Dodaj do ulubionych

Ty gówniany komunisto...i tobie podobni

06.04.03, 16:31
Wszystkich biskupów (baronów) SLD, z tow. Dyduchem na czele, cechuje
głębokość myśli i wypowiedzi, oddanie narodowi i szczerość w kontaktach z
nim. Nie mogę doczekać się kiedy na www.trybuna.com.pl pojawi się forum.
Będę mógł tam się zwierzyć ze swojej głębokiej miłości do papy Millera i
biskupa Dyducha oraz całego tego Episkopatu. Będę to robił w sposób równie
kulturalny i nienapastliwy np. jak to robi młody komunista czy tow. Dociek.
Mam nadzieję, że oni właśnie tam, czując się gospodarzami postarają się
nauczyc mnie tolerancji, obiektywizmu nie obrażając przy tym gości tego
forum, zaś SLD zbliży się w kontaktach z narodem.
Koniec teraz grzeczności, spieprzajcie chamy z tego forum. Uprawiajcie w
odpowiednim do tego miejscu swoją toaletową publicystyke. Starzy forumowcy:
dajcie odpór takim postom. Ignorować treść i autorów. Niech to miejsce
będzie miejscem dla wszystkich którzy chcą się sprzeczać, przekonywać
itd..Ceńmy sobie to miejsce, forum Gazety. Nie ma takiego drugiego w Polsce.
Od początku tego forum jestem tutaj, nie zawsze aktywny, ale czytam na
bieżąco. Ceniłem sobie tu poziom i otwartość dyskusji, przyjacielską
atmosferę, nie chcę tego miejsca stacić na rzecz prymitywnych otępiałych z
nienawiści oszołomów.Radzę wam - czepcie się Rydzyka, godny was partner.
Obserwuj wątek
    • jetbang Re: Ty gówniany komunisto...i tobie podobni 06.04.03, 16:42
      uuuuuuuuuuuuuuu

ale sie im dostało ulzyło mi że to nie mi ;)

Pozdrawiam!!! :)
    • mlody_komunista Re: Ty gówniany komunisto...i tobie podobni 06.04.03, 16:51
      Z dzika i nie ukrywana rozkosza stane w szranki slowne z kazdym kto mnie
      wyzwie. Nie wiem dlaczego tak sie oburzasz moimi wypowiedziami, wszak sa one
      moje i tylko moje. Reprezentuje wylacznie swoj poglad na kwestie, na ktore
      pozwalam sobie czasem napisac pare slow. Dopoki podobni tobie nie wprowadza w
      tym dziwnym i zaskakujacym kraju CENZURY i imprimatur na wszystko, bede to
      czynil z iskierka sarkazmu i kpiarstwa w oczach. A jesli juz twoi "prawi"
      towarzysze spod znaku brunatnej LPR czy nieprzewidywalnej Samoobrony wprowadza
      swoje nowe-stare porzadki. Bede ten burdel nadwislanski obserwowac z daleka. To
      juz zakrawa na skandal, blokowac kogos za to, ze odwazyl sie myslec i
      formulowac swoje opinie. Pomysl najpierw, zanim zechcesz palnac na necie
      kolejna "zlota", bzdure!!!!! Uklony dla docieka, nie znam cie co prawda, ale
      juz cie lubie. Proletariusze wszystkich krajow laczcie sie przeciwko chamstwu i
      PRAWDZIWYM KATOLIKOM, ktorzy juz szykuja sie do zmian w tym biednym kraju.
      • Gość: homo1 Re: Ty gówniany komunisto...i tobie podobni IP: *.niemce.sdi.tpnet.pl 07.04.03, 12:36
        Burdel z tego kraju zrobili właśnie komuniści. "Efekty" widać na każdym kroku:
        w gospodarce, na ulicach, w codziennych kontaktach, także w sposobie wyrażania
        i formułowania myśli. To, co jest zwykłym chamstwem i brakiem szacunku dla
        innych, ty nazywasz pieszczotliwie "iskierką sarkazmu i kpiarstwa".
        Rzeczywiście - "kpiarz" z ciebie. Gratuluję dobrego samopoczucia.
    • Gość: hm` Re: Ty gówniany komunisto...i tobie podobni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.03, 17:51
      Hm, na forum, moze pisac kazdy, nawet jesli ma poglady, z ktorymi sie nie
      zgadzasz, kiedys jakis Jan Jakub, powiedzial cos na ten temat...
      pozdr. hm`
      • Gość: Stach KLINA TYLKO KLINEM... IP: *.lub.pl 06.04.03, 18:50
        Gość portalu: hm` napisał(a):

> Hm, na forum, moze pisac kazdy, nawet jesli ma poglady, z ktorymi sie nie
        > zgadzasz, kiedys jakis Jan Jakub, powiedzial cos na ten temat...
        > pozdr. hm`
        =======================================

Nie wiem co powiedział jakiś JAN JAKUB, ale uważam, że sposób wyrażania
        poglądów świadczy o poziomie człowieka który je wypowiada. Niezależnie od
        wypowiadanych treści na forum (publiczna! dyskusja) należałoby używać języka
        umiarkowanego, bez inwektyw i chorych, nieobiektywnych komentarzy.
        Zauważyłem pewną prawidłowość: mniejszości muszą WYKRZYCZEĆ swoje poglądy aby
        reszta ich usłyszała...Nie można być obojętnym na tego typu zachowania (wyznaję
        zasadę: klina-klinem)
        Całe szczęście, że lewica topnieje w promieniach coraz cieplejszego, wiosennego
        słońca :))))))))

pozdr.
    • dociek Re: Ty gówniany komunisto...i tobie podobni 06.04.03, 18:36
      Jak tak lubisz cenzurę to chyba masz coś wspólnego z kościołem, bo to jest
      bardzo stara kościelna tradycja... Twoje wystąpienie empi ma znamiona ostrego
      ataku choroby wrzodowej, tak jakby coś Ci się odbiło... Masz problemy ze
      zdrowiem?
    • shawman Re: Ty gówniany komunisto...i tobie podobni 06.04.03, 20:35
      W sumie bardzo trafnie ich opisałeś :). Ale niech sobie piszą, bo w odróżnieniu
      od czasów, w których rządzili pokrewni im ideowo komuniści, teraz mamy
      demokrację i każdy może się wypowiadać. Nawet tak głupio jak wielbiciele SLD...
    • Gość: **** Re: Ty gówniany komunisto...i tobie podobni IP: *.ltk.com.pl 07.04.03, 09:01
      empi,potrafisz pisać ładne teksty.Ale zajadłość z Ciebie tryska.Forum jest dla
      każdego,więc każdy ma prawo się wypowiedzieć.Jedni mają takie a inni inne
      poglądy.Bardzo by było niedobrze,gdyby była jednomyślność.W tej sytuacji każdy
      Polak musiał by myśleć tak jak to mówią posłowie z LPR-u (grupa oszołomów),
      odłamów tejże partyjki.Musieli by myśleć tak jak wypowiada chory z nienawiści
      do wszystkiego co polskie-guru Rydzyk,oraz feletonista lubelski arcybaca
      (czytaj wojewoda).Ponadto gdyby wszyscy mieli takie same poglądy,nie było by
      forum,nie potrzebna by była żadna dyskusja.W takiej sytuacji jeśli drogi empi
      nie odpowiada Ci czyjś komentarz,proponuję ominąć go i nie zabierać głosu.
      Ja też nie jestem fanem sld-owców,ale gdy słyszę słowo związane z "grzybkiem",
      klechistanem,to mnie też zalewa.Dlatego też reasumując.Forum jest udostępnione
      dla wszystkich,wszyscy mogą się wypowiadać na jego łamach.Natomiast jeśli
      chcesz śpiewać psalmy - proponuję strony www "Naszego (Waszego) Dziennika" oraz
      strony www.niechcianego radyjka.Tam również można zatelefonować i na antenie
      można popluć sobie dowoli na tych,którzy mają poglądy lewicowe.
      I jeszcze dla wyjaśnienia-komunizmu w Polsce nie było i tym bardziej nie
      ma.Jeśli już,to był zaledwie socjalizm.A z socjalizmu do komunizmu droga bardzo
      daleka.Uderz się więc w piersi,udaj się na rekolekcje i odpuść im ich winy jak
      to łądnie nauczają urzędnicy w czarnych sukienkach.
      • mlody_komunista Re: Ty gówniany komunisto...i tobie podobni 07.04.03, 11:58
        bogu Niech będą dzięki za ten głos rozsądku i trzeźwego spojrzenia.

Gość portalu: **** napisał(a):

> empi,potrafisz pisać ładne teksty.Ale zajadłość z Ciebie tryska.Forum jest
        dla
        > każdego,więc każdy ma prawo się wypowiedzieć.Jedni mają takie a inni inne
        > poglądy.Bardzo by było niedobrze,gdyby była jednomyślność.W tej sytuacji
        każdy
        > Polak musiał by myśleć tak jak to mówią posłowie z LPR-u (grupa oszołomów),
        > odłamów tejże partyjki.Musieli by myśleć tak jak wypowiada chory z nienawiści
        > do wszystkiego co polskie-guru Rydzyk,oraz feletonista lubelski arcybaca
        > (czytaj wojewoda).Ponadto gdyby wszyscy mieli takie same poglądy,nie było by
        > forum,nie potrzebna by była żadna dyskusja.W takiej sytuacji jeśli drogi empi
        > nie odpowiada Ci czyjś komentarz,proponuję ominąć go i nie zabierać głosu.
        > Ja też nie jestem fanem sld-owców,ale gdy słyszę słowo związane z "grzybkiem",
        > klechistanem,to mnie też zalewa.Dlatego też reasumując.Forum jest
        udostępnione
        > dla wszystkich,wszyscy mogą się wypowiadać na jego łamach.Natomiast jeśli
        > chcesz śpiewać psalmy - proponuję strony www "Naszego (Waszego) Dziennika"
        oraz
        >
        > strony www.niechcianego radyjka.Tam również można zatelefonować i na antenie
        > można popluć sobie dowoli na tych,którzy mają poglądy lewicowe.
        > I jeszcze dla wyjaśnienia-komunizmu w Polsce nie było i tym bardziej nie
        > ma.Jeśli już,to był zaledwie socjalizm.A z socjalizmu do komunizmu droga
        bardzo
        >
        > daleka.Uderz się więc w piersi,udaj się na rekolekcje i odpuść im ich winy
        jak
        > to łądnie nauczają urzędnicy w czarnych sukienkach.
        • Gość: Jacek Re: Ty gówniany komunisto...i tobie podobni IP: *.prodigy.net.mx 07.04.03, 12:13
          Widze, ze wiekszosc czyta i nie rozumie.
          Empi nie zbrania tutaj wypowiadania swoich mysli, ale sprzeciwia sie
          chamskiemu, durnemu i nieokrzesanemu glosowi mlodego komunisty i docka i im
          podobnym.
          Niech sobie zabiera glos kazdy komu tylko przyjdzie do glowy (nie bedzie
          potrzeby sztucznych postow), niech reprezentuje swoje poglady i wszystko cycus.
          Tylko niestety przez takich j/w forum gazety zamienia sie w forum wolki
          lubelskiej.
          Empi-ja docka bedni nie moglem juz czytac i teraz kazda jego wypowiedz (a nie
          daj boze post) omijam z daleka i nie zagladam, no chyba ze strasznie mi sie
          nudzi - to cos rzuce do betonu, ze znanym skutkiem :(
          pozdr.
      • empi Re: Ty gówniany komunisto...i tobie podobni 07.04.03, 14:36
        Gościu, jestem na tym forum od jego początku. Znajdź jakikolwiek tekst gdzie
        wyrażam się w sposób chamski i napastliwy w stosunku do jakiejkolwiek opcji
        politycznej.Nigdy tu nie naplułem nawet na Millera (który zaczął, a nie wie
        jak skończyć) Szanuje przeciwników politycznych, pod warunkiem, że znam ich
        poglądy. Niestety, ani młody komunista, ani dociek nie starają się powiedzieć
        dlaczego mają takie. Dlaczego młody komunisto nim jesteś?. Co widzisz w tym
        dobrego?. Co wiesz o komunie?.Ja w komunie przeżyłem internat,Czerwony
        Bór,śledztwa,moja cała rodzina (łącznie z dziećmi)szykany.Lecz nigdy nie
        ubliżałem tu Jaruzelowi i współczesnym kontynuatorom jego obłudy. Młody
        komunisto, nie jestem klerykałem, nie podziwiam LPR lub Rydzyka. Chciałbym na
        tym forum dyskutować, sprzeczać się na każdy temat. Jak można chamstwo i
        wulgaryzm kwalifikować jako prawo do swobodnego wypowiadania się (hm` i Ty to
        mówisz, człowiek kreujący się na forum na intelektualistę)Bezpiecznie jest
        uprawiać tu zasadę towarzystwa wzajemnej forumowej adoracji.Dlaczego moja
        próba walki tylko z chamstwem spowodowała odzew w postaci wręcz inwektyw.
        Przeczytajcie najpierw mój tekst (młody komunisto i dociek)potem dyskutujmy.
        Nie chcę agresji z żadnej strony, chcę wiedzieć dlaczego młody komunista nim
        jest, chcę aby on wiedział dlaczego nim nie jestem. Chcę wiedzieć dlaczego Bóg
        pisze on z małej litery, chcę mu powiedzieć dlaczego ja piszę z dużej.Nie
        liczę na to, że go przekonam, on na to również prawdopodobnie nie powinien
        liczyć, lecz mam nadzieję, że przez to będziemy się szanować i jak ktoś
        powiedział "pięknie różnić".
        pzdr.
        • Gość: hm` Re: Ty gówniany komunisto...i tobie podobni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.03, 14:55
          Empi, teraz przeczytaj tytul watku jaki zalozyles, i spytaj siebie
          obiektywnie: Czy uzylem w nim inwektywy??.
          PO odpowiedzi na tak postawione sobie pytanie, zastanow sie, moze to wlasnie
          wyraz chamstwa???
          A co do mnie, kazdy moze sie wypowiadac jak chce, dlatego tak lubie to forum,
          bo nie ma admina, ktory by kasowal co drugiego posta.
          pozdr. hm`
        • dociek Re: Ty gówniany komunisto...i tobie podobni 07.04.03, 16:30
          Nigdy ja, ani nikt z mojej rodziny nie uważał się za komunistę i nim nie był.
          Dlatego też błędnie przypisujesz mnie do tego... hm... "epitetu". Wydaje mi się
          też, że nigdy takiego kogoś, tzn. "szczerego, prawdziwego i ideowego komunisty"
          nie spotkałem. Poprę tu jedną, z wcześniejszych wypowiedzi, że nijak mi to
          tytułowe wyzwisko nie pasuje do dotychczasowych sytuacji politycznych w
          Polsce... Bywały w historii, na szczęście niezrealizowane, chore koncepcje Róży
          L., co to Polski nie chciała, Waryński z Proletariatem, Marchlewski z SDPiL,
          próby zaszczepienia Rad Delegatów w 1918, była KPP oraz coś ponadto, w podobnym
          właśnie "proletariacko-komuszym" klimacie. Jednakże szczęśliwie, i ja sam tak
          uważam, to wszystko nigdy nie zaistniało na naszych ziemiach na tyle, by można
          zastosować tutaj w pełni i adekwatnie zacytowany przez Ciebie termin. Racz też,
          zauważyć u mnie poprawę (od pewnego czasu), że grzecznie i kulturalnie... :P,
          oceniam to, że poprostu usiłowałeś mnie głupio powyzywać i sprowokować. Nie mam
          Ci tego aż tak za złe, albowiem masz swoje indywidualne powody i potrzeby, jako
          że... "gwałt nich się gwałtem odciska - rzekła dupa do mrowiska". Chciałbym też
          skierować Twoją uwagę na to, co było w historii świata przyczyną narodzenia się
          koncepcji i nurtu lewicowego, czy też socjalistycznego, nie zagłębiając się w
          jego późniejsze wynaturzenia i przekłamania. Jak myślisz? Może też ucisk,
          wyzysk i gwałt? I jeszcze... - kto na kim się tak wyżywał?
          • empi Wybacz Dociek!!! 07.04.03, 17:53
            Przepraszam Cię, żyłem wspomnieniami dawnych Twoich wątków. Ostatnio
            wielokrotnie byłem tu dłuższy czas nieobecny ("zdrówko kombatanta").
            Popatrzyłem do tyłu, rzeczywiście mówisz prawdę. Wcześniej sprawiałeś mi swoją
            zajadłością przykrość, tym bardziej że czułem w Tobie pokrewną duszę jeśli
            chodzi o sympatię do Lublina. Widać to było w wielu wątkach w których sie
            wypowiadałeś bądź zakładałeś. Mam nadzieję, że jeszcze nieraz posprzeczamy sie
            tu ku nauce lub uciesze innych.
            pzdr.
            • empi Re: Wybacz Dociek!!! post scriptum 07.04.03, 18:03
              zgadzam się z Twoją wypowiedzią w tym wątku. Mnie też gryzie ten problem.
              Próbowałem poruszyć go w wątku "Czy czas na IV Rzeczypospolitą?".
              pzdr.
            • pepperoni78 Re: Wybacz Dociek!!! 07.04.03, 18:05
              Wzruszyłem się... Poważnie.
      • Gość: Maria Re: Dla ścisłości IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 08.04.03, 00:01
        Gość portalu: **** napisał(a):

> empi,potrafisz pisać ładne teksty.Ale zajadłość z Ciebie tryska.Forum jest
        dla
        > każdego,więc każdy ma prawo się wypowiedzieć.Jedni mają takie a inni inne
        > poglądy.Bardzo by było niedobrze,gdyby była jednomyślność.W tej sytuacji
        każdy
        > Polak musiał by myśleć tak jak to mówią posłowie z LPR-u (grupa oszołomów),
        > odłamów tejże partyjki.Musieli by myśleć tak jak wypowiada chory z nienawiści
        > do wszystkiego co polskie-guru Rydzyk,oraz feletonista lubelski arcybaca
        > (czytaj wojewoda).Ponadto gdyby wszyscy mieli takie same poglądy,nie było by
        > forum,nie potrzebna by była żadna dyskusja.W takiej sytuacji jeśli drogi empi
        > nie odpowiada Ci czyjś komentarz,proponuję ominąć go i nie zabierać głosu.
        > Ja też nie jestem fanem sld-owców,ale gdy słyszę słowo związane z "grzybkiem",
        > klechistanem,to mnie też zalewa.Dlatego też reasumując.Forum jest
        udostępnione
        > dla wszystkich,wszyscy mogą się wypowiadać na jego łamach.Natomiast jeśli
        > chcesz śpiewać psalmy - proponuję strony www "Naszego (Waszego) Dziennika"
        oraz
        >
        > strony www.niechcianego radyjka.Tam również można zatelefonować i na antenie
        > można popluć sobie dowoli na tych,którzy mają poglądy lewicowe.
        > I jeszcze dla wyjaśnienia-komunizmu w Polsce nie było i tym bardziej nie
        > ma.Jeśli już,to był zaledwie socjalizm.A z socjalizmu do komunizmu droga
        bardzo
        >
        > daleka.Uderz się więc w piersi,udaj się na rekolekcje i odpuść im ich winy
        jak
        > to łądnie nauczają urzędnicy w czarnych sukienkach.
        Komunizm znaczy tyle samo, co socjalizm. Już w XIX w używano obu terminów
        wymiennie, jako synonimów („Manifest Komunistyczny” Marksa i Engelsa
        jest „katechizmem” socjalizmu), która to praktyka trwa i dzisiaj (komuniści
        bardzo chętnie nazywają się socjalistami) aczkolwiek dialektycy marksistowscy,
        pedantyczni doktrynerzy „marksistowskiej teorii rozwoju społecznego”, zawsze
        podkreślali, że komunizm stanowi „wyższe stadium ustrojowe socjalizmu”.
        Kapitalizm miał być obalony przez ewoluujący później ku szczytniejszemu
        ideałowi (komunizmowi), stąd Związek Sowiecki formalnie mienił się
        Socjalistycznym, ale kroczącym dziarsko ku Komunistycznemu. Wielki cel
        komunistów – „światowa rewolucja komunistyczna” vel „wyzwolenie ludów”, czyli
        zawładnięcie globem, bądź przynajmniej Europą co skutecznie mu się udaje. Po II
        Wojnie Światowej Rosja wszczepiła komunizm Chinom i połknęła 10 krajów
        środkowo – wschodniej Europy (tworząc wasalny „obóz państw
        socjalistycznych”, „obóz demokracji ludowej” rządzonych przez lokalnych
        renegatów wysługujących się Sowietom), a dzięki późniejszej głupocie Zachodu –
        dywersyjnie skomunizowała imponującą liczbę państw na całym globie (od Kuby i
        Nikaragui po Mozambik i Laos). Proszę więc nie mówić, że w Polsce nie było i
        nie ma komunizmu. Całe pokolenia licznych narodów w tym polskiego przesiedziały
        swoje życie wewnątrz regularnie odnawianej poczekalni komunizmu, słuchając
        dobrych wróżb dla swych prawnucząt. Dziś rodzima komuna przybrała maskę
        socjaldemokratów w następstwie „układu okrągłostołowego” co wykazuje swoiste
        poczucie humoru, bo już Stalin uważał socjaldemokrację za wroga numer 1 („Bić
        socjaldemokratów każdego dnia!”, a PZPR twierdziła oficjalnie, że jej rolą
        jest „walka z socjaldemokracją, główną agenturą rządów imperialistycznych”.
        Sam pan Michnik chwalił komunistów jako nowych Prometeuszów! To tyle gwoli
        wyjaśnienia.
        • dociek Re: Dla ścisłości 08.04.03, 04:12
          Nie mam teraz ochoty na rozwijanie, przypuszczam, że mało, a raczej nawet
          wcale nie interesującej innych forumowiczów problematyki rozdziału bądź
          tożsamości politycznej komunizmu, socjalizmu, socjaldemokracji, itd.
          Wymagałoby to sporo miejsca i czasu, szczególnie dosyć długiego i raczej
          nudnego wykładu z historii. Poza tym, mamy tu na forum paru politologów,
          którzy powinni na ten temat coś więcej wiedzieć. Jako jedyną odpowiedź
          zastosuję drobną prowokację. A co by szanowna koleżanka "generalizująca nurty"
          powiedziała na to, gdybym zastosował identyczny mechanizm metodologiczny w
          przypadku opisywania tzw. prawicy, tj. symbolicznie tylko zapisał:
          prawica=kapitalizm=liberalizm=neoliberalizm=libertarianizm=...? Już prawie
          widzę u niektórych pianę na ustach... :p
          • Gość: Maria Re: "Bicia piany nie będzie" IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 08.04.03, 19:33
            dociek napisał:

> Nie mam teraz ochoty na rozwijanie, przypuszczam, że mało, a raczej nawet
            > wcale nie interesującej innych forumowiczów problematyki rozdziału bądź
            > tożsamości politycznej komunizmu, socjalizmu, socjaldemokracji, itd.
            > Wymagałoby to sporo miejsca i czasu, szczególnie dosyć długiego i raczej
            > nudnego wykładu z historii. Poza tym, mamy tu na forum paru politologów,
            > którzy powinni na ten temat coś więcej wiedzieć. Jako jedyną odpowiedź
            > zastosuję drobną prowokację. A co by szanowna koleżanka "generalizująca
            nurty"
            > powiedziała na to, gdybym zastosował identyczny mechanizm metodologiczny w
            > przypadku opisywania tzw. prawicy, tj. symbolicznie tylko zapisał:
            > prawica=kapitalizm=liberalizm=neoliberalizm=libertarianizm=...? Już prawie
            > widzę u niektórych pianę na ustach... :p
            „Od wielkości do śmieszności jeden krok” mawiał Napoleon.
            Wystarczy postawić człowieka nieco wyżej, by ujrzeć jego trywialność. Cóż –
            zdaję sobie sprawę jaką funkcję pełni redakcyjne forum, czyli ogłupianie
            młodego pokolenia i pozostaje tylko stosowanie prowokacji tyle, że nie na
            właściwym gruncie. Otóż gdziekolwiek nie spojrzę w lewo lub w prawo – wszędzie
            ten sam widok wyewoluowanego ssaka zwanego „homo sapiens”. Ewolucja oszukała
            Polaków. Patrząc na różnobarwną galerię rodzimych „mężów stanu” – posłów,
            senatorów, ministrów itp. – szary człowiek jest gotów uwierzyć tym facetom w
            białych kitlach, którzy mówią, że przodkami ludzi były takie małe stworzenia
            podobne do ryjówek. Kilkadziesiąt lat ewolucji gatunku politycznego wyłoniło
            spośród naszych dyplomatów elity mózgowców o umiarkowanie przyzwoitej lub
            czasami wręcz błyskotliwej półinteligencji. Tak jest ze wszystkimi, nie tylko z
            dyplomacją. Oddolna rewolucja lat 1988 - 1990 przerwała ten pięknie rokujący
            proces. Rewolucje są nagminnie wrogami ewolucji. E. Delacroix pisał o tym
            półtora wieku temu: „Wszystkie rewolucje dają podnietę naturom niskim i gotowym
            do czynienia zła. Zdradzieckie dusze wkładają maski; nie mogą powstrzymać się
            na widok powszechnego rozkładu, czując, że oto właśnie nadeszła chwila, która
            przyniesie im łup. Ani pogarda uczciwych ludzi, ani lęk, że zostaną rozpoznani –
            nic nie może ich okiełznać. Wydaje im się, że odtąd świat należy do łajdaków;
            czują się wybornie wśród milczenia ludzi uczciwych; łudzą się, że nie ma już
            nikogo, kto by ich sądził i napiętnował tak, jak na to zasługują”. Czyż nie
            tacy są nasi obecni (1990 – 2003) „mężowie stanu”? Wszyscy – czerwoni i
            antyczerwoni – wszyscy bijący się o koryto III Rzeczypospolitej. J. Słowacki
            wyprorokował nam również dzisiejszą klasę polityczną: czapkującą papieżowi, a
            grzeszącą ewolucyjnym niedorozwojem: „........ i pod tronem siedzą, i krwią
            handlują, i duszą biedactwa, i sami tylko o swym kłamstwie wiedzą, i swym
            bezkrewnym wyszydzają palcem człeka, co nie jest trupem – lub padalcem”

• lucy_fair Re: A ja wcale się nie dziwię empiemu... 07.04.03, 16:53
      ...i nawet go poprę. Co do tytułu wątku - choćby nie wiem jak zrównoważony i
      dobrze wychowany był osobnik, to musi w końcu stracić cierpliwość w zetknięciu
      z zalewem takiego rynsztoka, bzdur i prymitywnych spekulacji wyczytanych w
      tandetnych brukowcach. Wiem co mówię, sam czasem mam ochotę rzucić zdrowym
      mięchem, tyle, że zazwyczaj mityguję się, zanim kliknę "wyślij" pod już
      napisanym postem. Szkoda słów i czasu, nie warto zniżać się do poziomu betonu,
      nieważne, czy z prawej czy z lewej strony.

Musimy niestety pogodzić się z tym, że istnieją ludzie żyjący z klapkami na
      oczach, świat dla nich jest czarno-biały, polityka prosta jak umysł Leppera i
      nic racjolnalnego do nich nigdy nie trafi. Niech ci intelektualni kastraci
      mielą we własnej masie, a myślący człowiek podziwia ich zmagania jak walki
      amerykańskich zapaśników - głupie to, ledwo podpisać się potrafi, ale kłębi się
      widowiskowo, a włazić pomiędzy nich nie ma powodu, a i źle się skończyć może.

Owszem, śmiecą trochę na tym forum, ale zauważmy, że zakładają własne wątki i w
      nich się nawzajem nakręcają, dopóki nie pakują się pomiędzy cywilizowanych
      ludzi dopóty nie ma powodu ich zauważać. Pozdrawiam.
      • lodbrok Re: A ja wcale się nie dziwię empiemu... 07.04.03, 21:00
        Jak zwykle na naszym forum w ostatecznym rozrachunku zwyciężają kultura i dobre
        obyczaje.To bardzo budujące w tym kraju, gdzie trzech ludzi wyraża jednocześnie
        pięć opinii. Osobiście uważam, że jesli chodzi o naszych szanownych rządzących
        czy wspierających ich ideowo, to i tak pompują nas wszyscy. Czarni, biali,
        czerwoni i zieloni. I wszyscy inni brunatni i spod wszelkich możliwych barw. I
        zawsze tak będzie. A na forum nie rozczarował mnie jeszcze nikt spośród tych
        osób, w których pokładam choć cień zaufania. Może to znak naszych czasów, że
        przez internet porozumiewamy sie znacznie lepiej niz w realu? Z Dockiem się
        często nie zgadzam, ale go lubię za odwagę i umiejętność
        toczenia "dialektycznych" potyczek. Empiego też lubię bo cenię ludzi, którzy
        potrafią się przyznać do pomyłki. I wielce cenię sobie ponad trzydziestu
        znanych mi forumowiczów za to po prostu że są jacy są. A że czasami trafi się
        czarna owca? Cóż, są ludzie i taborety... Po prostu.Pozdrówka dla wszystkich.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka