóż"!!! Więc zachowaj dla siebie te wywody.
                I nie Tobie to oceniać czy jestem za stara.
                A co do rodziców ,to każedemu z całego serca życzę takich wspaniałych rodziców
                jakich mam. Bo sedno sprawy dotyczyło źródła pozyskania mieszkania a nie złych
                rodziców.
                Więc już chyba wiadomo kto tu jest młody a kto mądry...
                • Gość: Paul Re: banki maja to do siebie ,ze o swoje sie upomn IP: *.mad.east.verizon.net 21.12.06, 20:29
                  Gość portalu: anja29 napisał(a):

> Wiedziałam ,że zawsze trafi się "ktoś" aspołeczny... To jest forum kobieto!
                  Do
                  > tego ono służy, żeby inni Cie usłyszeli.
                  Swinta racja, panie, ten, tego...
                  > Nie przyszłam przecież do Twojego domu
                  >
                  > z karteczką w ręce:"Pani pomóż"!!!
                  Do domu do nikogo nie przyszlas, ale pierwsze pisane slowo w twym tytule brzmi
                  niepokojaco: "Ratunku!!!".
                  > Więc zachowaj dla siebie te wywody.
                  > I nie Tobie to oceniać czy jestem za stara.
                  A komu? Tobie jedynie? Wiedz zatem, ze za kazdym razem jak z domu czy pracy
                  wychodzisz, to ktos cie "ocenia". Patrzy i w jakis sobie karkolomny sposob
                  ocenia, walory fizyczne, ubior, wiek, etc. Zwykle robi to automatycznie i
                  podswiadomie.
                  > A co do rodziców ,to każedemu z całego serca życzę takich wspaniałych
                  rodziców
                  > jakich mam.
                  To bardzo pieknie. Ale prosze mnie swych rodzicow nie zycz, pozwol mi zyc ze
                  swa wlasna wspanialoscia rodzinna;-}.
                  > Bo sedno sprawy dotyczyło źródła pozyskania mieszkania a nie złych
                  > rodziców.
                  Rozumiem musisz wyprowadzic sie od swoich wspanialych rodzicow przed swietami,
                  a moze tulko za 2 tygodnie?
                  > Więc już chyba wiadomo kto tu jest młody a kto mądry...
                  Oj wiadomo, wiadomo...
                  Uszanowanie,
                  Paul
                  • Gość: lublinianka Re: banki maja to do siebie ,ze o swoje sie upomn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 20:35
                    Anja, moja siostra kupiła z drugiej ręki rok temu 39 m kw., dwa pokoje w TBS za
                    55 tys.
                    • Gość: anja29 Re: banki maja to do siebie ,ze o swoje sie upomn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 21:18
                      właśnie sprawdzałam stronę internetową LTBS i faktycznie mają tam mieszkania.
                      Wprawdzie termin oddania grudzien 2008 ale i tak warto się zapisać, czas szybko
                      leci.Sprawdzę jeszcze w anonsach.
                      Dzięki.
                      • joannabarska Powoli do własnego mieszkania! 22.12.06, 18:43
                        Były całe lata, gdy mieszkałam (za komuny) w pokojach sublokatorskich (było ich
                        w 2 miastach kilkanascie) i jakoś przezyłam. Mieszkanie trzeba kupic. Zeby
                        kupic - nalezy na nie zapracować. Chłopa to raczej znajdziesz z odzysku, ktory
                        mieszkanie zostawil rodzinie jeżeli z niego gentelmen, ale innego nie szukasz
                        zapewne. Stary kawaler to gorzej niz rozwiedziony. Naprawdę!
                • Gość: wiejska baba to w czym problem kobieto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 16:45
                  cieszy mnie to że i ja mam prawo wyrażac własne mysli
            • olias Re: Ratunku!!! Muszę się wyprowadzić od rodziców. 04.01.07, 12:53
              kredyt na mieszkanie? w Polsce? i to jeszcze samotnej?
              złośliwy jakiś albo inteligentny inaczej.
              Tak naprawdę to mieszkania w Polsce kupują albo dzieci "nowej klasy", albo
              pracujący na Wyspach. hmm ... może to jakieś rozwiązanie, choć lepiej tam się
              wiedzie parom niż singlom.
    • ponury_drwiacy_szyderca Poproś Kaczorka o jedno z 3 mln mieszkań hehe 03.01.07, 16:04

• zesty Re: Poproś Kaczorka o jedno z 3 mln mieszkań hehe 03.01.07, 23:15
        Ponury, obudziles sie po nowym roku, walczysz z kacem, ok rozumiem. Zebys
        jeszcze mial cos do powiedzenia, obojetnie co... nawet cos co mozna by sobie w
        mysl twojego kredo "wsadzic w d...". Stary, twoje posty nie przydadza sie nawet
        amatorom wsadzania sobie czegokolwiek w tylna czesc ciala. Nie jesres ani
        ponury, ani drwiacy, ani szyderczy. Tak jaby ciebie nie bylo. Czarnych lakierek
        tez nie ma.
        Uszanowanie,
        Paul
        • ponury_drwiacy_szyderca Ojej...jestem zdruzgotany... 04.01.07, 08:42
          Hahahahaha nie unoś się tak :)
          • zesty Ja tez w pewnym sesie czuje sie zdruzgotany. 04.01.07, 08:48
            ponury_drwiacy_szyderca napisała:

> Hahahahaha nie unoś się tak :)
            Ha, ha, ha... wlasnie sie unioslem z lozka. Jak pisalem, w nocy marnie sypiam.
            Myslisz ze to "przejdzie"? Moze to wina nieodpowiednich "lektur"?.
            Uszanowanie,
            Paul
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka