Dodaj do ulubionych

Nowa większość

IP: *.dedicate.pl 08.04.03, 20:05
Kompromitacja dotychczasowych elity politycznych stawia pytanie o podstawy utworzenia nowej większości po przyszłorocznych wyborach
Szykuje się kolejna klęska rzadzących, tym razem siwiejacych dziadków z SLD, oni też moga spaść poniżej progu wyborczego
Resztki po dawnej koalicji AWS-UW pętają się w PO, PiSie i LPR i do tej pory nie dotarło do nich dlaczego są przegrani
PSL ograniczyła się do strażaackich remiz a Samoobrona straszy burdami i swoim nie końca przewidywalnym wodzem
Dlatego chyba nadszedł czas na stworzenie nowej większości spośród tych chcą walczyć z korupcją i wszechogarniającym złodziejstwem
Obserwuj wątek
    • jetbang Re: Nowa większość 08.04.03, 21:06
      A czytałeś "Folwark zwierzęcy" ????
      Polecam!!!

Pozdrawiam!!! :)
      • Gość: MQ Re: Nowa większość IP: *.dedicate.pl 08.04.03, 21:30
        Chodzi o nowy układ, odrzucenie wszelkich starych dinozaurów polityki, oddolnie tworzony, z nikim nie związany nowy ruch wolnych obywateli, którzy mają dość złodziejskiego państwa i wszelkich kombinatorów żyjących
        dotychczas partie walczyły o władzę bo ona dawała miód, chodzi o to by miód mieli obywatele a nie rozpasana nie licząca sie z niczym władza niedouczonych gryzipiórków
        • lucy_z Re: Nowa większość 08.04.03, 21:37
          A Ty nie jesteś z samoobrony??? Cos mi tak pachnie. A poza tym spamujesz na
          wszystkich forach a przez to jesteś juz niewiarygodny, przynajmniej dla mnie!
          • Gość: MQ Dla ożywienia Polaków IP: *.dedicate.pl 08.04.03, 22:40
            Nie jestem z samoobrony, a ten spam potraktuj jak strajki w sierpniu 80, jeden nie czynił niczego, jak się rozlało to do dziś ma znaczenie
            Chodzi o nowy układ, odrzucenie wszelkich starych dinozaurów polityki, oddolnie tworzony, z nikim nie związany nowy ruch wolnych obywateli, którzy mają dość złodziejskiego państwa
            chodzi o przejecie władzy przez milczacą większość
            i tej władzy takie okrojenie zeby nie było co skubać przy korycie
            Coś trzeba zrobić, żeby nie być złodziejówką Europy
            My musimy, te pierniki przy korycie tego nie zrobią
            • dociek Re: Dla ożywienia Polaków 08.04.03, 23:13
              Hehe! Idealista-utopista! Ideolog z kolejnym populistycznymi hasłami bez
              społeczno-logicznej treści. Nooo! Koledzy! Weźmy się i zróbcie! Milcząca
              większość... siłą władzy. Człowieku, wiesz kiedy mieliśmy już tzw. milczącą
              większość? Słyszałeś o niewolnictwie? Albo feudaliźmie? A o jednym wodzu i
              jego pretorianach? I kto wtedy rządził, może ci milczący?! Dobry motyw z
              tą "nową siłą" dla chłopaczków ze Szczerbca i świrów Wszechpolaków. Ale mi to
              coś smierdzi, to co Ty piszesz!
              • Gość: MQ Pochwała słabej władzy IP: *.dedicate.pl 08.04.03, 23:53
                Wolę być idealistą niż złodziejem lepperystą, faszystą, komunistą etc
                wychodzę z założenia, że jakakolwiek silna byłaby władza w Polsce to Polacy jako urodzeni indywidualisci i tak zdeprawuja swoja władzę,
                stad pomysł na dopasowanie sposobu sprawowania władzy do charakteru narodowego Polaka urodzonego złodzieja i kombinatora
                Okazuje się, że Polak-złodziej na urzędzie jest stokroć gorszy od braku tego urzędu
                Każda władza w Polsce potyka sie o rosnacy wianuszek załatwiaczy
                milczącą większośc rozumiem jako tych wszystkich zwykłych ludzi, którzy jeszcze nie wkurzyli sie dostatecznie aby zacząć domagać sie swojego od państwa aby się przestało we wszystko wtracać
                A państwo bierze a pomóc nie jest w stanie tylko przeszkadza swoimi przepisami i ich swobodna iterpretacją
                Nie należe do żadnej partii itp, jestem zwykłym obywatelem rżnietym przez zatroskanych moim losem urzedników
                dziekuję, sam sobie poradzę, tylko niech mi nikt nie przeszkadza i nie łupi
                • empi Re: Pochwała słabej władzy 09.04.03, 06:04
                  to jest gorzej niż utopia.Wielu z nas w roku 1980 myślało, że robi właśnie to.
                  Ludzie, przepraszam, Polacy to stworzenia zdemoralizowane już w genach. Wielu
                  z nich robi rewolucję o pięknych ideałach, mało tego, wierzą w nią. Potem
                  posiadając władzę chcą mieć pieniądze.O przyczynach tego w formie
                  usprawiedliwienia wypowiada sie mnóstwo historyków. Znam wielu takich ideowców
                  z lat 80-tych. Wtedy dałbym sobie za nich głowę obciąć, teraz wstydzę się tych
                  znajomości. Często myślę jaki byłbym gdybym miał pieniądze i poczucie władzy,
                  czy taki sam?. Widzę tu tylko możliwość pracy od podstaw. Chłopie, żeń się,
                  miej dużo dzieci i od malutkiego za wszelką cenę ucz ich szlachetności,
                  uczciwości, miłości itd. Niech Ci nie będzie żal, że może one może zostaną
                  skrzywdzone przez innych. Może uda się wnukom. Niech to będą zaczyny dobra.
                  Wiem, że powiecie o tym, to pesymizm. Mnie opadły ręce, moje ideały zostały
                  zmarnowane. Teraz myślę tylko o sobie. Dbam tylko siebie i swoją rodzinę,
                  staram się uczciwie przeżyć dany mi czas.To naprawdę nie jest trudne.Może
                  jestem mało ambitny?
                  pzdr.
    • Gość: MQ sami sobie przeciw układom IP: *.dedicate.pl 09.04.03, 18:56
      organizujmy się sami, tak jak potrafimy, głosząc wszem i wobec, że se ne vrati
      Nasze podstawy:
      1.Proste prawo i likwidacja wszelkich ustaw ograniczających inicjatywę obywateli w tym inicjatywę gospodarczą
      2.Rotacyjnośc naszych przedstawicieli coby się nie zasiedzieli a la zieloni w Niemczech jak startowali, to sprawowali wybrane funkcje przez pół kadencji
      3.Totalna jawność wszelkich czynności publicznych
      4.Przekonanie, ze słabi ludzie moga być wszędzie i dlatego nalezy ograniczać władzę jak bardzo się da
      5.Nasze problemy rozwiazujemy sami organizujac lepiej i taniej to co nam potrzebne, nie liczymy na układy, góry i poparcia. To co sami zorganizujemy jest dla nas ważniejsze niż nasz udział w rządzeniu.
      6.Samorządy lokalne nie dla diet, diety zerowe
      7. Każdy sam organizuje swoją grupę, jak nas będzie więcej tych samych przekonań z pewnością się połączymy
      8. Stare układy nie mają wstępu, tym już dziękujemy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka